Herşw
Daha surerse pahalılık ben toptan indirimli sampuan falan alıp stok yapayım barı. Ya artık zam gelmesın ya. Daha dogalgaz eklenecek.
Herşey çok çok pahalı, iki kişiyiz bir de kedi, çocuk yok. Kendi uyguladıklarım şunlar;
1- Aylık alış veriş yapıyorum
2- Ceviz ve bademi toptan satış yapan yerlerden kilo ile alıyorum aylık
3- Her hafta 3lt sütle yoğurdumu kendim yapıyorum
4- Yaz boyu haftalık 100 tl bütçe ile pazara gittim, kışlıklarımı da yaptım. Pazardan normal alış verişim 3 çeşit sebze, 3 çeşit meyva, salata malzemeleridir, turfanda almam
5- Deterjan, şampuan, sabun, kağıt havlu gibi malzemeleri internetten alıyorum, indirim takip edip hepsini bir sepet yapıyorum, yedekli alıyorum uyguna geliyor.
6- Bim, şok, a101 gibi marketlere gitmem, ucuz adı altında çok adi şeyler satıyorlar
7- Aylık alış veriş dışında marketten aldıklarım bellidir yumurta, su falan
8- Et alış verişini de aylık yapıyorum, ne şekilde pişireceksem ona göre bölüp kaldırıyorum.
Bu kadar dikkate rağmen aylık mutfak masrafı 1000-1100 tl bandında. Bu arada tereyağı, zeytinyağı, fındık, mısır unu falan memleketten geliyor. Şu an gündüz insan yaşamayan evimizin aylık faturaları 400-450 civarı, doğalgazla 800 leri bulacak sanırım. Bir teneke ayçiçek yağının 60 lira, iyi peynirin 50 lira olduğu memlekette bu masrafları çok düşürme şansı yok, kendinizi üzmeyin, biz maaşla yaşayan insanlar hep bu ucu ucuna hesapları yapacağız gibi görünüyor