Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Evet güle güle kakaların o amaçla olduğunu biliyorum ama ben manyak olduğum için elimin altında olsun herley istedim cevat kelle gibi yani hahhahaha. Şaka bi yana burda bulamıyorum ya hiçbişi; sorun yaşarsam da bikaç gün internetten gelmesini beklemiyim dedim. Kitabı aynen dediğin gibi öylesine okumaya başlıcam. Benim kafamdaki tarih 1 temmuz biliyorsun bu arada okuldan arkadaşım dediki önce 15 dakkada bir götürt oturt sonra yarım saate çıkar. Hani internette genelde 1-2 saatte bir götürün diyo ya şaşırdım ben de. Bi de benimkinin kaka saati tamamen belirsiz. Yani süre tutmam mümkün değil ne yapayım sizce????

Herkese günaydınnnnn. Sondan bir önceki haftamız hayırlı ve de uğurlu olsun. Allah herkesin işini rast getirsin :)

günaydın canlar.. yeni güne yeni haftaya bismillah!..

berat kandiliniz mübarek olsun. inş bu geceyi hakkıyla idrâk ve ihyâ edenlerden oluruz. ramazana da sadece 15 gün kaldı..

dun aksam bi kınaya gittim. ilk kez canayseyi babasına bıraktım. 5 saat sonra evin, salonun, mutfağın hali savaş alanıydı. ama kuzucum yemiş, içmiş, oynamış, salonda olduğu yerde uyuyakalmıştı. bugün bana epeyce angarya var. aksamdan kalmayim zati. her yerim agriyor. neyse kalkıp işlere giriseyim. herkese hayirli bi gün ve hafta diliyorum..

Pembisim, macera başlıyor demek. Gazaniz mübarek olsun..
Diger bebeler gibi efenin de çok zorlanmadan hatta seni şaşırtarak bu süreci kolay ve cabuk atlatacaginizi düşünüyorum. Ben temmuz ortasında eğitime girişmiştim. Sadece sort ve bazen sadece külot giydiriyordum. Ama sizin şehir serindir, zaten hazirana yeni girdik. En az on tane külot almani tavsiye ederim. Yengem kulotla hic ugrasmamis, direkt esofmami çekmişti yeğenin totosuna. atlet olayina ben hala girmedim. eğitim suresi haric, ben hala citcitli badi giydiriyorum. Ama oglanlari rahatsız eder muhtemelen..

Öte yandan 15 dk da bir götürmek çok sık, çocuğu da sıkar gibi geldi bana. Yarım saat makul. Öyle başla bakalım. Duruma gore hal alırsın..

Bir de atlet kulodu takım akma. Sonuçta ikisi ayni derecede kullanılmıyor. Kulot sayıca daha çok olmalı. Ben camasircidan ve pazardan aldım. Kendin dokun gör al, pamuklu-lastiği esnek bol çamaşır olmali.

Son düzenleme:
destiny555 geçmiş ola bacım. Karincalarla uğraşmak çok zor. N'apacaksin?..

JulieoftheWolves Allah tez zamanda kavustursun.. Çocukların mahzun olmasına gönül hic dayanmıyor babasi olmayan yavrular ne yapıyor ya, anneleri kimbilir kaç parca oluyordur. Rabbim eslerimize sağlıklı uzun omur versin, başımızdan eksik etmesin..

Pembis biz 2 yasinda alistirdik 30 dakikada bir goturduk sizin yas 3 ve kaslar daha gwlismis...kuzu belli eder sikligini zaten...
Pamukhelva babasizlik cok zor gercekten ben aksam gec geldiginde ve kuzular uyumayim babami bekliyorum gelicem dedi diye bagirdiginda aglamakli oluyorum allah hicbir evladi vakitsiz anne babasiz birakmasin.
Muhtarim pisman etmisler swni biraktigina yilma dugunlerde kadinlara ozgurluk
Destiny iyi dusun iyi olsun kis gelecek guzel gunleri dusun bu kuzular buyucek kocalar gelmese diye gozlerinin icine bakicaz

Hayırlı kandiller Allah dualarımızı kabul Etsin insallah bu gece iyilerden yazılır adımız ):

Çocukları yıkayacaktım baktım su akmıyor, onlar uyudu sular geldi , Allah'tan geldi tek basına abdest almak zor oluyor tasla dökmek falan ...

