Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Aramıza biraz soğukluk girdi şimdi bir küs bir barışık geçiyor günler.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
Evlenmeyi çok istiyor ben ise çok soğudum.
Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.