Olmuyorsa zorlamamalı mıyım ?

selam kızlar

Okadar doluyumki nereden başlayacağımı bilemiyorum.

28 yaşındayım bekar çalışan bir bayanım. Annemin manevi desteğini sonuna kadar alan, babamın ne maddi nede manevi desteğini görmeyen biriyim.. O yüzden lise yaz tatillerinden beri çalışıyorum. Kendimin kardeşlerimin bir ihtiyaçlarını karşılayabilmek için.

5 senelik süre gelen bir ilişkim var. Sürtüşmelerimiz olsada erkek arkadaşımı seviyorum. Onun bana sevgisinden ve sadakatinden zerre kadar şüphe etmedim. Ama bir ilişki için sevmek ve sevilmek yetermi bilemiyorum.

Köken olarak doğuluyum. Kuzenlerim küçük yaşta evlenirken ben 28 yaşına kadar bekar kaldım.(ekimde 29) Kimisi saygı duydu kimisi yeri geldi lafını koydu.. Artık küçük yaşta evlenenleri bırakın benden küçük olup 25 inde evlenenler bile var.. Erken evliliğe karşıyım. ama İşini eline aldıktan sonra çokta beklemeyi mantıklı görmüyorum.

İşe girdikten sonra 4senedir de bekliyorum. Haliyle bende artık bir adım atmak istiyorum. Evlenmek istiyorum. Çocuğum olsun istiyorum. Sonra dönüp erkek arkadaşıma bakıyorum :) Oda 29 yaşında. Bugüne kadar çalışmışlığı yoktur.. Öğrenciyken sağolsun yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaydı babaları sayesinde.. Okul biteli 3 Sene oluyor. 3 Senedir de kpss ye çalışıyor. Ama sıfıra sıfır elde var sıfır. Okuduğu bölüm itibariyle 70 puan alsa atanabilecek bir bölüm. Ama 3 Senedir bir gram bile ilerlemiyor..

Şuanda ellerim ayaklarım titriyor.. Ne yazacağını bilememek ama içinin dolu olması..

Hersene bu sene olacak ümidiyle beklemek sonra bir sınav için hayatının berbat olması sonra bir seneyi daha göze almak kadar berbat bişi yok..
Biri beni beklese yemeden içmeden köpek gibi çalışırdım ben ya. Ama onda bu hırsı isteği göremeyince , üzülüyorum yıpranıyorum.. Her insan farklıdır biliyorum. Kapasite işi diyorum. Olmuyorsa zorlama gir bir işte çalış diyorum. Ama biryerde çalışmadığı için kendine güveniyor sanıyorum. Gidip 1000 lirayada çalışabilecek bir insan değil.. Zaten bu 1000 liraya çalışsa bile ailesinin bitmek tükenmek bilmeyen borçlarına gider..

Ben napıcam bilmiyorum. Ayrılmak istemiyorum. Ama aile baskılarından bıktım usandım inanınki..
Mayısta kuzenin düğünü vardı. gittik kısmetim çıktı. Dönüp bakmadım bile, ben evliliği düşünmüyorum kız kardeşimi gösterin birilerine dedim:KK43:
Eniştemin akraba tarafıda geçen gün haber göndermiş. Babam şuan ailesini bırakıp herseneki tatilinde olduğu için, amcam benimle ilgilenmek zorunda kaldı.
Yaşım geçiyormuş. Kötülüğümü istemiyormuş. Yaşıtlarımın çocukları varmış. Okumaksa okumuşum işimi elime almışım.. Daha ne bekliyormuşum. Kendimi düşünmüyorsam kız kardeşimi düşünmeliymişim.. Malesef ben abla olduğum için kız kardeşimnden önce benim evlenmem lazım. oda 26 yaşında.
Kız kardeşimde babamın yanında çalışıyor. Para vermez sağolsun babam. Hakaretleri vs cabası.. Sosyal hayatı sıfır.. İşten eve, evden işe... Biri olursa tanıyıp görüştükten sonra evlenmeyi düşünüyor.. Bana karşı kesinlikle bir saygısızlığı olmadı. Hatta ablam varken ben evlenip ona saygısızlık yapamamda demiş:KK43: ama ben evlensin yuvasını kursun istiyorum. Benim yüzümden hayatını ertelesin istemiyorum..

Bunlar iki ayda olan kişiler.. Bana gelen görücülere bakıyorum hepsi evli mutlu çocuklu.. Acaba çokmu kaderimle oynadım diyorum..

