Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Yazını şimdi okudum benimde aynı öyle oldu bebek uyanmıyordu ve göğüslerimde şişti. Sonrada 39.5 ateşle hastanede actım gözümü göğüs kanallarım tıkanmış. Hemen elektrikli pompa aldım her emzirmeden sonra sağdım. Attım buzluga. Şimdi bebiş 20 günlük oldu artık emıyor sağmaya gerek kalmıyor . Ama arada sisinde cok sağıyorum tabi.

Mama sandalyesi demissin nasil yani 6 aya kadar oyuramazki bebekler cnm

Chicconun polly magic aldım, yenidogan için tam yatabiliyor ve içinde ekstrra bi yatis kılıfı var, bizimki kucağa fena alıştı ama bakalım o sandalyeye alisirsa epey isim kolaylaşır anlamadığım daha bi aylık bebek nasıl alıştı hemen kucağa, gerçi kv aglamasina bile fırsat vermeden aldı hep kucağa

kızlar,
istanbul anadolu yakası, olabilirse maltepe, pendik, bostancı, kozyatağı civarı üsküdar kadıköy de olur
yani bütün anadolu yakası

çocuk doktoru tavsiyeniz var mı?
sizler kime gidiyorsunuz, memnun musunuz, ne kadar muayene ücreti veriyorsunuz?
paylaşalım

canım metsil gaz ilaçı 3,5 lira eczanelerde var günde 4 sefer 8 damla veriyorsun onu kullanıyorum.

sonra elma yağı aktarları dersen veriyorlar geceleri yatmadan ayaklarının altıns sürüyorum çok huysuzsa karnınada masaj yapıyorum onunda faydasının gördüm.
çörek otu yağını ben günde 1 sefer çay kaşığı içiyorum ama hergün içemiyorum çünkü tatı iğrenç bakıyorum biraz huysuz içiyorum.
kimyonun faydasını çok gördüm onunda tarifini esra erol varya o programında verdi çoçuğuna ve kendine uygulamış hamileydim yazmışdım bi kenarı.ilk 3 ayı gazsız atlatırsan sonra rahat edersen inşallah biz 1 aylık olduk buğün hepsini uyguluyorum hangisi fayda etti bilmiyorum ama yada hepsi az az fayda eddiyor metsilide dene bi derim ama bide ilk kızımda ben sap simplex diye bir gaz ilaçı kulanmıştım 6 ay gaz sancısı çekti onunla kurtulmuştuk bıçak gibi kesmişdi gazını ya işde ilaçların etkisi kişiden kişiye değişiyor yanlız kimyon bağısak çalıştırıyor ya siz o yüzden ishal oılmuşunuzdur bende kabızım doğumdan beri oda zor işde.inşallah faydası olacak birşey bulursun bebişine

bide kızlar biberonu nasıl temizliyorsunuz

suyu kaynatıyorum altını kapatıyorum kaynayınca biberonu atıyorum içine 5 dakika bekletiyorum sonra çıkarıyorum

Kızlar bana doktor sıcak suya limon ve tuz at 3 dk kaynat dezenfekte olur dedi birde biberonları ıslak birakmicakmisiz hemen kurulamak gerekliymis

kızlar söylemesı ayıp da lohusa'lik 40 gün değil mi ben normal doğum yaptım ve 7.gün bugün bitmek üzere :26:

kızlar söylemesı ayıp da lohusa'lik 40 gün değil mi ben normal doğum yaptım ve 7.gün bugün bitmek üzere :26:

Benim 34. Gün hala leke şeklinde geliyo

yaaa bebeğim iice gazlandi, hergün iftar vakti canima okuyo, ramazanın başından beri iki kez ancak oturdum iftar masasına, hiç yapmazdı şimdi memede bile ağlıyor, anlamıyorum acmi yoksa agridan mi agliyo diye bazen. Om-x şurup kullanıyorum ama yaradı mı anlamadım, belki kullanmasam daha mı kötü olcakti bilmiyorum. Bide çok az uyumaya başladı, daha çok uyanık kalıyor, uyanık olduguncada kucak istiyor.
tecrübeli annelere sorayım, bebekler 1aylik olunca uyanık kalmalara başlıyor mu ? nasıl uykusunu aldığını anlayacağım. Uykusu gelince kendisi mi uyuyakalcak, yoksa uyku vakti geldi falan diye ben mi uyutayım?

