ölüyorum 1 aydır ölüyorum

aynen....
bende kahvaltı fln hazırlamıyorum...
çalışıyorum keyfim isterse temizlik yaparı istemezse dokunmam bile....
yeri gelir yorgun olurum eşim hazırlık yapar...
yada gider dışarıdan alır gelir....
yinede dünya bi yana karısı bi yanadır eşim için....
sen sanırım adamışsın kendini eşine yada senin deyiminle herifine

Puhahahhhhh dizi izlerken ağzına laf vermiş oldu öylemi?
Tabi doğru haklısın, kadın dediğin evin günlük işlerini yaptıktan sonra kapının dibinde ayakta gözleri yere devrik bir şekilde bakıp kocasının yeni emirlerini vermesini beklemeli. Yalnız kitap okumak olur mu hiç? ufku falan genişler kendini hizmetçi sınıfından insan sınıfına sokmaya kalkar da kocasına bir çift laf etmeye kalkar hakkını falan arar, neme lazım çok tehlikeli bir kadın için böyle şeyler cıks olmaz

arkadaşlar, sperwomen fazla çok sert ifade etmiş bence de.
ama fazla üstüne gidiliyor gibi.
sonuçta erkekler sorumsuz olunca hanımlar nasıl şikayet ediyorsa, ki bu sorumsuzluk dediğimiz şey, erkeğin görevi olduğunu düşündüğümüz şeyler..
kadın da kocasının gözünde sorumsuz olabilir ve erkek de karısından şikayet edebilir.
arkadaşın konusunda bu kadının görevleri erkeğin görevleri konusu bana pek ağırlıklı görünmedi.
ama kadını istemeyen aileye koz olmuş bu kesin.
karın sana daha kahvaltı bile hazırlamıyor, dizi izlemekten başka bişey yaptığı yok gibi laf sokmalarla adamın kafasını çok güzel işlemiş olabilirler.
bence bunlar kocasının kendi sözleri değil. ona dikte ettirilmiş şeyler.

erkeklerin evin temizliğine pek taktıklarını sanmıyorum onların öncelikleri yemek bence.

konu sahibi aciklamasini yaomisti cunku bende ayni seyi sormustum. onceki sayfalarda bulabilirsiniz..
Açıklaması yapılmışta; enteresan geldi bana kızı olan bi insan oğlum diye yazması tuhaf geldi ben oraya takıldım kaldım. Herneyse konu sahibi kızım dediyse öyledir!

Son düzenleme:

yok adama felan yok ama kendi sorumluluklarimi esimde kendi sorumluluklarini biliyor.
herkes aile fertleri nerede duracagini biliyor.
yeri gelir herifimin cariyesi yeri gelir prensesi yeri gelir kolesi yeri gelir sultani bu boyle gider yani.
kadin cok akilli bir varliktir yeter ki aklini kullanmayi bilsin

maalesef oyle canim. kocanin eve gelecegi vakit dizi yada herhangi bir magazin tv izlemeyecen.suslenip puslenip hazir ola geccen:)

şaka mısın arkadaşım??

sence bu boşanma sebebi olabilir mi hiç??

saka degilim gercegim:)yok tabiki bosanma sebebi olamaz asla ama iste adami birkere biktirmayacaksin biktirirsan erkek ters teper . kadin daha sabirlidir ve kadin isterse herseyi yapar yonetir basarir.

arkadaşın diğer konularınıda okudumm üzüldümm
canımm bu işte bir iş var gibi
bu adam kendiyle çelişiyoo
ve başka şehre gitmeni istemiyo çünkü ilerde ne olur ne olmaz dönerim belki diye gözümün önünde dursun yeni hayst kurmasın mazallah biri çıkar karşısına beni unutur ona gider filan diye hesaplıyo sankii
ev vereyim araba vereyimm para vereyim ailenle yaşa
hayatın ne getireceği belli olmaz belkim benide terkederler sen tertemiz bekle beni dönerim diye hesaplıyoo
senin değerini biliyo ama değer vermiyo
ayrıca evladınıda bir çırpıda silmesi hayatımı yaşıcam demesi filan yazık
kendine yazık ediyo sana değill
gitsin bakalım yeni hayat kursun kendine bakalım onu terketmeyeceklermii
ohooo herkes yuvasını yıkıp çocuğunu bırakıp gidip yeni hayat kurup mutlu olaydıı çok az kişi evli kalırdıı
kolaydı o kadarr
insanda allah korkusu olacak ben bunu yapıyorum ama allaha hesabını nasıl vericem diyecekk
dizi izliyo kahvaltı hazırlamıyo diye bahanemi olurr o önce evine adam gibi gelsin her akşamm onu bunu bahane edip edip arkadaşında yatmasınn
senin tutarmı bilmemde çocuğunun ahı tutar yine tutar onu
mutlu filanda olamazz boşuna hayal görüyo o