Geçen ay buluştuğumuzda, atansanda atanamasanda ağustosta nişanı yapalı dedik. Güldük eğlendik.. Ama sanırım nişan da evlilikte zor geldi ona.. Empati kuruyorum. Babası okuttu, okuldan sonra 4 sene yine babasının eline baktı bu şartlar altında babasına nişan yapalım diyemez sanırım.
Ama ben ne olacam? 4 senedir çalışmayan eli ekmek tutmayan biriyle zaten evlilik düşünmek düşündürücü.. Ben napıcam bilmiyorum. Bir kaç kez bölümü gereği kurslar verdi. 1 2 aylık. haftada 2 3 kez.. akşamları eve gelince pertt... Ay şuram ağrıyor ay buram ağrıyor.. Belki ağrıyordur bilemem :KK43:
Ya ben kız halimle okadar koli tanışıdımki beş kuruş para kazanmak için. ama gıkım çıkmadı..

Bilemiyorum napsam bilemiyorum..
şu şartlar altında nişan yapması senin kurtuluşun mu olacak gerçekten?
Belirsizlikler daha çok cevapsız bırakacak ailene karşı..
"eee düğün ne zaman?"
"aa ne taktılar nişanda?"
"damat hala mı iş bulamadı tü tüüü tüü yazıkkkk"
Bu ve buna benzer binlerce sorunun içinde ya bitecek ya da sarsılmış bir şekilde ciddiyete gideceksiniz.
Sen ne isteidğine karar ver öncelikle. Bu insanı istiyorsan onun şartlarını değiştirmesine yardım edeceksin.

anlatmaya çalışıyorum. en son bana dediği senin için herşey para
hatta
para para para diye yazdı.. .ALLAH ona gerçek yüzümü göstermiş..
Buraya kadar sakince okudum ama şimdi tepemin tası attı. Tembel herif demiyor ki, 'bu kız beni bekliyor, kısmetleri reddediyor, ailesinin baskısına göğüs geriyor.' İnsanın hayatı paylaşacağı erkeği olumlu yönde motive etmesi, yönlendirmesi hata mı oldu?

Güzel kardeşim, bak sana gerçek yüzünü göstermiş. İnsanlar çalışıp, ev geçindirip, çocuk bakıp, üzerine bir de KPSS'ye çalışıyorlar. Seven adam yapar. Bu adam tembel, hasbelkader bir işin ucundan tuttuğu zaman pert olup kalıyor. Hani kimi insan vardır, işte çalışmayı sevmez ama ders çalışır. Bunda o da yok. Puanı tutturup atanmayı istemiyor bile olabilir. O zaman yan gelip yatma bahanesi ortadan kalkacak. Hani bir laf vardır. Hem dersini çalışmamış hem de arkadaşlarından şişman diye. Seninki tam o hesap.

Çok aklı başında birine benziyorsun. Evet, insan sevdiğini bekler ama bir hedef vardır ona ulaşmak için sabreder. Bu adam seni hak etmiyor. Haydi atandı diyelim, bak kazandığı üç kuruş bile ailesinin borçlarına gidiyormuş. Bir yakınım kısmete hizmet lazım derdi. Bu adamda hizmet sıfır. Senin kısmetine de mani oluyor. Sen kafanda bitirdikten sonra ister çiçek yollasın, ister böcek yollasın. İlk görücü gelenle evlen demiyorum. Kalbini ve gözünü başkalarına aç artık.

canım benim eşimle ilişkimde 5 sene sürdü. ben çok sorunlu bir ailede yaşıyordum. hemen evlenmek ve kurtulmak isterken sevdiğim insanla bir hayat kurmak isterken o hep para yok askere gitmedim okulum bitmedi gibi kendince haklı sebepler sundu bana. ki düzenli işi vardı aöf okuyordu yaşı 24 tü onu tanıdığımda. en sonunda okuluda bitiremeden askere gitti boşuna bekledim onca sene anlayacağın. yani demek istemem o ki bir erkek kadınını düşünmeli ertelememeli ve elinden gelen her şeyi yapmalı. yoksa ilişki çok yıpranıyor. tavsiyem bir kaç ay içinde iş bulup nişan yapamayacaksa hatta hızlı bir şekilde düğün de diyebilirim bu işten hayır bekleme. evlensen bile evlendikten sonra birikmiş her şey su yüzüne çıkıyor çünkü

Benim yorumlamak istediğim tek nokta; erkek arkadaşının karakteri.. Bu durum rahatına düşkünlük, KPSS olmazsa çalışmama, bir hayat planı yapmama evet normalde bir insan birini bekleteceğine köpek gibi çalışır.. Bilmiyorum beni evleneceğim adamın işinden parasından çok bir gün onları kaybederse her işi yapar evine bakar mı? Bu ilgilendirir. İşte öyle adama güvenip onun kazandığı kadarıyla yaşamayı da bilirim, güvenip borcza girmeyi de.. Bu zor bi karakter, ileride ihtiyaç olsa çalışmayacak mı.. Sorumsuz bence. Sevmek bir yere kadar arkadaşım ya, mantık da lazım. Belli ki sen olmazsa boşarım ya da lay lay diye evlenen biri değilsin. Sana da senin gibi biri lazım. Açıkça konuş, senin durumun bu benim beklentim de bu. Sana da kendime de mani olmak istemem diye, 28 yaşında bir erkek böyle olmamalı. Ne zaman başlayacak hayata? Hakkında hayırlısı..

