• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon Takibi yapanlar bulusalım mı? Aralık Sonu Ocak başı:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bu dönemde bitki çayları içmek zararlı mıdır acaba
Ben hormonları etkileyebiliyor bazı çaylar diye duymuştum ama eminde değilim 🤔 Ama mantık olarak kürler otlardan yapılıyor onlar etkiyorsa bitki çaylarıda etkileyebilir. Yumurtlamaya çatlamaya yardımcı çay varsa onu içebilirsin belki

Ben hormonları etkileyebiliyor bazı çaylar diye duymuştum ama eminde değilim 🤔 Ama mantık olarak kürler otlardan yapılıyor onlar etkiyorsa bitki çaylarıda etkileyebilir. Yumurtlamaya çatlamaya yardımcı çay varsa onu içebilirsin belki
Ben zayıflamak için çay kullanıyorum da aslında kayısı çayı ödem atmada çok faydalı oluyor

Ben zayıflamak için çay kullanıyorum da aslında kayısı çayı ödem atmada çok faydalı oluyor
Canım bir şey buldum ama hamilelikte diyor bu öncesinde bulamadım bir şey. Şöyle de bir durum var bilmeden hamile kalan insanlar hiç bir şeye dikkat etmiyor doğal olarak.. Arada kaldım ama ben olsam içmem herhalde 😕

Eklentiler

• D8892502-20E9-4BB1-A3D2-C794E21A31DA.jpeg
    D8892502-20E9-4BB1-A3D2-C794E21A31DA.jpeg
    111 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba arkadaşlar dün doktora gittim vajinal muayene yaptı yaram oldugu icin. Bi arada sabah bugün yumurtlama günün olabilir yumurtan büyümüş dedi. Sabah çatlamış olabilir de dedi. Bende reglime 1 hafta var nasıl oluyor felan dedim. Eve gelince ovilasyom testi yaptım yumurtlama felan yok. Arıca 14. günde pik yapmıstı değerlendirmiştik o günleri.
Bu olanlar kafamı karıştırdı. O an aklımı toplayıp konuşamadım ama çok merak ediyorum. Böule bir durum olabilir mi 😒

Selam kızçeler bana da yardımcı olur musunuz kendi testlerimden gram bi şey anlamadım 😅 Bu arada dünden beri bacağıma vuran kasık ağrım ve yumurta beyazı gibi uzayan akıntım var 3 kere geldi bugün bende değerlendirdim ama pik mi değil 🤨 12. Gün bugün
Merhaba canım Suan benim adetim biteli 3 gün oldu testlerimiz yakın benimde akıntım başladı ama henüz yumurtlamamız olmadı piki görene kadar devam 🙂🙂

Merhaba arkadaşlar dün doktora gittim vajinal muayene yaptı yaram oldugu icin. Bi arada sabah bugün yumurtlama günün olabilir yumurtan büyümüş dedi. Sabah çatlamış olabilir de dedi. Bende reglime 1 hafta var nasıl oluyor felan dedim. Eve gelince ovilasyom testi yaptım yumurtlama felan yok. Arıca 14. günde pik yapmıstı değerlendirmiştik o günleri.
Bu olanlar kafamı karıştırdı. O an aklımı toplayıp konuşamadım ama çok merak ediyorum. Böule bir durum olabilir mi 😒
Benim de reglime 8 gün kala pik oldu. Değerlendirdik. Bekliyorum bakalım bat ı.

Evet haklısınız zaten bebek süreci stresli bir süreç herkesin hemen olmuyor bir de üzerine pandemi eklenince hepimizi manevi anlamda sarstı. Geçecek bu günlerde 🙏🏻Çok teşekkür ederim 🥰 Stres adeti gerçekten inanılmaz etkiliyor tamamen hormonel bir döngü olduğu için. Galiba doktorun söylediği günlerde gitmek gerekiyor o da illaki iş gününe denk geliyor ama siz evden çalışıyorsanız bence yumurta takibini düşünebilirsiniz 😊
Aynen zor dönemlerden geciyoruz cok haklısınız, hepimizin Allah yardımcısı olsun 🙏 evet işim de evden calısmama ragmen son 6 aydır cok stresli o da cok etkiledi maalesef beni de düzenimi de. İnşallah toparlayacagız. Ocak ayında ovulasyon ile yakaladım eğer olmazsa bir kez daha ovulasyon ile deneyip belki dr kontrolünde yumurtlama takibi için gidebilirim.
ya ilk 2 ay biz deneyip olmayınca hemen bi endişe ile dr a gittik bana dedi ki annen, teyzen ovulasyon takip ederek mi hamile kaldı 🤭🙈
Regl 10. İle 20 günleri arası gün aşırı ilişki dene 3 ay olmazsa gelirsiniz dedi. 🤣
Şimdi yine gidersem takip falan da yapmaz bana denemeye devam et sen der kesin benim dr 🤣

Yok estağfurullah yanıtlarım tabiki. Ben adetimin 4.günü hormon testi yaptırmıştım onu göstermek için randevu bulduğum bir doktora gittim. Bana lh fsh dan biraz yüksek polikistik over olabilir dedi. Ultrasonla baktığında hafif polikistir oversin istersen yumurta takibi yapalım dedi. Bende yarın müsaitim hala kontrol sürem devam ediyorken bir gideyim dedim yoksa çalıştığım için maalesef yumurta takibi yaptıramam ama iyi denk geldi bu ay
Merhaba canım bana da doktor hafif polikistik var dedi. Ama hormon değerlerim normaldı. Sizin fsh ve Lh değeriniz kaç çıktı? Doktor bana hormonlar normal çıktığı için yumurta takibine baslamadı önce doğal akışına bırakın dedi 4 ay falan. 😌

Merhaba canım bana da doktor hafif polikistik var dedi. Ama hormon değerlerim normaldı. Sizin fsh ve Lh değeriniz kaç çıktı? Doktor bana hormonlar normal çıktığı için yumurta takibine baslamadı önce doğal akışına bırakın dedi 4 ay falan. 😌
Merhaba benim fsh 6,13 lh 10,84 çıktı çok hafif düzeyde olduğunu söyledi doktor 😊

Selam kızlar ben bugün gittim doktora adetin 12.günü bugün bir yumurtam varmış 13,5 mm dedi diğer yumurtalıklarımdakiler hep 10 mm miş. Bu ay geç yumurtlama var büyük ihtimal 17.günde yumurtlayacaksın dedi 😊

Selam kızlar ben bugün gittim doktora adetin 12.günü bugün bir yumurtam varmış 13,5 mm dedi diğer yumurtalıklarımdakiler hep 10 mm miş. Bu ay geç yumurtlama var büyük ihtimal 17.günde yumurtlayacaksın dedi 😊
Selamlar ☺️ Sağlıkla büyüsün yumurtanız 🙈
Ben de 17.günde piki görmüştüm en azından tahminleme ve kontrol iyi olmus sizin icin

Selamlar ☺️ Sağlıkla büyüsün yumurtanız 🙈
Ben de 17.günde piki görmüştüm en azından tahminleme ve kontrol iyi olmus sizin icin
İnşallah😍 Evet gerçekten iyi oldu benim için bende akıntı falan olunca kaçırdım herhalde dedim en azından hangi günlere dikkat etmem gerekiyor şu an biliyorum. Sizin bat ne zaman ?

Back