çocuğum belirli düzene bağladı sabah 6 da uyanıyor ya Allahtan uyuyor emzirince

Canimm seninle yasadiklarimiz hep paralel gidiyor ayni problemleri yasiyoruz benim bebiste anlattigin gb. Ozellikle 5 gundur mahvolmus durumdayim iftar saatleriydi bizimde amma artik neredeyse gun boyu huysuz..bizim dr da omix vrmisti ama yetmiyor dun aksama kadar hic uyumadi kizim. Bugun zinco dedikleri damlayi denemeye basladim bakalim etkisi olacak mi? Kimyon ictim faydasi olmadi rezene- anason cayi iciyorum onunda faydasi olmadi. Bakalim deniyorum sirayla... Ama canim cok sikkin 3 ay bu surekli boyle mi olacak? Sadece bizmi yasiyoruz bu problemi? Cozum de bulursam ii olcak ama pek umudum yok (

kızlar bide bilmiyorum kulanırmısınız kolik cd var biz 2008 yılında kızımdan çok çekmişdik 24 saat ağlarda 1 saat sallardık 10 dk uyurdu eşim de ozaman bi avm mağzasında güvenlik ayakta uyuyormuş bir olmuş iki olmuş dükkana cd getiren eleman abi hayırdır demiş beşikmi saldın sabaha kadar şakayla karışık eşimde demiş mahvolduk dr bir koliktir tutturdu hiç birşey yapmıyorlar demiş çoçukta abi ben sana bi güzellik yapacam dua edecen bana demiş sonra ertesi gün kolik diye bir cd getirmiş bu rahatsızlıktan muzdarip olan bir müzisyen baba nts sesi kuş sesi arada su sesi müzikl sesi harmanlamış neyse açtık cd koyduk bilgisayara aman allahım bizim kız hipnoz gözlerini dikiyor bi yere sonra uyuyor tabi çok sık kullanmamak gerekiyor alışkanlık yapıyor ve istiyor 1 yaşına kadar kulandık bu kızımada çok sıkışırsak diyor eşim patlat bir bebeğim uyusun gülmekten ölüyorum açıyoruz hemen 5 dk küt 7 parçası var atabilsem sizlerle paylaşırdım şarkıları

Sezeryanli anneler korse kullananiniz varmiiii?? Kullaniyorsaniz ne zAman basladiniz? Benim yarin dogum yapali 1 hafta oluyor basliyim dimi artik kullanmaya

bir haftalıkken doktora kontrole gitmiştim.
korse giymeye başla dededi bana. ben de sezaryenliyim..

annem, 40 güne kadar bebek ya gündüz uyur ya gece diyo[/B]

canım 40 gün mefhumu sınır belirlemek içindir.
nasıl adet dinen en fazla 10 gün sürer. 11. gün özür sayılır ve ibadet etmeye başlarsın..
lohusalıktaki 40 da öyle. kişisine göre değişir. yengem gecen sene doğum yaptı sezaryen, 12. gün
bitti kanaması ve boy abdesti aldı. benim şuan 21. günüm ve az da olsa devam ediyor. 40 dolup da hala devam ederse, özür durumu oluşur, abdest alıp temizmişim gibi ibadet edebilirim yani..

ama inş o kadar sürmez.. adam delleniyoo

Son düzenleme:
D&R da buziki orhan osman kolik cd 15,99 arkadaşlar aradım buldum sizler için açaba bi sakınca arz edermi mağza ismi verdim ama yada göndere bilirsem paylaşayım yada facelerinizi verin yollayayım bi deneyin

o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa..