Sevgilin o kadar rahat ki calismasa sinavi kazanmasa da olur cunku sen bekliyosun ve onu cok seviyosun, o da bunu biliyo ve kullaniyo. Ayrilsak da affeder yine beni bekler diye dusunuyo. Ayrilinca kapinda ciceklerle bekliycegini biliyosun da madem niye ona ders vermek icin ayrilmiyosun? Kostur biraz pesinden surunsun. Kiskandir ben artik bekleyemem de ipsiz sapsizin tekisin eli eknek tutmayana kiz mi verilirmis de. Biraz onu yuksekten gor ki akli basina gelsin. Pohpohladikca babasinin aline bakmaya devam edicek. Evlendiginizde de boyle olucak sen calisicaksin o yiycek. Ayril bi bakiyim pesinden nasil kosup is bulucak. Belki allahin hikmeti kendiliginden sogursun goruculerden birini kabul edersin. Bilemeyiz. Ama denemekte fayda var yoksa hani bi fotograf var iskelet bankta oturup bekliyo ya ona donusursun

ben hiç bi zaman aptal aşık olmadım. ona söz verdim.. bu sene seni beklicem diye.. hafta sonu sınava girdi.. bende söz verdiğim gibi bekledim..
hani bir çiçeğe bir şeye kanan insan olmadım.. köpek gibi peşimden koşup kkafamı çevirip bakmışlığım yoktur.. çok inantçıyım. bana söylediği en ufak bişe cesaret bile edemez..
ama bu ders iş konusunda hiç anlaşamadık.. kendine göre haklı sebepleri var..
doğuda çok ücra bir yerde ailesiyle yaşıyor. bu yüzden iş imkanı kısıtlı.. sadece kurs verebilir..
okula geç başladı.. yaşıtları iş sahibi olduğunda o daha yeni üniversiteye başlamıştı.
babaları tarafından ihtiyaçlarıgiderilince iyice rahata alıştılar.
misal 300 kredi alıyordu okulda. 300 de babası gönderiyordu. bende zaten masraflı bir insan değilim.. ona birşey aldırmam. yapım gereği..
kurs varsa kurs veriyor.. kurs yoksa veremiyor.. genelde okul dönemlerinde kurs oluyor.. ozamanda kpss çalışcağı için ben istemedim çalışmasını.. çünkü kpss ve işi bir arada götüremez..
en son buluşmamızda baktım emsajlarına mesela kurs vermiş.. benden saklamış.. ben kızarmışım.. evet kızardım..çünkü kursa gittiği gün pert oldum diye kapak açmıyordu..

böyle bakınca bir herhalde ben insan değilmişim diyorum..
sabah 7de evden çıktım. akşam 7de eve geldim. dinlem yemek vs derken 8de derse başlayı 1 2 e kadar ders çalışırdım..
sabah bidaha işe giderdim.. bir akşam babam ışığı görünce kapat ışığı uyu zaten bir işe yaramıyor diyip hakaret etmişti..
bir biz herhalde kıymetli olamadık.. bir biz nazlı olamadık.. bilemiyorum..

biri beni beklese.. yemeden içmeden köpek gibi ders çalışırdım herhalde..
ben şu anda 3 aylık içerideyim. 3 aydır çalışmama rağmen para alamıyorum, buna rağmen çalışmaya devam ediyorum. ana merkezle sorunu çözmeye çalışıyorum. home office çalışıyorum, bazen dışarıda ev görmeye gidiyorum, gittiğim bazı evler dağ tepe bayır, orada tacize uğradığımı da bilirim ama hala çalışıyorum.
sırf aileme karşı mahcup olmayayım diye.

haklı olan, doğru düşünen sensin.

