Evet güle güle kakaların o amaçla olduğunu biliyorumGunaydın millet
Guzel bir hafta olsun. Erken uyandım. Babası ceylini annaneye benıde okula bırakcak
3 gun bekarım:)
Hadi bakalım pempiş. Cok beklentılı baslama hüsran olmasın. 2- hafta falan sadece kitabı okuuyun çiş yapalımmı deme. Bir de ben güle güle kakaları kakada problem yaşarsa alırım demiştim kendı kendime. Kitabın arastırmasını yaparken kadının biri kitapta yer yer korkudan bahsetmişşler oraları degıstırerek okuyorum demişti. Ben de bunın üzerine korkmayacagı varsa bi de korkuturum kakadan diye o kitabı almamıştım. İnşallah kısa surede atlatırsınız kolay gelsin:)
He he he, burdaaahuuu! tembel gacılar, nerdesiniz?
Pembisim, macera başlıyor demek. Gazaniz mübarek olsun..
Diger bebeler gibi efenin de çok zorlanmadan hatta seni şaşırtarak bu süreci kolay ve cabuk atlatacaginizi düşünüyorum. Ben temmuz ortasında eğitime girişmiştim. Sadece sort ve bazen sadece külot giydiriyordum. Ama sizin şehir serindir, zaten hazirana yeni girdik. En az on tane külot almani tavsiye ederim. Yengem kulotla hic ugrasmamis, direkt esofmami çekmişti yeğenin totosuna.atlet olayina ben hala girmedim. eğitim suresi haric, ben hala citcitli badi giydiriyorum. Ama oglanlari rahatsız eder muhtemelen..
Öte yandan 15 dk da bir götürmek çok sık, çocuğu da sıkar gibi geldi bana. Yarım saat makul. Öyle başla bakalım. Duruma gore hal alırsın..
Bir de atlet kulodu takım akma. Sonuçta ikisi ayni derecede kullanılmıyor. Kulot sayıca daha çok olmalı. Ben camasircidan ve pazardan aldım. Kendin dokun gör al, pamuklu-lastiği esnek bol çamaşır olmali.
Pembis biz 2 yasinda alistirdik 30 dakikada bir goturduk sizin yas 3 ve kaslar daha gwlismis...kuzu belli eder sikligini zaten...
Pamukhelva babasizlik cok zor gercekten ben aksam gec geldiginde ve kuzular uyumayim babami bekliyorum gelicem dedi diye bagirdiginda aglamakli oluyorum allah hicbir evladi vakitsiz anne babasiz birakmasin.
Muhtarim pisman etmisler swni biraktiginayilma dugunlerde kadinlara ozgurluk
Destiny iyi dusun iyi olsun kis gelecek guzel gunleri dusun bu kuzular buyucek kocalar gelmese diye gozlerinin icine bakicaz
He he he, burdaaa
Belim tutuldu yine yatıyorum keyif modundayım valla:)
Pembişim hadi kolay gelsin, sandığından kolay olcek inşallahh...
Gidip kızı uyutayım bari...
Hayırlı kandiller Allah dualarımızı kabul Etsin insallah bu gece iyilerden yazılır adımız ):
Çocukları yıkayacaktım baktım su akmıyor, onlar uyudu sular geldi , Allah'tan geldi tek basına abdest almak zor oluyor tasla dökmek falan ...
