- 17 Aralık 2015
- 26.432
- 48.124
sana ozelden kayseride bir sucukcunun adini atayim siparis verebiliyosun gayet iyi kendi yapimlari sucuklariSucukta ucuza kaçmayalım yav, at eti mi eşek eti mi bilinmez.
Şaka bir yana bayağı bilinen marka sucukları bile yiyemiyorum niyeyse.
Geneli ısıl işlem görmüş oluyor, ondan zannımca.
Sucuğumuz iyi olsun nolurr
At tarifi at at atNo no no
Hodri meydan.
Şaka bir yana unsuz olmalıymış sufle, yapınca onu anladım.
Unla ıslak kek oluyor aslında.
Yıllarca öyle yaptım ama aradığım lezzeti bulamamıştım.
Bu tarifte yumurta beyazı kar olana kadar çırpılıyor, diğer malzemeler bu karla karıştırılıp yapılıyor.
Bir deneyin derim.
Övgüleriniz icin çok teşekkür ediyorumSiz emeğiyle taşın suyunu çıkaran bir ailesiniz.
Her zaman en takdir ettiğim, kimseye güvenmeden çalışıp çabalayıp kendini var eden insanlarsınız.
Biz, aileden olanları yiyoruz.
Yani dükkan falan bizim değil, kayınpederin.
Eşim de onun işleri, kiracılarıyla falan ilgileniyor aslında.
18 yaşından beri dükkanı da o götürüyordu ortaklarla, sonra tüm mali ve alım satım işlerini yaptı.
Kısaca biz amip gibi bir şeyiz, böyle alışınca da bizden bir halt olmaz.
1,5 yıldır Develideyim standart kasaplarda bile bizim batıdaki kasap sucuklardan iyi. Ama yine de sizin adresi ben de isteyebilir miyim? Her hafta oralardayız alıp denemek isterim.sana ozelden kayseride bir sucukcunun adini atayim siparis verebiliyosun gayet iyi kendi yapimlari sucuklari
özelden atayim sizede1,5 yıldır Develideyim standart kasaplarda bile bizim batıdaki kasap sucuklardan iyi. Ama yine de sizin adresi ben de isteyebilir miyim? Her hafta oralardayız alıp denemek isterim.
Bu arada villacılara selam olsun, eşim her hafta birer şans oyunu oynuyor, bizim villaların fiyat o haftanın ikramiyesine göre değişiyor
Bir tane belgesel izlemiştim. Bir tane kadın var ve o da her hafta bilet alıyor. Ve gerçekten-22 yıldı sanırım, çok yıl sonra yani- ikramiye vuruyor bir gün. Şansa onu da bir arkadaşıyla ortak almış bölüşüyorlar. Kadın gidip kocaman ev alıyor. 3 oğlu var onlara da alıyor. Insanlara yardım ediyor şu bu... Sonra da eşi para için öldürüyor kadını.1,5 yıldır Develideyim standart kasaplarda bile bizim batıdaki kasap sucuklardan iyi. Ama yine de sizin adresi ben de isteyebilir miyim? Her hafta oralardayız alıp denemek isterim.
Bu arada villacılara selam olsun, eşim her hafta birer şans oyunu oynuyor, bizim villaların fiyat o haftanın ikramiyesine göre değişiyor
Eski kötü dediğiniz satamayacağınızı düşündüğünüz eşyaları düşük bir ücret karşılığında koyabilirsiniz veya öğrenciler, zor durumda olanlar için ücretsiz de verebilirsiniz. Evden gürültüsü gitmiş olur en azından.Ben de öyle cok miniş, shopkins hele slyvanian families oyuncagı var ki. Minişlerle oynadı biraz ama slyvanıan oyuncaklarını evlerini kaldırmıstık, Oynamaya kıyamıyordu, unuttuk kaldı sonra da ıstemedı buyudum diye. O evler cok pahalıydı ama zamanında herkes toplanıp dogum gununde hedıye ederdı birer tane amcalar teyzeler. Şimdi dusunuyorum da aslında ne gereksız masrafmıs,Oyuncaga o kadar paralar vermek. Kıyafette gıymedıgım cok deri ceket vs kıyafetım var ama acaba zayıflar isem giyer miyim diye veremıyorum. Vedalasamıyorum gıysılerle. Bir çekyat takımı var fazla olan o da 10 yıllık birine vermek ayıp olur. Pelus oyuncaklat desenız dunya kadar var en az 100 tane . Tasınırken 12 buyuk kutu oyuncak dagıttım az kullanılmışları kaldı bende koyacak yerım yok. Gerıye kalan da buyuk kutularda bes adet falan. Cogu hedıye zaten.