Benim yorumlamak istediğim tek nokta; erkek arkadaşının karakteri.. Bu durum rahatına düşkünlük, KPSS olmazsa çalışmama, bir hayat planı yapmama evet normalde bir insan birini bekleteceğine köpek gibi çalışır.. Bilmiyorum beni evleneceğim adamın işinden parasından çok bir gün onları kaybederse her işi yapar evine bakar mı? Bu ilgilendirir. İşte öyle adama güvenip onun kazandığı kadarıyla yaşamayı da bilirim, güvenip borcza girmeyi de.. Bu zor bi karakter, ileride ihtiyaç olsa çalışmayacak mı.. Sorumsuz bence. Sevmek bir yere kadar arkadaşım ya, mantık da lazım. Belli ki sen olmazsa boşarım ya da lay lay diye evlenen biri değilsin. Sana da senin gibi biri lazım. Açıkça konuş, senin durumun bu benim beklentim de bu. Sana da kendime de mani olmak istemem diye, 28 yaşında bir erkek böyle olmamalı. Ne zaman başlayacak hayata? Hakkında hayırlısı..

abisi 5 seneden fazladır mezun.
evli ve çocuklu.. oda aynı dertli. arada kurs veriyor.. diğer günler napıyor bilmiyorum..
herhalde benimde yengesi gibi olmamı istiyor.. tek farkla ben bide para getircem eve..

Ama mantık evliliği yapıyorum diye aşık olmadan gerçekten deli gibi sevmeden de evlenme hayatının hatası olur bence.

biz sevgili olalı 5 sene..
ben işe gireli 4 sene.. (ki önceden özel çalışıyosun güzel bir şirkette)
onun 1 sene okulu uzadı.. onuda sayarsam 3senedir mezun gibi düşünüp yazdım..

ilk sene çalışmadı. ben ona çalış en azından iyi temelin olur dedim.
ki senedirde güya çalışıyo. geçen sene değilde bu sene çalıştı doğru düzgün diyebilirim.
bölüm gereği seviyeleri düşük. öünkü üniversiteye puanla değil yetenek sınavıyla giriyorlar..
para kazansa bile malesef ailesnin sorunları ve masrafları bitmiyor..
abisin düğünden önce altınları çalışmış. iki kere takı almak zorunda kalmışlar..
büyük abisi 20 30 bin birine dolandırılmış..
bir abiside özel üni okudu yeni bitti. bedelli askerlik yaptı..
çalışan bir baba var.. 3500 maaş alsa.. bu kadar çocuğuna bakıyor.. bir abinin okulu yeni bitti 1000tl işe başlamış kirası ve parat yetmiyormuş.. diğer abide güya kurs veriyormuş. karısı ve çocuğu var. kaynana ile altlı üst.. bilemiyorum herkes halinden gayet memnum..
ben pürüzüm..
ben onları beğenmeyenim..
ben parayı düşünenim..
ben yetinmesini bilmeyenim

Bak canım sen elinden geleni yapmışsın kaç senedir ses etmeden beklemişsin, ben bu kadar sabırlı olamazdım. Ama artık kendi hayatını düşünmen lazım. Mesele nişan yapmak değil ki, iyi kötü bir yüzük takıp aile arasında minimum masrafla da geçiştirirsin bu olayı. Ama bunun hadi düğün yapmasanız bile en kötü ev eşyaları, gelinliği ıvırı zıvırı bir sürü şeyi var. Bunların hiçbiri o işe girer girmez olacak şeyler değil. Ailesinin durumu da sıkıntılıymış, önce onun ve ailesinin düze çıkmasını beklemen gerekecek büyük ihtimal. Yani kısaca demem o ki, yakın bir zamanda işe girmiş bile olsa yine sizin evliliğiniz için 2 3 sene gerekiyor.

Ayrıca üstte bir yerlerde yazmışsın o kadar bekledim güzel bir yüzük, güzel bir nişan benim hakkım diye. Aynen öyle her şeyi hayalindeki gibi gerçekleştirmek kesinlikle senin hakkın. Ama bu adamla devam edersen, büyük ihtimal zaten maddi sıkıntılarınız olacak. Senden bir çok şeyden fedakarlık yapmanı isteyecek ve eğer istediği fedakarlığı bulamazsa da senin için önemli olan para diye seni suçlamaya başlayacak tıp ki daha önce yaptığı gibi.

İnsan karşısındakinin emeğini gördükten sonra önemli olan bir arada olmamız der, gerekirse kuru ekmeği paylaşır ama adam sorumsuzsa sen onun için hayatını ve hayallerini ertelemek zorunda değilsin. Çünkü gördüğün gibi o senin için 3 senedir kendini zora sokmuyor.

selam kızlar

Okadar doluyumki nereden başlayacağımı bilemiyorum.

28 yaşındayım bekar çalışan bir bayanım. Annemin manevi desteğinitutmamis bi kadar alan, babamın ne maddi nede manevi desteğini görmeyen biriyim.. O yüzden lise yaz tatillerinden beri çalışıyorum. Kendimin kardeşlerimin bir ihtiyaçlarını karşılayabilmek için.

