önce insan mıyız?, anne miyiz ?

Zaten ev hanimligi kotu dememiş ki.
Ev hanimligi yapip sonra kendini acindiranlara kizmis çünkü isteseler calisabilirler. Magduru oynamalarini onaylamamis. Evinde mutlu mesut çocuğuna bakan kadınlara bir şey denmemis. Seçimdir mutluysa neden kötü olsun ev hanimligi demis hatta.

Maaş kartina gelince de bedenini paylastgi adam tarafindan sömürülen de onlarca kadin var bu kişilerin gerçeği görmeyip bizler kartini al dedigimizde de hiçbir şey yapamayip "çok mutsuzum caresizim" yazmasini salaklik olarak belirtmiş.

Bence siz tüm konuyu takip edememissiniz galiba çünkü bastan beri yapilan yorumlarla birleşince sizin yorumladgmz gibi bir şey cikmiyor ortaya

Guzel bir nokta ;manevi cikarlar .
O zaman biz evlilikle ilgili 'romantik'bakışlarımızı bırakalım bi tarafa. Ask mesk fasa fiso, herşey mantık ,hersey çıkar iliskisi (maddi manevi)
Bu konular derin konular, bayagi dusunmek gerekiyor. Herkes anlamak zorunda degil. Anlamadiysaniz bosverin.

Evet bir de kartı adama verip ağlayanlar var. Geri iste deniyor. Olmaz diyorlar. Hayır demeye dahi korktuğu bir insanla bir kadın neden evlenir hala çözemedim.
bende kocası çarcur ettği halde çalışıp parasını kocaya vermenin salaklık olduğunu düşünüyorum,vermedede bir sınır olmalı değilmi,eşimin arkadaşı hanım çalışıyordu kocasıda çalıştığını içki sigaraya veriyordu,kocası rahmetli oldu şimdi akciğer kanserinden bu kadar verici olmakta zararlı olabilir..

Ee yani. Bir de ortada çocuklar varsa hele. Kimsenin kocayı memnun etmek için çocuğunu mağdur etmeye hakkı yok. Önce çocuklar gelir her zaman.

'Üretken ' ile "para kazanan " ayrimini yapalim lutfen.
Ev hanimi da üretkendir "ev ici hizmet " uretir. Ama para karsiligi gunumuzde yoktur.

Ev ici emegin de maddi karsiligi vardir, ama maas karsiligi yoktur.

Evin erkeginin disari cikip para kazanmasinin sebebi "kadinin ev ici hizmeti ' dir.

Ev emeginin ekonomiye katkisi cesitli karisik hesaplarla ortaya konuyor zaman zaman ama anlamasi ve insanlara anlatmasi 2×2=4 seklinde olmadigi icin ev hanimi uretken degil gibi gozukuyo.

Dantel yapmayan ev hanimlari da üretkendir.

İnsanların acıyı yaşayış şekilleri çok farklı dışarıdan görünene göre yorumlamamak lazım
hiç kolay değil sevdiğin ve hatta sevmediğin biri kanserli görmek ben babannemi gördüm sadece gördüm 5 dakika bile değildi
eski heybetli halinden eser olmadıgı gibi vücudu kendi kendini çürütüyordu bu atlatılabilir bişey değil
çocuklara kimin bakacağı da evet sorun ortadaki bir acı var ama bu acı hayatın akma şeklini de etkilemiyor maalesef
o çocukların okulu yemeği ütüsü ıvırı zıvırı
hastalık sürecinde kimden ne kadar destek geldiğini ya da gelmediğini gördüyse adam ne yapsın bunu da dert ediyordur
inşallah ailevi bagları kuvvetlidir de yuvaya gitmez çocuklar bir bakan olur

Yanlış bir açıdan bakıyorsun.Bunu annesini kaybetmiş biri olarak yazıyorum.Bir insan değil 5,25,35,55 yyaşına da gelse anneye duyduğu ihtiyaç,o yokluk hiç bitmez.Bir baba anne yerini asla dolduramaz.Anne yüreği diye boşuna denmiyor.Cennet anaların ayağının altındadır diye de boşuna denmiyor.