Dün gece annem bizde kaldı , sabah da kızımı okula yollayınca , hemen forum istanbula attım kendimi, madonun önünden geçerken sizleri Yad ettim :)) okuldan beyaz elbise istenmişti , evdeki geçen yıldan kalanlar hep küçülmüş, orada da baktım bulamadım guzel ve uygun birşey , beyaz Gömlek altına birşey uyduracağız artık.. Orada bir jujube mağazası var, % 70 indirimli ürünleri oluyor her daim, oğlanlara çok guzel şeyler oluyor, yolu düşenlere duyurulur :))

Nfk, eagle; âmin güzel duanıza..insan çocuklara hiç kıyamıyor... Destinycim, bizim pazardan pazara ailece vakit geçirdiğimiz gün. hafta içi 21.00-21.30 gibi geliyor, haliyle uyku saatleri ile çakıştığından, pek vakit geçiremiyor çocuklarla, zaten ayın Bir bazen iki haftası da toptan yok :)) Sabırlı değilim esasında , bazen taşıp taşıp başının etini yediğim de oluyor , hele kızım ilk doğduğunda yoğun iş temposuna ses etmiyorum diye yüz bulup, başka Başka faaliyetler edinmişti kendine, resti çekince korktu gözü :)) neyse , bekârlık sultanlıkmış, şikâyet etmeyelim bari biz çocuklu bekârlar :)
Pembehipopotam, Ebebek'e uğrayınca istersen 1 tane de http://www.e-bebek.com/babyneo-organik-pamuk-alistirma-kulodu_XYZ-95013 şu eklediğim alıştırmayı al , çünkü bu diğerleri gibi sızdırmıyor, en azından ilk haftalar parka Bahçeye çıkarken , arabaya bineceğiniz zaman vs lazım olur, biz kullandık gercekten sızdırmıyor bu, iç kısmı ıslanıyor da Dışa taşmıyor :) ay gece gece muhabbetime bak..

Hayırlı geceler hepinize , insallah bu güzel geceyi güzel ihya edebiliriz.. Hayırlı kandiller yeniden...

gunaydiiiiin!!
mevsimden midir, sabah yatağa yapisiyorum arkadaş. o kadar zor uyanıyorum ki. ne zaman geçecek bu hal??

aryamm38 geçmiş olsun bacı. bel tutulması benim makus kaderim, ama sen memnunsun

P pamukhelva , kim ne derse desin.. sen adın gibi yumuşak, naif bi hatunsun. ama Allah da dağına gore kar veriyor. demek göründüğünden çok daha güçlü ve sabirlisin. Rabbim, ecrini verecek..

hatunlar, cayayse bazen parktayken oluyor ya bazen bazı bebeler arasında anında bi parlama yaşanıyor. Kimisinin huyu öyle oluyor. bi tane yapistiriyorlar birbirlerine. daha doğrusu bizimki tokat yiyen oluyor. sonra dakikalarca agliyor. kardeş bana vurdu diye. ben de sana vurana, sen de vur diyorum. cümle biraz hor gibi ama bi şekilde kendini savunmayı da ogrenmeli. ama gelin görün evde bana ucan tekme atan bebe, dışarda başka bi çocuk ona vurunca öylece kalıyor. simdi kardeşi olsa kendini savunmayı mücadele etmeyi ogrenirdi demeyin, o kısmı biliyorum ancak aşağı yukarı bir sene daha var onun için. başka tavsiyeniz var mıdır ?? adem güneşin ayni sorunu yasayan 2,5 yaşındaki bebegin annesine yorumu; zamanla tecrubeederek bunu öğrenecektir. sosyal ortamlara devam edin.

Kız dur daha maceraya bir ay var (diyerek kendimi sakinleştireyim ) yarım saate götürürüm o halde. Ben herşeyi öğreneyim de olaya yabancı kalmayayım diye araştırma çalışmalarındayım. Sorunlarım var üleynnnnn yalnız benim eşofman da almam gerekiyor çünkü sayımız az yani :)

Amin canım. Cidden vakitsiz (bize göre tabi) kayıplar çok zor. Allah sabır versin.

