Ön koltukta kim oturur

Kardeşin "abisinin" vermiş olduğu özgüvenle oturuyor o koltukta. Nezaketen senin oturman gerekir hatta bunu kardeşin düşünmesi gerekir.

Ben büyüklerime yer veririm anneme babama kayınvalideme ve kayınbabama. diğer akrabalar için teklifte bulunmam ön benimdir. Büyüklerimiz de çoğunlukla oturmazlar zorla beni oturturlar. Hele şimdi hamileyim kesinlikle arkada oturmuyorum onlardan da önde oturmakla ilgili bir talep gelmiyor.
Bence eşin ataerkil bir düşünce içinde. benim eşimin ablaları var hiç teklif bile etmedim onlar da yeltenmediler.
bunun saçma olduğunu eşinize söylemelisiniz.

Kardeşi ne alaka ya ana baba tamamda yani kardeş biraz abartılı olmuş. Sende eşine on koltukta bundan sonra senin oturacağıni soyle

Mrb, ben eşimle bir yere gidecekken eğer bir arkadaşımız vs yanımızdaysa ve erkekse mutlaka ön tarafa oturmasını söyleyip arkaya geçerim, kadınsa ve yaşı büyükse onu da öne davet ederim. bu Türk kültürü ile ilgili bir şey sen canını sıkma. sen buna sesini çıkarmayarak eşini onurlandırırsın.

Onde iki erkek varken ben arkada oturursam kendimi daha kotu hissederim. Onde oturursan kari koca ve ya bir sekilde bir yakini oldugun belli olur. Arkada otururken ne oldugun bile belli degil. Bilmiyorum ama ben oyle goruyorum. Ayrica Turklerin boyle bir kulturu yok. Yeni yeni icatlar cikarmayin. Bir de kadina arkada otur ve esini onurlandir demissin ki akillara zarar.

Otobüs yok toplu taşıma yok bu lanet yerde. Sabırla yazı bekliyorum tayin dönemini
Esin ve kaynin ikiside ogretmenmis ama esin elalrm ne dere cok takiyor, kaynin bi ustunluk kurma cabalarinda. Bunlar niyr okumus ki Allah askina? Bu zihniyetteki insanlar bir de ogretmen olmus yazik. Herkes Universite mezunu olabiliyor ama kaci insan olabiliyor??? Muamma.

Çok büyük mesele değil ama genelde erkeklerin önde oturması daha normal karşılanıyor. Ama bi gün de kardeşe ay bugün ben eşimin yanında gideyim deyin. Yavaş yavaş alıştırın onu. Ben genelde kaynana gelin arasında bu tartışmaları gördüğüm için, herhangi bir araçta öne oturmak istemezdim. Bi gün bi hocam beni bi yere bırakacakken arkaya yönelince öne geçsene dedi ben de yok otururum ben arkaya dedim, ben senin şoförünmüyüm dediğinde bi kendime geldim. 2 kişi den fazlaysak öne oturmak istemem pek ama böyle bi durumda da yer tasnifi yapılmasından hoşlanmazdım heralde

Kendi arabamı satın alır, ben sürerdim, yana da kim oturursa otursun :) Değişimli oturamıyor musunuz? Üçünüz de öğretmensiniz, geleceğimiz sizin elinizde ama kafalar karanlık çağlarda kalmış. Erkek üstünmüş de üstünlüğünü ön koltuğa oturarak gösterecekmiş, çok üzücü, bu kompleksli adamın okutacağı kız çocuklarına yazık. Erkek-kadın şu-bu hesabından önce, herşeyden önce insan olarak görsek birbirimizi, bu saçma sorun olmazdı, 3 insandan hangisi öne oturmalı? Ne farkeder? Öne oturan neyi ispatlamış olur ki?
Neyse zaten bizim yorumumuzun da önemi yokmuş.

ya Allah askina bu gibi konulara takilmayin cnm ya ha onde ha arkada ne onemi var.kafaya takilacak konu degil cnm.istemen normal ama dedigum gibi kendinu ve esuni bu gibi basit konular yuzunden yipratmayin hele esimdir benim hakkim sozu bana pek mantikli gelmiyor sanki yaninda oturmasan kapacaklar mi her daim yaninizda ayni evdesiniz
bu kadar da sekilci olmayalim kadinin yani kocasinin kalbinde ve fikrunde kalabilmesidir.on koltukta degil

Ben bu aşırı itham edici yorumları anlamıyorum.
Siz insanları bir olayla mı değerlendirirsiniz? hiç hayatınızda insiyatif kullanmadınız mı?
Hiç olayın altında yatan sebeplere bakmadınız mı?

Eşimi kırmayacağım dediğini yapacağım ama bu konu bir yandan da zoruma gitti beni rahatsız etti dediğiniz bir ikileminiz hiç mi olmadı? Hayatınızda hep kesin çizgiler ve kusursuz insanlar mı var?
Veya tam tersi hiç mi bir kimse sizin bir yanlış davranışınızı idare etmedi? Hep mükemmel miydiniz?

Birebir yazmak istemedim ama öehh dedim bazı egolara öehh ya. Ben 6 senedir hayatımda olan Adamı 6 sene boyunca onunla yaşadığım olaylarla gözlemlerimle değerlendiririm. Niteliklerini de ona göre yazarım. Ki zaten çağdaş falan yazmadım efendi uyumlu iyi kalpli bir Adam dedim. Gençlerimizin bu nitelikleri kazanmaya da çooook ihtiyacı var, emin olabilirsiniz.

Eşimin cümlesi çok ilkel ama bazı ultra mega çağdaş yorumlar benim nazarımda aynı derecede ilkel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…