Gecınemıyorum diyen kişiler özellikle kk’da aclıktan olen insanlar değil nedense her zorlanıyorum diyeni kafamızda dolabı bombos yogurt ekmek yiyen insanlar olarak canlandırıyoruz, insanların alısverıs yapmaları da gecınememelerine engel değil, ben elli liralık canta alırım eskiden iki yuz liralık alırken rahat gecınırken şimdi elli liralık canta alırken o hafta yediğim meyveden feragat ederim, ya da artık kartlar var taksıtler var. Gecenlerde bırı yoksuluz dedi diye adamın telefonuna bakmak isteyen birinin videosuna denk geldim. İnsanların kafasındaki algı ya asırı fakırsın ya durumun iyi. Oysa iyinin kötüsü, kötünün iyisi var. Eğer ben ihtiyacım olan cantayı almak için fiyat aralıgını 0-50 yaparak aratıyorsam, eğer begendıgım çantayı değil de paramın yettiği cantayı alıyorsam demek ki gecınemıyorum. Yoksulluk sınırı ve aclık sınırı farklı seyler, ayrıca yoksul insanların da alısverıs yapmaya, insanca yasamaya hakları var. Bunun bir kural listesi de yok. Cunku hayat nefes almaktan ibaret değil. Ben bir ay evde yemek yerım ama hosuma giden seyı alırım, gecınememek budur. Durumun iyi olması hem kendınden kısmayıp hem de ıstedıgını alabılmektır.
Ay iyi gidiyorduk son cümlede şok oldumBir tane belgesel izlemiştim. Bir tane kadın var ve o da her hafta bilet alıyor. Ve gerçekten-22 yıldı sanırım, çok yıl sonra yani- ikramiye vuruyor bir gün. Şansa onu da bir arkadaşıyla ortak almış bölüşüyorlar. Kadın gidip kocaman ev alıyor. 3 oğlu var onlara da alıyor. Insanlara yardım ediyor şu bu... Sonra da eşi para için öldürüyor kadını.
Yok, o iş öyle değil.Ben bu tarz maddili konulari okurken aklimda öyle canlaniyor cunku öyle yaziyorlar ki sanki dolap bom boş, millet aç, eve yemek alamiyor gibi yorumlar okuyorum öyle bir his veriyor ve yorumlar, 2 -3 sayfa sonra ysl, gucciler bikaç binlik canta ayakkabilar havada uçuşuyor.İnsan şaşiriyor haliyle. Hangisiydi problem? Cunku peyniri dert edinenin aklina çanta gelmez sanirim.
Herseyin fiyati artti bunu herkes biliyor incik cincik tek tek yazarak peynir şu fiyat, muz bu fiyat diyince eve alamiyorlar gibi ir algi oluşuyor, sonrasinda mevzu cantaya donuyor orada bir kafa karisikligi oluyor.
Ulkenin yarisina zam gelmedi herkese var zam ve herkes farkinda, ben de önceden 5 liraya aldigim şeyi suan 10 liraya almak istemem niye isteyeyim veya niye bundan memnun olayim? Cilgin miyim?
Bu pahaliligi söylenerek duzeltebilecek olsam sabah aksam soylenirim burada inanin.
Bir de konumumdan dolayi şuraya gitmek zorundayim, şu cantayi takmak zorundayim olayi ayri garip. Konumun 2.000 tl canta takmani gerektirse zorlanmadan takarsin, o cantayi takmak zorluyorsa o çantayi takacak konumda degilsindir, oyle gorunme ugraşı vardir. Bitti.Kendine uygun olmayan ortamdasindir.
Aynen ben de izleyince öyle olmuştum. Aklımda da ondan kalmıştır büyük ihtimalleAy iyi gidiyorduk son cümlede şok oldum
Ben de muzdan yapmıştım sufle baya guzel olmustu un yerine ama nasıl yaptım acaba unuttum, bir de browni yapmıstım gene muzdan. Un kullanmadım onun tarıfı var bak, instagramda keyifli tabaklar adıyla çilek resmi olan profilinde. Daha cok kendı tarıflerımı unutmamak ıcın actım zaten kimse takip etmiyor ama şekersız tatlılar yapıyorum ucuz ucuzAt tarifi at at at
Çanta alasım var benim de ama guzel cantalar pahalı ucuzlar kötü . Eskı cantalarım da eskıdı baya. Keske dolar bir lira olsa. Keske altın madenleri falan bulunsa petrol cıksa ne bilim kimsede olmayan maden bulsak satsakBen bu tarz maddili konulari okurken aklimda öyle canlaniyor cunku öyle yaziyorlar ki sanki dolap bom boş, millet aç, eve yemek alamiyor gibi yorumlar okuyorum öyle bir his veriyor ve yorumlar, 2 -3 sayfa sonra ysl, gucciler bikaç binlik canta ayakkabilar havada uçuşuyor.İnsan şaşiriyor haliyle. Hangisiydi problem? Cunku peyniri dert edinenin aklina çanta gelmez sanirim.
