önce insan mıyız?, anne miyiz ?

ama ilk baştan alıştırmalılar canım,benim hamileliğimde eşim tüm işleri yaptı,allah razı olsun..

Reactions: ZOE
bizler birileri öldüğünde ah ah şimdi yavrucaklarına kocasına ne olacak diye veryansın ediyorsak ki yanlışın kökü tam olarak ta bu onu irdelemeliyiz..kadının 40 ı çıkmadan adam evlenecektir muhtemelen daha önce şahit olduğum durumlar..

Bilmem benim ailemde ve çevremde de iyi örnekler çoğunlukta. Benim dayılarım, amcam, babam, kaynım, arkadaşlarımın eşleri. Geneli iyi baba.
Bakacağı kadar çocuk yapsın demişsin, o çocuğu erkek tek başına mı yaptı da? Kadınlar hala daha bu devirde korunmayı bilmiyorlarsa...
Bizim ülkemizde neden bu düşünce var anlamıyorum. Erkek 2 iş yapsın, gerekirse 3 iş yapsın ama kadın kıçını kaldırmasın.
Avrupa için konuşayım. Sosyoekonomik tabakanın altındaki ailelerde kadınlar hep çalışırlar, ev hanımlığı orta-üst, üst sınıfa ait ailelerdeki kadınlara has bir ayrıcalık olarak görülür. Türkiyede tam tersi.
Yani yurtdışında kadınlar evde oturup sonra da ''Para yok'' diye ağlamazlar. Ağlarlarsa da millet ''Kalk çalış madem'' der. Türkiyede bakıyorum gecekondu semtlerine kadınlar mahallede oturup dedikodu yapıyorlar, çocuklar evde aç. Sonra dayak yeyince boşanamıyorlar, aldatılınca boşanamıyorlar, bir de üstüne paramız yok diye ağlıyorlar.

türk kadınlarının bir çoğu maalesef ezilen konumda,yetiştirilme faktörü sanırım,kadın çalışsın çalışmasın değil,çalıştığı zaman evde çocuk bakımı,yemek vs işler bölünmeli,bu temizliğe sürekli gidp maaş alan hanım eve akşam gelip çocuğu çalıştırıp yemek hazırlayıp evi temizliyor,eşi tv izlerken..

Eee ama aynı kadınlar eşi temizlik yapan bir kadın gördüklerinde de ''Sen kocanın gömleğini ütüleme, sonra neden aldatılıyorum!!!'' demekten de geri durmuyorlar. Müstehaktır.

çalışan ünüversite mezunu kadınların bile paralarını eşlerine verdiklerini eşlerinden harçlık aldıklarını burada defalarca okudum artı,ev işlerine erkekler dokunmuyor ve çocuk bakmak istemiyorlar gerçek bu..
birde çocukla ilgili çok enteresan düşünceler var fakir yada zengin tek çocuk olmasın,erkek olursa kızda olsun yada tam tersi,gelecek vermek daha ön planda olmalı aslında..

Ulkemizde hala bazi insanlarin kadinin calismasina karsi oldugunu da unutmayalim.

Ozellikle egitimsizse kadinin calismasini istemeyenler de var

En fazla evlere temizlige gidebilirler de maasli sigortali islere erkekler karsi cikar.

Eline para gecen kadinin erkek otoritesine karsi risk olusturacagi dusuncesi hala cok yaygin.

Bazilari da karilarinn calistigi paraya el koyarak soz sahibi olmak isterler.kadin hem evde calisir hem disarda, sonra adam alir parayi kahveye gider sigara parasi yapar

.E o kadin niye calissin ?

. Hakli taraflarin var ama kadinlar keyiflerinden evde oturmuyor genelde.

Eskiden kadınlar çareleri olmadığından ezilirlermiş şimdi yeni nesil kadınlar kendi istekleriyle gönüllü eziliyorlar.
Mağdur ayağına yatmak kolay, asıl mesele dik durup kendinden taviz vermemekte. Bizim kadınlar ağlamayı, kendilerini acındırmayı iyi biliyorlar da aile mahkemesinin yolunu tutmak zor geliyor.

Eee ama aynı kadınlar eşi temizlik yapan bir kadın gördüklerinde de ''Sen kocanın gömleğini ütüleme, sonra neden aldatılıyorum!!!'' demekten de geri durmuyorlar. Müstehaktır.
benim kızkardeşim 2. çocuğu çok istedi milena ,allah için oğullarına karıkoca baktılar..ve eşi asla istemiyor,sorumluluğu çok fazla diye,ama cideen eniştem dizindede salladı altınıda değiştirdi yemekde yedirdi hava alanında full time çalıştığı halde,ama inan çocuğun buna ihtiyacı var bu sevgi ve ilgiye..

kadınlarımız şakşaka çok meraklı milena. sanıyorlar ki temizliği, ütüyü, çamaşırı, bulaşığı, çocuk bakımını üstlerine alıp, kocalarının ayağına sudan yemeğe meyveye herşeyi götürdüklerinde kocalarının canı istediğinde seviştiklerinde, üstüne bir de para kazandıklarında onlara madalya takılacak, mükemmel kadın olacaklar. erkekler de bir taraflarını yayıp oturacaklar.
neymiş hem ev kadını hem iş kadını olacaklar. sonra da kocasıyla iş bölümü yapan kadın gördüklerinde ağızlarına ne gelirse söylerler, neden çünkü o kadın yarım kadındır onların gözünde.
sonra da kocam çok ilgisiz, her bi işi sen yaptın apla, ilgiyi de kendine kendin gösteriver.

