aynen öyle yapıyor canım ya memeden ayrılınca ağlıyor resmen emzik yaptı beni doğru dürüst sütüm de yok aslında. ben de sebebini anlayamıyordum demek hoşuna gittiği için yapıyormuş saatlerce onla uğraştım bugunemzik verdim sonunda ağzına
canım lohusalık süresi maksimum 40 gündür ,40 günden sonra artık abdest almak gerekiyor kanama sürse bile lohusalıktan sayılmıyor.
benim oğlum da bugun 5 saat uyudu sonra 4-5 saat uyanık kaldı.dün böyle değildi. bir günü diğer gününe uymuyor,korkmamıza gerek yok bence
Kızlar bebek arabası kullanan var mı, memnun musunuz? biz bu haftasonu almayı düşünüyoruz 2 haftalık oldu artık dışarı çıkarırım heralde?
o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa..
Canım bebek arabası alırken arabanız varsa arabanın bagajına rahatça sığacak bir şey almaya dikkat et.Ayrıca mümkünse çift taraflı al,şimdi bebek küçük ya gezerken onu görerek gezmeyi tercih edebilirsin.Sonra büyüyünce de dışarıya baka baka gezer.Ağırlığına dikkat et,bir de tek elle açıp kapanabilir bir şey al.Ben chicco lite way aldım.Hafif,tek elle açılıyor,bagaja sığıyor ancak çift yönlü değil.Onu da çözdü eşim bebeği ters yatırıyoruz önündeki tentesini de çıkarıp ayak ucuna takıyoruz çift yönlü gibi oluyor.
eğer arabanın bagajına sığması önemli değil diyorsan baby2go lar var çift yönlü onlar da çok kullanışlı.
ben de cok anlamıyorum canım ama genelde ağlamasının baslıca sebebı doymadıgından oluyor benım kızımın
ben de su vermıyorum canım.gunluk ne kadar mama verıyosun?eğer cok verıyosan bı parça su vermenın sakıncası olacagını sanmıyorum.ben gunde 60 cc kadar mama verıyorum.o nedenle hıc su vermedım sımdıye kadar.benım kızım da 10 dk iştahla mememı emıyor yutkunuyor.sonra cok seyrek yutkunuyor.zaten o sırada uykuya dalıyor ama memeı asla bırakmıyor.1 saat emıyor oyle.doyuyor mu doymuyor mu emın olamıyorum.zaten mememı alması bı dert bırakması bı dert,ne zaman duzene gırecek bunlar
o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa..
Gunaydin cicis annisler ve minik kuzulariiBizim bugun 20. Gunumuz. Kanamam acik turuncu bi renk aldi, dikisler baya rrahatladi tabi ama yinede hala aciyo ne zaman tam anlamiyla duzelecek sabirla bekliyorum. Bu arada ben ogretmenim topikte de baya ogretmen arkadaslar vardi kizlar dun gece gezinirken birde ne goreyim sinif ogretmenlerine sut izni yokmus!! Ben butun planlarimi sut iznine gore yapmistim! Tam net birsey yok Ama egitim ogretim saatleri disinda dedigine gore. Yok demeklki diye yorumladim. Bununla ilgili bilgisi i olan varmi ki??
piff ben de oturamıyorum resmen su anda, çook fena yanıyo canım, basur oldum sanırım ben, 2 gundur cok zorladım tuvalette,
kaysı kompostosunu kestim sanırım ondan oldu..
biz de bugun 30 gunluguz.canım ben sütümü sağıyorum.onu da verıyorum.sırf mamaya yuklenmıyorum.kızım uykudayken sutum artsın dıye 2 saatte bır sağıyorum.o biriken sutlerı de verıyorum bıberonla.Seninki kaç günlük, biz 35 olduk, senin 60cc iiymiş, benimki tek.seferde 90 içiyorve günde 4 yada 5 kez, sutum mememin ucunu sikinca geliyo biraz ama çok yok bebeğe yetmiyo, mama kutusundaki yonergelere göre günlük yaklaşık 700cc alması gerekiyo, benimki mamayla bi 450 kadarını aliyo ustunude benden tamamliyordur diye umuyorum çünkü kilo alışı iyi. Ama mamayı azaltacagimiz yere bebe büyüdükçe artıyor, mamadan önce mutlaka emziriyorum ama bakalım belki artar sutum belkide böyle devam.ederiz
benım kızım da aynısı.ustunu değiştirirken bezını değiştirirken basıyor yaygarayı,sankı boğazlıyolar gıbı ağlıyor.altını değiştirdikten sonra zor gıdıyorum lavaboya ellerımı yıkamaya.hıc hoşlanmıyor ustunun ve bezının degıstırılmesınden.Arkadaşlar, sizin bebekleriniz kıyafet değişirken yada bazen alt değişirken hiç aglamiyo mu, benim oğlan kustumu kıyafet degisiyoruz ve genelde ağlıyor, kv de atlayıp geliyo içerden aglatmayin oğlumu diye diyegün içinde belki 200 kere ediyordur aynı cümleyi, sanki keyiften aglatiyos artık batiyo her lafı yada bana
benım kızımın 14.gun dustu canım.bıldıgım bı formul yok ama doktor babusol dıye bı sprey vermıstı onu kullandım.ama kız kardeşimin bebeğinin göbeği nerdeyse 1 ayda dusmustu.bebekten bebege farkedıyor sanırım.nası yaa??ben de sınıf öğretmeniyim ve aynen o süt izinlerinin hayaliyle yaşıyorum.. zaten oğlum daha çok küçücükken başlayaağım çalışmaya, bi de o izinler olmazsa ne yaparım yaa?? inşallah yoktur öyle bişey..
bi de sizlere sorum olacak göbekleriniz ne zaman düştü?? bizim bugün 11. gün daha hiç düşesi yok gibi yaa, bi de hafiften kanamış gibi sanki.. kolay düşmesi için var mı bi bildiğiniz bi formül???
Of yaaaa, ben mememi sikinca süt geliyo görünce sürüm arttiyo sanmıştım, sagdim 20cc anca çıktı ikisinden, kaygana duymuştur yine makinenin sesini bakar şimdi meraklı meraklıkalabalık evde çok zor bu işler, kv bi yandan kpeder görümce bi yandan, kp bide kendine bakmiyon kahvaltiyi geç yaptın ver bebeği annene baksın diyo,sanki vermiyom, tam kahvaltimi hazırladım bebek çırak ciyak ağlıyor, altını açmış bizimki, oglanda durmamış ağlamış, bide sulamis altı açıkken üstünü, kv gel sen geç önüne dedi, hem altı değişti hem kıyafeti, nasıl yapayım ben kahvaltı o kadar çocuk baktım diyo, her alt değişmeden yataklara üstü başına işettiriyo!
Gunaydinlaaaar:) guzel og uyuyor bense herzamanki gorev yerim sut sagma makinesinin basindan yaziyorum size:)
Ahhh bir tutsada gogsumden direk emse sutumu pasam yok birturlu tutturamadik. Dunyaninda sutu var mecburen sagip veriyorum. Pompa hakkinda birkac yazilan vardi, bende medela nin hastane tipi olanindan kiraladim aylik 80 tl, 50 de biberonu ivir ziviri tuttu. Cok memnunum gogsumu hic acitmiyor,hatta bazen deniyorum oglani emdiriyorum o daha cok canimi yakiyor valla. Ama bi gidisle makine bna bayagi lazim olcak bende gene medela markasinin bir modelini almayyi dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?