Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

simeyra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2020
3.282
5.552
Kızlar selam,

galiba depresyona giriyorum, elim hiçbir işe gitmiyor, aksam kaçta uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum. Beslenmeden kaynaklı desem kimse benim kadar sağlıklı beslenmıyordur zira diyetisyen eşliğinde besleniyorum.

diğer yandan bir türlü evdeki hesap çarsıya uymuyor, ekstra hiçbir harcamam yok, sadece kızım için gerekli bir iki şey alıyorum mesela kulaklık aldım otuz liraya bir de kitap aldık okumak için ana kız onlar da yüz lira. Özel ders alıyor bir de o da 70 lira. Yanı 200 lira keyfi harcamamız, geri kalanı fatura ve gıda. Aburcubur almıyoruz, içecek su kahve yeşil çay, bir tek kıyma alıyorum toptan bir de balık aldım attım dolaba. Sebzeyi de haftalık pazardan alıyorum. Ama hersey pahalandı artık ucu ucuna yetıyor. Eskıden hem gezer hem ay sonunda hesapta param olurken şimdi ay ortasında nerdeyse param bitiyor. Gereksız tek bir harcamam yok. Geçen seneden bu seneye bu kadar pahalılık olmaz acaba ben mı fazla şey alıyorum diyorum ama gecen sene kekler borekler yapar alırdım. Şimdi eve gereksız tek bir şey almıyorum. Boyle mı gececek hayatım?Aylık gıda masrafım 1500 lira iki kişi. Ama daha azında da makarna patatese talım. Napsam canım cok sıkkın. Sinemaya, tiyatroya, konserlere giderdim param kalırdı. Bende mı hata? Bu hep böyle mi gidecek? Beynim cok yorgun.

Son düzenleme:
Hata sizde değil maalesef. Birşey lazım değilken markete girince 100₺ altında çıkmıyorum. Birşey lazımsa 400₺ altında çıkmıyorum. ( içinde et tavuk peynir vs yok) onu da ekleyince aylık mutfak 1000 altına düşmüyor.
kuruyemiş vs ile birlikte çok ciddi, yani ben tek basıma yasıyorum ama aynı maasla aile gecindirenler var. Hayatta kalma savası mubarek
gelir sabit zamlar babam vay.

Sende hata yok canım herkes aynı durumda. Markete gidiyoruz ne bakliyat ne sebze ne meyve 485 tl donup kalıyorum içindekiler süt mesela bulaşık makinesi deterjanı cif soda gibi şeyler içinde büyük hiçbirşey yok.Haftalik bu rakam e bide sebzesi meyvesi var bunun.Gecen sene 50 tl ye pazardan tüm ihtiyaçlarımızı alırdık şimdi 3 poşet anca .Sadece incir ve muz alsan meyve olarak 35 tl. Kredi kartımız 5 binden aşağı gelmiyor şimdi bende çalışmayacağım nasıl olacak bilmiyorum. Geçen seneyi düşünüyorum 1 yilda 6 şehir görmüşüm oteli yolu giyimi yemişiz gezmişiz. Bu yıl git gidebilirsin Bu sene gerçekten beter bu şekilde de gider artık. Çeyrek altın 800 tl olmuş normal mi. Önce ki yılları düşünüyorum 1 yada 3 takı taktiğin m olurdu şimdi mümkün değil. Giyim desen en ucuz marka lcw ydi orda bile 50 tl den aşağı bisey yok o da toz bezi kumaşında. Durumlar kötü Allah tek maaşla geçinip kirada olana çocuk okutana yardım etsin

Maalesef hayat pahalı.
Balık et en pahalısı zaten ki alabiliyor yiyebiliyorsunuz çok şükür.
Bu durumda mutfak masrafı o kadar tutuyor zaten. :/

Gezmesi, giymesi, savurması lüks zaten.
Market indirimlerini falan takip etseniz belki biraz daha idare mümkün olur.
Allah kolaylık versin hepimize.