Dün gece annem bizde kaldı , sabah da kızımı okula yollayınca , hemen forum istanbula attım kendimi, madonun önünden geçerken sizleri Yad ettim :)) okuldan beyaz elbise istenmişti , evdeki geçen yıldan kalanlar hep küçülmüş, orada da baktım bulamadım guzel ve uygun birşey , beyaz Gömlek altına birşey uyduracağız artık.. Orada bir jujube mağazası var, % 70 indirimli ürünleri oluyor her daim, oğlanlara çok guzel şeyler oluyor, yolu düşenlere duyurulur :))
Nfk, eagle; âmin güzel duanıza..insan çocuklara hiç kıyamıyor... Destinycim, bizim pazardan pazara ailece vakit geçirdiğimiz gün. hafta içi 21.00-21.30 gibi geliyor, haliyle uyku saatleri ile çakıştığından, pek vakit geçiremiyor çocuklarla, zaten ayın Bir bazen iki haftası da toptan yok :)) Sabırlı değilim esasında , bazen taşıp taşıp başının etini yediğim de oluyor , hele kızım ilk doğduğunda yoğun iş temposuna ses etmiyorum diye yüz bulup, başka Başka faaliyetler edinmişti kendine, resti çekince korktu gözü :)) neyse , bekârlık sultanlıkmış, şikâyet etmeyelim bari biz çocuklu bekârlar :)
Pembehipopotam, Ebebek'e uğrayınca istersen 1 tane de http://www.e-bebek.com/babyneo-organik-pamuk-alistirma-kulodu_XYZ-95013 şu eklediğim alıştırmayı al , çünkü bu diğerleri gibi sızdırmıyor, en azından ilk haftalar parka Bahçeye çıkarken , arabaya bineceğiniz zaman vs lazım olur, biz kullandık gercekten sızdırmıyor bu, iç kısmı ıslanıyor da Dışa taşmıyor :) ay gece gece muhabbetime bak..
Hayırlı geceler hepinize , insallah bu güzel geceyi güzel ihya edebiliriz.. Hayırlı kandiller yeniden...
gunaydiiiiin!!
mevsimden midir, sabah yatağa yapisiyorum arkadaş. o kadar zor uyanıyorum ki. ne zaman geçecek bu hal??
aryamm38 geçmiş olsun bacı. bel tutulması benim makus kaderim, ama sen memnunsun
P pamukhelva , kim ne derse desin.. sen adın gibi yumuşak, naif bi hatunsun. ama Allah da dağına gore kar veriyor. demek göründüğünden çok daha güçlü ve sabirlisin. Rabbim, ecrini verecek..
hatunlar, cayayse bazen parktayken oluyor ya bazen bazı bebeler arasında anında bi parlama yaşanıyor. Kimisinin huyu öyle oluyor. bi tane yapistiriyorlar birbirlerine. daha doğrusu bizimki tokat yiyen oluyor. sonra dakikalarca agliyor. kardeş bana vurdu diye. ben de sana vurana, sen de vur diyorum. cümle biraz hor gibi ama bi şekilde kendini savunmayı da ogrenmeli. ama gelin görün evde bana ucan tekme atan bebe, dışarda başka bi çocuk ona vurunca öylece kalıyor.simdi kardeşi olsa kendini savunmayı mücadele etmeyi ogrenirdi demeyin, o kısmı biliyorum ancak aşağı yukarı bir sene daha var onun için. başka tavsiyeniz var mıdır ?? adem güneşin ayni sorunu yasayan 2,5 yaşındaki bebegin annesine yorumu; zamanla tecrubeederek bunu öğrenecektir. sosyal ortamlara devam edin.
Çok güzel bir konu tebrik ederimgunaydiiiiin!!
mevsimden midir, sabah yatağa yapisiyorum arkadaş. o kadar zor uyanıyorum ki. ne zaman geçecek bu hal??
aryamm38 geçmiş olsun bacı. bel tutulması benim makus kaderim, ama sen memnunsun
P pamukhelva , kim ne derse desin.. sen adın gibi yumuşak, naif bi hatunsun. ama Allah da dağına gore kar veriyor. demek göründüğünden çok daha güçlü ve sabirlisin. Rabbim, ecrini verecek..
