- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.968
- 30
Ortalık çakma hermes takıp metrobüste tutacaklara tutunan kadınlarla dolugelirim ortalama üstünde çok şükür ama sanırım bu benim yaşam biçimim liseden beri böyleyim ama acil hastane ve yatılı misafirlik için kaliteli bir iki pijamam sabahlığımda varrr.mesela ben de çakma marka giyenleri anlamam hermes lv çakması dolu herkesin kolunda ve ucuz kıyafetlerle kombinlemişler otobüste metrodalar.ha modelini beğenir alır ya da onun marka olduğunu bilmeden alır o başka.ama bazı kadınlarımız vallahi kendi bile inanmış öyle bir taşıyor ki o çantaları gülüyorum görünce elimde olmadan .hayaller ve hayatlar olmuş resmen
avokado benim işim öyle tanındım ya sitede ha ha ha.2 gün önce tanesi 8.99 idi o da zamlanmış almadım armut aldım ha armutta 7.99 idi ama birinin kilosu öbürünün tanesiArtık avokadoya gıda yerine yatırım aracı olarak bakma zamanı geldi ceycey
Ben gram gümüşe geçtim gram altına param yetmiyor
Vergi burada da çok ama bordrolu çalışana çok. Sorun vergi kaçırmanın çok kolay olması, vergi kaçırmanın ciddi yaptırımlarının olmaması, zırt pırt affedilmesi yapılandırılması vs. Adil bir şekilde onun bunun borcunu silmeden vergi toplansa kasamız bu kadar boş olmazdı.Yok anladım ben seni. Vergi burda da çok maalesef, kdv si ötv si, gelir vergisi, deprem vergisi, cart vergisi curt vergisi. Yaşıyoruz bir şekilde ama psikolojiler bozuk işte.Allah yardımcımız olsun.
ben de gümüşe geçeceğim galibaaaa.daha iyi kazandırdı hemmmArtık avokadoya gıda yerine yatırım aracı olarak bakma zamanı geldi ceycey
Ben gram gümüşe geçtim gram altına param yetmiyor
Bak bu lüks merakın seni batıracak bi gün. Avokado olma kabak ye onun yerine. Avokado senin doğduğun coğrafyada gerekli bir gıda olsa toprakta yetişirdi zaten. Biri bana böyle demişti ben de sana satayım aynı lafıavokado benim işim öyle tanındım ya sitede ha ha ha.2 gün önce tanesi 8.99 idi o da zamlanmış almadım armut aldım ha armutta 7.99 idi ama birinin kilosu öbürünün tanesi
Çok benzer bir yorumu başka konuda ben yazmıştım. Kesinlikle katılıyorum. Vergi alınması değil herkesten alınamaması sıkıntı bu ülkede. İnsan enayi gibi hissediyor. İnsanımız da çok karaktersiz ve uyanık maalesef. Maddi durumunun gayet iyi olduğun bildiğim bir aile hasta dedelerini hastaneye götürüp engelli raporu alıp ötvsiz lüks araç aldılar. Ne denir ki şimdi bunlara.Vergi burada da çok ama bordrolu çalışana çok. Sorun vergi kaçırmanın çok kolay olması, vergi kaçırmanın ciddi yaptırımlarının olmaması, zırt pırt affedilmesi yapılandırılması vs. Adil bir şekilde onun bunun borcunu silmeden vergi toplansa kasamız bu kadar boş olmazdı.
bugün sebze türlü yaptım kabağını 6 tl ye aldım naberrrr.geçen yıl 2 tl idi.1 derin dondurucum vardı 5 katlı bir de sandık tipi aldım geçen ay doldurdum uzun emeklerle elime ne geçerse domates 20 tl yi geçecek diyorlar kışınBak bu lüks merakın seni batıracak bi gün. Avokado olma kabak ye onun yerine. Avokado senin doğduğun coğrafyada gerekli bir gıda olsa toprakta yetişirdi zaten. Biri bana böyle demişti ben de sana satayım aynı lafı
Ya cok tatlısınSüt helvası da yapın, çok canım cekıyor ama diyetteyım. Dun aksam leblebi unundan denedim berbat bişi oldu. Hem fakırım hem şişman. Nalet gelsin
Evmi 90m evde oturuyorum kendim aldim 30 yillik kredi ile alirken devlete 17bin euro vergi odedim. Ve heryil ev vergisi 900 euro.
