Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

Çok iyi yapmışsın kesinlikle.. Zararın neresinden dönersen kardır..

Konu sahibi değil sadece bence burda konu açan eşinden saygı görmeyen fakat hala bir umut bekleyen kadınlara güzel bir çağrı niteliğinde bence yazdıklarınız :) sizi tebrik ederim. Dilerim kadınlarımız saygısı olmayan erkeğin , adına sevgi diye uydurdukları, kontrol mekanizmasının da bir gün biteceğini en başından görebilirler. Kendine saygısı olmalı bu yüzden her kadının!!! Size saygı duymayan sizi se-ve-mez. Daha nasıl anlatabiliriz bilmiyorum ? Sokağa çıkıp gecenin bir yarısı çığlık ata ata mı söyleyelim bu saygıyı ? Nedir anlamadım

Aynısını yaşadım ve ayrıldım. Kimse için kapanmam kendim karar verdiğim için kapanırım. Kendi ailemden korkuma da tesettürlü gelinlikten vazgeçmem. İstiyorsam giyerim. Küçük bey kapalı eş istiyormuş madem öyle bulsaymış en başında. Bugüne kadar neden hiç çaktırmamış. Kendisi çoktan yazık etmiş Zaten. Sizde sırf evlenmek için böyle birşeye karar vermeyin. Ben iyi ki de evlenmemişim. Şimdi kendisi tarikatlara girmiş üstelik. İlerisini düşünün ve siz bir mal değilsiniz.

Tesettürlü bir bayan olarak bence doğru kararı vermişsiniz, geri dönmeyin. Kapatıp alacağım diye bir şey yok, madem bu kırmızı çizgisiydi kapalı bir kız bulsaydı kendine sizinle görüşmeseydi. Güzel ahlak iyilik sadece kapanmakla olmuyor. Bu konuda ona taviz verirseniz ilerde daha büyük ve ağırınıza giden talepleri olur. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Bu şekilde size baskı yapmıyormuş gibi görünerek aslında psikolojik baskı uyguluyor, manüple ediyor sizi. İçinizi dinleyin

Tesetture onem veriyorsa baştan tesetturlu biri ile gorusseymis? Ailesini, kendini tanımıyor muymuş?
Ayrica, "bu karari sana bırakırsam" mi? Lütufta mi bulunuyor; o karari kendi alma hakkini kendinde nasil goruyor?
Bu tip mudahaleler, haddini aşmalar en bastan bi cok seyi gosteriyor..

İnşallah 5 yıllım gitmesin diye bi saçmalık yapmazsin.. Zamanında 26 yaşimdayken 5 yıllık sevgilimden benzer muhabbetler yüzünden ayrıldım 30 yaşımda evlendim aradaki 4 yılda gezdim tozdum eglendim hem de öyle böyle değil. Şimdi 5 yıllık evliyim tam dengim biriyle öyle mutluyum ki... Geriye dönüp baktıgimda o sevgi falan değilmiş diyorum şu anki eşimin tırnağı bile olamaz.

Ailenizi etrafı sevgilinizi falan boşverin, siz kapanmışınız aileniz garip karşılamış kapanmamışınız sevgiliniz üzülmüş inanın zerre önemi yok. Tek birşey var o da sizin ne istediğiniz. Eğer içinizde ufacık bir şüphe varsa kapanmayın. Ömür boyu adapte olamazsınız.

Aileler işin içine girince tramva yaşarsınız benden söylemesi. Ben de aynı şeyleri yaşadım, ve aileler işin içine girmeden önce sürekli erteledim çözeriz vs dedim. Ailelerin tanıştığı günden 6 ay a kadar günlerce ağladım, kabus gibi geçti. Bir ayrıldık bir barıştık ama kararım kesin dedim hiçbir şekilde istemiyorum dedim, beni olduğum gibi kabul edeceksen burdayım dedim yoksa asla dedim. Hala da bunalımdayım açıkçası

Kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum. Kafasına uygun başka birini bulsun, mutlu olsun isterim. Üzerimdeki baskıdan kurtulduğum için ayrıca rahatladım. Bu rahatlığı bırakacağımı da sanmıyorum.