Bana göre eşinizin tek niyetini sizin gözünüzü korkutarak ailesiyle iyi geçinmenizi sağlaması mesafe falan değil olay içli dışlı olurum derseniz boşanmak istemeyeceğini düşünüyorum. Ama kabul edip etmemekte size kalmış albette.

Siz ve çocuğunuz hala eşinizin AİLEsi olamamış demek ki.bu ne böyle..çocuk gibi ailem beni silecek korkusu...artık siz birbirinizin ailesi olmuşsunuz..bunu farkında değil ve esas şimdi ailesini siliyor..yazık diyorum sadece..bırakın gitsin ailesiyle yaşasın...mutlu olamaz o ailesinin eteğinde dolandıkça..Babası da ne biçim adammoş kusura bakmayın lütfen aranızı yaparmış ama istemiyormuş keza annesi de öyle boşanmış kişileri örnek gösteriyor size..evet boşanmak ayıp değil ama düzeltilebilecek bişeyse de amaaann deyip gçilmez yani..​

Arkadaşım diğer konularını da okudum, çok üzüldüm. Sen elinden geleni yapmışsın, eşinin ailesine kadar yardımcı olun diye rica etmişsin, onların yaptığı da ayıp, yuva yıkmak kolay mı, üstelik torunları var ortada... Bence sen kendini biraz geri çek artık, ha tabi eşine onu sevmediğini, vs. söyleme, ama üstüne düşme daha fazla. Kadın erkeğin üstüne düşünce erkek kendini birşey sanıyor, vazgeçilmez olduğunu düşünüyor; ama kadın kendini geri çekince direkt panikliyor erkek eyvah benden vazgeçti diye, direkt geri vites yapıyor. Nitekim sen de şehir dışına taşınacağını söyleyince eşin paniklemeye başlamış bile.

Not: Tüm KK ahalisine sesleniyorum; şu superwoman arkadaştan kadınlık dersi alalım yaw, böylece boşanma moşanma kalmaz, yeri gelir kumalarımızla gül gibi geçinir gideriz Di mi ama

kesinlikle katılıyorum.
aslında esas ailesine sahip çıksaydı anne babası onu gene de silmezdi. hatta daha da onlara sözü geçerdi. kendini bu kadar ezdirmemeliydi.
anne babası blöf yapmış seni sileriz diye. o da yemiş. asla silmezlerdi. nerdeee o günler. ölürler de geline bırakmazlar :)

kocasına "benim herif,benim adam" diyen tiplere gıcık oluyorum

keşke arabanın anahtarını, kafana fırlattığı gün boşasaydın o adamı

Burnuma 3. kişi kokusu geliyor.
Hayırlısı Allah'tan ama sizin boşanma işinde aileden çok bir kadın parmağı var.
Bu kadar üzülüp bocalaması da 'vicdan azabından'.
Allah yardımcınız olsun ama bu kadar açık konuşuyorum...

herife kahvalti hazirlamayip dizi izlersen olacagi bu iste!ne bekliyordun yeterince gorevlerini yerine getirmemissin

kadının düşmanı olan cinstensin sende,bunalımda olan insanı dahada bunalıma iten bağımlı kişiliksin..ben eşime kahvaltılarda hazırladım dörtdörtlükte ev hanımıyım her yönden ama diğer konularımı okumamışsın galiba eşim problemli zaten,keyfi yerindeyse iyisin değilse gözünün üstünde kaşın var..
senden ricam lütfen kadın düşmanı olma ilerde kızın olursa onada bunları empoze etme yazık onun bari bir kişiliği olsun..
bu arkadaşla ilgili olan konuda kapansın bence o bunları düşünedursun,siz bana yol gösterin arkadaşlar

Sizin yazdıklarınızı okuyunca kendi ailemde yaşadıklarım geldi aklıma.
Biz ve babamın ailesi aynı apartmanda altlı üstlü oturduk senelerce.(25 sene)
Babamın ailesine duydugu minnet , ev almaları,kolejde okutmaları,iş kurmaları vb.
Arife günü çalışan annemin, akşam eve geldikten sonra babaannemin evini temizlemediği için kavga çıkması.
Onlara gelen her misafirde, bizim oraya gidip hizmet etmemiz gerektiği.
Onlar şehir dışına gidip geldiklerinde, onların evini 1 gün öncesinden dip tırnak temizlemek.
Saymakla bitmez, saçma sapan kavgalar.

