• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak,depresyon ve okb,neler yaşadım ve nasıl atlattım

Bende tvdeki üzücü olaylardan etkilenerek yeni yaşamaya başladım.cocuguma kendime zararım olurmu bir insan o noktaya gelirmi diye düşünmekten korkar oldum.mükemmeliyetci kişilerde oluyor.okadar seviyorsunuzki ona zararım olurmu diye düşünüyorsunuz.
Merak etmeyin zararınız yok.cok sevdiğinize eminim.bebeğinizde sizde cok mutlu olacaksınız.gecicek hepsi.hormonlarınız hassas.ondan dolayı.geçici bir dönem.kendinizi telkin edin.ataklarım gelirse gelsin.korkmuyorum deyip üstüne gidin.korkmayın sakın.gecicek hepsi
InsaAllah bunlar qecer qider hic bole bi insan deqildim nerden bulasti bu dusunce aklima Allah kahretsin ya :( hormonlar zaten tavanken ben bide ek hormon ilaci kullaniyorum bozukluk var dusunsene olecem uyiyamiyorum karnim kasiliyo bebeqim tekmeledikce aqlayasin qeliyo onu uzuyorum diye dun ultrasonda qordum kalbini falan icim icimi yedi nebicim anneyim.diye umarim qecer Allah'im nolur o saqlikli doqsun baska bisey istemiyorum :(

Bende öyleydim ilk yaşadığımda.nasıl böle şeyler düşünürüz nerden aklıma geliyor 1 haftada hayatım niye değişti deliriyormuyum diye diye kendimi yedim.araştırdıkça bırcok insanın bunları yaşayıp aştığını okudum.başta ne kadar panik oldum benimde kasılmalarım oluyodu.unutmayın gecicek derin nefes alıp verin cocugunuzu saglıcakla kucağınıza alıcaksınız.

Allah razi olsun arkadasim iyiki konustuk seninle rahatladim.Sen doqum.yaotinmi bebeqin nasil bir sorun yok demi ? Bundan sonra kizimi dusunup namaz ve bol zikir ile insaAllah iyi olucam quclu olucam cunku ben bir anneyim :anneadayı::KK200:

Benim miniğim 2 yaşına giricek yaza .allah sendende razı olsun kendin aşmaya bak olmazsa bir uzmandan yardım istersin.bayanlar duygusal her olaydan haberden etkileniyoruz en cokta sevdiklerimiz için.gecicek merak etme.benim içinde burası iyi oldu.insan başkalarını görünce tek ben değilmişim diyip destek alıyor .nasıl davranacagımızı öğreniyoruz.allah kabul etsin bu arada

Allah baqislasin canim insaAllah darisi basima bende bebeqimi saqlicakla alirim kucaqima Rabbim herkesin yardimcisi olsun baya bi mutlu oldum bende konustukca cok saqok tekrardan :KK200:

Merhabalar öncelikle herkese g. olsun dileklerimi sunuyorum yasadiklarimiz cok zor bende depresyon panik atak okb ve dismorfofobi atlatiyorum atlatmaya calisiyorum diyelim Bende kendi hikayemi anlatmak isterim bundan 8 yil once olüm korkusuyla depresyon gecirdim panik atakla birlikte ilacsiz kendi kendime atlattim hattta bi sözle desem yalan olmaz o zamanlar cocuklara kizinca oĺumle ilgili sözler soyluyordum ya Allah kabul ettiyse die kendimi yedim bitirdim Sonra bir gun bir akrabamiz dediki Allah senin sonradan tövbe etceginide bilir bu yuzden merak etme tek bi sözle depresyondan ciktim hayatim o kadar guzellestiki atlattim bu yuzden sizde atlatabilirsiniz cunki gözunuzun onunde bi durum yok ama inanin bu hastaliğim daha ağir, yaklasik 4 ay once meshur bi diyet olan protein diyetine basladim 1 ayi az gectiki bir gun aynaya bir baktim yüzum cokmus kirismis 1 ay onceki benden eser yok acaba sigaradanmi oldu die sigarayida biraktim bu sebeble iyide oldu ama nafile aynaya bakmaktan bi hal oldum gecti gecicek derken bu sefer panikler basladi sonra depresyon tekrarlayan beyin düsünceleri, gitmediğim hastane doktor kalmadi sürekli aynalar karsimda ben yuzume baktikca kötu oluyorum 25 ocakta biraktim diyeti ama yuzum hala ayni,Daha düzelirmi bilmiyorum çok üzuluyorum cok diyetisyenlere gittim 4 kilo verip 10 kilo aldim bu arada cokta kilo vermedim 4 kilo kadar ama saglikli olmadi tabikide yüzume baktikca kusuyorum cok uzuluyorum megerse kilo dert deilmis arkadaslar insanin yuzu daha onemliymis 1 aydir 2 saatlik uykuyla duruyorum her gun ilaclar depresanlarda cabasi cok inancli biriyim hep kendimden yukseklere hic bakmam ama bu durumu atlatamadim yuzum porsudu sanki benden cok buyuklere bakiyorum yuzleri daha guzel ben yuzumu mahvettim die kendimi yedim bitirdim Rabbim herkese acil sifalar versinn bu arada umut veren atlatan arkadasimizi tebrik ediyorum

