- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.017
Allah Allah.Ama ordan pandemiden dolayı hiç birşey gelmiyor akıllı saate bileklik söylemiştim aylar önce hala gelmedi
Ne kadar araba fiyatları hıc bakmıyorum bile. Bundan uc sene once yirmi bese arkadasım guzel bir araba almıstı citroen markahayırlı aksamlar kızlar. ehlıyetı alınca bır hevesle araba bakmaya başladım. tabı önce sıfır sonra 2cı el baktım. ne hayallerle gırdıgım galeriden ne hayallerle cıktım,
Bakma, canın sıkılmasın.Ne kadar araba fiyatları hıc bakmıyorum bile. Bundan uc sene once yirmi bese arkadasım guzel bir araba almıstı citroen marka
Arabalar çok pahalı artık, kimi pandemi sonrası fiyatlar biraz düşer diyor ama ben düşeceğini de sanmıyorum. Yeni fiyatlara kendimizi alıştırmamız lazım artık, tavsiyem bir süre daha birikim yapın ama paranızı altında tutun devamlı. O ay cep harçlığınızı ayırdıktan sonra tüm paranız döviz veya kıymetli madende kalırsa en azından enflasyona yenilmez de birikiminiz erimemiş olur. Şahsen iki yıldır böyle yapıyorum, toplu para lazım olursa da oradan bozduruyorum. Benim de hedefim iyi kötü yatırımlık bir ev almak üstelik kredi de çekmiyorum bakalım becerebilecek miyimhayırlı aksamlar kızlar. ehlıyetı alınca bır hevesle araba bakmaya başladım. tabı önce sıfır sonra 2cı el baktım. ne hayallerle gırdıgım galeriden ne hayallerle cıktım,
Ysl canta espriydi daha dikkatli okusanız anlardınız. önceden 800-1000 bandında olan cantalar su an fazlalastı maasımız onların zammı kadar zamlanmıyor, alıstıgımız hayat standartları bu zamlar yüzünden de düsüyor. Onu alacagıma bir düsügünü alıyorum misalen. Söylenerek düzeltmiyor kimse sadece konusup yakınıyoruz olay bu, istemeyen söylenmiyor olup bitiyorBen bu tarz maddili konulari okurken aklimda öyle canlaniyor cunku öyle yaziyorlar ki sanki dolap bom boş, millet aç, eve yemek alamiyor gibi yorumlar okuyorum öyle bir his veriyor ve yorumlar, 2 -3 sayfa sonra ysl, gucciler bikaç binlik canta ayakkabilar havada uçuşuyor.İnsan şaşiriyor haliyle. Hangisiydi problem? Cunku peyniri dert edinenin aklina çanta gelmez sanirim.
Herseyin fiyati artti bunu herkes biliyor incik cincik tek tek yazarak peynir şu fiyat, muz bu fiyat diyince eve alamiyorlar gibi ir algi oluşuyor, sonrasinda mevzu cantaya donuyor orada bir kafa karisikligi oluyor.
Ulkenin yarisina zam gelmedi herkese var zam ve herkes farkinda, ben de önceden 5 liraya aldigim şeyi suan 10 liraya almak istemem niye isteyeyim veya niye bundan memnun olayim? Cilgin miyim?
Bu pahaliligi söylenerek duzeltebilecek olsam sabah aksam soylenirim burada inanin.
Bir de konumumdan dolayi şuraya gitmek zorundayim, şu cantayi takmak zorundayim olayi ayri garip. Konumun 2.000 tl canta takmani gerektirse zorlanmadan takarsin, o cantayi takmak zorluyorsa o çantayi takacak konumda degilsindir, oyle gorunme ugraşı vardir. Bitti.Kendine uygun olmayan ortamdasindir.
İnşallah canım emin ol yaparsın ben evımı aldım bıtek araba eksık. bu gıdıslede hıc olmayacak gıbıArabalar çok pahalı artık, kimi pandemi sonrası fiyatlar biraz düşer diyor ama ben düşeceğini de sanmıyorum. Yeni fiyatlara kendimizi alıştırmamız lazım artık, tavsiyem bir süre daha birikim yapın ama paranızı altında tutun devamlı. O ay cep harçlığınızı ayırdıktan sonra tüm paranız döviz veya kıymetli madende kalırsa en azından enflasyona yenilmez de birikiminiz erimemiş olur. Şahsen iki yıldır böyle yapıyorum, toplu para lazım olursa da oradan bozduruyorum. Benim de hedefim iyi kötü yatırımlık bir ev almak üstelik kredi de çekmiyorum bakalım becerebilecek miyim
Evet ya hersey ucmus. yasadıgım şehırfe evler. 500bın olmuş...Bakma, canın sıkılmasın.
Şimdi 25 e şahin vermiyorlar...
