Ön koltukta kim oturur

Sen oturmalisin. Benim kaynim bir kere oturdu ve bi daha müsade etmedim. Esimede gerekeni söyledim ve oturdum. Oturacağimda!! Babam, annem , kaynanamdan başkasıni ben varken oturtmam

Ön koltukla arka koltuk ayrı yerlere gitmiyorlar nihayetinde. Taht da değil, sadece koltuk. O yüzden kimin oturduğu çok önemli değil bence. Ama görgü kurallarından bahsediyorsak; Arabayı eğer erkek kullanıyorsa ve eşi yanındaysa eşi oturur. Arabayı kadın kullanıyorsa ve arabada başka bir kadın daha varsa, kadının eşi arabada olsa bile ön koltuğa kadın oturur. Eğer arabayı erkek kullanıyorsa, yanında eşi yoksa ama arabada başka bir kadın varsa ön koltuğa o kadın oturur. Herhangi bir adabı muaşeret kitabından elde edilebilecek bilgiler. Yani görgü kurallarına göre o koltuğa senin oturman gerekiyor. Ama dediğim gibi bütün koltukların gideceği yer aynı :)

Yorumum o şekilde oldu hanımefendi
Haklisin
İster adama kalk ben oturcam dersin ister ataerkil yapıya eyvallah der oturursun arkada

Normali herkesin eşinin yanında oturmasidir ha yaşlıdır araba tutuyodur o durumlar istisna

Geçen gün aynı konuyu açacaktım arkadaşını oturtuyor o da geçende araba alacakmış eşime bu arayı niye aldın diyo ben seviyorum dedim lüx araba tabi seversin diyo niye çalışmıyorsun tabi bende yerim koca parası diyo
En sonunda boşayın sen al dedim

Ön koltuğa oturmak mevki sembolü olsaydı kimse makam arabasında arkaya oturmazdı. Taksiye binerken bile arka koltuğa oturuyoruz. Ön arka muhabbetinde dikkat ettiğim tek şey, aracı kullanani böyle özel şoför durumuna sokmamak için yalnız kalmamasina dikkat etmek. Önce kim inecekse o arkaya oturur, görgü bakimindan.

yorumlari okumadim ama ben babam varsa arkaya otururum,k.pederim varsa arkaya otururum ..amcaoglu vs ise one otururum yasi ufaksa ama bu durumun beni kuculttugunu assagladigini hic düşünmedim .

Polat Alemdar bile arka koltukta oturuyor yav..

Genellikle ben otururum ama görümcemin eşi, kayınpederim falan varken onlara yer veriyorum.
Çok mühim bi mesele değil.

Kardeşi değil de babası olsaydı veya çok saygı duyduğu bi büyüğü falan hadi derdim o otursun. Ama sizden küçük haddini bilmez ukala kardeşi ne diye one oturuyor anlamadım. Eşiniz dizi 2. Plana atmış resmen. Bence o da kardeşiniz gibi kadınları daha değersiz görüyor. Ben olsam önde otururdum net.

Eşim bana sen arkaya oturacaksın derse anahtarı alır ben arabayı sürerim kendi geçsin arkaya otursun. eşinin yaklaşımı kötü olmuş. bizde konusu bile olmaz böyle bişeyin ama kaynım almanyadan geldiğinde eşimle muhabbet etsinler diye ben hep arkaya oturdum. bir ara çocuk elti falan sıkıştım eşime dedim biyerde mola verelim ben devam edeyim sürmeye sen yoruldun. kayın arkaya geçti ben sürücü koltuğuna eşim de yanıma geldi. normal zamanda da zaten kimse teşebbüs etmez ön koltuğa. araba benim bekarlık arabam zaten, bunun etkisi de büyük bence.

biz de ben oturuyorum o durumlarda. kayınbaba ya da kayınvalide olduğunda arkaya geçiyorum. yaşlı insanlar arkada iki büklüm olurlar ondan yani.
ben senin yerinde olsam onlarla gitmem yani. kibar abi ve ayrımcı kardeş yanyana gitsinler.

sorun ettiğin şeye bak bizde adettendir erkek önde gider ne olacak yani sen önde gitmeyince kocan bilmeyeceklermi bırak önde gitsin bu tür sorunlar başka konularda haklı olsanızda size farklı döner işte sen böylesin işte şunuda kafana takıyosun gibi ben bunu takmazdım iki erkek kardeş önde gitsin sende bin arkaya ne olaca k

Tek diyeceğim aile içinde bu takıntılar var maalesef
İnsANI gerçekten zor duruma sokuyorlar
Mesala benim babam binse arkaya oturur,yada eşim sonradan gelecekse arkaya geçer.
Eşim der olurmu lütfen kalkmayın desede babam kalkarç
Fakat eşimin ailesinde babası binse öne oturması lazımmış büyüklük bakımından
Kaynım bindiğinde buna asla musade etmem açıkçası belki kp çok takıntılı oldukları için verebilirdim.
Ama ilk evlendiğinde kp binmişti vermemiştim açıkçası...

Bu konuda sadece k.pederim.ve babam varsa arkaya gecerim, onlar harici kim olursa ön koltukta oturuyorum. Sonucta esim arabayi kullaniyor.

Bizde de genelde bu geçerlidir .

Aracı ben kullanıyorsam ... eşim yanımdadır ...
O kullanıyorsa ben ...
Ama ben ya da o ... yanımızdaki kişiden önce inecek , kalanlar yola devam edecekse ilk inecek olan arkaya geçer.

Mantık sadece yola yan yana koltukta devam etmektir .

Benim de kaynıma kaynanam öne sen otur oğlum demişti o da ne münasebet oraya yengem yakışır demişti yeni evliydik bu lafa rağmen kaynanam hep canatar öne oturmaya ben de takılmam hatta bazen sen buyur yaparım uçar sevincinden eşimi sorarsan her konuda olduğu gibi tepkisiz
Kişisel fikrim bunun statü göstergesi gibi algılanması çok saçma çocuklar olalı arkadayım hiç de rahatsız değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…