Ben yarım saatle başlıyım yine de kazayı minimuma indirmek için :)

He he he, burdaaa

Belim tutuldu yine yatıyorum keyif modundayım valla:)

Pembişim hadi kolay gelsin, sandığından kolay olcek inşallahh...

Gidip kızı uyutayım bari...

Geçmiş olsun canım. Ama dinlenmen için bu gerekiyor sanırım :)

Amin canım inşallahhhhhhhhhhh :)

Çok mantıklı. Bundan da alayım canım sağol. Tuvalet eğitimi muhabbeti candır kızımmmmm

Günaydın canikommmm.

Şimcik öncelikle kardeş olduğu anda hemen oyun arkadaşı vs geliyormuş gibi bir izlenip yaratılmasına kılım bu vesile ile paylaşmak sitedim sonra kendimden örnek vereyim. Biz evde kardeşimle (2 yaş olan) kedi ve köpek gibiydik. Birbirimize de girerdik yani. Ama dışarda var yaaaaaa aynen kakılmış mode on yani bu olay yaratılış olayı ve tabi zamanla öğrenme. Sonra sonra dışarda bize bişi yapanı daha büyük kuzene söyleme babında silkelettik. Ama o kuzenim de evde bizim çarkımıza tükürür dışarda bizi korurdu :) yani sonuç olarak çocuk milletini çayıra salcan anca öyle rahat ederiz sanırım :) bi de bi süre sonra vurmak yerine kendisine vurulmasını engellemeyi öğretmek lazım diyodu anaokulu öğrt arkadaşım. Hani gerekirse kollarını tutup "bak ben de seni tutabiliyorum ve istersem vururum da ama vurmamayı tercih ediyorum" babında. Ay bi ton işim var çenem düştü yaz yaz olmadı Ayşeye vuran o çocukları İstanbula gelince Efeye havale edelim

saolasin pembisim. ben de yeni kardeş gelince en az ilk bir sene dediğin durum olusmayacak, biliyorum. her şekilde zamana ihtiyaç var. vurmak yerine vurulmasını engellemek, daha doğru bi yaklasim aslında. ama bizimkilerin yas dönemine bakarsak bunu henüz beceremezler. o yuzden su ara en iyi savunma, saldırıdır fikriyle yaklasiyorum. bu konuda sanırım fıtrat da en az tecrübe kadar etkili. genelde yengeç burçları çekingen, naif, kırılgan oluyor. tanıdığım boyle birkaç kişi var. kizimi seviyorum, ama nazli olsun istemiyorum. inş elimizden geleni yapalım da gerisi Allaha kalmış.

Çok güzel bir konu tebrik ederim

Valla bizimki çocuğuna göre hal değiştiriyor. Bazı çocuklara karşı aşırı saldırgan, bazı çocuklara karşı da ezilen... Babası başka çocukların bizimkine zarar vermesine aşırı tepki gösteriyor, hem karşı tarftaki çocuğa, hem bizimkine. Sıkı sıkı tembihliyor biri sana vurursa sende ona vur diye. Ben dlini tut vurmasını engelle falan diyordum ama pek işe yaramadı. Ha babasının ona vurabilirsin demesi neyi değiştirdi, şimdi sıkıştırdığı çocukları neden sıkıştırdın neden vurdun diyorum önce o vurdu diyor. Ama birkaç keZ durumun böyle olmadığını yakaladım. Bide yalan çıktı başımıza. Ben kızarak birşey sorduğum zaman yalan söylemeyi tercih ettiğini fark ettim! Bu konuda napıcam bilmiyorum. Zamanla bizden gördükçe durum değişecektir diye umut ediyorum. Her neyse vurma olayında özellikle yapma deyip uyardığımız şeyleri ( iyi şekilde, yada kızarak farketmiyor) inadına yapıyor bizimki eğer olumsuz davranışı görmezden gelirsek unutuyor zamanla. Ki uzuuunn zamandır var olan bu dönem özellikle sabredilecek hali kalmayan anne babbaya şiddet durumumuz var. Bu da uyardığımız, anlattığımız, kızdığımız ( her yolu denedik) için devam ediyor sanıyorum. Hatta gecen parkta öyle kelimeler öğrenmişki ... " kafanı kırcam heee" " bak vurucam heee" " bebeee" gb saçma sapan şeyler öğrenmiş. Ve biz uyardığımız için de ağzından düşürmüyor malesef ne kadar şey varmış meğer aklımda dimi? Karman çorman anlattım:)