Araba 1tane var esim ise gidip geliyo vergisi 300 euro benzin litresi 1,17 euro
Vergiye gelirsem, herseyin ama herseyin vergisi var. Yillik kisi vergisi benden 1200 euro esimden 1700 euro aliniyo
Daha baska seylere girmicem cunku ben burada yasanti zor turkiyeyle kiyasllama yapim falan demedim. Sadece esimde bende maasliyiz ama trdeki akrabalarimin evinde ustunde olan bende yok. Turkiyede hayat zaten zor nasil basariyolar gibisine dedim.
Allah cekim skntisi cekenlerin yardimcisi olsun. Yukarda bi eczaci arkadasim benim ne demek istedigimi cok iyi dile getirdi.
Linc is loadingen iyisi şöyle yazayım da ferahlayınn eyy üyelerr sitede çok duydunuz çünkü:asgari ücret alıyor gocammm evde 4 kişiyizz kiradayız hemi de lüks yaşıyoruz üstüne de birikim yapıyozzzz.siz çok müsrifsiniz bereketiniz yohhhh.kendinize çeki düzen verinnn yeterde artar paranızzzzz hanımlarrrrrr
Açıkçası kışın domates, salatalık gibi takıntılarım yok.bugün sebze türlü yaptım kabağını 6 tl ye aldım naberrrr.geçen yıl 2 tl idi.1 derin dondurucum vardı 5 katlı bir de sandık tipi aldım geçen ay doldurdum uzun emeklerle elime ne geçerse domates 20 tl yi geçecek diyorlar kışın
Avokado yoksa hıyar yiyoz bizen iyisi şöyle yazayım da ferahlayınn eyy üyelerr sitede çok duydunuz çünkü:asgari ücret alıyor gocammm evde 4 kişiyizz kiradayız hemi de lüks yaşıyoruz üstüne de birikim yapıyozzzz.siz çok müsrifsiniz bereketiniz yohhhh.kendinize çeki düzen verinnn yeterde artar paranızzzzz hanımlarrrrrr
onun iyisi körpesi de pahalı amaaaAvokado yoksa hıyar yiyoz biz
Evmi 90m evde oturuyorum kendim aldim 30 yillik kredi ile alirken devlete 17bin euro vergi odedim. Ve heryil ev vergisi 900 euro.
Araba 1tane var esim ise gidip geliyo vergisi 300 euro benzin litresi 1,17 euro
Vergiye gelirsem, herseyin ama herseyin vergisi var. Yillik kisi vergisi benden 1200 euro esimden 1700 euro aliniyo
Daha baska seylere girmicem cunku ben burada yasanti zor turkiyeyle kiyasllama yapim falan demedim. Sadece esimde bende maasliyiz ama trdeki akrabalarimin evinde ustunde olan bende yok. Turkiyede hayat zaten zor nasil basariyolar gibisine dedim.
Allah cekim skntisi cekenlerin yardimcisi olsun. Yukarda bi eczaci arkadasim benim ne demek istedigimi cok iyi dile getirdi.
evde 4 kişiyiz abur cuburu azalttık 3500 4000 gidiyor maalesef.3 kilo kuruyemiş aldık 1 ay anca yeter pandemide yeniyor vallahi 500 tl civarı tuttuGeçen sene aylık market pazar masrafımız 1.000’i bulmazken şimdi çok rahat 2.000’i buluyor. İki kişiyiz bebiş sadece anne sütü alıyor.