- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
Ablamın da en çok çektiği şey bu maalesef.
Sürekli artıyor sürekli.
Maaşta sıkıntı yok görünürde ama ele geçenle maaş arasında 5 katı fark oluyor.
Zaten her harcanan şeyde vergisini ödediğimiz için bir de maaşta neden yani neden?
Cok uzuldum ya, yine de bi nebze sıcak olmasına sevındımizmirde hava sıcaktır şuan en azindan uşumezlerıliktır yani can kaybi var maalesef
Temel Cemale demis kiahahaha millet ete doymuş tabi marsmelow sarap icer biz yokluktan gidiyoruz.
bi iki sene pirzola falan yeriz
bende tenekede tavugu cok severim mesela pufur pufur ates yakip onu pisirecegim inşallah
esimin dedesinin kayseride arsasi vardi bu sene muteahit giriyo villa yapilacakmis benim tepkim aaa tenekede tavuk yapamayacakmiyiz artik
gorumcem yenge level atliyoruz artik kuzu ceviricez dedi yazik oda benim gibi leveli anca kuzu cevirerek atliyo
barbekuden bir haber yasiyoruz biz
Karadenizli vizyonu yaşırtmadıTemel Cemale demis ki
Ola Cemal zengin olirsan ne edersun?
Demis ne edecegum,hep soganin cucugunu yerum,peki sen zengin olsan ne edecesun?
Temel,e baga yapmaga pise pirakmadin kii
Burda kendi yazıp kendileri oynuyorlar gibi bir algı oluşturdular bende de ara ara acıp bakıyorum.ilk etapta en temel malzemelerden bahsediliyordu şu an gelen nokta da az bir ramak kaldı birbirlerine marka gösterişine kadar gidiyor konuBen bu tarz maddili konulari okurken aklimda öyle canlaniyor cunku öyle yaziyorlar ki sanki dolap bom boş, millet aç, eve yemek alamiyor gibi yorumlar okuyorum öyle bir his veriyor ve yorumlar, 2 -3 sayfa sonra ysl, gucciler bikaç binlik canta ayakkabilar havada uçuşuyor.İnsan şaşiriyor haliyle. Hangisiydi problem? Cunku peyniri dert edinenin aklina çanta gelmez sanirim.
Herseyin fiyati artti bunu herkes biliyor incik cincik tek tek yazarak peynir şu fiyat, muz bu fiyat diyince eve alamiyorlar gibi ir algi oluşuyor, sonrasinda mevzu cantaya donuyor orada bir kafa karisikligi oluyor.
Ulkenin yarisina zam gelmedi herkese var zam ve herkes farkinda, ben de önceden 5 liraya aldigim şeyi suan 10 liraya almak istemem niye isteyeyim veya niye bundan memnun olayim? Cilgin miyim?
Bu pahaliligi söylenerek duzeltebilecek olsam sabah aksam soylenirim burada inanin.
Bir de konumumdan dolayi şuraya gitmek zorundayim, şu cantayi takmak zorundayim olayi ayri garip. Konumun 2.000 tl canta takmani gerektirse zorlanmadan takarsin, o cantayi takmak zorluyorsa o çantayi takacak konumda degilsindir, oyle gorunme ugraşı vardir. Bitti.Kendine uygun olmayan ortamdasindir.
Siz olayı yanlış anlamışsınız. Alıştığı yasam standardı düşüyor insanların sürekli onu söylüyorlar. Her şey ama.her şey zamlaniyor. Çok değil 1 ay önce kızıma aldığımız 7100 liralik bilgisayar şu an 9300. 2-3 aydır almayı düşündüğüm süpürge bin lira artmış şu an. Alim gücünün düşmesi olayı sadece ekmek, peynir gibi maddelerde olmuyor yani... ekmek fiyatını bilmemek de ne bileyim. En iyisi fırınlardan alın biraz da hem fiyatı öğrenirsin hem daha güzel ekmek alırsınız belkiBurda kendi yazıp kendileri oynuyorlar gibi bir algı oluşturdular bende de ara ara acıp bakıyorum.ilk etapta en temel malzemelerden bahsediliyordu şu an gelen nokta da az bir ramak kaldı birbirlerine marka gösterişine kadar gidiyor konu
O etap da aşılırsa güzel bir çekişme bile çıkabilir burdan
Hiçbirzaman peynir fiyatına et fiyatına vs bakmadan aldım.ekmegin fiyatını sorsanız onu dahi bilmiyorum.sadece market alışverişinde ücretini öderken herzaman aynı şeyleri aldıgım için fiyat artısını ordan algılabiliyorum.
Ama oturup burda canta tokuşturmak da çok avam kalıyor cidden bilin istedim.
Tamam siz 10 binlik çantadan 5 binliğe düştünüz fakirlediniz tamam geçmiş olsun
Siz olayı çok başka anlamışsınız, muhtemelen ara ara açıp baktığınızdandırBurda kendi yazıp kendileri oynuyorlar gibi bir algı oluşturdular bende de ara ara acıp bakıyorum.ilk etapta en temel malzemelerden bahsediliyordu şu an gelen nokta da az bir ramak kaldı birbirlerine marka gösterişine kadar gidiyor konu
O etap da aşılırsa güzel bir çekişme bile çıkabilir burdan
Hiçbirzaman peynir fiyatına et fiyatına vs bakmadan aldım.ekmegin fiyatını sorsanız onu dahi bilmiyorum.sadece market alışverişinde ücretini öderken herzaman aynı şeyleri aldıgım için fiyat artısını ordan algılabiliyorum.