Aryamm, Allah hepimize kolaylık versin. altını değiştir, karnını doyur kısmından şikayet ediyorduk. asil zor kısma geldik, terbiye.

aryanın daha önce de yapma dediğiniz seyleri israrla yaptığını soylemistin. bunu inş zamanla, sabirla, hoşgörüyle asarsiniz. bizimki de bize vuruyor. bazen ciddi sinirlenip vuruyor ama çok canımızı yakmiyor. lakin her vurmasında canım yansa da yanmasa da ayni tepkiyi veriyorum. bak bana vurdun, benim canım yandı. simdi seninle konuşamam. istediğini de bu şekilde yapmayacağım. ya ben kalkıp gidiyorum yanından, ya da ona simdi yanimdan kalk ve diğer koltuğa otur diyorum. yaklaşık 15-30 saniye sonra anne ben seni çok seviyorum. bi daha vurmayacagim diye yilisik ve sempatik bi şekilde geliyor velet sinirlendiğinde vurma, içgüdüsel bi tepki. is ki, onu abartmasin. karşı taraf dur dediğinde cani yandığında bıraksın. ısrar edip iyice cozutmasin. öyle çocuk da gerçekten sabir zorlar. ilk vurmaya başladığından beri vurmak yasak, biz babanla birbirimize vurmuyoruz, vurmak kotudur diyordum. bugün geldiğimiz asama, kendini koruması için vurmasını tembihlemek. öte yandan eşim de senin esin gibi. dun aksam yemeğe gittik. oyun alanında bekledim biraz başıni. alanda bi anne, bi de 12 yaşlarında bi kız vardı. onlar bebeklere göz kulak okuyorlar diye gelip 5 metre yakınındaki masamiza oturdum. bu onu ilk kez birakisimdi, hep camekanin ardından izlerdim. neyse eşim neden yalniz biraktin dedi. birileri var içeride biz de masadan orayı görebiliyoruz dedim. kendi tabi haber okuyor internetten. Birkac dk sonra aklına esti gitti alana doğru. bizimki pismiş bi köşede ağlıyormuş. beni bi güzel haşladı. neden çocuğu bıraktın, ben sana dedim diye. yaşıtı bi kız vardı onunla salıncak kavgası yapmışlar. ben de madem kendin gidip dursaydin dedim. bi şey diyemedi. ama bak ne oldu falan dedi. aglamasina dayanamıyor çünkü. ben de biraz surtusecek, tartisacak ki hakkini korumayı bilsin. biz yokken de tek başına var olabilsin dedim. evet benim hatam, dışarıdan da olsa orada durup izleme gerekirdi. ancak orada olsaydım da yasanilani engelleyemezdim. sadece erken farkedip kucağıma alacaktim yanı..

yalan mevzuuna gelince; bunlar henüz yalanın da ne olduğunu bilmiyor. kelime olarak da hic telaffuz etmemek gerek.( şaşırmak yada aklın karismasi yada unutmak denebilir sanirim) o da içgüdüsel bi savunma. yani gerçeği söylerse tepki alacağını, kendisine kizilacagini bilen çocuk yakan söyler. birçok konuda ailemin en küçük kardeşime karşı tutumunu elestirmisimdir. ancak bilmeyerek de olsa yaptıkları bi doğru da bu. yani kardeşim ne yapmış olursa olsun, bunu yaptın mi dediklerine evet yaptım der daha ötesi cogusunu biz daha duymadan ons sormadan gelip kendi anlatır. sebebi, uygun olmayan yada yapılmaması gereken seyi yapması halinde bile tamam bu yanlisti, ama bu daha yapma şöyle zararı var tarzı izah ve bu yanlısı yaptın ama biz seni yine de seviyoruz mesajidir. yaptığından dolayı tepki ve ceza aldığı nadirdir. bugün 23 yasında hala ayni. ama bu sınırsız sabir ve hoşgörü belki her çocukta ayni sonucu vermez. yani velet iyice arsizlasabilir..

