Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar bebekleriniz uyanıkken onlarla neler yapıyor nasıl vakit geçiriyorsunuz siz bizimki hepmızırdanma modunda oluyo uyanıkken

Valla benim şu an annem yanımda bazen o bazen ben ilgileniyorum ya omzumuzda ya mememde. Ama şöyle kendi kendine yatmıyor mızıldıyor :S Kucağa alıştı bile sanırım.

yaa teyzeleri biri bize yardım etsin oğluşum 18 günlük oldu gözleri çapaklanıyor sürekli bu normalmi bir haftadır geçmişti şimdi yine başladı doktora götürmelimiyim sizce

Canım o yiğenimde de oldu.Kaşlarının üserine ve burnun üzerinden gözlerinin altına doğru masaj yapmalarını söyledi doktor.Bazı bebeklerin gözyaşı kanalları tıkalı olurmuş.O yüzden çapak yaparmış.Önemli bir şey sayılmaz yani

Canım pisik için gunduzleri poposunu ilik soğuğa yakın suyla yıka kurula krem surme.gecelerinde islak mendille seçildikten sonra sebamed krem sur bana hemen fayda etti

kızlar bebekleriniz uyanıkken onlarla neler yapıyor nasıl vakit geçiriyorsunuz siz bizimki hepmızırdanma modunda oluyo uyanıkken

aynen benım kızım da öyle.kendı halınde yatmıyor ya da durmuyor hıc.annem saolsun,şarkılar turkuler soyluyor:)) kucakta da ağlıyor ısın kötusu.bazen derdının ne oldugunu cözemıyorum.

ah be kaygana, neymiş üstüm açık yatiyom diye sutum usutmus, uyuz yaaa bu sıcakta hala üstten kisakollu alttan uzun pijama giyorum kaynata var diye, onun gibi ifil ifil gecelik giysem orterim tabi üstümü, catliycam sıcaktan yeter yaaaa! Bi aydaha nasıl durcam ya sabır, bu yaz oğlumun hatrina cekmedigim kalmadı ya hayırlısı

yine uyandı emiyor
daha şimdiden benle oyun oynuyor ağlıyor meme veriyorum emmiyor ağzına damlayanlari yutuyor
üstelik parmağımi yada mememi tutmadan emmiyor. mememle sakız gibi oynuyor agzinda :/

yaa teyzeleri biri bize yardım etsin oğluşum 18 günlük oldu gözleri çapaklanıyor sürekli bu normalmi bir haftadır geçmişti şimdi yine başladı doktora götürmelimiyim sizce

canım kafası üşüyünce oluyor şapkaını hiç çıkarma bizde olduk yatarkende kafasını yazma örtüyorum şapkayla rahat uyuyamıyor yazmayı katlayıp kafasını örtüyorum

ay valla senin kayganaya, görünceye benim bile sinirlerim oynuyor..
Rabbim kolaylık versin, sabır versin..
benim kv de alıp sallıyordu durduk yere, düşün çocuk ağlamıyor bile, kucağına alıp sallıyor.
neymiş, kendininkiler sallanarak büyümüşler.. ya kardeşim bak git
onu durdurdum, şimdi eşim kucağına alınca başlıyor sallamaya..
yapma alışır diyorum. ben işten gelince 10 dk tutuyorum kucağımda, çoğunlukla senle alışmaz diyo..
töbeee

yenidoğanlarda göz çapaklanması sık karşılaşılan bi durum.
sebebi nedir bilmiyorum, göz pınarlarıyla alakalı bi problem olabilir..
taburcu olurken kızıma verilen reçetede gözde çapak olursa TOBREX damla yazmışlar..

benim kızın da sağ gözü mikrop kaptı sanırım, böyle sapsarı iltihap akıyordu.
uyuyup uyanınca gözündeki o iltihap kuruyordu, gözkapaklarını birbirinden ayırıp gözünü açamıyordu.
ben temizliyordum o çapakları anca açıyordu gözünü. dr'u arayıp sorduk, reçetede çapak için yazılan
bu damlayı kullanın geçmezse göz doktoruna gidin dedi. aldım günde 3 kez 2şer damla döktüm gözüne.
hemen ilk gün etkisini gösterdi, 2 gün neredeyse tamamen bitti..

eczaneden temin edebilirsin..

tecrübeye edecek lafım yok ama çocuğun annesi istemediği halde nasıl ısrarla
o harekete devam ediyorlar anlamıyorum.. eve ilk geldiğimde ben de kv'ye bıraktım kızı.. karşılıklı oturuyoruz.
geldim soyundum dökündüm, duş aldım, bir saat, iki saat, üç saat, dört saat geçti.. çocuğu getirmedi..
nasıl bu kadar uyudu diyorum.. gönderdim eşimi, altını değiştircem diye istettim.
neyse akşam geldi, dedim ki nasıl o kadar uyudu, emme istemedi.
diyo ki uyandı. ben de battaniyeye koydum amcasıyla salladık uyuttuk
bir haftalık bebek..
sonra şekerli suya batırmış temiz tülbenti, ağzına vermiş ucunu.. çocuk emmiş emmiş sallana sallana uyumuş..
ne dersin şimdii
hemen dedimki, dr sakın sallamayın şuan çok küçük beynine zarar verebilir dedi.. şekerli su sakın ola vermeyin dedi,dedim
(yooo, hiç de öyle bişey demedi aslında :100:)

bi daha ne salladı, ne şekerli su verdi..

