önce insan mıyız?, anne miyiz ?

Ay inşallah beni yanlış anlamadın, o lafım dediğin tipteki kadınlaraydı. üstüne alınmadın inşallah.
Bu arada ev hanımlığı neden eziklik olsun ki? Hiç de değil. Bu şekilde ayrışmak doğru değil.

evet haklısın,para kazanmıyorum milena iş hayatından şansım iyi gitmedi,ama şu an ortada kalacak bir konumda değilim,şükürler olsun,her şekilde altından kalkarım..hep sevdiklerimiz yanımızda olur inşallah..

benim ikizlerim var ve allah korusun o ölüm eşlerden birine gelecekse babaya gelsinn..anne toparlayıcıdır. baba öyle değil.anne ölürse çocuklar mahzun kalır ha evet büyürlermi büyürler. ama baba öldüğünde evet yokluğu müthiş hissedilir ama anne kadar değil ..

tüm yazdıklarında haklısın milena..

Ee maaş kartını kocaya veren kadının salaklığı o. Salak olmasın onlar da canım. Sanki adamlar kafalarına silah dayıyor.
Bana kadınların şu mağdur edebiyatından gına geldi canım benim.
Bu kadar saygısızlık olabilir. İnsan eşiyle her şeyini hatta bedenini bile paylaşıyor. Maaş kartını, parayı paylaşmak mı salaklık? Kusura bakmayın demeyeceğim, gerçekten çok büyük saygısızlık yapmışsınız.

maaş kartını vermesin dediki,illa alıcaksa kadın alsın maaşları o zamanbizde öyle olurdu ben çalışsaydım sanırım

Onu hangi mesaja karşılık yazdım okudunuz mu? Ve cyripticin mesajında kastedilen neydi? Kocası karısından maaş kartını istiyor. Kadın da beyimdir deyip veriyor, sonra adam da maaşını Allah bilir nerelerde yiyor, karıyla kızla. Kadın da ağlıyor. Kadın da öğretmeni mühendis falan. Bu kadın salaktır evet. Yoksa maaş kartı kocada durur, kredi kartı karısında durur; ya da tam tersi. Benim buna lafım olmaz.

Son düzenleme:
dünyanın en iyi erkeği olsa madalya takmaz:))bir yaz günü güneş gittiğinde cam sileyim dedim,eşim arabadan indi,oo iş yapıyor gibi görünmek için camlaramı çıktın diyorhe öyle dedim bende

O zaman vurguyu buraya yapmanız daha uygun olurdu, "maaşını eşini veren kadınlara" değil! Öyle bir genelleme yapmışsınız ki içinden dediğinizi çekip almak mümkün değil. Bana göre de evin bütçesine hiçbir katkı yapmadan (dantel, oya bile bir sürü para getirir) ay sonu kocasının getireceği paraya bakmak pek akıllıca ve saygın bir yaklaşım değil! Benim pek çok yakınım evinde piko, dantel, kaneviçe vs yaparak parasını kazanır, çocuğunun çeyizini yapar. Boş boş oturup, sonra da çalışan kadınlara laf etmez. Bu kadınlar kendi kendine yetebilen, üretken ve saygın insanlardır.

Maaş kartı olayına gelince ondan önce bu konuda o kadar çok şey yazdım ki onu da devamı olarak yazdım. Yani yazdıklarıma bütün olarak bakıldığında ne dediğim anlaşılır diye düşünüyorum, hiç aklıma gelmedi başka bir şeye yorulacağı. Belki de hata ettim. üstüne düşünmedim açıkçası.
Valla ben de 19 yaşımdan beri çalışıyorum. öğrenciyken part-time ya da geçici, sonrasında tam zamanlı. Ev hanımlığının da kötü olduğunu düşünmüyorum. Bu bir tercih meselesidir.

bence anlaşılma hatası oldu milena,sen kadınların çalışıp kocalarına paralarını verdiklerinde kocaların saçıp savurmasını vurgulamıştın sanırım..

bence anlaşılma hatası oldu milena,sen kadınların çalışıp kocalarına paralarını verdiklerinde kocaların saçıp savurmasını vurgulamıştın sanırım..
Evet bir de kartı adama verip ağlayanlar var. Geri iste deniyor. Olmaz diyorlar. Hayır demeye dahi korktuğu bir insanla bir kadın neden evlenir hala çözemedim.