istemediğimiz kelimeleri sosyal ortamlarda girdiklerinde maalesef öğrenip kullanacaklar. hatta bize karşı söylenince daha da sinirlenecegiz maalesef sanırım bu konuda da yapılacak şey, aşırı tepki vermeden (o ki, o kelimeye sinirlendiğimizi farkedip özellikle bize karşı kullanmasın) güzellikle konuşmak.. ayni şey değil ana bizimki bazen salyasini yere doğru eğilip tukuruyor. ağzındaki suyun yavaş yavaş yere akmasını izleyip bundan deli bu zevk alıyor. ben bu bi oyun olsa da tükürme kelimesini kullanmadan, her yeri salya yaptın, her yer tükürük oldu. bence hic hos değil ve cirkin.. ben öyle salya yapmıyorum, çünkü ben güzelim, hanim kizim diyorum. bakıyorum hemen toparlaniyor. anne ben de hanim kızım, ben de güzelim diyor..

Son düzenleme:
N
Ne güzel açıklamışsın :)

Vurma, bize sinirlenme konusu sizinle aynı, hem. Vuruyor hem ben senin gb birşeyler söyleyince, ondan uzaklaşmaya çalışınca, yalnız kalmak istiyorum diyince başluyor ağlamaya. Kendini paralıyor. Ama gel gör ki 2 dk sonra aynı davranış... Bunu görünce de biz onu uyardığımız için inadına yapıyor gb yorumluyorum ben. Sen şimdi bu pişmanlıkla unutacağını söyleyince umut ışıkları yandı valla:)
Ayrıca ben kendidiğer çocuklarla başedebilsin, kendini koruyabilsin diye yalnız bırakılmalı gb düşünüyorum. Özellikle kreş, anaokulu bu açıdan faydalı olur gb düşünüyorum. Eşimin ise kızına vurulma olayını 2-3 gün üstünden atamadığını bilirim:)) adam deliriyor. Ayrıca bazen zarar veren çocukları yalnız yakalayıp bi deli deli korkutuyor:) gülmekten ölüyorum bu duruma, çünkü eşim gerçekten abartıyor.

Yalan söyleme vs olayına gelince, bi an korkuyor tabi insan söylediklerinin gerçek olmadığını görünce. Alışkanlık yapar mı korkusu basıyor. Sınıfta bile en tahammül edemediğim noktadır çünkü. Çok şükür 1. Sınıftan aldığım çocuklarda bu alışkanlığı kazandırıyorum, yada öyle görüyorum. Ama bu okuldaki sınıfım fena... Sinirlerim bozuluyor. Bacak kadar çocuğa sürekli yalan söylüyor diye gıcık oluyorum.

yok, inş öyle alışkanlık olmaz. sonuçta bizler ebeveyn olarak baskici, kati disiplin uygulayan insanlar değiliz. aksine çocuğu ve mutluluğunu on planda tutan anne babalariz.

cocuğun yalanın ise yaradığını kesfetmemesi lazim. yalanla birçok sorunun çözüldüğünü anlamamasi lazim. o zaman alışkanlık olabilir iste...

yalandan ziyade, neden yalan söylediğine hangi kaygiyla bunu yaptığına odaklanmak gerek. ayni kardesim gibi, yani anne babasına guvenirse onlardan korkmazsa yalan zemini de oluşmaz sanıyorum..

adem güneş de uyku-ruya, hayal dünyası ve gerçek dünyayı birbirine karıştırdıkları icin 7 yasindan oncekileri yalan olarak degerlendirmiyor..