5 senelik süre gelen bir ilişkim var. Sürtüşmelerimiz olsada erkek arkadaşımı seviyorum. Onun bana sevgisinden ve sadakatinden zerre kadar şüphe etmedim. Amr ilişki için sevmek ve sevilmek yetermi bilemiyorum.

Köken olarak doğuluyum. Kuzenlerim küçük yaşta evlenirken ben 28 yaşına kadar bekldım.(ekimde 29) Kimisi saygı duydu kimisi yeri geldi lafını koydu.. Artık küçük yaşta evlenenleri bırakın benden küçük olup 25 inde evlenenler bile var.. Erken evliliğe karşıyım. ama İşini eline aldıktan sonra çokta beklemeyi mantıklı görmüyorum.

İşe girdikten sonra 4senedir de bekliyorum. Haliyle bende artık bir adım atmak istiyorum. Evlenmek istiyorum. Çocuğum olsun istiyorum. Sonra dönüp erkek arkadaşıma bakıyorum :) Oda 29 yaşında. Bugüne kadar çalışmışlığı yoktur.. Öğrenciyken sağolsun yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaydı babaları sayesinde.. Okul biteli 3 Sene oluyor. 3 Senedir de kpss ye çalışıyor. Ama sıfıra sıfır elde var sıfır. Okuduğu bölüm itibariyle 70 puan alsa atanabilecek bir bölüm. Ama 3 Senedir bir gram bile ilerlemiyor..

Şuanda ellerim ayaklarım titriyor.. Ne yazacağını bilememek ama içinin dolu olması..

Hersene bu sene olacak ümidiyle beklemek sonra bir sınav için hayatının berbat olması sonra bir seneyi daha göze almak kadar berbat bişi yok..
Biri beni beklese yemeden içmeden köpek gibi çalışırdım ben ya. Ama onda bu hırsı isteği göremeyince , üzülüyorum yıpranıyorum.. Her insan farklıdır biliyorum. Kapasite işi diyorum. Olmuyorsa zorlama gir bir işte çalış diyorum. Ama biryerde çalışmadığı için kendine güveniyor sanıyorum. Gidip 1000 lirayada çalışabilecek bir insan değil.. Zaten bu 1000 liraya çalışsa bile ailesinin bitmek tükenmek bilmeyen borçlarına gider..

Ben napıcam bilmiyorum. Ayrılmak istemiyorum. Ama aile baskılarından bıktım usandım inanınki..
Mayısta kuzenin düğünü vardı. gittik kısmetim çıktı. Dönüp bakmadım bile, ben evliliği düşünmüyorum kız kardeşimi gösterin birilerine dedim:KK43:
Eniştemin akraba tarafıda geçen gün haber göndermiş. Babam şuan ailesini bırakıp herseneki tatilinde olduğu için, amcam benimle ilgilenmek zorunda kaldı.
Yaşım geçiyormuş. Kötülüğümü istemiyormuş. Yaşıtlarımın çocukları varmış. Okumaksa okumuşum işimi elime almışım.. Daha ne bekliyormuşum. Kendimi düşünmüyorsam kız kardeşimi düşünmeliymişim.. Malesef ben abla olduğum için kız kardeşimnden önce benim evlenmem lazım. oda 26 yaşında.
Kız kardeşimde babamın yanında çalışıyor. Para vermez sağolsun babam. Hakaretleri vs cabası.. Sosyal hayatı sıfır.. İşten eve, evden işe... Biri olursa tanıyıp görüştükten sonra evlenmeyi düşünüyor.. Bana karşı kesinlikle bir saygısızlığı olmadı. Hatta ablam varken ben evlenip ona saygısızlık yapamamda demiş:KK43: ama ben evlensin yuvasını kursun istiyorum. Benim yüzümden hayatını ertelesin istemiyorum..

Bunlar iki ayda olan kişiler.. Bana gelen görücülere bakıyorum hepsi evli mutlu çocuklu.. Acaba çokmu kaderimle oynadım diyorum..

Geçen ay buluştuğumuzda, atansanda atanamasanda ağustosta nişanı yapalı dedik. Güldük eğlendik.. Ama sanırım nişan da evlilikte zor geldi ona.. Empati kuruyorum. Babası okuttu, okuldan sonra 4 sene yine babasının eline baktı bu şartlar altında babasına nişan yapalım diyemez sanırım.
Ama ben ne olacam? 4 senedir çalışmayan eli ekmek tutmayan biriyle zaten evlilik düşünmek düşündürücü.. Ben napıcam bilmiyorum. Bir kaç kez bölümü gereği kurslar verdi. 1 2 aylık. haftada 2 3 kez.. akşamları eve gelince pertt... Ay şuram ağrıyor ay buram ağrıyor.. Belki ağrıyordur bilemem :KK43:
Ya ben kız halimle okadar koli tanışıdımki beş kuruş para kazanmak için. ama gıkım çıkmadı..

