- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.715
- 198
Ön koltukla arka koltuk ayrı yerlere gitmiyorlar nihayetinde. Taht da değil, sadece koltuk. O yüzden kimin oturduğu çok önemli değil bence. Ama görgü kurallarından bahsediyorsak; Arabayı eğer erkek kullanıyorsa ve eşi yanındaysa eşi oturur. Arabayı kadın kullanıyorsa ve arabada başka bir kadın daha varsa, kadının eşi arabada olsa bile ön koltuğa kadın oturur. Eğer arabayı erkek kullanıyorsa, yanında eşi yoksa ama arabada başka bir kadın varsa ön koltuğa o kadın oturur. Herhangi bir adabı muaşeret kitabından elde edilebilecek bilgiler. Yani görgü kurallarına göre o koltuğa senin oturman gerekiyor. Ama dediğim gibi bütün koltukların gideceği yer aynı :)Arkadaşlar günaydın
Eşimin babasına aldığı bir araba var. Ailesiyle yan yana evlerde oturuyoruz. Bazı Sabahlar eşim kardeşi ve ben üç öğretmen okula birlikte gidiyoruz. Eşimin kardeşi benden 4 yaş eşimden 2 yaş küçük.
Eşim arabayı kullanırken ön koltukta ben değil kardeşi oturmalıymış.
Eşim kibar iyi niyetli uyumlu biridir onu aile içinde mahçup etmemek için arkaya oturuyorum. Ancak kaynım erkekleri üstün gören, kadınları güzel-çirkin sınıflamasına aşağılayıcı bir şekilde sokan, aynı anda üç dört kişiyle flört eden ukala biridir. O yüzden içime sinmiyor arkada oturmak.
Bu konu için eşimi kırmayacağım. Sadece görüşlerinizi merak ettim.
Niye bu kadar takıldı bu bişey değişmeyecek olayına ?
Her yazdığınızı üyeler koşa koşa uyguluyor mu?
Üç dört kere aynı şeyi açıkladım, bu konuda genel olarak ne düşünüyor insanlar, eşimin ailesine tutumum Nasıl olmalı bu konuda abartıyor muyum bunu bilmek istedim diye.
Genel olarak yorumlarınızı beğenerek okuyordum ama bu yorumunuzun bu üslubunuzun nedenini anlayamadım.
Görüşlerinizi ister bildirin ister bildirmeyin önemi olmasa sormazdım sabah sabah buraya konu açmazdım.
Ay haklıyım demek başım göğe erdi yaşasın
Tuhafsınız..
Geçen gün aynı konuyu açacaktım arkadaşını oturtuyor o da geçende araba alacakmış eşime bu arayı niye aldın diyo ben seviyorum dedim lüx araba tabi seversin diyo niye çalışmıyorsun tabi bende yerim koca parası diyoArkadaşlar günaydın
Eşimin babasına aldığı bir araba var. Ailesiyle yan yana evlerde oturuyoruz. Bazı Sabahlar eşim kardeşi ve ben üç öğretmen okula birlikte gidiyoruz. Eşimin kardeşi benden 4 yaş eşimden 2 yaş küçük.
Eşim arabayı kullanırken ön koltukta ben değil kardeşi oturmalıymış.
Eşim kibar iyi niyetli uyumlu biridir onu aile içinde mahçup etmemek için arkaya oturuyorum. Ancak kaynım erkekleri üstün gören, kadınları güzel-çirkin sınıflamasına aşağılayıcı bir şekilde sokan, aynı anda üç dört kişiyle flört eden ukala biridir. O yüzden içime sinmiyor arkada oturmak.
Bu konu için eşimi kırmayacağım. Sadece görüşlerinizi merak ettim.
Polat Alemdar bile arka koltukta oturuyor yav..Ön koltuğa oturmak mevki sembolü olsaydı kimse makam arabasında arkaya oturmazdı.Taksiye binerken bile arka koltuğa oturuyoruz. Ön arka muhabbetinde dikkat ettiğim tek şey, aracı kullanani böyle özel şoför durumuna sokmamak için yalnız kalmamasina dikkat etmek. Önce kim inecekse o arkaya oturur, görgü bakimindan.
Ön koltuğa oturmak mevki sembolü olsaydı kimse makam arabasında arkaya oturmazdı.Taksiye binerken bile arka koltuğa oturuyoruz. Ön arka muhabbetinde dikkat ettiğim tek şey, aracı kullanani böyle özel şoför durumuna sokmamak için yalnız kalmamasina dikkat etmek. Önce kim inecekse o arkaya oturur, görgü bakimindan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?