Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

cenam oğlum taa 4 aylıkken talip oldu bu libyana ne edem ben şimdi ben de bekliyorum buluşmayı o zaman
haklısın şekerim, biz görüşmeyi bekleyelim

Hava buzzzzz güneşi nerde gördünüz yahuuuu
ben maltepe tarafındayım, birkaç dakika öncesine kadar çok güzel parlıyordu, şimdi bulut kapadı..

canım, eşim mühendis, tadilat tamirat tecrübesi de var.
akşam sorayım, yazarım
dur yaa, niye akşamı bekliyorum, telefon var di mi?
arayıp konuşayım, şimdi yazarım

ay cok sevinirim canım yzarsan buraya ii olur.
oğluşumu az bucuk gördün zaten.ayseciği görmeye gerek yok anasına bak kızını al
anasına bak kızını al da, beni de görmediniz ki bacım
şaka bi yana huyu güzel olsun, ahlakı güzel olsun hep dua ediyorum..

Bende başlarda çok takıyordum kilo işini ama şimdi hiççç umrumda değil. Sağlıklı olsun mutlu olsun yeter. Artık az az kilo alacaklar annesi. Bizimkide zayıf ama mutlu:) minyon bizim kuzular:)

ekledim şimdi

alemsin libyana

arabayı sen de aşağıda bıraksana
hava güneşli görünüyor ama pek soğuk.. ben de bugun teyzeme gideceğim, annem alacak beni

busmaicim bende gördüm oğlusunu masallah masallah saclar aynı biz.bu arada dikkat ettimde bebeklerimizin ayı çizelgede aynı 7 months 1 day.gerci çizelge eksik gösteriyo ama

Son düzenleme:

cena benim oğluşum yokmu damat listesinde

ablası gözlüğünü takıp resmini çekti

dtk, şimdi eşimle konuştum

fayans üzerine fayans yapılıyormuş, hatta bizim evin banyosu da o şekildeymiş..

işin püf noktası, eski fayansların altındaki harcın direnci ve sağlamlığıymış.
onu da, eline bi sopa alıp fayanslara vurarak anlayabilir, tok ses geliyorsa, altı dolu ve sağlamdır dedi.

eğer yüzey cilasını kaldırmak için ilaca da para vermek istemiyorsa, tek tek fayansları kontrol edip
güçsüz olanları sökerler, o boşlukları da harçla doldurup yenisini üzerine döşerler dedi.

ama alttaki harç sağlam değilse ve böyle bi fayansın üzerine yenisi döşenirse, bir süre sonra düşme olabilirmiş..

Allah iyiliğini versin
3. mahmudum benim, tabiki çok kıymetliiiii
gözlükle havası artmış ama mor çerçeve ve ışıltılı taşlar azıcık karizmayı çizmiş

evet kız gözlüğü

kızım geçende çiçekli taçını takmış aynı kız çocuğu gibi oldu

bizimki ablası ile oynamaya bayılıyor.yürüteçle yakalamaç oynuyorlar evde.

ablası okuldan gelince bizimki neredeyse kanatlanıp uçuvericek.

artık büyüdükleri için hareket ve oyun istiyorlar
evde büyük bi kardeşin olması, bu açıdan büyük avantaj..

busmaicim bende gördüm oğlusunu masallah masallah saclar aynı biz.bu arada dikkat ettimde bebeklerimizin ayı çizelgede aynı 7 months 1 day.gerci çizelge eksik gösteriyo ama
evet canım 20 temmuz aynı gidiyormuşuz

artık büyüdükleri için hareket ve oyun istiyorlar
evde büyük bi kardeşin olması, bu açıdan büyük avantaj..

Pedagog Adem Güneş’in Yazısı…

Günümüz modası süs çiçeği gibi her evde tek başına bir çocuk yetiştirmek olsa da, ben böylesi bir pedagojik yaklaşımı doğru bulmuyorum. Her ne kadar “Az çocuk, öz çocuk” diyerek yola çıkılsa da kardeşsiz büyüyen çocuklar, kardeşli çocuklara oranla daha çok “problemli” oluyorlar. Bu problemlerin başında da “asosyallik” geliyor. Tek başına yetişen çocukların sosyalleşme süreci, birkaç kardeşli çocuklara nazaran çok daha sıkıntılı geçiyor.

Düşünün lütfen kendi çocuğunuzdan; siz bulaşıkları yıkarken kızınız ne yapıyor? Ya ortaya döktüğünüz oyuncaklarla vakit geçiriyor, ya da koltuğun üzerinde kuş gibi tek başına televizyon izliyor… Hani kızınızın kavga edeceği, hani hakkını aramak için mücadele vereceği ablası/abisi… Kavga etmeden, tartışmadan, ağlamadan, ağlatmadan çocuk yetişmez ki! Kardeş kardeşin kaynanasıdır. Onlar, bir yandan kavga edecek, küsecek, ağlayacak, diğer yandan barışacak, barışma yol ve yöntemlerini öğrenecek. Böylece çocuk hayata hazırlanacak.
Tüm bunları, sizi ikinci bir çocuk sahibi olma konusunda yorgun gördüğüm için söylüyorum.

Unutmayın ki, “Anne babanın en zorlandığı çocuk ilk çocuktur.” İkinci çocuğun yükü birinci çocuk kadar olmaz. Çünkü ikinci çocuk yalnız kaldığı anlarda annesinin eteğini çekip “Benimle oyna” demez. Zira onun oyun arkadaşı abisi/ablası zaten vardır. Üçüncü çocuğun yükü de ikinci çocuk kadar olmaz. Dördüncü çocuk ise artık kalabalık bir ailenin içinde bütün aile bireylerinin ortaklaşa desteği ile yetiştiği can kardeştir. O yüzden, çok çocuk sizi korkutmasın. Siz ilginizi dağıtmadan her bir çocuğunuza verdiğinizi hissettiğiniz sürece, her birinin bir sonraki çocuğun terbiyecisi olduğunu unutmayın. Yanınıza bu doğal desteği almak yerine neden tek başınıza koca bir yükün altında kalacaksınız ki?