Bilemiyorum napsam bilemiyorum..
Canim sevgi karin doyurmuyor maalesef yol yakinken vazgec anlattigina gore ondan ne köy olur ne kasaba .evlenince sen calisirsin o evde oturur olacagi bu.bu zamana kadar calismamis eli is tutmanis bir insan bu saatten sonra calismak zor gelir.birde azicik yorulsun kiz gibi naz yapar zaten yapiomusta.yasin gec degil aslinda fakat örf ve adetleriniz geregi gec oldugunu dusunuorsan adim at gorucu üslu olanlarada bak kismetin nerden gelecegini bilemezsin.etrafimda suanda bile gorucu usulu evlenip el üstunde tutulanlar var .ben 25 yasinda evlendim suan senle ayni yastayiz 4 sene olucak cocuk olmasi icin ugrasioruzz maalesef .evlenip coluk cocuk sahibi olmak istiorsan bi an once adim at derim.akli selim bir insansin karsindakini gayet iyi taniyip karar verebilecek yastasin.kafani kaldir etrafina bak.belkide senden hoslanan senden ışık bekleyen insanlar var etrafinda.beklemenin mantigi yok.ins hakkinda herseyin hayirlisi olur.

kendiside biliyor..
bana bir görücü geldi...
hala daha çocuk beni bekliyor.. 14 şubatta çiçek bile gönderdi çocuk..
bu dediğim çocuk iyi kariyer yapmış biri. işini söylemek istemiyorum. ama evlenirsem evimde yardımcım belki şöförüm bile olacak.. bu şartlarda yaşayacağım...
ama ben istemedim..
babam bizi evlat yerine koymaz.. ama sırf bununla evleneyim diye beni kafelere sahillere götürdü. ilk defa babam olduğunu ozaman hissettim..
sevgilimde biliyor.. o dönem ayrıydık..
onada anlattım. okadar güçlü olki beni istemeye gelince millet baan salak demesim.. babamın aklı karışmasın.. onu bırakıp bunlamı evlendi kimse demesin..
göğsümü gere gere ben bu adamı seviyorum diyebileyim dedim..
bilemiyorum.. senin evlenmek için herşeyi yaparım diyor.. ailemde buna hazır diyor.. ama şuda doğru neyle yapıcan?
doğuda ücra bir yerdesin. neyle yapıcan düğünü nişanı..
hayalprest olma diyorum. bu sefer yetmesini bilemeyn gözü yükseklerde olan azla yetinmeyen benim

şu şartlar altında nişan yapması senin kurtuluşun mu olacak gerçekten?
Belirsizlikler daha çok cevapsız bırakacak ailene karşı..
"eee düğün ne zaman?"
"aa ne taktılar nişanda?"
"damat hala mı iş bulamadı tü tüüü tüü yazıkkkk"
Bu ve buna benzer binlerce sorunun içinde ya bitecek ya da sarsılmış bir şekilde ciddiyete gideceksiniz.
Sen ne isteidğine karar ver öncelikle. Bu insanı istiyorsan onun şartlarını değiştirmesine yardım edeceksin.

çok yardım ettim. ama inanın artık pes ettim..
yeri eldi gömlek tişört aldım gönderdim giysin dedim..
yeri geldi kpss kitapları aldım gönderdim çalışsın diye.. ben yapabileceğimi yaptım. artık kndimde o ışığı görmüyorum. ağustos nişan mesesi benim laf olarak ortaya attıım birşeydi. olmayacağını istemeyeceğimi bilerek söyledim..

benim doğum günüm oldu özel günlerimiz oldu. cebinde parası olmadığını bildiğim halde bana fiyatı uygun olmayan hediyeler aldı süprizler yaptı.. bilemiyorum. aşk varmı evet var.. ama bu karın doyurmuyor

şunu öğrendım,çok sevıyorum deyıp hiç ilerleme olmayan erkekler,ayrılalım dediğin zaman çiçek hediye,güzel sözler işte o erkekler varya,hiçççç ummadığın anda terk ediyor...

erkek arkadaşımı savunmak için demiyorum ama o bu şekilde değil.
küs olduğumuzda değil herzman bana çiçek gönderir küçük büyük hediyeler alır.. yoldan geçer bir gömlek görür mesela bana alır gönderir.. onun beni terk etceğini sanmıyorum. terk edip napacak? bu saaten sonra işsiz sapsız napacak yani..

