Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ay sen okudukça böyle paylaş bizlen şekerim bizde öğrenelim:) ne iyi oldu bunları söylediğinn

İki çenesi düşük hatun topiği ne güzel canlandırmış :) kahve de içtiniz mi bari karşılıklı

Aryammm çocuklar dört yaş civarında yalan söylemeyi öğrenirmiş ve bu önemli bir gelişimmiş. Çünkü bu, çocuğun doğrunun ve yanlışın ne olduğunu bildiğini ama seni yanlış olana inandırıp inandıramayacağını denemesini gösteriyormuş. Arya bunu erken yaşıyorsa bu onun ne kadar akıllı olduğunu gösterir maşallah. Üzülme yani :) vurma olayında ben çok sabredemiyorum ben de bi tane vuruyorum eline malesef. Kendimi bu konuda eğitemedim. Ha ama çooook az vurur bana. Yemiyo sanırsam :) pazar günü parka gittik ve orda kazma kürek kova ile oynayan bi çocuk vardı. Oğluş da ona katıldı. En baştan dedim"bak bu onun eşyaları isterse paylaşır isterse oynarsınız istemezse de yapacak bişi yok" diye. Cidden de çocuğun gönlünü yapacak şekilde oynamaya çalıştı. Ama karşıdaki çocuk arıza çıktı o ayrı :) dediğin gibi kreş vb ortamlar çok daha iyi olacak sosyalleşmeleri için. Komşunun kızını çok seviyo ve hep oynuyolar parkta falan. Ama bazen dellenip kızın saçını çekiyomuş. Bazen de coşup öpüyomuş falan :) çocuk anam bunlar. Kocana da söyle elaleminki de çocuk. Bigün denk gelir manyağın birine; çocuğu vurmuş olsa bile şarlarlar hır gür çıkar. Ha ilkokula gelmiş çocuk şiddet uygularsa o olmaz. O çocuk artık zarar vermeveya vermeme farkında olmalıdır. Ay aklıma bi anda Efenin daha küçükken yanından geçenlere pata küte vurması geldi!! Kabus gibiydi.

evet, aryanın normalin üstünde bi akla sahip olduğunu ben de düşündüm yoksa bu yasta bu mantığı nasıl kuracak...

aryamm38 eşinin bu konuda sorumluluk alması iyi olmus, dediğin gibi onu dinlerler.

Yok bee direk cezadan kaçma eğilimi işte. Kızarak sorduğum için korkuyor işte ben yaptım demeye. Nasıl kızıyorsam artık çocuğa:)

Eşimde dur bakalım toparlayabilecek mi durumu. Yoksa komşu hakkı falan filan demeyeceğim çocuklar yüzünden kalp kıracağım sanırım

Bugün ne kadar eğitici bi gün oldu yahu:) hiç duymamıştım bu dediğini. Baya iyimser bi bakış açısı oldu tabi benim için.

Kız bizimki baya şiddet uyguluyor valla. Karnıma yediğim tekmeler, nmz kılarken gelip karnımı yumruklamalar, pat diye tokatı yapıştırmalar, marketin ortasında totomu ısırmalar ( ki bu kısımda arkamı dönüp tokatı yapıştırmamak için zor tuttum kendimi) vs vs... Ben nffk gb yapıyorum ve aynı tepkiyi alıyorum, henüz bi gelişme yok lakin yakında senin yönteme geçmem yakındır, hele de işe yarıyorsa! Sabır sınırlarım zorlanıyor artık.

Bu arada ben demiyorum ki benim çocuğum sütten çıkmış ak kaşık. Ama bu çocukların terbiyesiz halleri, annelerinin vurdumduymazlığı vs öldürüyor beni. Babasının tavrına gelinceee, valla ben o duruma da gülerim heralde. Hoşuma gidiyor babasının koruma psikolojisi :)

Selam hanimlar bu kuzular bize daha ne coraplar orecek bakalim....
Aryam mantikli iki aciklama gelmis cok ustune gitme kuzunun
Siddet konusunda siddete karsiyim bana da onermisti arkadas pisirik olmasin kreste ezilmesin diye ama ogretilmis siddeti once kardesinde uygulamaya kalkar istemem kalsin..bizde yuzlerce kez soylenen soz "kardese oyle yapilmaz o bizim canim kardesimiz " kesinlikle sonuc aldim minumumda bizde arada itme oluyor...bir bakiyorum ayni cumleyi kendileri soyluyor birbirine opuldunuz iyi geceler...iki cocuklu anneler deneyim paylassin bizimki kitap bilgisi

günaydınlar herkeseeeeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.

Dün yazacaktım fırsat olmadı. Annemin hep tembihlediği şey şudur ki çocuğunu asla kendinden büyük bi çocukla yalnız bırakma; kaç yaşında olursa olsun. Yani aryammmm komşu çocukları ile bağları kesmek mantıklı böyle çingene gibilerse. Kapıdan içeri girmelerini engelle önlerine geçip. Sonrasında da Arya kendini parçalasa da izin verme çıkmasına. Başlarında sen olacak olsan tamam oynasınlar ama o komşu hatunun umru değil yani herşey olabilir Allah korusun.