hatunlar, cayayse bazen parktayken oluyor ya bazen bazı bebeler arasında anında bi parlama yaşanıyor. Kimisinin huyu öyle oluyor. bi tane yapistiriyorlar birbirlerine. daha doğrusu bizimki tokat yiyen oluyor. sonra dakikalarca agliyor. kardeş bana vurdu diye. ben de sana vurana, sen de vur diyorum. cümle biraz hor gibi ama bi şekilde kendini savunmayı da ogrenmeli. ama gelin görün evde bana ucan tekme atan bebe, dışarda başka bi çocuk ona vurunca öylece kalıyor.simdi kardeşi olsa kendini savunmayı mücadele etmeyi ogrenirdi demeyin, o kısmı biliyorum ancak aşağı yukarı bir sene daha var onun için. başka tavsiyeniz var mıdır ?? adem güneşin ayni sorunu yasayan 2,5 yaşındaki bebegin annesine yorumu; zamanla tecrubeederek bunu öğrenecektir. sosyal ortamlara devam edin.
Ne güzel açıklamışsın :)Aryamm, Allah hepimize kolaylık versin. altını değiştir, karnını doyur kısmından şikayet ediyorduk. asil zor kısma geldik, terbiye.
aryanın daha önce de yapma dediğiniz seyleri israrla yaptığını soylemistin. bunu inş zamanla, sabirla, hoşgörüyle asarsiniz. bizimki de bize vuruyor. bazen ciddi sinirlenip vuruyor ama çok canımızı yakmiyor. lakin her vurmasında canım yansa da yanmasa da ayni tepkiyi veriyorum. bak bana vurdun, benim canım yandı. simdi seninle konuşamam. istediğini de bu şekilde yapmayacağım. ya ben kalkıp gidiyorum yanından, ya da ona simdi yanimdan kalk ve diğer koltuğa otur diyorum. yaklaşık 15-30 saniye sonra anne ben seni çok seviyorum. bi daha vurmayacagim diye yilisik ve sempatik bi şekilde geliyor veletsinirlendiğinde vurma, içgüdüsel bi tepki. is ki, onu abartmasin. karşı taraf dur dediğinde cani yandığında bıraksın. ısrar edip iyice cozutmasin. öyle çocuk da gerçekten sabir zorlar. ilk vurmaya başladığından beri vurmak yasak, biz babanla birbirimize vurmuyoruz, vurmak kotudur diyordum. bugün geldiğimiz asama, kendini koruması için vurmasını tembihlemek. öte yandan eşim de senin esin gibi. dun aksam yemeğe gittik. oyun alanında bekledim biraz başıni. alanda bi anne, bi de 12 yaşlarında bi kız vardı. onlar bebeklere göz kulak okuyorlar diye gelip 5 metre yakınındaki masamiza oturdum. bu onu ilk kez birakisimdi, hep camekanin ardından izlerdim. neyse eşim neden yalniz biraktin dedi. birileri var içeride biz de masadan orayı görebiliyoruz dedim. kendi tabi haber okuyor internetten. Birkac dk sonra aklına esti gitti alana doğru. bizimki pismiş bi köşede ağlıyormuş. beni bi güzel haşladı. neden çocuğu bıraktın, ben sana dedim diye. yaşıtı bi kız vardı onunla salıncak kavgası yapmışlar. ben de madem kendin gidip dursaydin dedim. bi şey diyemedi. ama bak ne oldu falan dedi. aglamasina dayanamıyor çünkü. ben de biraz surtusecek, tartisacak ki hakkini korumayı bilsin. biz yokken de tek başına var olabilsin dedim. evet benim hatam, dışarıdan da olsa orada durup izleme gerekirdi. ancak orada olsaydım da yasanilani engelleyemezdim. sadece erken farkedip kucağıma alacaktim yanı..