Zincoyu banada önerdiler, denemek istiyordum bende, bebekten bebeğe fayda görülen şey değişiyormus belki bize o yarar. Bide bi arkadaşım papatya
çayı iç bebegede bi kaşık ver dedi. papatya alıp deniycrm. Benim kv şekerli su denedi ama pek ise yaramadı. 3ay olayinida herkes soyluyo ama moda girmek istemiyorum, 3aydan sonra duzelmezse kendimi daha kötü hissederim diye
Bu arada sutum arttı birz ama oğlum memede uyuyo, yerine koyunca 2dk sonra agliyo uyaniyo.uyanmasa bile en fazla yarım saat uyuyor,

kızlar emzirmekle ilgili okudugum bi bilgiyi paylaşmak istiyorum,

bebek ilk 10 dk da bir memedeki sütün %90 ını emermiş. 10 dk sonrasında memede kaldıgında ise çok gaz yutarmış. yani ilk 10 dk dan sonra faydası değil zararı var.

10 dk bi memeyi verip, arada gazını cıkarıp sonra diğer memeye geçip 10 dk da onu emzirmek gerekiyor.

bebek sürekli memede olunca da gaz yutuyor ve gaz sancısı artıyor, meme verme olayını düzene baglayıp disipline etmek gerekiyor, bebeğin sürekli memede olması iyi bişey değil, mumkunse vermemeye calışın. mesela emzik alıyosa emzik verin emmek istediğinde.

Karakiz 40 gun sadece kanama ile ilgili deil rahimin kendini toplama suresi dikislerin kaynama suresi mikroba acik oldugun sure ve en onemlisi bebek icin milad gibiymis 40 dan sonra daha hizli buyurmus bebekler ve benim dr 40 gun korse takma spor yapma yoksa gobegin oldugu gibi kalir rahim kendi kasilarak kuculecek bunuda sen emzirdikce yapacak dedi gercektende emzirirken karnima agri giriyor benim kanamada 1 hafta anca surdun bugun 38 . Gun ve dikislerim icteki wc de dustuler bu hafta icinde

Eger bebeginiz emzirirken agliyorsa arada durup gazim var anne demekmis gazdan sutunu icemiyorlarmis

Iftar saati masaya oturamayan bi benim saniyordum demek butun bebekler annelerini zayif istiyorlar :) su gaza bi care olsa keske biz zinco kullandik yetmedi biogaia ya basladik bu daha iyi sanki yine agliyor kuzum ama ugrasinca cikarabiliyor cok sukur bide emzirdikten sonra agizdan cikarana kadar ugrasin alttan cikarmasi daha zor oluyor bebegin

elektirikli süpürğe duymuştum ama çamaşır makinası daha bir ilginç bu çocuk milleti ne komik yahu öldürürler adami bende deniycem.

Zincoyu gece 4 te ve sabah 8 de verdim arada uyaniyor feryat figan yuz ustu yatagina yatirip pis pisliyorum ( hafif hafif vurup sivazliyorum) sonra sag ayagini sol eliyle arkadan birbirine degdirmeye calisiyorum ( degmezse gazi var demekmis degerse gazi yok demekmis) sonra ayni hareketleri tekrar ediyorum. Bu yontemi de aksamdan beri deniyorum normal kucakta gaz cikarma yontemine gore daha cok ise yaradi bizde. Ozellikle elleri ile ayaklarini birlestirmeye calisirken birtliyor hemen:) sonrasinda emzirip altini degistiriyorum uyuyor hemen:) ayrica benim kiz da memede uyumadigi zaman yada emip erken uyandigi zaman ( tek gogus emdiyse 1 saat uyuyor 2 gogsumu emdiyse 2 saat uyuyor yarim saat sasmalar olabiliyortabi.) anliyorumki sut yetmiyor mama veriyorum takviye olarak. O zaman duzenli uyumaya devam ediyor. Benim bebekle ilgili kesfettiklerim bunlar

o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa..

bende aynı dertten yanıyorum hemde hemaroid sorunumda var bir ilaç biliyorumda adınıda hatırlayabilsen gebelikte kullanıyordum iyi geliyordu oda kolay cıkıyordum wc receteyi bulabilirsem ilacın ismini yazarım doktora sorar sende kullanırsın.bebeğe ve süte zararı yok.
iş reçeteyi ne yaptım onu bulmakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…