İnşallah

Bugün sen buraya yazdıktan sonra dövme dövülme olaylarını, karşı komşumun çocuklarıyla yine vukuat oldu.karşı komşumun çocukları bi değişik, aryanın öğrendiği bütün kötü kelimeler davranışlar onlardan. Biri 4 yaşında (kız) biri 2. Sınıfa gidiyor ( erkek) ikisi de sürekli tehditle benim kıza bişeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Bak o zaman oynamam arya, bak gidiyorum arya, bak küstüm bilmem ne... Benimki de her dediklerini yapıyor. Sanki biz daha doğrusu ben ölüyorum benim çocuğumla oynasınlar diye. Zamanlı zamansız kapıya gelip bizimkinin aklını çeliyorlar. Sabah daha kahvaltılarını yapmadan kapıyı çaldılar bide izin almadan içeri giriyorlar. İnsan 1 kızıyor 5 kızıyor anlamıyor çocuklar ya! Bide bizimki kıyameti koparıyor ben o çocuklara kızıp oynamasını engellediğimde. Bana tavır alıyor sıpa! Zaten az zaman kaldı 3-5 ay sonra taşınacağım diye ses etmiyordum ama artık sinir oluyorum! Bide bugün 2. Sınıfa giden çocuk vurmuş aryaya. Sonradan duydum ama sinirlerim zıpladı yani! Nerdeyse annesine gidip gemileri yakacaktım. Çocuklara söylüyorum ediyorum anlamıyorlar. Napayım ben şimdi?

pardon da bunlar olurken o anne nerde?! sorumlu kisi, o degil mi? insan emanet çocuğa hassas olur. kardeşi bile olsa gözetmek gerek, çünkü bu daha bebek yani..

madem korumayacak, başlarında durmayacak ne diye izin veriyor çocuklarına ? bi de senin başına salıyor. zaten hamilesin, calisiyorsun. arya var. bi de kendi çocuklarını yüklüyor sana.

seni hic gaza getirmek, zor durumda bırakmak istemiyorum ama o komsu çocukları aryanın yaşıtı olsalar bi nebze anlaşılır da okula giden koca veletler. neden yavrum onların arasında ezilsin? maddi manevi şiddet görsün?.. büyük çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor. sözü hareketi nelere sebep oluyor bilemiyirlar çünkü.. o yüzden bir büyük yoksa başlarında yarardan çok zarar bu is..

bana kalırsa o komsuyla konuş, benim hamileligim zaten kolay geçmiyor. herşeye yetemiyorum, yetisemiyorum. seninkilerle oynaması bana külfet oluyor. aryayı zaptedemiyorum. bi de bunlar çocuk anlamıyorlar, benimkini eziyorlar hirpaliyorlar de.. de iste.. azaltsinlar gelip gitmeyi.. yoksa okul bitince iyice musallat olurlar sana.. ay çok kötümser konuşuyorum galiba ama öyle çocuğa vurmalarina, onun oyun isteğini sömürmelerine gıcık oldum. :/ belki aryanin bu derece inatlasmasi, sizi zorlaması o çocukların da onu zorlanmasından olabilir..

Son düzenleme:
Tevekkeli adem güneş diyor ki; sizin çocuğunuzu iyi yetistirmeniz yetmez. Çocuk odaklı eğitimi, anadolu pedagojisini tanidiginiz cevrenizde aileden, komşudan, okuldan tüm anne babalara duyuracaksiniz ki onların da çocukları bundan faydalansin. Onlar da çocuklarını bu ilke ve hassasiyetleri gore yetiştirsin. Yoksa sizin cocugunuzda yıllarca uğraşıp yapmaya çalıştıklariniz, diğer çocuklarla ayni ortama girince yikiliverir..

Ay ne bileyim bizimki arkadaşa öyle açki üzülüyorum, başlarında duruyorum genelde yinedbi yere kadar. Baksana iki dakka içeri gidip geldim hemen napmış. Anneleri aşırı rahat canım. Çocuğunu bırakıp gezmelere gidiyor, umrunda olmuyor. Çocuk okuldan geliyor kapının önünde çantayla bekliyor dilenci gb. Başlarda üzülüyordum çok takıyordum eve mi alsam diye, şimdi kızıyorum valla, bu ne, nasıl bi sorumsuzluk ya? Çocuklar kışın ortasında terlikle, montsuz sokaklarda vs.

Sen diceksin aslında baştan beri neden bu kadar izin verdin diye? Hem başta annelerinin ve çocuklarının böyle bi değişik olduklarını kötüye yormak istemedim. Çocuktur olur gb düşündüm amaaa bugün yetti valla. Eşime de söyledim arayıp çocukları görünce sen söyle gelmesinler oynamasınlar diye tembihle dedim. Ben diyince umursamıyorlar. Belki onu ciddiye alırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…