Ee maaş kartını kocaya veren kadının salaklığı o. Salak olmasın onlar da canım. Sanki adamlar kafalarına silah dayıyor.
Bana kadınların şu mağdur edebiyatından gına geldi canım benim.

Ee maaş kartını kocaya veren kadının salaklığı o. Salak olmasın onlar da canım. Sanki adamlar kafalarına silah dayıyor.
Bana kadınların şu mağdur edebiyatından gına geldi canım benim.
evet biraz direnseler ama neden güçlü duruş sergileyemiyorlar eşlerine karşı?

eşim birçok babaya göre çok daha iyi bakar
buna rağmen asla benim gibi bakamaz, sacı bası dağılsa farkında bile olmaz cogu zaman, yani çocuk gözünün önünde bir ton sacla yemek yemeye çalışır, yok yani en iyi erkeğin bile çocuk bakabilme kapasitesi yetersiz
yani ben ölüm döşeğinde olsam, eşim ne kadar iyi bakmak istese de cok bakımdan yetersiz kalır diye dusunurum, her anne düşünür, belki o baba da çocuklarına yetemeyeceğini biliyordur, belkisi yok kesin biliyordur

tabiiki biliyordur,umarım hatalı hareket etmez ve dik durmayı başarabilir..

Doğru diyorsun, çok güzel noktalara temas ediyorsun. Ama ben o mesajı crypticin yazdığına cevaben yazdım. Yoksa bu Türkiye gerçeklerinin farkındayım.
Ama beni asıl üzen grup okuyup meslek edinip hala daha kendini 3. sınıf gören kadınlarımız. Ki kadınlarımızın büyük kısmına tekabül ediyorlar. Bu da okumamaktan, ufkunu açmamaktan. Şurada öğretmenler bile kadın erkek ilişkileri hakkında öyle şeyler yazıyorlar ki. İmam osurursa cemaat ne yapmaz.
Ee bu da çok normal evde evlilik programı izleyip, internet gibi bir hazineyi bile yalnızca Facebook için kullanan bir kadın ufkunu nasıl açsın? Bizim toplumun zaten kadına bakış açısı belli. Kadınlarımız da ne kadar okurlarsa okusunlar vizyonsuz ve cahiller.

benim amcamın eşi rahmetli oldu ,çocuk iki yaşındaydı,hemen buna kız buldular evlendi,çocuk yaramaz biraz kadın şiddet uygulamış sigara bile söndürmüş,hatta bir haberde bir üvey annenin çocuğa çatal fırlatmasından çocuğun gözünün kör olduğunu okumuştum..alel acele davranmadan zamana bırakmak en iyisi,tabii çok iyi ikinci eşlerde vardır..ama bu konuda aceleci olmamak gerek bence..

Nereden cikardigimi sorarsaniz, o zaman sizin yorumunuzdan cikardim diyeyim.
Evet, normal. Cikar demek maddiyat demek degil sadece. Huzur, mutluluk gibi manevi seyler de cikardir. Insan hayatinda bunlari ister degil mi, hayatimiza bunlari katabilecek insanlar isteriz? Arkadas isteriz derdimizi paylassin diye, mutluluk icin yuva kurariz vs. Cikar deyince insanlarin aklina kotu seyler geliyor, birilerini kendi emelin icin kullanmak gibi. Halbuki alakasi yok. "Cikar" kelimesini, "fayda, yarar" gibi kelimelerle de degistirebiliriz yani.

milena ben kendimi güçlü görüyorum aallah hepimizin evladını ve eşlerimizi başımızdan eksik etmesin,eşime ve evladıma dikkat ettiğim kadar kendimede dikkat edip önemsiyorum ezik büzük konumda değilim ev hanımı olduğum halde,

ben eşimi severek aldım,eşime çok alıştım 12 senedir,onun kaybını asla düşünmek istemem hayat o varken daha güzel..inşallah hep birlikte oluruz..

evet biraz direnseler ama neden güçlü duruş sergileyemiyorlar eşlerine karşı?
Kendilerini geliştirmiyorlar. Vizyonları yok, idealleri yok, hayat görüşleri yok. Hayatta koca bulmaktan başka amaçları yok.
Bu lafım okuyup, çalışıp yine de kendini 2. sınıf insan gören kadınlarımıza, yoksa Diyarbakırın köyündeki okuma yazma bilmeyen kızlara bir lafım olmaz, olamaz benim. Onlar gerçek mağdurlar. Bu sitedeki kadınların birçoğu mağdur değil, mağdur ayağına yatıyor. Yani sevgilisinin dayaklarına rağmen ayrılmayan mühendis bir kadına mağdur demek Doğuda 12 yaşında dedesi yaşındaki adamlarla evlendirilen kızlarımıza haksızlık değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…