sağlık ocağındaki ebe bana da verdi d-vit ama kullanmadım hiç.
eşim kullanma diyo. direkt güneşe çıkarırız ikindiden sonra diyo:44:

annelik benı baya gergın ve sinir küpü bir kadın haline getırdı kocamı bogazlamak hatta onu evden atmak ıstıyorumm her lafı bana batıyor anlamıyorummmm ne oldu bana
hep işte olsa hıc eve gelmese ne guzel olur. memlekete gondermedi benı neymıs bırlıte gıdıp bırlıkte gosterecekmısşiz bebeği ben erken gıdersem anası babası beklermiş onlara gıtmemi ha oldu sehir merkezınden 1 bucuk saat uzaklıktakı bır dağa gıdecegım cocukla nefret edıyorum kocamdan nefret

bebek gelince düzen değişti, anne de lohusa psikolojisi hassas ve dengesiz..
normal bu çalkantılar..
kendini sıkma ama bu kadar, emziriyorsan sütünü etkiler..
senin keyfin keyifsizliğin bebeğini etkiler..
çoğumuzda var bu sıkıntılar.. birazcık sabret.
inş yakında ailenin yanına gidince deşarj olursun, pozitif enerji yüklenirsin..

iyi demişsin ya, Allahtan doktorun lafı diye dinlemişler bazıları onu da dinlemiyor
lohusalık zamanı milletle uğraşmak gerçekten zor, insan kendi çocuğuna kendi bakmak istiyor tecrübe de bir yere kadar

canım kabızlık 1 haftaya kadar normal.mama veriyorsan bir kaç damla zeytinyağı damlat mamasına ikinci biberondan sonra küp gibi doldurur bezini.ben de yaşadım aynısını korkacak bir şey değil

slm canım ben de chicco lite way aldım sağol tavsiyen için, düşündüğümden daha ucuza almış olduk ama diğerleri çok hantal duruyordu bu daha kullanışlı geldi

Son düzenleme:

hey allahım yaa, öldürecekler insanı.. ben mevlt falan yapacağımı söylemedim hiç bi de ona katılmaya kalkar uğraşamam, gitsin bi an önce.. ya aslında olduğu sorun değil de evimi kendine göre şekillendirmiyomu uyuz oluyorum.. oğlu varken farklı davranıyo, işteyken farklı davranıyo.. riyakar şey.. sinir küpü etti beni iyice.. umarım bu haftasonu gider artık.. gerçi o gitse bu sefer görümcem damlayacak. bayramı bizde geçirecekmiş gerzek.. o kadar tartıştık kavgalı gitti, doğumdan sonra beni aramadı bile geçmiş olsun diye, ne yüzle gelecek çok merak ediyorum doğrusu..

Annelik ne zormus kendi annemin kymetini simdi anladim. Uykusuzluk insani cildirtiyor iyice sinirli agresif oldum bide herkesin herseye karismasi iyice sinir ediyor kim ne soylese batiyor. Bugun 40 gunluk olduk insallah dedikleri gibi duzene girer.ben kv le ayni apartmanda oturuyorum normalde cok iyi anlasiriz hic bi sorunumuz olmadi simdi her soyledigi batiyor kadinin su psikolojiden cikmak istiyorum artik :2::2:

Canım hangi marka pompa kullanıyorsun memnunmusun ,ben emzirdikten sonra garmastan pomad sürüyorum bir nebzede olsa rahatlatıyor.bu arada bende kizimi 6 temmuzda normal doğumla kucağıma aldım.

avent aldım ben memnunum hiç ağrıtmıyor ama ben kısa süreli sağacağımı düşünüp manuel aldım elektriklisi nasıl bilmiyorum Allah yardımcımız olsun .

bana da herkes geçer diyo ama 1 ay oldu ben çözemedim bu işi açıkta bırakınca daha mı iyi oluyormuş ?

benim bebeğim de çapaklanıyordu dr bi damla verdi ve bir masaj gösterdi onu yaptım damlayı da damlattım geçti çok şükür. çapaklanma göz kanallarının tıkalı olmasından oluyormuş 1 yaşına kadar normal dedi dr.

avent aldım ben memnunum hiç ağrıtmıyor ama ben kısa süreli sağacağımı düşünüp manuel aldım elektriklisi nasıl bilmiyorum Allah yardımcımız olsun .

ben avent in elektriklisini aldım 230 tl çok pahalı geldi ama iyi ki almışım, sütüm az oluyor sık sık sağıyorum bebeğime veriyorum tabi ki gene de yetmiyor ama daha rahatım

Valla iyi mi oluyor bilmiyorum ama okuduğum herşeyi deniyorum çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. Bebeğimin emişleri kabusum oldu resmen

Ben nas lanolin diye bi krem kullandim zeytinyag ozlu bitkisel bana hic yara yapmadi doktorum vermisti bi deneyin bence emzirirken silmenede gerek yok canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…