yalan mevzuuna gelince; bunlar henüz yalanın da ne olduğunu bilmiyor. kelime olarak da hic telaffuz etmemek gerek.( şaşırmak yada aklın karismasi yada unutmak denebilir sanirim) o da içgüdüsel bi savunma. yani gerçeği söylerse tepki alacağını, kendisine kizilacagini bilen çocuk yakan söyler. birçok konuda ailemin en küçük kardeşime karşı tutumunu elestirmisimdir. ancak bilmeyerek de olsa yaptıkları bi doğru da bu. yani kardeşim ne yapmış olursa olsun, bunu yaptın mi dediklerine evet yaptım der daha ötesi cogusunu biz daha duymadan ons sormadan gelip kendi anlatır. sebebi, uygun olmayan yada yapılmaması gereken seyi yapması halinde bile tamam bu yanlisti, ama bu daha yapma şöyle zararı var tarzı izah ve bu yanlısı yaptın ama biz seni yine de seviyoruz mesajidir. yaptığından dolayı tepki ve ceza aldığı nadirdir. bugün 23 yasında hala ayni. ama bu sınırsız sabir ve hoşgörü belki her çocukta ayni sonucu vermez. yani velet iyice arsizlasabilir..
istemediğimiz kelimeleri sosyal ortamlarda girdiklerinde maalesef öğrenip kullanacaklar. hatta bize karşı söylenince daha da sinirlenecegiz maalesefsanırım bu konuda da yapılacak şey, aşırı tepki vermeden (o ki, o kelimeye sinirlendiğimizi farkedip özellikle bize karşı kullanmasın) güzellikle konuşmak.. ayni şey değil ana bizimki bazen salyasini yere doğru eğilip tukuruyor. ağzındaki suyun yavaş yavaş yere akmasını izleyip bundan deli bu zevk alıyor. ben bu bi oyun olsa da tükürme kelimesini kullanmadan, her yeri salya yaptın, her yer tükürük oldu. bence hic hos değil ve cirkin.. ben öyle salya yapmıyorum, çünkü ben güzelim, hanim kizim diyorum. bakıyorum hemen toparlaniyor. anne ben de hanim kızım, ben de güzelim diyor..
İnşallahyok, inş öyle alışkanlık olmaz. sonuçta bizler ebeveyn olarak baskici, kati disiplin uygulayan insanlar değiliz. aksine çocuğu ve mutluluğunu on planda tutan anne babalariz.
cocuğun yalanın ise yaradığını kesfetmemesi lazim. yalanla birçok sorunun çözüldüğünü anlamamasi lazim. o zaman alışkanlık olabilir iste...
yalandan ziyade, neden yalan söylediğine hangi kaygiyla bunu yaptığına odaklanmak gerek. ayni kardesim gibi, yani anne babasına guvenirse onlardan korkmazsa yalan zemini de oluşmaz sanıyorum..
pardon da bunlar olurken o anne nerde?! sorumlu kisi, o degil mi? insan emanet çocuğa hassas olur. kardeşi bile olsa gözetmek gerek, çünkü bu daha bebek yani..
madem korumayacak, başlarında durmayacak ne diye izin veriyor çocuklarına ? bi de senin başına salıyor. zaten hamilesin, calisiyorsun. arya var. bi de kendi çocuklarını yüklüyor sana.
seni hic gaza getirmek, zor durumda bırakmak istemiyorum ama o komsu çocukları aryanın yaşıtı olsalar bi nebze anlaşılır da okula giden koca veletler. neden yavrum onların arasında ezilsin?maddi manevi şiddet görsün?.. büyük çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor. sözü hareketi nelere sebep oluyor bilemiyirlar çünkü.. o yüzden bir büyük yoksa başlarında yarardan çok zarar bu is..
bana kalırsa o komsuyla konuş, benim hamileligim zaten kolay geçmiyor. herşeye yetemiyorum, yetisemiyorum. seninkilerle oynaması bana külfet oluyor. aryayı zaptedemiyorum. bi de bunlar çocuk anlamıyorlar, benimkini eziyorlar hirpaliyorlar de.. de iste.. azaltsinlar gelip gitmeyi.. yoksa okul bitince iyice musallat olurlar sana.. ay çok kötümser konuşuyorum galibaama öyle çocuğa vurmalarina, onun oyun isteğini sömürmelerine gıcık oldum. :/ belki aryanin bu derece inatlasmasi, sizi zorlaması o çocukların da onu zorlanmasından olabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?