Herseyin fiyati artti bunu herkes biliyor incik cincik tek tek yazarak peynir şu fiyat, muz bu fiyat diyince eve alamiyorlar gibi ir algi oluşuyor, sonrasinda mevzu cantaya donuyor orada bir kafa karisikligi oluyor.
Ulkenin yarisina zam gelmedi herkese var zam ve herkes farkinda, ben de önceden 5 liraya aldigim şeyi suan 10 liraya almak istemem niye isteyeyim veya niye bundan memnun olayim? Cilgin miyim?
Bu pahaliligi söylenerek duzeltebilecek olsam sabah aksam soylenirim burada inanin.
Bir de konumumdan dolayi şuraya gitmek zorundayim, şu cantayi takmak zorundayim olayi ayri garip. Konumun 2.000 tl canta takmani gerektirse zorlanmadan takarsin, o cantayi takmak zorluyorsa o çantayi takacak konumda degilsindir, oyle gorunme ugraşı vardir. Bitti.Kendine uygun olmayan ortamdasindir.
Bazılarını ucretsız koydum bir iki siteye aldılar, çoğunu da sattım baya sattım hatta. Hem ev acıldı hem butcem rahatladı. Burdakı yazar arkadaslara da belki fikir olur.Eski kötü dediğiniz satamayacağınızı düşündüğünüz eşyaları düşük bir ücret karşılığında koyabilirsiniz veya öğrenciler, zor durumda olanlar için ücretsiz de verebilirsiniz. Evden gürültüsü gitmiş olur en azından.
izmirde hava sıcaktır şuan en azindan uşumezlerDeprem olmuş İzmir’de şimdi gördüm baya ev yıkılmış umarım can kaybı yoktur. Bu soğukta geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanlara çok üzüldüm. Enkazda kalan yoktur umarım. Muz çok pahalı diye dertlenırken herseyını kaybeden insanları dusununce cok cok uzuldum kendı adıma.
Yok, o iş öyle değil.
Gelen maaşa göre vergi dilimi artıyor.
Maaş 10 bin üzerine ise bazen net gelir 3 bin olabiliyor, şaka gibi ama öyle.
Düşünsenize maaşınız o kadar fazla ve ona göre yaşarken, bazı aylar elinize asgari ücretin bir tık üstü geliyor ve ödemeniz gereken bir sürü kaleminiz var.
Sürekli bunlar da artıyor vs.
Alım gücü herkese düştü.
Buna karşı çıkan yok sanırım ama eskiden ysl alan adam artık alamıyorsa o da fakirleşmiştir kendi aralığa göre.
Zaten açlık ve yoksulluk sınırı kendini belli ediyor dolayısıyla bir çoğumuz eskiden yoksulluk sınırının bir tık üzerinde rahat yaşam sürerken, aynı oranda artamayan gelir sebebiyle sadece gereksinimlerimizi karşılıyoruz.
Ben de Develi deyim 1bucuk yıldır :)) mecburi hizmette 1 yılım kaldı1,5 yıldır Develideyim standart kasaplarda bile bizim batıdaki kasap sucuklardan iyi. Ama yine de sizin adresi ben de isteyebilir miyim? Her hafta oralardayız alıp denemek isterim.
Aslında dışarda kalacak kadar sıcak değil ama donacak kadar da soğuk değil biz evimizdeyizizmirde hava sıcaktır şuan en azindan uşumezlerıliktır yani can kaybi var maalesef
Ablamın da en çok çektiği şey bu maalesef.yüreğimin yarasıdır vergi dilimi.
gerçekten aralık ayında o kadar düşüyor ki ele geçen net tutar, o ay yok olmak istiyorum.
ve her ekonomik krizde ilk önce bu vergi dilimlerine zam geliyor. sanki kesilen azmış gibi.