Ay sen okudukça böyle paylaş bizlen şekerim bizde öğrenelim:) ne iyi oldu bunları söylediğinnTevekkeli adem güneş diyor ki; sizin çocuğunuzu iyi yetistirmeniz yetmez. Çocuk odaklı eğitimi, anadolu pedagojisini tanidiginiz cevrenizde aileden, komşudan, okuldan tüm anne babalara duyuracaksiniz ki onların da çocukları bundan faydalansin. Onlar da çocuklarını bu ilke ve hassasiyetleri gore yetiştirsin. Yoksa sizin cocugunuzda yıllarca uğraşıp yapmaya çalıştıklariniz, diğer çocuklarla ayni ortama girince yikiliverir..
Yok bee direk cezadan kaçma eğilimi işte. Kızarak sorduğum için korkuyor işte ben yaptım demeye. Nasıl kızıyorsam artık çocuğa:)evet, aryanın normalin üstünde bi akla sahip olduğunu ben de düşündümyoksa bu yasta bu mantığı nasıl kuracak...
aryamm38 eşinin bu konuda sorumluluk alması iyi olmus, dediğin gibi onu dinlerler.
Bugün ne kadar eğitici bi gün oldu yahu:) hiç duymamıştım bu dediğini. Baya iyimser bi bakış açısı oldu tabi benim için.İki çenesi düşük hatun topiği ne güzel canlandırmış :) kahve de içtiniz mi bari karşılıklı
Aryammm çocuklar dört yaş civarında yalan söylemeyi öğrenirmiş ve bu önemli bir gelişimmiş. Çünkü bu, çocuğun doğrunun ve yanlışın ne olduğunu bildiğini ama seni yanlış olana inandırıp inandıramayacağını denemesini gösteriyormuş. Arya bunu erken yaşıyorsa bu onun ne kadar akıllı olduğunu gösterir maşallah. Üzülme yani :) vurma olayında ben çok sabredemiyorum ben de bi tane vuruyorum eline malesef. Kendimi bu konuda eğitemedim. Ha ama çooook az vurur bana. Yemiyo sanırsam :) pazar günü parka gittik ve orda kazma kürek kova ile oynayan bi çocuk vardı. Oğluş da ona katıldı. En baştan dedim"bak bu onun eşyaları isterse paylaşır isterse oynarsınız istemezse de yapacak bişi yok" diye. Cidden de çocuğun gönlünü yapacak şekilde oynamaya çalıştı. Ama karşıdaki çocuk arıza çıktı o ayrı :) dediğin gibi kreş vb ortamlar çok daha iyi olacak sosyalleşmeleri için. Komşunun kızını çok seviyo ve hep oynuyolar parkta falan. Ama bazen dellenip kızın saçını çekiyomuş. Bazen de coşup öpüyomuş falan :) çocuk anam bunlar. Kocana da söyle elaleminki de çocuk. Bigün denk gelir manyağın birine; çocuğu vurmuş olsa bile şarlarlar hır gür çıkar. Ha ilkokula gelmiş çocuk şiddet uygularsa o olmaz. O çocuk artık zarar vermeveya vermeme farkında olmalıdır. Ay aklıma bi anda Efenin daha küçükken yanından geçenlere pata küte vurması geldi!! Kabus gibiydi.
Oyyyy kıyamam onun duygusal halineee:) bizimki vicdansız bacım gerçekten ağladığım da oldu lakin umru değil:/günaydınlar herkeseeeeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.
Dün yazacaktım fırsat olmadı. Annemin hep tembihlediği şey şudur ki çocuğunu asla kendinden büyük bi çocukla yalnız bırakma; kaç yaşında olursa olsun. Yani aryammmm komşu çocukları ile bağları kesmek mantıklı böyle çingene gibilerse. Kapıdan içeri girmelerini engelle önlerine geçip. Sonrasında da Arya kendini parçalasa da izin verme çıkmasına. Başlarında sen olacak olsan tamam oynasınlar ama o komşu hatunun umru değil yani herşey olabilir Allah korusun.
Efe bi de benim ağlamamdan etkileniyor. Hep kullanmıyorum ama "şunu yaparsan ben çok üzülürüm ve gidip ağlarım" dediğimde hemen kendine çeki düzen veriyor. Duygu sömürüsü mode on :) komşu kızın da elinden bişi almış geçenlerde; babaannesi "ama bak çok üzüldü" deyince hemen gidip vermiş istediğini.
Senin birde evde aynı durumun var tabi:) barışçıl bence senin bebeler canikomSelam hanimlar bu kuzular bize daha ne coraplar orecek bakalim....
Aryam mantikli iki aciklama gelmis cok ustune gitme kuzunun
Siddet konusunda siddete karsiyimbana da onermisti arkadas pisirik olmasin kreste ezilmesin diye ama ogretilmis siddeti once kardesinde uygulamaya kalkar istemem kalsin..bizde yuzlerce kez soylenen soz "kardese oyle yapilmaz o bizim canim kardesimiz " kesinlikle sonuc aldim minumumda bizde arada itme oluyor...bir bakiyorum ayni cumleyi kendileri soyluyor birbirine opuldunuz iyi geceler...iki cocuklu anneler deneyim paylassin bizimki kitap bilgisi
Ne büyük derdiniz varmış.
Teşekkürler çok kibarsınız. Ayrıca bu dert değil elbet çocuğunun doğum gününü kutlamaktan tabii ne var ki. ben fikir almak istemiştim aldım da...
Bende şarlayacaktım valla kimse yazmamış diye:)kız ne kadannn tembelsiniz?!
canayseyi oyun alanına görürdüm. 2 saat full aksiyondan sonra yürüyecek hali kalmadı ve sizdi
birkaç gündur üstümdeki halsizligin sebebi anlaşıldı, nezle. poff!! siril siril akan burun ve geniz akintisi. kaptik sifayi. arka arkaya en fazla hapşırma rekorunu kirmak uzereyim.içim disima çıktı, organlarim yerinden oynadı yauv!!
Ooo süperr, sen seviyorsun ya böyle şeyleri, güzelce git eğlen canikomm:)slm canlar.. sabahtan beri fırsat olmadı, yazamadım..
cansel2002 ne zamandır topiğe gelmiyorsun..
aryamm38 geçmiş olsun bacım. grip önemli. inş ağırlaşmadan geçer..
arya henüz küçük. bir iki mızıldar, üçüncü gün unutur zaten..
iş ki o çocuklar bulaşmasın tekrar. onlar da laftan anlamıyorlar demek..
gelme dediğin halde ısrarla geliyorlarsa, ama başta anne olmayınca
gelişmeler güzel, inş vurmayı öğrendiği gibi vurmamayı da öğrenecek..
ne onu zorla, ne kendini yıprat yavaş yavaş her şey olur bacım..
sabah erken canayşeyi babaannesine bıraktık. ben anneme geldim.
elbisemi tadilat için terziye bıraktım. akşam kuzenimin kınası var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?