Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Canım bebek arabası alırken arabanız varsa arabanın bagajına rahatça sığacak bir şey almaya dikkat et.Ayrıca mümkünse çift taraflı al,şimdi bebek küçük ya gezerken onu görerek gezmeyi tercih edebilirsin.Sonra büyüyünce de dışarıya baka baka gezer.Ağırlığına dikkat et,bir de tek elle açıp kapanabilir bir şey al.Ben chicco lite way aldım.Hafif,tek elle açılıyor,bagaja sığıyor ancak çift yönlü değil.Onu da çözdü eşim bebeği ters yatırıyoruz önündeki tentesini de çıkarıp ayak ucuna takıyoruz çift yönlü gibi oluyor.

eğer arabanın bagajına sığması önemli değil diyorsan baby2go lar var çift yönlü onlar da çok kullanışlı.

o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa..

piff ben de oturamıyorum resmen su anda, çook fena yanıyo canım, basur oldum sanırım ben, 2 gundur cok zorladım tuvalette,
kaysı kompostosunu kestim sanırım ondan oldu..

iyi çözmüşsünüz çift yön olayını canım, ben de hafif birşey arıyorum aynı zamanda. önerin için sağol ona bir bakayım

hayırlı gecelerrr...
kızlar...
kızlar...
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
geçmiş birikmiş baya oku oku bitmedi...
gaz lar,sütler,pişikler eppeyce şikayetimiz var anlaşılan...
sonunda temmuz bitti...
bebişler kucaklarımızda...
herkesdeki şikayetler 3 aşşağı 5 yukarı bizdede var...
hergün aksatmadan rezene,adaçayı içiyorum...
popomuz ve boynumuzun altı pişik oldu...
günlük banyo yapıyoruz...
buna rağmen pişiğimiz var...
valla şu anda bu konumda kimseye tavsiyede bulunamayacağım...
ama elinizden geliyorsa stresten uzak durun,
çok sıkıntı etmemeye çalışın hiç bir şeyi...
çünkü öylede büyüyolar,böylede...
onların sakin ,soğukkanlı,şevkatli bir aile ortamına ihtiyaçları var...
herşey yerini bulur ,biz kendimizi yıpratmayalım:)

alıştık bu saatte emiyoruz uyanmıyor zorla uyandırıyorum şimdi uyandırcam sabah 6dan 8 e kadar 9 a kadar benle bakışıyor sonra uyuyor
bugunde hiç uyumadı ağlamıyordu öle bakınıyor

Seninki kaç günlük, biz 35 olduk, senin 60cc iiymiş, benimki tek.seferde 90 içiyorve günde 4 yada 5 kez, sutum mememin ucunu sikinca geliyo biraz ama çok yok bebeğe yetmiyo, mama kutusundaki yonergelere göre günlük yaklaşık 700cc alması gerekiyo, benimki mamayla bi 450 kadarını aliyo ustunude benden tamamliyordur diye umuyorum çünkü kilo alışı iyi. Ama mamayı azaltacagimiz yere bebe büyüdükçe artıyor, mamadan önce mutlaka emziriyorum ama bakalım belki artar sutum belkide böyle devam.ederiz

Gunaydinlaaaar:) guzel og uyuyor bense herzamanki gorev yerim sut sagma makinesinin basindan yaziyorum size:)
Ahhh bir tutsada gogsumden direk emse sutumu pasam yok birturlu tutturamadik. Dunyaninda sutu var mecburen sagip veriyorum. Pompa hakkinda birkac yazilan vardi, bende medela nin hastane tipi olanindan kiraladim aylik 80 tl, 50 de biberonu ivir ziviri tuttu. Cok memnunum gogsumu hic acitmiyor,hatta bazen deniyorum oglani emdiriyorum o daha cok canimi yakiyor valla. Ama bi gidisle makine bna bayagi lazim olcak bende gene medela markasinin bir modelini almayyi dusunuyorum.

selam kızlar ben de bayadır yazamıyorum bazen giriyorum okuyorum yazdıklarınızı tam yazacak oluyorum benim paşa basıyor çığlığı ama kendimle birebir aynı sorunları yaşayanları görünce az da olsa rahatlıyorum çünkü çok kafaya takıyor insan stres doluyum Rabbim hepimizin yavrularını korusun inşallah

Arkadaşlar, sizin bebekleriniz kıyafet değişirken yada bazen alt değişirken hiç aglamiyo mu, benim oğlan kustumu kıyafet degisiyoruz ve genelde ağlıyor, kv de atlayıp geliyo içerden aglatmayin oğlumu diye diye gün içinde belki 200 kere ediyordur aynı cümleyi, sanki keyiften aglatiyos artık batiyo her lafı yada bana

o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa..