Bir insanı acı içindeyken,kederliyken söylediği cümlelerden ötürü yadırgamayın/yargılamayın.Siz o an sadece gördüğünüz resimde ki hasta kadını gençliğini düşünerek ona üzülürsünüz.Ama evlatların sorumluluğunu yüklenen baba,hem eşine,hayat arkadaşına ağlar üzülür hem geride kalan evlatlarını düşünür.Ölüye ağlarsınız hayatınıza devam edersiniz.Bakmak demek yedirmek içirmek demek değil ki?.
Erkek çalışması lazım.Okul çağında veya daha küçük şefkata ilgiye ihtiyaç duyan çocuklar.Ve büyüdükçe sorunları da büyüyecek çocuklar.Bir anne de kocası öleceği veya öldüğü zaman aynı şeyi düşünür.Ben nasıl bakacağım.Kaygı,korku keder...bunlar bir arada oluşur.Allah hiç bir çocuğu annesiz bırakmasın.

salak lafına neden bu kadar takıldınız anlamadım. o mesajın öncesini sonrasını okudunuz mu bilmiyorum ama yapılan eleştiriler zaten kendi değerini bilmeyen kadınlaraydı.
elbette bir evlilikte her şey paylaşılır ama burada yapılan vurgu zaten paylaşan değil, kendine ait olan bir hakkı itirazsızca ve evet bence de aptalca bir şekilde kocasına devreden kadınlardaydı.
yaşam hakkınızı devreder misiniz? peki emeğinizin karşılığını devretmek ne kadar akıllıca. zaten eleştirilen ortak bir bütçeye yapılan devir değil. kartlar eşlerinde birinde durur, diğeri başka bir maddi ya da manevi varlığı yönetir o ayrı bir konu, eşlerin iş bölümünü nasıl yaptığı onları ilgilendirir
ama emeğini ve kendini sömürten kadın okumuş ve çalışan bir kadınsa denilenecek çok fazla bir sıfat yok zaten. akıllı ve güçlü olmak için her imkanı varken bunu kullanmayan kadına başka ne denir, ben de bilemedim.

Ee yani. Bir de ortada çocuklar varsa hele. Kimsenin kocayı memnun etmek için çocuğunu mağdur etmeye hakkı yok. Önce çocuklar gelir her zaman.
kesinlikle,biz bu hanımla yıllar önce uzun uzun sohbet etmiştik,o zamn eşinin içki sigaraya verdiği para bir asgari ücret civarıydı,bu arkadaş yakınıyordu,onun çalıştığıda ev ihtiyaçlarına kullanılıyormuş..yanlış giden bir şeyler var üstünü örttün diyelim eşi rahmetli oldu sonuçta, günde 3 paket sigara dört şişe bira vücutta çark etti bir yerde,şu an 24 yaşında bir oğlu var hanım hala çalışıyor bir mobilya şirketinin tüm herşeyiyle ilgileniyor,birde araba kiralama şirketleri var oğluda oranın başında..haftanın bir tatil günüde orada bekliyormuş,oğlu tatil yapsın diye,eşim öleli bir gün tatil yapamadım dedi,oğluda bu gün sen dinlen anne demiyormuş..dinlenmelisin buna vucudunun ihtiyacı var dedim...hastalansa allah korusun ne olucak hiç bir şeyin başında duramayacak..ama dinlenecek gibi değil..her şeye yetmeye çabalıyor..

Oğlu da hayırsız çıkmış desene. Üzüldüm kadına.

Ölene üzülmeyişimiz ölümden sonrasını bilmeyişimizden bence.

Ben burda kadın erkek ayrımı yapıldığını düşünmüyorum ölen insanları duyunca anaları babaları ne haldedir karısı çocuğu bu acıya nasıl dayanır diye düşünüyorum. Özellikle de çocuklar babasını bilmeden nasıl büyüyecek diye düşünürüm.

Direk Ölen kişiye üzülmem ortada bir adaletsizlik bir zulüm varsa olur. Yoksa eceliyle ölene öldükten sonra ne olacağını bilmediğimden hissis kalırım. Elimde değil bu.

Allah korusun Ana baba kardeş sevilen insanlara da bundan sonra hayatımda olmayacak ihtiyacım olduğunda yanımda olamayacak diye üzülürüm. Sonuçta hepimiz bir gün öleceğiz dünya sonsuz değil ki.

Aslında öncelikli üzüntüsü, içten içe genç yaşta sevdiği kadını kaybedecek oluşudur elbette ama
candan öte de can var evlatlarını annesiz nasıl büyüteceğini de ister istemez düşünüyordur.

Ben anlıyorum aslında.
Bir yuvayı babadan çok annedir ayakta tutan diye düşünüyorum ben de.
Belki bu yüzden çok kızamadım adamın bencil düşüncesine.

Benim babasız bir öğrencim var, bir de annesiz öğrencim.
Annesi olmayan çocuğa göre daha güçlü, daha mutlu bir çocuk babasız olan.
Annesiz çocuğu görseniz bir de üvey annesi var.
Baba hayat telaşına düşüp yeniden evlenmiş belki de aşık ve gözü evladının sıkıntısını bile görmüyor.

Annenin aşkı, evladının önüne koyacağını sanmıyorum.
Az görülmüş durumdur.

Ne bileyim..
Gidene de zor kalanlara da zor.
Allah şifa versin. Çok üzüldüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…