canım benim eşimle ilişkimde 5 sene sürdü. ben çok sorunlu bir ailede yaşıyordum. hemen evlenmek ve kurtulmak isterken sevdiğim insanla bir hayat kurmak isterken o hep para yok askere gitmedim okulum bitmedi gibi kendince haklı sebepler sundu bana. ki düzenli işi vardı aöf okuyordu yaşı 24 tü onu tanıdığımda. en sonunda okuluda bitiremeden askere gitti boşuna bekledim onca sene anlayacağın. yani demek istemem o ki bir erkek kadınını düşünmeli ertelememeli ve elinden gelen her şeyi yapmalı. yoksa ilişki çok yıpranıyor. tavsiyem bir kaç ay içinde iş bulup nişan yapamayacaksa hatta hızlı bir şekilde düğün de diyebilirim bu işten hayır bekleme. evlensen bile evlendikten sonra birikmiş her şey su yüzüne çıkıyor çünkü

kesinlikle oldu bittiye gelsin nişan istemiyorum.
iş buldum diyecek. oda kurs vermek olacak. kurs 1 2 ay sürecek sonra napacak bu adam? düğünü nasıl yapacak bunlarıda düşünmem lazım

Ama mantık evliliği yapıyorum diye aşık olmadan gerçekten deli gibi sevmeden de evlenme hayatının hatası olur bence.

önce ayrılmam sorunlarımı aşmam ondan sonra karşımdaki tanımam ve sevmem lazım..
işim çok zor sanırım..
ben ayrılmadım ondan. çünkü hep vicdann yaptım. ilk senesinde kpss kazanamaması normal dedim. seviyesi yok dedim. ama sonuç bu

Buraya kadar sakince okudum ama şimdi tepemin tası attı. Tembel herif demiyor ki, 'bu kız beni bekliyor, kısmetleri reddediyor, ailesinin baskısına göğüs geriyor.' İnsanın hayatı paylaşacağı erkeği olumlu yönde motive etmesi, yönlendirmesi hata mı oldu?

Güzel kardeşim, bak sana gerçek yüzünü göstermiş. İnsanlar çalışıp, ev geçindirip, çocuk bakıp, üzerine bir de KPSS'ye çalışıyorlar. Seven adam yapar. Bu adam tembel, hasbelkader bir işin ucundan tuttuğu zaman pert olup kalıyor. Hani kimi insan vardır, işte çalışmayı sevmez ama ders çalışır. Bunda o da yok. Puanı tutturup atanmayı istemiyor bile olabilir. O zaman yan gelip yatma bahanesi ortadan kalkacak. Hani bir laf vardır. Hem dersini çalışmamış hem de arkadaşlarından şişman diye. Seninki tam o hesap.

Çok aklı başında birine benziyorsun. Evet, insan sevdiğini bekler ama bir hedef vardır ona ulaşmak için sabreder. Bu adam seni hak etmiyor. Haydi atandı diyelim, bak kazandığı üç kuruş bile ailesinin borçlarına gidiyormuş. Bir yakınım kısmete hizmet lazım derdi. Bu adamda hizmet sıfır. Senin kısmetine de mani oluyor. Sen kafanda bitirdikten sonra ister çiçek yollasın, ister böcek yollasın. İlk görücü gelenle evlen demiyorum. Kalbini ve gözünü başkalarına aç artık.

zayıf noktasını ben dile getirmediğim için o dile getirdi diye düşünüyorum
PARAN YOK demediğim için o bana PARAYLA ilgili laf etti..
çünkü aramızda nezaman para muhabetti geçse muhakkak kavga ederiz..
ben sürekli çalışan maaşlı biri o oldum. oda o noktayı kendi zayıf noktası olarak görüyor herhalde..

artık atansa bile gram evlilik isteği yok içimde..

çok yardım ettim. ama inanın artık pes ettim..
yeri eldi gömlek tişört aldım gönderdim giysin dedim..
yeri geldi kpss kitapları aldım gönderdim çalışsın diye.. ben yapabileceğimi yaptım. artık kndimde o ışığı görmüyorum. ağustos nişan mesesi benim laf olarak ortaya attıım birşeydi. olmayacağını istemeyeceğimi bilerek söyledim..

benim doğum günüm oldu özel günlerimiz oldu. cebinde parası olmadığını bildiğim halde bana fiyatı uygun olmayan hediyeler aldı süprizler yaptı.. bilemiyorum. aşk varmı evet var.. ama bu karın doyurmuyor
kendinde o ışığı görmüyorsan final sahnesi yakındır.
eğer anlattığın şekilde sorumluluk almıyorsa ondan nasıl koca olacak?
Kaldı ki sen ona kitap, gömlek gibi ailesini aratmayacak şeyler almana gerek yok. Adı sürpriz ise de motive etmek için bazen maddi şeyler çözüm olmuyor sorunlara.