Efe bi de benim ağlamamdan etkileniyor. Hep kullanmıyorum ama "şunu yaparsan ben çok üzülürüm ve gidip ağlarım" dediğimde hemen kendine çeki düzen veriyor. Duygu sömürüsü mode on :) komşu kızın da elinden bişi almış geçenlerde; babaannesi "ama bak çok üzüldü" deyince hemen gidip vermiş istediğini.

Oyyyy kıyamam onun duygusal halineee:) bizimki vicdansız bacım gerçekten ağladığım da oldu lakin umru değil:/

Annenin ilkesi benim ilkemdir bundan gayrı

Senin birde evde aynı durumun var tabi:) barışçıl bence senin bebeler canikom

kız ne kadannn tembelsiniz?!

canayseyi oyun alanına görürdüm. 2 saat full aksiyondan sonra yürüyecek hali kalmadı ve sizdi

birkaç gündur üstümdeki halsizligin sebebi anlaşıldı, nezle. poff!! siril siril akan burun ve geniz akintisi. kaptik sifayi. arka arkaya en fazla hapşırma rekorunu kirmak uzereyim.içim disima çıktı, organlarim yerinden oynadı yauv!!

Son düzenleme:
Be
Bende şarlayacaktım valla kimse yazmamış diye:)

Geçmiş olsun canım ya bende bi 10 gündür gribim galiba başlarda alerji sandım ama baya şifayı kapmışım meğer. Daha da toparlayamadım. Nasıl bi mevsimmiş arkadaş!

Selam kızlar
Haftasonu sınavlar vardı bakalım ne olacak
Olmazsa haziran sonunda bütler var..
Pek çalışamıyorum ama sınava gitmek iyi değişiklik oldu kampüs güzel ferah yeşillik :)

Dayak konusu geçmiş ;kerem de başkalarını itip kakardı şimdi baya azalttı. Sanırım içgüdüsel.
Komşunuz da çok uyuzmuş, resmen sorumsuzluk.. görümcem 2 kat altta oturuyor ve asla 6 yaşında oğlunu yollamaz. beni yorar diye düşünüyor. ben çağırıyorum bazen oynasınlar diye. Keremle seviyorlar birbirlerini ama oyunları hep savaş kavga o da benim oğlumun yüzünden.

Günaydınnn....

Bugün aryayı banyoya atıp suyla biraz oynamasını sağlayacağım, sonrasında banyo. Biraz hasta ama daha fazla erteleyemedim, kokmaya başladı çocuk

Dünden beri eğitime aldım çocuğu, kaç gündür başka bişi düşünemiyorum çünkü artık bizimkinin zapdedilir hali kalmadı. Karşı komşunun çocuklarıyla ilişkiyi kestik sayılır. Bizimkine kabul ettiremiyordum, artık kabul etti üzülse de... O çocuklarla eşim henüz karşılaşmadığı için ben söyledim çocuklara gelmeyin oynamayın diye, hatta kızdım. Hala geliyorlarmış ben okuldayken, annem kapıyı açmıyor. Ağzında bi ton hoş olmayan kelime, ve vurulmaz dedikçe artık yarım saatteda bi vurma olayına giriyordu yani. Dün akşam hiç pas vermedim küstüm, oyun falan oynamadım. Bugün sabah ta vurdu yine 1 saat falan küstüm. Sonra baktım yine bişeye sinirlendi elini kaldırdı ama vurmadı, ödüllendirdim. Bu son denemem artık iyice sinirlerim bozuldu, böyle de anlamazsa cidden bdnde vurucam bu çocuğa!

Akşama çorbam var, yanına patates salatası yahut kısır yapasım var.

Bizden hbrler böyleee...

slm canlar.. sabahtan beri fırsat olmadı, yazamadım..

cansel2002 ne zamandır topiğe gelmiyorsun..

aryamm38 geçmiş olsun bacım. grip önemli. inş ağırlaşmadan geçer..
arya henüz küçük. bir iki mızıldar, üçüncü gün unutur zaten..
iş ki o çocuklar bulaşmasın tekrar. onlar da laftan anlamıyorlar demek..
gelme dediğin halde ısrarla geliyorlarsa, ama başta anne olmayınca

gelişmeler güzel, inş vurmayı öğrendiği gibi vurmamayı da öğrenecek..
ne onu zorla, ne kendini yıprat yavaş yavaş her şey olur bacım..

sabah erken canayşeyi babaannesine bıraktık. ben anneme geldim.
elbisemi tadilat için terziye bıraktım. akşam kuzenimin kınası var .

Ooo süperr, sen seviyorsun ya böyle şeyleri, güzelce git eğlen canikomm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…