Gebeliğe Hazırlık Ovitrelle Çatlatma İğnesi Kullananlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar adetin 18. Gunu yani dun tahlil verdim dr istemişti
Prolaktin: 15.6
Progesteron: 25.6
Estradiol(e2): 327 çıkmış anlayan var mı nasil sizce değerler

Kizlar adetin 18. Gunu yani dun tahlil verdim dr istemişti
Prolaktin: 15.6
Progesteron: 25.6
Estradiol(e2): 327 çıkmış anlayan var mı nasil sizce değerler
Canım prolaktin gayet iyi. Zaten 13-15 arasında olması gerekiyor.
Progesteron normalde şuan olması gerekenden yüksek. Hamileliğin 2. döneminde bu c,varda olması bekleniyor. Sen eğer progesteron takviye eden bir ilaç kullanıyorsan bu normaldir. Ayrıca halsizliğin de bundan kaynaklanıyor demektir. Ciddi halsizlik yapar. Gebelikte hızla yükselen hormonlarımızdandır.
E2 ise kıymetlilerimizden (seks hormonu ) bunda da herşey yolunda görünüyor.

problem yok gibi kuzum

Ama prolaktin adetliyken verilenle simdiki fark ediyor mu ki bilemdim adetin 3. Gunu 47 çıkmıştı dustu mu ki yoksa adetliyken cokan sonuç mu asıl olan kafam karıştı...
Progesteron iceren olaca 8 eylülde başlayacağım daha su an folbiol(folik asit) glukofen(insulin icin) agnucaston içiyorum iclerinde progesteron var mi bilmiorum ay cok teşekkür ederim insAllah hersey yolundadır içimi biraz rahatlattn

Canım prolaktin süt hormonu, gebeliği engeller yüksek olması. Seninki iyi görünüyor. Evet hormonlarımız adet dönemi, adet ortası, menapozda, hamileyken değişiklik gösterir. Hangi durumda ne kadar olmalı o kadar detay bilmiyorum ama doktorunun şuanki durumuna göre iyi demesi gerekir

Cok Saol cnm doktor cevap verince buraya da yazarım bklm ne dicek

İnsAllah canım şimdi netten baktım progesteron ve Estradiol üretimi çatlatma iğnesinin etkileri arasındaymis
O iğnelerde de progesteron var ama ben şunu düşündüm. Ben klomen kullandıktan sonra çatlatma iğnesi vurulmuştum. Çatlatma iğnesinden sonra da bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için duphaston hap kullandım sabah akşam. Aynı zamanda aşılamadan sonra da aynı hapı kullanıyorum şuan. Bu haplar hep progestoron yüklü. Belki sen de kullanıyorsundur diye düşündüm.

olite M Milanaz2 kızlar sizin öykünüz nedir
Benim bir senedir bebis planlarm tutmuyor malasef ovulasyon testi dahi kullandım ama nafile bir seneyi geçtiği icinde artık doktorun kapısını aşındırıcam ama öncesinde iyi bir doktor arayışındaym gerçekten ilgilenen alakalı bir doktor bakalim önce eşim bir testlerini yapsın da ona göre bende gidicem tekrardan.

M Milanaz2 ben de senin gibi 13 aydır deniyorum. İlk zamanlar doğal yolla bekledik, telefon takvimimden takip ediyordum, olmadı. Ovülasyon testi denedim, süt maydanoz buharına oturmayı denedim, olmadı. Son aylarda 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi denedik, olmadı. HSG çekildim tüpler açık. eşimin spermiyogramı gayet iyi . Doktor 2-3 ay dinlenin HSG den sonra olma ihtimali yüksek dedi, bekledik, olmadı. Aşılama istedik biz de artık. Bu ay GONAL F 450 kullandım ve çatlatma iğnesi vuruldum. 34. saatte de aşılamam yapıldı. Dilerim en kısa zaman da hepimiz bebişlerimize kavuşabiliriz.

aynen cnm öyleymiş snrm duphastona pazar günü baslicam bende bklm hyrlisiyla tutunur insAllah bebeklerimiZ
Cnm aşılama nasil yapılıyor tam olarak bilgi verebilir misin bi de klomen+çatlatma iğnesi ikili tedaviyi kac ay denettiriyorlar sayısı var mi aşılama da ilişki günü vermiyorlar demi artk direk aşılama yapılıyor

İnşaallah bu ay yüzün güler canım. Aşılama olayı nasıl oluyor daha yeni tecrübe etmissin tutma olasılığı tüp bebek gibi mi?

Fit mutlu anne kuzucum klomen tedavisi normal şartlarda 6 ay denenmelidir. Fakat ben sabırlı bir anne adayı değilim üstelik kuşkucu ve endişeliyim. Bu sebepten 3. aydan sonra hsg çekildim. klomenle devam etmeme sebebim şu : benim eşim penis ameliyatı olmuş ve idrar deliği olması gereken yerden biraz aşağı kaymış. Bu sebeple gelen meni fışkırarak gitmiyor da sızıntı şeklinde geliyor. Tahminimiz bu sebepten dolayı spermler tüplere ulaşamadan yolda ölüyor. Ayrıca babam akciğer kanseri, sol akciğer yok. Şuanda da metastaz yaptı. Torunu yok, torun sevsin diye hızlanmak istedik ve aşılamaya geçtik.
Peki aşılamada ne oluyor ?
Aşılamada adetin 2. ve ya 3. günü doktor kontrolü yapılır ve yumurtaları uyaracak ilaçlara başlanır. takibi yapılır. Yeterli olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi vurulur. 32 ve ya 40. saatler arasında hastaneye davet edilirsin. Eşin sperm örneği verir. Sperm laboratuvar ortamında yıkanır ve en verimlileri seçilir. bu sağlıklı spermler bir enjektöre konur. Bu arada sen doğumhanede bir çatalın üzerinde beklersin. Vajinal muayene gibi vajina ağzını açtıkları aleti takarlar ve incecik bir kamış yardımıyla o spermleri tüplerin en yakınına bırakırlar. Bu ağrısız ve konforlu bir işlemdir. Ve sen doğal yolla döllenmeyi beklersin. Tüp bebekte ise sperm laboratuvar ortamında aynı işlemi görür ve kadından da yumurtaları toplanır. Her iki cinsiyetin de en verimlileri laboratuvar ortamında döllenir ve sana embriyo olarak transferi yapılır. 10 gün sonra tutunup tutunmadığını anlamak için test verirsin.

Anladm cnm cok teşekkür ederim açıkladgn icin peki aşılama ucreti ne kadar ödediniz insAllah tutunur cnm sen simdi 10 gun sonra kan testi mi yaotrcan ay cok heyecanlı insAllah pozitifi görürsn ya

Aynen nasipte varsa Rabbim her türlü veriyor imtihan dünyası sonuçta Rabbim herkese tattirsin anneliği ama dualarım hep böyle kimseye aratmasın düşmanıma bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…