Ama oturup burda canta tokuşturmak da çok avam kalıyor cidden bilin istedim.
Tamam siz 10 binlik çantadan 5 binliğe düştünüz fakirlediniz tamam geçmiş olsun
Büyük oğluma geçtiğimiz ay kar botu aldım.Siz olayı yanlış anlamışsınız. Alıştığı yasam standardı düşüyor insanların sürekli onu söylüyorlar. Her şey ama.her şey zamlaniyor. Çok değil 1 ay önce kızıma aldığımız 7100 liralik bilgisayar şu an 9300. 2-3 aydır almayı düşündüğüm süpürge bin lira artmış şu an. Alim gücünün düşmesi olayı sadece ekmek, peynir gibi maddelerde olmuyor yani... ekmek fiyatını bilmemek de ne bileyim. En iyisi fırınlardan alın biraz da hem fiyatı öğrenirsin hem daha güzel ekmek alırsınız belki
Emekli kaç kuruş para alıyor ki markette 3 şeye 50 tl versin...Market zincirlerden birinde çalışıyordum. Bazen insanlar kavga ediyorlardı benimle. Yanlış geçmişsindir bu kadar tutmaz , bir daha hesapla fazla ürün mü geçtin , yavrum bu kadar tutmaz diyorum fişimi ver fişime bakayım , etikette bu yazmıyor bunu iptal et yanlış görmüşüm ( sucuğu 10 tl görmüşte almış garibim ) . İlk başlarda sinirlenirdim hayır alın fişiniz bakın neden fazla geçeyim diye. Sonra hak vermeye başladım. Milletin asabı bozuk. İnanmıyor 3 parca seyin 50 tl tuttuğuna. Kime kızacak? İnanası gelmiyor.
3 kilo mandalinayı 1 liraya aldığımız günleri öyle özlüyorum ki..
Market zincirlerden birinde çalışıyordum. Bazen insanlar kavga ediyorlardı benimle. Yanlış geçmişsindir bu kadar tutmaz , bir daha hesapla fazla ürün mü geçtin , yavrum bu kadar tutmaz diyorum fişimi ver fişime bakayım , etikette bu yazmıyor bunu iptal et yanlış görmüşüm ( sucuğu 10 tl görmüşte almış garibim ) . İlk başlarda sinirlenirdim hayır alın fişiniz bakın neden fazla geçeyim diye. Sonra hak vermeye başladım. Milletin asabı bozuk. İnanmıyor 3 parca seyin 50 tl tuttuğuna. Kime kızacak? İnanası gelmiyor.
3 kilo mandalinayı 1 liraya aldığımız günleri öyle özlüyorum ki..
Tırnaklarım olmadığına sevindim çünkü varken bayağı oje hastalığım vardıYa bazıları oje mi diyecek ama hatırlıyor musunuz ojeleri 1 tl ye aliyorduk Allahın ojesi 11 tl ya en ucuzu 8 tl
Bende yeni yeni sürmeye başladım 38 sene uzatamadığım tırnaklarımı uzatıyorum artık kessem mi napsamTırnaklarım olmadığına sevindim çünkü varken bayağı oje hastalığım vardı
Ojesi ayrı dert, french kalemi yok nail artı, kurutucusu, zararsız oje çıkartıcısı hepsi başa bela yahuBende yeni yeni sürmeye başladım 38 sene uzatamadığım tırnaklarımı uzatıyorum artık kessem mi napsameşime diyorum ki oje alıcam bi bütçe ayırman lazım bana
Kalıcı oje bende seviyorum ya ama 100 den aşağı yokOjesi ayrı dert, french kalemi yok nail artı, kurutucusu, zararsız oje çıkartıcısı hepsi başa bela yahu
Bir de bu tutkuya dönünce kalıcı ojelerin güzelliği cezbediyor insanı, her hafta git gel offf.
Benim eller evlenince mahvoldu, kocam sağolsun elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadı hep sıcakta kaldı elim
Kağıt gibi olunca kopuyor ve dolayısıyla kemiriyorum.
İğrenç miğrenç öyle idare ediyorum 6 senedir
100 de pahalıymış ya.Kalıcı oje bende seviyorum ya ama 100 den aşağı yok
Ama ordan pandemiden dolayı hiç birşey gelmiyor akıllı saate bileklik söylemiştim aylar önce hala gelmedi100 de pahalıymış ya.
Ayaklarıma yaptırırdım, 1 sene oldu pandemiden geçen eylülde gitmiştim en son.
Aslında cihazı ve ojeleri aliexpressten çok ucuza alıyorlar.
Hatta sadece cila yani koruyucu olanı ve cihazı alıp, normal oje üzerine onu sürünce yine benzer etki sağlanıyormuş ama kalıcılık elbet düşer.