Burada dikkat edilecek nokta ise şu: Arka arkaya iki kardeş arasındaki yaş farkı mümkünse “3” olmamalıdır. Çünkü üç yaş grubu çocuklar benmerkezcidir ve egocudur. Üç yaşında bir çocuk, kardeşi dünyaya geldiğinde aşırı kıskançlık gösterebilir ve size hayatı dar edebilir. Kardeşler arasındaki en uygun yaş farkı iki veya dört/beş olduğunu hesaba katarak bir çocuk sahibi olmayı düşünmenizi tavsiye ederim.

canım sanırım bebişinin eli yanmışş çok üzüldüm geçmiş olsun bu arada yazıyı çok begendm yaniii çocuk yapmak büyütmek okadar zorki biz sadece kendimizi düşünüp vazgeciyoruz aslında onların birde kardeşe oyun arkadaşına ihtiyacı var bakalım zaman içinde ne karar vericez rabbim hayırlısını nasip etsin

anammmm bugün oğluşum tam 7aylık olmuşşşş ben bile yeni farkettimmm oğluşum canım bitanem küçük aşkımmm işalahhhh senle nice nice aylar devirip güzel bi ömür paylaşırız sevdiklerimizleeee

Günaydın canlarım... Akşam 7 de uyuyakalmışım:) bugünlerde ne oluyor bana anlamıyorum. Akşamları uyuyakalmama rağmen okulda bile uyukluyorum. Uykucu oldum bennnnn!

sen uyuyunca bebeğine kim bakıyor canım merak ettim bana 1 saatlik uyku lüks çünkü kızım 20-30 dk dan fazla uyumuyor çünkü

Bende başlarda çok takıyordum kilo işini ama şimdi hiççç umrumda değil. Sağlıklı olsun mutlu olsun yeter. Artık az az kilo alacaklar annesi. Bizimkide zayıf ama mutlu:) minyon bizim kuzular:)

ayyy işteee en sevdiğim söözzz minyon bebekk hamileliğimde ve doğumdan sonra çook duydumm..ama haklısın canımm mutlu ve sağlıklı olmaları çok daha önemlii..aslında kimse bişey demese benim de bööylee durup durup kaşınacağım yok..
bu çocuk zayıf,yemeklerden ver,pekmez ver,yumurtayı 1 tane ver neden yarım veriosun....bıd bıdı bıdı... beni kuzumla rahat bıraksınlaaaaarrrr

oyyy maşallahhh akıllı bıdığaaa kuzenimin bebeği ile 2 gün benim kızımın arası o maşallah 9500 gr faln,sanırım biraz da bu baskı yapıyor üzerimde ve ben bakamıyormuyum acaba düşüncesi oluşuveriyor maaleseff
akıl sağlığı ve beden sağlığı herşeyden önemli aslındaa ben de hep bunu savunurum ama bu ay bana da bişeyler olduuu

canım bu konuda 1 aydır hummalı bir araştırma üzerindeyim,arkadaşlar bilir kurabiye çalışmlarımı da paylaşmıştım..
öncelikle diş şekilli kurabiyeler yapıcam,cupkek (bunlar biraz şov kısmı işin),diş buğdayı,sarma dolma,kek,2 çeşit börek,kısır,havuçlu patates püresi.. gbi..
bunlar düşünüldü,bir de diş pastası var,doğumda kurabiye yaptıracağım bi arkadaşım vardı,eskiden bizim bankada çalışan ama artık bu işi yapan biri.kendi evinde yapıyor hem de..ondan fiyat aldım 30 kişilik için 150 tl dedi ama 40 dilim falan çıkarmışş..
bir deee banner yapacağız..(bircenin dişi çıktı yazılı)
kapı süsümüzü aldı teyzesi
aslında son hazırlıklar kaldı sadece ortada diş olmasa daa
kurabiyeyi çalışın kendiniz yapın derim kolay ve zevkliii..
hem bunun daha dogumgunu vs varr öğrenmek faydalı olurrr

bi dee kızıma beyaz bi elbise beğendim zara kids int sitesinden onu alıcam altına babetle...

ooofff şu diş sivilce gibi olsa çıksak da pat die çıkıverseeee:13:

canım teşekkür ederiz.
darısı tez zamanda başınıza inşallah

aminnnnn canımmm

canım inan dr onu dmeeye getirdi,sadece gece emzir ek gıdayı çoğalt demekki süt ona yalancı tokluk yapıyor dedi..
poposunda kurt kaynıo ondan kilo almıyor diyemiosun kiii benimki de isteksiizzz,o anca saçımla oynarken aheste ahestee memesini emsinn başka bi derdi yok kuzumunn

sağool tatlımmm..hamdolsun 7 aydır sağlık sorunu yaşamadık,bu hafta başından beri burun akıntısı varr o da dişten diyoruzzz..ufak doğmuş olmasına rağmen çok dinamik bi bebekk,insancıll çok güleryüzlüüü ve en önemlisi mutluuu gözgöze geldiğimiz anda hemen gülümser hatta en son hastaneye gittiğimiz gün kahkahalar atıyordu koridorlardaa
annelik böyle bişey ama demkkii herşeyinn en fazlasını istiyorsunnn bebeğin için..
en uzun,
en tombul,
en akıllı,
en hareketli,
en güzel,
en şirin
ennnn ennnn...sanki bz bebekken mükemmeldik

valla sizle konuşunca içim rahatlıyooorrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…