Arkadaşlar merhaba Ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum.kasılıyorum resmen geceleri yatamıyorum sürekli ağlıyorum.ci...x adlı ilacı kullanıyordum.doktorun talimatıyla tra... bus....s diye ilacada başladım günde iki tane.aklıma hep kötü şeyler geliyor.bide hamile kalabilirim bu ay
Kalırsam nasıl yapıcam ilaçsız.nolur destek olup bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirimm

Merhabalar ben de okb hastasıyım yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Benim çocukken saplantılı düşüncelerim vardı zaman zaman ahlaksız şeyler aklıma gelir huzursuz olur bunları birine anlatma ihtiyacı ister ve öyle rahatladım 2010 yılında bir gece bilinç kaybı baygınlık geçirdim ölüm korkusu nefes alamama terleme 10 dakikada bir ölücem geliyor diye artan ataklarım oluyordu yalnız kalamıyor karanlıktan korkuyordum hergece acildeydik daha sonra bu okb yı de besledi geçmiş takıntım oldu tarihler hesaplıyor ilişkilerimde geçmişe takıyordum dışarı çıkamaz oldum düşünmekten saatler günler boş geçiyor adeta yaşamıyordum geçen sene evlendim eşimin sürekli hayatını sorguladım hastalık oldugunun farkında degilim meğer ileri derece okb hastasıymışım np de tedaviye başladım paxera abilfly 1.5 yıl kullandım takıntılarım azaldı ancak bilinç altında sürekli var sadece umursamamak gibi bişey oldu çocuk istedim ilaçları azalttık ve tekrar geldi 1 yıl daha kullandım ve 3 aydır bıraktım bu ay çocuk denicem atakarımla baş ediyorum düşündükçe hiç bir şey değiştiremediğimi öğrendim beyindeki serotin eksikliği sebep bunlara serotin arttıran gıdalar tüketiyorum ve istemesem de insan içine karışıyorum aslında çok derin şeyler var sormak istediğiniz herşeyi cevaplarım inşallah iyileşiriz

Arkadaşlar merhaba Ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum.kasılıyorum resmen geceleri yatamıyorum sürekli ağlıyorum.ci...x adlı ilacı kullanıyordum.doktorun talimatıyla tra... bus....s diye ilacada başladım günde iki tane.aklıma hep kötü şeyler geliyor.bide hamile kalabilirim bu ay
Kalırsam nasıl yapıcam ilaçsız.nolur destek olup bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirimm

doguma az kalmıs c anım:) sende bizim gibi yap korkularının üstüne git. bil ki öyle bişey yok.
Benim np deki doktorum hastalığınızı sürekli düşünmenin geçici bir rahatlama sağlayacağını ancak sürekli düşünmenin hastalığı besleyeceğini söyledi

Benim miniğim 2 yaşına giricek yaza .allah sendende razı olsun kendin aşmaya bak olmazsa bir uzmandan yardım istersin.bayanlar duygusal her olaydan haberden etkileniyoruz en cokta sevdiklerimiz için.gecicek merak etme.benim içinde burası iyi oldu.insan başkalarını görünce tek ben değilmişim diyip destek alıyor .nasıl davranacagımızı öğreniyoruz.allah kabul etsin bu arada
Merhaba sen de okb hastasıyken mi gebe kaldın

Ben 2 sene dir mucadele ediyom. Iyi bir kariyerim ve super bir ailem var. Nerden dustum bu dusuncelere.. depresyonumun cok kotu odugu donemlerde kimse ile konusmak istemiyorum. Basit bir ev ziyareti ya da birinin bana gelecegini duşundugum zaman kalbim carpiyor. Huzursuzluk buyuyor.. sanki arkafaşlar ile oturdugumda hep sohbet edip ortami neşelendirmek benim gorecim gibi. Biraz sessizlik olsa benim yuzumden oluyormus gibi. Artik kimse benle sohbet etmiyecek. Eşim ve çocugum benden sıkıĺıiyorlar gibi geliyo. Ve cok mutsuz oluyorum.. eski beni cok ozledim.. neseli kendine guveni sonsuz..suslenmek guzel kiyafetler giymek bunlarin hepsi anlamini yitirdi bend3.. birde şizofren olurmuyum korkusu. Sonucta psikolojisi bozuk bir suru insan var.. bu arada bana depresyon ve anksiyete teshisi konmuştu.. bazende bu depresyon bu kadar agir birsey olmamali diyom kendi kendime. Iyilesecez ins
Duzeldiniz mi biraz Nasılsıniz