Nerden kıssam bilemedim, kış gelince doğalgaz da eklenecek. Sağlıklı beslenme dediğim de yumurta yogurt sebze meyve haftada bir gün balık , bir gun tavuk, bir gun kofte, kalan gunler baklıyat sebze yemekleri. Sureklı aktuel urunlerden indirim takıp etmekten yoruldum

Ben de bır hata olduğunu dusunmeye baslamıstım artık. Aylık 1500 cok gelıyor gozume. Ekstra yemın ederım bişey almıyoruz. Sadece bir paket cevız o da 150 gr. Kalanı luks bile değil. Asgarı ucret alanlar gecınıyor bir şekilde değil mi? Onlar yaparken ben neden yapamıyorum? Basım çatlıyo artık hesap yapmaktan. Bekar anne olmak cok zor

Az evvel pazardan geldim. 200 lira kuş oldu uçtu. Ortada adam akıllı sebze yok.
hangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.

Doların 8 lira olduğu bir durumda her şeyin çok pahalı olması çok normal. Sorun sizde değil paranın değerinin olmamasında. Çok basit şeyler alsan bile 100 lira hemen bitiyor.
Gecen sene bu kadar farklı mıydı fıyatlar? Yani tamam zam olurda ama gecen sene bakmıyordum bile fiyatlara ben. Ne kadardı hatırlamıyorum bile cunku fazla fazla yetıyordu bana hersey. Bu kadar fark olması ucuk gelıyor bana bir yerde hata yapıyormus gibiyim. Fiyatlara bile bakmayan ben şimdi aktuel indirim takıp edip uc market gezıyorum.

sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
Bakın işte alan alıyor demek ki. Ben üç parca seye 130 lira verdim sebze meyve. Hesap yapmaktan kafam şişti. Böyle mı gececek ömrüm ya? Bıktım bıktım bıktım

Inanıyorum canım bizim kuruyemiş köyden geliyor ama fındık vs alınacak gibi değil. Ben balık pek sevmem bi tek çupra yerim sezon açıldı diye esim almış 2 ad balık 65 tl O da hal gibi bi yerden yanina salata malz ekleyince artıyor. Inan onlarda yapamıyor belki sen evine peynirini az da olsa etini alıyorsun markete gittiğimde içimin sizladigi oluyor hazır çorba makarna bol ekmekle karınlarini doyuruyorlar. Besleyici bir akşam yemek yediklerini sanmıyorum. Süt yumurta peynir sofralarinda bulunan şeyler değil-dir bence.Kendini çok bunaltma ruh sağlığın bozulur old kadar ne yapalım

Haklisiniz normallestirmeye calismadan sadece yol gostermek icin yazacagim
Kitapta 2. El siteleri tercih edin yada belli donemlerde alin bazi sitelerde puan uygulamasi var biriktikce hediye alirsiniz
Kk kullaniyorsaniz puan uygulamalarini takip edin kullanin. 50 tl 100 tl lukse kacan birseyi alirsiniz
Bazi seyleri marketten degil pazardan alin yada ona ozel magazadan. Paket ceviz her zaman daha pahali olur simdi ceviz zamani fiyat araligi cok genis
Marketlerde acaip urunler denk gelebiliyor ara ara dolasin gecen gun sapsari muzlari kilosu 7 tl ye aldim 3 marketten birinde indirim vardi

25 liraya kevgir aldım şu çelik gibi var ya. Ondan. Tek aldığım yenmeyen şey o.
Balık zaten 40 lira tuttu. Muz 18 lira. Patates 15. Soğan 10. Yufka 15. Domates 10. Salatalık 5. Mandalina 8. Böreğin içine 15 liralık peynir aldım.

Unuttuğum bişey olabilir. Yeşilköy de değil maalesef oralarda olsam gitmem pazara.

Birde ben mevsimi takip ederim mevsim sebze meyvesi yemeye almaya calisirim azcik sapma olsa fiyat sasiyor

Ben makarna, patates, hazır corba tuketmıyorum. Aksam yogurt, salata, et. Et de ya balık ya köfte ya tavuk 100 gr. Antrıkot falan değil yani. Bu gıdişle makarna patatese dönecegız.

hayat coook pahalı
ıctıgım kahve luks oldu artık
elımızdekı kaynagı yasayabılecek kadar nefes almak adına kullanır olduk aman bır keyıf yapalım durumu olamıyor
yemek yemek tuvalete gıtmek hep masraf dusunun malzeme alınacak pahalı
yemek pısecek dogalgaz elektrık pahalı
yıkanacak deterjan su pahalı
sonra tuvalete gıdıcez tuvalet kagıtları da pahalı

fotosentez mı yapalım bılmıyorum kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…