Önce anne mi çocuk mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi bahane canım. Riskli gebeliği olup da sevişmiyor diye trip atan adamlar okuyorum burada hahah. Geçen öyle bir konu vardı
Kocama şükür okutturdu o konu. Millette ne ayılar var dedim, 2.eş falan canı istiyordu ayının, ama karısının maaşını alırken din ne der demiyordu.

Hahahhahahahha ayy 8,5 ay yeni kestim ben kurdaleyiii hahhaha Katibin Ruhu benim kocamm sığınma evine yerleşsin hatta ve hattaa psikolojik şiddet raporu alsın istersen SEBİŞEMEYEN KOCALAR
Katibin Ruhu arttırıyorum
6 haftalık gebeyken kanama oldu, fikfike yasak geldi, bebek 3 aylık aşırı gazlı, hala tık yok, ikimizde istemiyoruz çünkü yorgunuz uykususuz

Diyorum konu sahibine niye bu kadar tepki verilmiş, baktım da şimdi diğer konudaki yorumlara; ya bu "Hakkıyla anne olmak" dediğiniz kalıbın tarifi nedir allaseniz? Öyle bi şeyler okudum, işte anneler şöyle dikkat etmeli, kadınlık zevklerinden vazgeçmeli filan denmiş ama tam çerçevesi nedir bunun bi anlatsanıza merak ettim. Ne kadar anneyim mesela ben ahshs

Sanırım çocuk olduktan sonra tek feragat ettiğim zevkim ekstrem sporlara merakım. O da hani vakitsiz ölürüm filan çocuk anasız kalmasın nolur nolmaz diye. :))

Nedir yani bunun "İşte gerçek annelik bu!" denileni?

Şeye benziyor ya bu "Gerçek müslümanlık bu değil" diye paso bi müslümanlık şeysi çizilmeye çalışır ama herkesin müslümanlığı kendinedir ya, e bu da öyle bi şey niye bu yargı? Çocuk istismarı, ihmal filan da yok diğer konuda. Çok gereksiz çıkış olmuş. Tepki gelmesi doğal, yadırgamayın. Siz biraz annelik yarışına girmişsiniz (Dışarıdan bakınca böyle görünüyor o yazdıklarınız) başkaları ile ve onların anneliğini yargılıyorsunuz, elbette insanlar he dünyanın en mükemmel anası sensin diye tepki verirler yani. :)

Son düzenleme:
Daha önce de dediğim gibi ne önce kendim, ne de önce çocuğum gibi bir genelleme olmaz.
Bir hastalık, ihtiyaç/muhtaçlık hali varsa gerekirse kendimi paralarım, planımı ertelerim vs.
Bu sadece çocuklarım için değil annem, babam, kardeşim, eşim içinde geçerli.
Sadece hastalık olarak bakmayalım, kızım geçen sene üniversiteye hazırlanıyordu.
Özellikle sınava yakın zamanlar yatağını toplamış mıi yediğini kaldırmış mı diye bakmadım.
19 yaşında ki kızın yeri geldi yatağını kapattım, yeri geldi yemeğini/içeceğini ayağına götürdüm.
Günün 12 saatini dershanede geçirip eve gelince 2 saat dinlendikten sonra yine derse oturan bir çocuk vardı çünkü.
Sınav bittiği gün bir daha elimi sürmedim :))
Odası dağınıksa görmemek için kapısını kapatıyorum toplamazsa söyleniyorum :))
İhtiyacı olduğu zaman ona yaptığım destek benim için değerlisin demekti.
Her şey rutindeyken bu senin sorumluluğun demekte kendi değerini bilmek.

Bir tane şarkıcı vardı adını da çocuklarının adını da hatırlamıyorum ama İnstagram biosuna yazmıştı ki prenses Ayşe’yle şehzade Arda’nın annesi

Kızımın sınıfından bir veli eklemişti biosunda Kaan’ın annesi yazıyordu.

Kendini tanımlarken anne kimliği üzerinden tanımlamak bilmiyorum bana çok garip geliyor. Tek vasfın anne olmakmış gibi. Altı üstü normal bir çocuk doğurmuşsun. Demem o ki kendini unutup hayatı çocuğu olan insan sayısı çok fazla. Bu durum önce çocuk değil sadece çocuk gibi geliyor bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…