Canim duphalac diye bi surup var onu ic rahatlatir. Emzirirken icmenin bi sakincasi yok. Ama istersen yine eczaneye sor alirken. Tadi kotu ama cok iyi gelicek ben kullandim l

göbeğimiz düştü teyzeleri tam 1haftada :)
kızım çok dakik 40.hafta doldugu gün dogmustu:)

nası yaa?? ben de sınıf öğretmeniyim ve aynen o süt izinlerinin hayaliyle yaşıyorum.. zaten oğlum daha çok küçücükken başlayaağım çalışmaya, bi de o izinler olmazsa ne yaparım yaa?? inşallah yoktur öyle bişey..

bi de sizlere sorum olacak göbekleriniz ne zaman düştü?? bizim bugün 11. gün daha hiç düşesi yok gibi yaa, bi de hafiften kanamış gibi sanki.. kolay düşmesi için var mı bi bildiğiniz bi formül???

piff ben de oturamıyorum resmen su anda, çook fena yanıyo canım, basur oldum sanırım ben, 2 gundur cok zorladım tuvalette,
kaysı kompostosunu kestim sanırım ondan oldu..

Bende gebeliğin son zamanlarında olmuştum trombosit diye bişeydi. O zaman doktor oturma banyosu vermişti günde 3-4 kez, ayrıca sebze ile beslenmemi ve günde en az 3 lt su tüketmemi söylemişti. Birde proctolog krem ile acısı için emla krem vermişti. Birde duphalac diye bir ilacı kadın doğumcum vermişti ona da devam etmemi söylemişti. Tuvalete çıkmadan emla süreceksin demişti çünkü ne kadar acı hissedersen o kadar şişiyor. Başka bi doktorun hemen ameliyat dediği basurum, bu doktorun dedikleri sayesinde acısı dindi ve beni doğuma kadar idare etti. Zaten doğumdan sonra da meme kalsada şişi indi , acısı bitti. Tabi benimki epey ileri düzey birşeydi, umarım seninkisi öyle değildir. Ama benim o basuruma iyi geldiğine göre sana kesin iyi gelecektir.
unutmadan eğer gerçekten kötü durumda ise bir günde çözümü yok. Biraz sabretmelisin. En geç 1 haftaya rahatlarsın. Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Ay bu cocuk beni oldurecek vallahi ya.aksam 6 sabah 6 gaz sancisi tutuyo gecmiyo 3-4 saat. Yavrum kipkirmizi ikina ikina bi hal oluyo. Nasil olcak bunun sonu bilmiyorum((

Of yaaaa, ben mememi sikinca süt geliyo görünce sürüm arttiyo sanmıştım, sagdim 20cc anca çıktı ikisinden, kaygana duymuştur yine makinenin sesini bakar şimdi meraklı meraklı kalabalık evde çok zor bu işler, kv bi yandan kpeder görümce bi yandan, kp bide kendine bakmiyon kahvaltiyi geç yaptın ver bebeği annene baksın diyo,sanki vermiyom, tam kahvaltimi hazırladım bebek çırak ciyak ağlıyor, altını açmış bizimki, oglanda durmamış ağlamış, bide sulamis altı açıkken üstünü, kv gel sen geç önüne dedi, hem altı değişti hem kıyafeti, nasıl yapayım ben kahvaltı o kadar çocuk baktım diyo, her alt değişmeden yataklara üstü başına işettiriyo!

cok bunaldım cok oğlum da cok sıkıldı babamız hep calısıyor bızde eve tıkılıp kalıyoruzzzzz.. banyomuzu yapıyoruz hergunnn ama yıne de serınlemıor oğlum isiilik döküyor

biz de bugun 30 gunluguz.canım ben sütümü sağıyorum.onu da verıyorum.sırf mamaya yuklenmıyorum.kızım uykudayken sutum artsın dıye 2 saatte bır sağıyorum.o biriken sutlerı de verıyorum bıberonla.

benım kızım da aynısı.ustunu değiştirirken bezını değiştirirken basıyor yaygarayı,sankı boğazlıyolar gıbı ağlıyor.altını değiştirdikten sonra zor gıdıyorum lavaboya ellerımı yıkamaya.hıc hoşlanmıyor ustunun ve bezının degıstırılmesınden.

benım kızımın 14.gun dustu canım.bıldıgım bı formul yok ama doktor babusol dıye bı sprey vermıstı onu kullandım.ama kız kardeşimin bebeğinin göbeği nerdeyse 1 ayda dusmustu.bebekten bebege farkedıyor sanırım.

hayatım benım de sutum az.tamamen psıkolojık aslında.rahat olmaya calıs.inşallah foşur foşur akar sutlerımız.

canım benım kızımda da aynı problem var.biberon da kullandıgım ıcın benım mememı almak ıstemıyor.memenın ucuna pekmez suruyorum kısmen fayda adıyor.sen de bı dene ıstersen

bende 12 temmuzda bebeğimi kucağıma aldım.çok iyiydi ama sarılık oldu...1 haftalık kontrolünde kandaki biluribin seviyesi 16 cıktı 2 gündüz 1 gece fototerapi gördü çıkarken seviye 9,5 a düştü...3 gün sonra 10 oldu...geçen gün yine götürdük ama yavrumun ellerinden kan alamadılar sonucta ölçtüremedik...bugün 24 günlük ama bana sanki sarı gibi geliyo endişeleniyorum ne yapacagımı bilmiyorum aile hekimi bence yok dedi çocuğu yıpratmayın dedi emin olamıyorum ne yapmalıyım...varmı basına böle bişey gelen .insallah gelmemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…