- 3 Kasım 2011
- 1.344
- 3.113
18 senedir cok eyi biliyem hemi deOyunu neye basağını biliyon demi gardaşımmm
Aynen öyle. Krizin sonrasi, krizin önü diye bosuna dememisler. Böyle durumlarda daha önce yapilan bütün ekonomik hatalar patliyor.
Bu yurtdisindakiler cikip bisey demese biz zaten kendi kendimize dert yaniyoruz. Onlar illa cikip bisey soyluyo ordan patliyo. Bi doya doya ahlanip vahlanamiyoruzArkadaslar lütfen konuyu yine avrupa/türkiye türkleri kavgaya getirmeyin. Yine hakaretler ucusuyor konu kapaniyor sonra
2-3 sene önce, bir şirket çalışanıyla bir şirket yemeğinde yan yana denk geldik. Telefonumu gördü, " Aaaaa..! Hiç size yakışmış mı subkortikal hanım!!! " dedi. Ben bu kişinin; üstünün, üstünün, üstüyüm. Bunu şunun için söyledim, yani bu kişi bu lâfı etmekteki haklılığından o kadar emin ki, üstünün üstünün üstüne bunu söylemekte bir beis görmüyor. Doğru anlattım umarım, adam yalakalık falan peşinde değil, densiz hiç değil, hakikaten şaşırdı. Hayal kırıklığı ve neredeyse sitem içinde...Dusuncenizi saygiyla anliyorum. Aslinda hem anliyorum hemde soylemek istedigim seyler var ama ben kendimi ifade edememkden cekiniyorum kimseyi burada elestiren biriymis gibi gorunmek istemem. Allah yar ve yardimciniz olsun esitlik yok, maasa gore degil fiyatlar bi telefon maasin 2 3 kati. Ama diyemeden yapamicam yinede. Benim 1 maasimla tam tamina iphone un son modelinle almak varken huawei takiliyorum neden parami bir telefon markasina yatirim. Ozellikleri hemen hemen ayni olan bir tlfnda takilim. Haaa gencken bende heves ettim 1kere 1aylik maasimla iphone aldim ama 4yil kullandim heryil degistirme luksum yoktu maalesef :)))
allah sonumuzu hayır etsin. eskiden mağazanın önünden geçerken beğendiğim birşeyi rahat rahat alırdım, ki marka giymeyi seven biriyimdir. şimdi kurlar yüzünden 50 kere düşünüyorum alsam mı diye. aklıma bir gömlek parası edecek faturaların toplamı geliyor vazgeçiyorum.
bir de iyi bir yerde çalışıyorum, üstüme başıma dikkat etmem lazım. gel gör ki o iyi yerlerde de kurallara uymaya gelince globalsin, cüzdan hiç global değil.
Yaz yaz nereye kadar, banlan banlan yine nereye kadar...Ne 500ü en fazla 250 diyorlardi
Ama yukarilarda 40 liraya tum pazar ihtiyacimi aldim diyen geldi merak ediyorsan
Kizlar beni yerden yere vurmayin ama sadece gozlemledigimi dile getirmek istiyorum.
Ben yurt disinda yasiyorum, euro ile bize turkiye hesapli geliyo yasadigimiz ulkeye gore ama turkiyede yasayanlarin gelirlerine gore yasam oradakilere cok pahali. Mesela 25 gr bilezigi biz bir aylik maasimizla alabiliriz tabi hic bir sey harcamazsak :) yani kirasi elektrigi falan odemeden. Ama turkiyede bir vatandas o 25 gr bilezik icin 5 ay maasini vermesi gerek. Simdi bu konuda sizinle hem fikirim.
Ama gel gelelimki turkiyedeki akrabalarimin evindekiler ustundekiler bende yok. Evinde cesit cesit nevresim hali bardak canak yani nebilim yok yok masallah. Ust bas desen her kiyafete ayri bi kombin. Bir kazak burada 25 eurodan basliyo oyle cesit cesit alamiyorum. Esimde calisiyo bende ustelik dusunun.
Ilaclar aldi basini gidiyo 3ilaca 50 euro odedim dun...
Aslinda sadece turkiye degil hayat pahalandi
Kendi işimizi yapıyoruz,çevremizde biçok esnaf arkadaşımız batmış durumda..kurdan dolayı hammadde fiyatları hergün artıyor,iş yapamaz hale geliyoruz..karton mesela yılbaşından beri %50 civarı arttı..biz ihracat yaptığımız için çok sarsılmadık ama çevreyi gördükçe gerçekten çok üzülüyorum..allah herkesin yardımcısı olsunBugün is adami olan bir arkadasimla görüstük. Pek ic acici olmadi acikcasi. Durumun gelecek sürecde düzeleceginizi de düsünmüyoruz cünkü sistematik hatalar var ortada. Allah herkese sabir versin. Daha batacak sirketler var.
Bu yurtdisindakiler cikip bisey demese biz zaten kendi kendimize dert yaniyoruz. Onlar illa cikip bisey soyluyo ordan patliyo. Bi doya doya ahlanip vahlanamiyoruz
Kendi işimizi yapıyoruz,çevremizde biçok esnaf arkadaşımız batmış durumda..kurdan dolayı hammadde fiyatları hergün artıyor,iş yapamaz hale geliyoruz..karton mesela yılbaşından beri %50 civarı arttı..biz ihracat yaptığımız için çok sarsılmadık ama çevreyi gördükçe gerçekten çok üzülüyorum..allah herkesin yardımcısı olsun
gezmek giymek lüks mü oldu ?Maalesef hayat pahalı.
Balık et en pahalısı zaten ki alabiliyor yiyebiliyorsunuz çok şükür.
Bu durumda mutfak masrafı o kadar tutuyor zaten. :/
Gezmesi, giymesi, savurması lüks zaten.
Market indirimlerini falan takip etseniz belki biraz daha idare mümkün olur.
Allah kolaylık versin hepimize.
Karşılıksız destek hemen hemen hiç yapılmadı (yanlış biliyorsam düzeltin arkadaşlar), bazı kredi programları var fakat adı üstünde kredi. Borç erteleme programları var bir de. Yani alınan tedbirler sorunu ötelemeye yönelik, devletin gücü ancak buna yetiyor çünkü ki sorun da bu zaten. Yanlış ekonomik yönetim nedeniyle gizli enflasyon büyüdükçe büyüyor. Az çok işin içinde olduğumdan biliyorum.Türkiyede sirketlere yardim programlar yapildi mi Corona dan dolayi
gezmek giymek lüks mü oldu ?
Hangi pazar o biz de gidelim ?hangi pazar Yeşilköy pazarı mı?
sebze haricinde mutfak eşyalarına kıyafetlere vs yoğunlaşmış olabilir misiniz? ben 40 tiye gayet de neredeyse tüm sebzeleri aldım pazardan.
sözün bittiği yerBiz ayın ortasına kadar maaşımızdan yiyoruz. Ayın ortasından sonra sırasıyla üçüncü köprüyü, yeni havaalanını, duble yolları filan kemirmeye başlıyoruz.
Karşılıksız destek hemen hemen hiç yapılmadı (yanlış biliyorsam düzeltin arkadaşlar), bazı kredi programları var fakat adı üstünde kredi. Borç erteleme programları var bir de. Yani alınan tedbirler sorunu ötelemeye yönelik, devletin gücü ancak buna yetiyor çünkü ki sorun da bu zaten. Yanlış ekonomik yönetim nedeniyle gizli enflasyon büyüdükçe büyüyor. Az çok işin içinde olduğumdan biliyorum.
Hangi pazar o biz de gidelim ?