Yorumlara bakmadim. Baslik uzerinde dusundum de galiba once anneyim. Bu sonuca surdan vardim. Bi iki gun once bir avm asansorunde kadin gecerken karnima carpti. Kadina nasil cemkirdim. Yavas karnimi eziyorsun ctlama kapi acilsin zaten cikicam yol verecem bilmem ne bik bik bir suru sey saydim saniyede. Sonra utandim birden. Asla oyle bir insan degildim ne olusa olsun insanlara bagiracak. Hele de toplum icinde. Demekki dedim soz konusu cocuklwrim olunca bambaska oluyormus hersey. insanligi unutup onlari koruma icgudusune giriyorsunuz.
ki daha ben kucagima almadim evlatlarimi (hayirlisiyla almayi nasin etsin Rabbim, amin)
o adamin da yaptigi ebeveynlik diye dusunuyorum ben. Kendi acisini birakip cocuklarini dusunmek. Giden gitmis zaten. Kaldi ki cok aci bir cumle senin yerine ben olseydim. Bunu her erkek diyemez. Ben cok da haksiz bulmadim adami.

Ev hanımlığı neden kötü olsun? Farkındaysanız benim bahsettiğim, takdir ettiğim bayanlar da ev hanımı. Ben dışarıdaki iş hayatına karışmadan evinde de para kazanabilen üretken kadınlara vurgu yaptım. Kendilerine saygım sonsuzdur. Saygımdan dolayı, sizin gibi "salaklıkla" itham edemeyip, eleştirdiğim bayanlar; hiç iş yapmayıp başkalarını küçümseyen hanımlar. Nerede olursa olsun üretken tüm insanlara saygım sonsuzdur. Tercihlere de saygı duyulmalıdır. Size "salakça" gelsin ya da gelmesin...

bende önce anneyim. önce insan olmaya çalışıyorum ama olmuyor olmayacak. mümkün olsa işimi bile bırakır çocuklarımın yanından ayrılmam. adamda haklı bi yerde.

Cibik kardeşim kafa yapımız ayniymis seninle.
Ben de herhangi bir konunun ikinci türünü de ele alanlardan olmusumdur hep...

Haklisin tabi ki

o adam kadın öldukten bıkac ay sonra bı bakıcı bulur evlenır..Asıl o mınıcık cocuklar ne yapacak uvey anne ve böyle bı babayla O zavallı kadının gözu hep arkada kalacak..Çok acı

Allahim tum anneleri cocuklarina cocuklarinida annelerine bagislasin.. Bizide insallah.. Herkes icin zor bi durum.. Allah kimsenin basina vermesin..

Valla ben politik doğrucu bir insan değilim. Dünyada nasıl bencil insanlar da var, ne bileyim içten pazarlıklı insanlar da varsa salak insanlar da var. Herkese saygı duymalıyız geyiğine de inanmıyorum. Saygı hak edilir. Adam çoluğunun çocuğunun rızkını orada burada harcıyor, kadın da adama dur demiyor. Neden? Ee çünkü erkek o, evin beyi. Bu kadına niye saygı duyayım? Salak işte bildiğin. Her tercihe saygı da duymam. Ha tutup da kadına gidip niye böyle yapıyorsun demem, bana ne? Ama fikrimi sorarsa salakça olduğunu söylerim. Çünkü salakça.
Kaldı ki o sizin dediğiniz evde kanaviçe satan kadınlar ev hanımı gurubuna girmezler. Ev hanımları da eve para getirileri olmasa da salt tüketici değiller.

Guzel bir nokta ;manevi cikarlar .
O zaman biz evlilikle ilgili 'romantik'bakışlarımızı bırakalım bi tarafa. Ask mesk fasa fiso, herşey mantık ,hersey çıkar iliskisi (maddi manevi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…