Baştan sona tüm yazılanları okudum.
29 Yaşındayım öncelikle bunu belirteyim, çevremde olan bir sürü ilişkiyi gözlemledim fazlaca. Erkekleri genellemek ne kadar doğru bilemiyorum ama eğer bir erkek karşındakini sahiplenmekten korkuyorsa evlenseler bile ileride daha büyük sorunlar yaşıyorlar. Sevgilini korumak adına beni sahipleniyor çiçek alıyor, hediye gönderiyor diyebilirsin ama eğer seni sahiplenseydi bırak görücü gelmesini sana başka birinin ilgisi olma fikrine bile tahammül edemezdi. Küçük bir şehirde yaşıyor iş bulma şansı az anca kurs verebilir demişsin, ben bu örneği biliyorum çok yakın bir arkadaşımdan. Çocuk 1 sene çalıştı kpss'ye olmadı sonra geldi kızın yaşadığı şehire girdi bir mağazaya önce asgari ücretle çalıştı. Sonrasında 1 sene içinde söz nişan yaptılar derken çocuk bölüm sorumlusu oldu evlendiler. Şimdi müdür oldu o küçük şehirde iş bulamayan çocuk benim arkadaşımdan yüksek maaşla çalışıyor. Eğer erkek arkadaşınız sizinle evlenmek istese bir yolunu bulurdu ve ailenizin karşısına çıkardı. Para, pul lazım ama bir de yürek lazım evlenmek için. Lütfen kendini kandırma bu adam 3 4 yıl babasının eline bakabiliyorsa evlenince de senin eline bakar. Evlenmek senin için çözüm değil, dertli günlerinin başlangıcı olur. Sana güveniyor o yüzden bu rahatlığı, lütfen bu adamdan kurtul. Gidip evlen demiyorum hemen ama görücülerini değerlendir, otur konuş tanış.
Umarım seni hak edecek biri ile kısa zamanda karşılaşırsın.

Baştan sona tüm yazılanları okudum.
29 Yaşındayım öncelikle bunu belirteyim, çevremde olan bir sürü ilişkiyi gözlemledim fazlaca. Erkekleri genellemek ne kadar doğru bilemiyorum ama eğer bir erkek karşındakini sahiplenmekten korkuyorsa evlenseler bile ileride daha büyük sorunlar yaşıyorlar. Sevgilini korumak adına beni sahipleniyor çiçek alıyor, hediye gönderiyor diyebilirsin ama eğer seni sahiplenseydi bırak görücü gelmesini sana başka birinin ilgisi olma fikrine bile tahammül edemezdi. Küçük bir şehirde yaşıyor iş bulma şansı az anca kurs verebilir demişsin, ben bu örneği biliyorum çok yakın bir arkadaşımdan. Çocuk 1 sene çalıştı kpss'ye olmadı sonra geldi kızın yaşadığı şehire girdi bir mağazaya önce asgari ücretle çalıştı. Sonrasında 1 sene içinde söz nişan yaptılar derken çocuk bölüm sorumlusu oldu evlendiler. Şimdi müdür oldu o küçük şehirde iş bulamayan çocuk benim arkadaşımdan yüksek maaşla çalışıyor. Eğer erkek arkadaşınız sizinle evlenmek istese bir yolunu bulurdu ve ailenizin karşısına çıkardı. Para, pul lazım ama bir de yürek lazım evlenmek için. Lütfen kendini kandırma bu adam 3 4 yıl babasının eline bakabiliyorsa evlenince de senin eline bakar. Evlenmek senin için çözüm değil, dertli günlerinin başlangıcı olur. Sana güveniyor o yüzden bu rahatlığı, lütfen bu adamdan kurtul. Gidip evlen demiyorum hemen ama görücülerini değerlendir, otur konuş tanış.
Umarım seni hak edecek biri ile kısa zamanda karşılaşırsın.

artık dipteyiz sondayız.. bu aşamaya kadar geldik malesef.. bu yazdıklarınız defalarac konuştuk..
hatta nasıl bir miden var dedim. insanlar benimle evlenmek istiyor.. demekki görmüşler beğenmişler diyorum.. yani suspus oturmadım.. yaacak birşey yok.. yaşadım tecrübe edindim.. doğru yada yanlış sonuca ulaştık.. bundan sonrası için beni düşünmeyeni ben hiç düşünmemem lazım..
tşk ederim sağolun..

X