Merhaba bende şu an zarar verme takıntısı var ve beni etkiliyor.kafayımı yiyorum diyorum kendi kendime.banada destek olursanız cok sevinirim.hangi doktora gittiniz?
Nasılsınız biraz atlattıniz mi ben de çok korkuyorum aglaya aglaya bi hal oldum ne zaman ilaçlar iyi gelecek bilmiyorum

Nasılsınız biraz atlattıniz mi ben de çok korkuyorum aglaya aglaya bi hal oldum ne zaman ilaçlar iyi gelecek bilmiyorum
Np hastanesi doktorları çok iyi ben çok araştırdım Kemal Arıkan a bile gittim sadece para tuzağı np deki psikiyatrist onur noyan dinledi teşhis koydu ilaç verdi ve terapiye yönlendirdi

Merhaba;
34+2 haftalık hamileyim.Hamilelikten önce panik atak vardı,ama onu atlatmıştım.Hatta atak gelince yarım paxil içip çok iyi oluyordum.Hamileliğimde hiç kullanmadım.Hamileliğimin 3.ayında iç sıkıntıları başladı 6. Ayda panik atak başladı.Daha sonra anksiyete falan derken okb oldu.Okb yi hiç yaşamamıştım.Hamilelikte onu da öğrendim.Lustral 50 mg kullanıyorum.Ayrıca psikoterapiye başladım.Akşamları sakin geçiyor ama gündüz bunalıma giriyorum delireceğim neredeyse,hormonların yaptığı şey olduğunu söylüyorlar.Doğumdan sonra hormonlar düzelince rahatlar mıyım? Çok mutsuzum...

Merhaba;
34+2 haftalık hamileyim.Hamilelikten önce panik atak vardı,ama onu atlatmıştım.Hatta atak gelince yarım paxil içip çok iyi oluyordum.Hamileliğimde hiç kullanmadım.Hamileliğimin 3.ayında iç sıkıntıları başladı 6. Ayda panik atak başladı.Daha sonra anksiyete falan derken okb oldu.Okb yi hiç yaşamamıştım.Hamilelikte onu da öğrendim.Lustral 50 mg kullanıyorum.Ayrıca psikoterapiye başladım.Akşamları sakin geçiyor ama gündüz bunalıma giriyorum delireceğim neredeyse,hormonların yaptığı şey olduğunu söylüyorlar.Doğumdan sonra hormonlar düzelince rahatlar mıyım? Çok mutsuzum...
Gecmis olsun canim...okb demissin ne qibi takintin var mesela ?

Okbler arttıkça arttı,herşeyi takıntı yapmaya başladım.İlaçtan mı nedir,beynim donuyor sanki o an delirecekmiş gibiyim.

Bende şuan hamileyim ve okb hastasıyım bebek istediğim için ilaçları 1.5 yıl sonra bıraktım sadece şunu söyleyim ben ileri derecede okbliydim ve psikoterapi çok iyi geldi ve bigün doktor dediki sen hastasın bu düşünceler takıntılar senin sorumluluğunda değil bu sen değilsin düşüncelerinin gerçekliği yok ve takıntılarını deli gibi düşünmek istiyorsun doğrudur ama düşündükçe çözmeye çalıştıkça takıntıyı beslersin düşünce her an gelsede düşünme şunu söyle ben hastayım bunu düşünmek bana çözüm getirmicek hastalığımı ileri seviyeye tasıcak ve düşündükçe rahatlıcaksın ama geçici bir rahatlama olacak daha sonraki takıntılar daha derinleşecek düşünmezsen bunları bilirsen düşünmediğin zamanlar stresin artacak yükselecek ama 40 dakika içinde kendiliğinden obsesyon un inişe geçecek ve buna alışırsan atlatırsın dedi yani takıntıları düşündükçe rahatlama oluyor huzursuzlukta oluyor düşünmezsen strse giriyorsun ama obsesyon kendiliğinden inişe geçiyor allah herkesin yardımcısı olsun

Bugün doktora gittim yaygın anksiyete dedi.İlaç iyice uyuşturduğu için yarım olarak kes dedi.Passiflora verdi çok sıkışmadan içme dedi.Ayrıca psikoterapi alıyorum.Emdr yöntemi ikinci gidişim.Doğuma azda kaldı.Baya kötüyüm

Back