Böyle durumlarda babam hep, anneme ve bizlere, onlar büyük derdi.Beni dedem dövmeye kalktıgında, hep onları savunurdu.Hep bizi ezerdirirdi.

Kaç kere sadece bu yüzden annemle ayrılma eşiğine geldiler,sonra vazgeçildi.

Şimdi,Babam çok büyük bi yanlış yaptı.Birine kefil oldu ve çok fazla borcu var.
O her zaman bizden kıymetli olan ailesi babama sinirlenip, kışın kış günü 1 ay önce evden kovdular.

Şükür ki,şimdi huzurlu bir ailemiz var.Babamın maası ile borç,kardeşimin maası ile kira,annemin maası ile ev geçiniliyor.

Ama babam hala anne ve babasını o kadar cok sever ki, 2 günde bir gider, hala onların yaptıgı iyilikleri anlatır.

Kendin ve çoçugun için doğru karar vermen dileğiyle...

Hayırlısı olsun canım...

ben evde yokken bikaç eşyasını almaya gelmiş il dışından ilk döndüğünde ve sonra dediki her odaya girip ağladım,niye beni sevmedin değer vermedin dedi sonra bağırdı istemiyorum seni,sevmiyorum ,tiksiniyorum senden diye bağırdı ben şok oldum ağlamaya başladım neoluyo sana dedim sonra yumuşadı sende şöyle iyisin böyle iyisin ne istersen veririim ama dönemem herkese söyledim boşanacağımı dedi bende herkese ne gel deneyelim tekrar ortada nevar dedim,hayır dönemem dönersem ölürüm dedi buşekilde işte çok tutarsız davranıyo ve benide mahvettiler hergün dua ediyorum allahıma öyle bir bela versinki bizi unutup kendilerine düşsünler
kzımlada konuştum küçük daha ama anlıyor çok üzüldü ağladı,aynen yavrumun ahı tutsun

ben sıze ozelden mesaj attım ıstersenız onu okuyun .. durumunuza gercekten cok uzuldum ben 3. kısının varlıgına degıl esınızı dusuncelerı ıle etkıleyen bırının varlıgına ınanıyorum bu karsı cınsı degıl bence . aılesıne oldukca duskun olması da bu durumu tetıklıyor. bende hmen hemen boyle seyler yasayanlarla aynı ortamda bulundum size tavsıyem sabırlı sakin ve cocugunuzla dımdık ayakta durmanız .İnsan evladı hayatta nelerın olduguna sahit oluyor ... nerden ne gelecegı belli degıl ... Kadınların yaptıgı ilk sey baska bı kadının varlıgını kabul etmek yanlıs yapıyorsunuz ..esının dedıgını kabul edelım sen esıne kahvaltı hazırlamamıs yada ona kadınlık gorevlerını yapmamıs bı kadın ol... bence bı evlılık boyle dandik sebeplerden dolayı bıtmez hele ki ortada bi evlat varsa....

Hikayeyi okuyunca çok kötü oldum canım allah sana sabır versin gerçekten Ama şöylede düşünmelisin bu evliliğin yürümesi için elinden geleni yapmışşsın .Kocana kafasına koymuş zaten boşanmayı ne söylesen ne yapsan boş ama sonlara doğru okuduğumda anladımki eğer kararlı ve güçlü bir kaddın olarak ilerlersen sanırım sana ileride dahada yaklaşıcak gibi gözüküyor.Bütün kararları onun eline verme bence gidicem başka şehirde yaşıcam demişisin etekleri birden tutuşmuş bence öyle yapmalısın .Bu sorunlarınız biticek gibi durmuyor zaten kendine ve çocuğuna yeni bir yaşam kur kolay değil biliyorum ama hayat devam ediyor.

bende katılıyorum sıze .. seven ve arkasından ağlayan kadın moduna girmeyin ve kendınızden ödün vermeyin . tut evladının elini sarıl ona .. tamam sen yoluna ben yoluna de ve ömrün boyunca bi daha arkana bakma ( onu cok sevsen ozlesen bile)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…