- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.875
- 548
Valla düşünüyorum hayatımda kimseye kafayı takmadım bitiririm falan demedim hele de kuzenime. Hiçbir kuzenimle sorun da yaşamadım hepimiz senin tabirinle ağırbaşlı yaşayan kimsenin işine karışmayan insanların ondandır belki de. Bu insanlar neyin kafasını yaşıyorlar anlaması güç.sanırım ortada çözülecek pek bişey kalmadı.Görümcenin yüzünü dahi görmek istemiyorum artık ki ben öyle rol yapamam seviyormuş gibi.Eşim bu husumeti anladığı an bana resti çekti.Çünkü görümcem herkesin aklına giren birisi.öylede oldu.kb bana soru sorarken ben put gibi durup tv ye bakmışım.Zaten oraya gittiğimde neye ne kadar gülmüşüm hep bi kontrol halindelerdi.Bi konuda farklı fikrimi söylesem sen ne biliyosunki dercesine yüzüme bakarlardı..Görümcem kuzeniyle yaşadığı bi husumetle ilgili ona arkadan sen kimsin kızımmmm.ben bi insana kafayı taktımmı onu bitiririm diyordu..aileside ne fena ne akıllı kızımız var diye övünüyor.Bu zamanda ağırbaşlı olmak kimsenin işine karışmamak para etmiyor.
Matem sen koskoca mimar kızsın, özgüvenin iyice zedelenmiş senin yazdıklarından kendini savunamayışından belli, burada bile kendini açıklamaya ispatlamaya çalışıyorsun otomatiğe bağlayıp. Gelin gittiğin aile yamyam, boşanmaktan başka çözümün yok, hayatını özgüvenini ancak böyle yola sokarsın. Veya dediklerini yapıp git doktora tedavi ol (!) bi de üstüne zaten bizim gelin deliydi diye daha da paspas etsinler seni. Pislikle uğraşılmaz, anca senin de pislik olman lazım ki frekansınız tutsun kavga dövüş çingene gibi yaşayıp gidesiniz.
Ailene takılma bir üzülür iki üzülür senin mutlu olduğunu görürlerse keşke erken boşansaymışsın derler. 10 yıl kadar önce hızlı trende yanıma bir amca oturmuştu laf lafı açtı iki çocuğuyla boşanan kızından bahsetti. “Zamanında kızlar okumaz dedik erkenden evlendirdik ama evliliğinde zulüm gördükçe suçlandım. Çok cahilmişiz bilemedik o zamanlar. Sonradan boşattım kızımı, okutmayınca meslek de yapamadı ben de bir dükkan açtım ona şimdi parasını kazanıyor, benim de içim rahat etti en azından, aman kızım biz cahildik siz olmayın güzel güzel oku.” Böyle öğüt vermişti bana hala hatırlarım. Büyükler de cahil olabiliyor ama anlıyorlar sonradan.
Sana sevdiğim şarkılardan birini gönderiyorum, ne zaman tadım kaçsa dinlerim nakaratı bana kendimi çok iyi hissettiriyor.
“Canınsın sen senin,
Yaslanıp ağlayacağın tek omuz da senin.
Canınsın sen senin,
Seveceğin tek kişi yine sensin.”
Kendini kurtarsan kurtarsan yine kendin kurtarırsın matem, hayatına sahip çık. Çıkmazsan da kendin bilin 50 yaşına varmadan hastalıklara kendini hazırla, yıllarca zarar gören izzeti nefsin de cabası.