En korktuğum oydu zaten aileler araya girmeden durumu netleştirelim istedim ki hayırlı bir karar verdiğime inanıyorum. Umarım sen de net kararı verirsin. Kendini yıpratma sakın.

bunalıma girecek ne var?
istemiyorsan net olarak istemiyorum, beni gördüğün şeklimle kabul etmek zorundasın diyeceksin. bitti.

bunalıma girecek ne var?
istemiyorsan net olarak istemiyorum, beni gördüğün şeklimle kabul etmek zorundasın diyeceksin. bitti.
Öyle yaptım, öyle dedim. Ama karşı tarafın bana hep iyiliği dokundu iyi şeyler yaptı hayatımda, haliyle o direritince defol git diyemiyor. Zaten beni böyle kabulöenmezsen evlenmeyeceğim dedim istemiyordu. Ve yapmayacağım dedim. Onun isteği de değil, ailesi istiyor sadece. Ailesine karşı koyamıyor sadece. Tbai beni ilgilendirmez ben istemiyorum ve ailesine karşı koyamıyorsa yapacak Bi şey yok. Ama bahsettiğiniz gibi Bi çırpıda silinmiyor ne yazık ki

En korktuğum oydu zaten aileler araya girmeden durumu netleştirelim istedim ki hayırlı bir karar verdiğime inanıyorum. Umarım sen de net kararı verirsin. Kendini yıpratma sakın.
Çok fazla arada kalıyorum, çünkü bu istek onun değil ailesinin isteği. Net şekilde istemediğimi söyledim ama karşı taraf ara ara arıyor mesaj atıyor, sanki beni böyle de istiyor da ailesini de karşısına almak istemiyormuş gibi. Aradayım diyor. Ama tabi yapabileceğim bir şey yok, o çözemiyorsa bende ailesinin isteklerini yerine getirecek değilim. Sadece bana çok fazla iyiliği dokunduğu için, aradığında açmamazlıj edemiyorum, biraz vicdan yapıyorum sanırım. Çünkü iyi niyetli biri var onu da üzmek istemiyorum

Kaç yıl oldu birliktesiniz?
İnan bana bu işler iyiydi, iyiliği dokundu diyerek düzelecek şeyler değil. Seni çok iyi anlıyorum ama benim soğuma vaktim gelmişti o yüzden çok zor olmadı bitirmem.

İnan bana bu işler iyiydi, iyiliği dokundu diyerek düzelecek şeyler değil. Seni çok iyi anlıyorum ama benim soğuma vaktim gelmişti o yüzden çok zor olmadı bitirmem.
Hiç itiraz etmedi mi ayrılığa? Yada geri adım atmadı mı tesettür konusunda?

3 sene oldu. Aslında keşke diyorum Bi hata yapsa da bırakmam kolay olsa diyorum. Nefret edip ya da soğuyup ayrılmak rahat çünkü o yüzden sizin adınıza sevindim. Onun kendi fikri değil bu kapanma meselesi, arada kalıyorum diyor, ablası vs yok ama birsürü halası teyzesi var ve sirkeli dolduruşa getiriyorlar onu. Benden vazgeçemiyor ayrılacağım dediğimde çok üzülüyor karalar bağlıyor (vicdanıma dokunuyor biraz, 3 senede çok şey yaptı benim için çünkü. Belkide ben çok hassadımdır başkası olsa aman banane ferdi belki). Ama maalesef öylr bir aile ile de ben yapamam, bana çok ters gelen bir zihniyet. İnsanların dinine, ne yapmaları gerektiğine karar verecek yetkiyi kendilerinde bulmaları çok çok saçma, kabullenemiyorum. Benimde aynı şekilde tüm ailem açık

Kapanmak sadece sızın verebılecegınız bı karar .Kumseyı ılgılendırmez.Saçmalamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…