Keşke üstüne 'büyüyünce pizza olacagim' yazsalarAma hayal kırıklığına uğradım üstünde malzeme yok ki pizza değil o pizzamsı aslında pizza olmaya calısmıs ama olamamış
Olur olur illa ki denk gelir alırsın ama beş sene önce daha kolaydı tabi. Allah gönlüne göre bir araba nasip etsin inşallahİnşallah canım emin ol yaparsın ben evımı aldım bıtek araba eksık. bu gıdıslede hıc olmayacak gıbı
Allah razı olsun canım inşallah nasipOlur olur illa ki denk gelir alırsın ama beş sene önce daha kolaydı tabi. Allah gönlüne göre bir araba nasip etsin inşallah
Maaşını alalı 15 gun oldu -350 de falanimDaha maaşımı alalı 15 gün oldu. Ve az önce hesaplarıma baktım. Birinde 34 tl var diğerinde 64 tl kalmış. Hayatım boyunca bu kadar fakirleşmemiştim. Ama verilere bakarsak büyümüşüz de güven indeksimiz artmış da (mış mış)
Aslında dışarda kalacak kadar sıcak değil ama donacak kadar da soğuk değil biz evimizdeyiz
Ya ben marketten alacagimi alip cikan bi tipimdir.oyle fiyata pek bakmam yani bakmazdim.uzun zamandir alisveris yapmamisim onu anladim.markete gittim ya bu kasa yaninda uzun uzun cikolatalar var ya hani fistikli sutlu vs kutularda olur.1 tl idi onlar.3.25 yaziyodu o sacma cikolatalar icin.inanamadim ya hu kare damak 3.75 tinasil yani diye diye eve geldim hep aldigim ton baligi 17 tl idi 25 olmus.ha bu markettr pahali marketlerden degil A101 bu arada bi de.nasil gecinecegiz bilmiyorum.bu ekonomi duzelir mi bilmiyorum.basip gidesim var ya hu zaten kac yil omrum kaldi.teror deprem ekonomik kriz pandemi Allah beterinden saklasin da her gun eskisinden kotu geliyo be kardesim
Ben geçen hafta 3,90 gördüm fiyatını. Rossmanda. Zaten öyle her yerde olan bir şey de değil.Şekersiz Tadelle alırdım diyet yaptığım için, 10 cm falan minicik bir şey ve 1 TL idi şu an 2,50 TL şaka gibi gerçekten.
Ben geçen hafta 3,90 gördüm fiyatını. Rossmanda. Zaten öyle her yerde olan bir şey de değil.
Fiyata baktım, bir lokmalık şey varsın eksik kalsın diyerek bıraktım.
Bir tane almanın bir mantığı yok çünkü benim için. Alınca 6-7 tane alır bir süre yerim. Düşünsene hap kadar şeye onca para.
Almanya'daki fiyatlarda uçmuş öyle böyle değil. Dm diye bir kozmetik mağazası var. Eşim iş gezisije gittiğinde hep orda birşeyler sipariş veriyordum. 1 Euro 4-5 lirayken 2 euroya gelen ürünlerden üçer beşer aldırırdım eşime. Şimdi çocuklar için 2kutu pişik kremi kendime de bir tane tonik söyledim gelirken almış fişini de poşette getirmiş. 21 euro yazıyo. Yuh ya dedim bilseydim tr den alırdım. Afedersin bok kadar ürünlere 200lira vermişiz. Çikolatalardan da nestle after eight seviyordum o da olmuşmu sana 4 euro3.90’mı insaf ya hap kadar bişey o, dişinin kovuğuna gitmiyor insanın. Doğrudur belki market ucuza satıyordur. Yazık günah billa, kare çikolatalar 70 grama düştü eskiden 100 gramdı paketler. Zaten tat desen yok anca glikoz ama onlar da 6’dan başlıyor. Almanya’dan eşim Ritter Sport’ları 0.5 Euroya almıştı geçen sene. Ki Ritter Sport yani.
Ailemin elma bahçesi varFile marketinde (Azcık fazla çeşitli BİM yani) Amasya elmanın kilosu 8,50 arkadaşlar, benim söyleyecek bir şeyim yok artık. Elma yahu elma bildiğimiz! Starking dediğimiz iri kırmızılar da 7,90’dı. Dört kişilik bir aile olsan, çocuğum meyve yesin desen haftalık minimum 50-75 TL meyve masrafın tutar. Biz iki kişiyiz oradan biraz yırtıyoruz neyseki ama nefs bu istiyor, zaten C vitamini de almak lazım önümüz kış. Oof
Almanya'daki fiyatlarda uçmuş öyle böyle değil. Dm diye bir kozmetik mağazası var. Eşim iş gezisije gittiğinde hep orda birşeyler sipariş veriyordum. 1 Euro 4-5 lirayken 2 euroya gelen ürünlerden üçer beşer aldırırdım eşime. Şimdi çocuklar için 2kutu pişik kremi kendime de bir tane tonik söyledim gelirken almış fişini de poşette getirmiş. 21 euro yazıyo. Yuh ya dedim bilseydim tr den alırdım. Afedersin bok kadar ürünlere 200lira vermişiz. Çikolatalardan da nestle after eight seviyordum o da olmuşmu sana 4 euroyani ürünleri Almanya dan almanında esprisi kalmadı aynıya geliyor fiyatlar