Olmuyorsa zorlamamalı mıyım ?

tamam sınava girdin çıktık. çalış dımı. biri işe gir geçicide olsa çalış dımı.. yok yazın 2 3 ay evde durur.. ekim gibi bir daha sınav muhabetti açılır. birdaha gevşek gevşe sınava çalışır. son 1 2 ay yumurta kapıya dayanır çalışır:KK43:

ee ben neredeyim bu hikayenin:KK43:
onuda sen diyecen işte..

Seni sevse gayret eder
Çalışmayı sevmeyen adamdan eş olmaz
Hiç işi ciddiyete bindirmeden bitir yeterince vakit kaybetmişsin
Yaşın çok da küçük değil, paşanın keyfini bekleyecek zamanın yok
Sen onu seviyor olabilirsin ama o seni sevmiyor, seven adam ikide bir de görücülerle taciz edilen sevdiğine sahip çıkmak için elinden geleni yapar
bu seferde atanmadı diye onu ayrıştırdığımı düşünüyor.. yani çok duygusala bağlayıp zan altında bırakıyor.. sıkıldım. artık atansa bile evlenmek istemiyorum o noktaya geldim

biz geçtik oraları malesef.. eniştemde kimsenin yanında çalışmam diyip sürekli dükkan açılıyor. 1 2 ay iştetiyor sonra kapatıyor.. 3 4 ay boş sonra bir daha başa.. yani eniştem iş yeri açıncada çalışmıyor..

erkek arkadaşımda böyle.. 29 yaşında toplasan bu yaşına kadar 5 ay anca çaışmıştır. 5 ay yoktur bil en fazla 3 ay..
mutlaka bir geçim yolu düşünmüştür ama değil mi? bir gün oturup konuşun, ne yaparak geçimi sağlamayı düşünüyorsun de bakalım

bu seferde atanmadı diye onu ayrıştırdığımı düşünüyor.. yani çok duygusala bağlayıp zan altında bırakıyor.. sıkıldım. artık atansa bile evlenmek istemiyorum o noktaya geldim

Artık ne düşündüğü önemli olmamalı senin için
Yoluna bak
Ömür tek atımlık bir kurşun, aynı yılları bir daha yaşama şansın yok

Valla bence yaşınla ilgili bir sorunun yok. Öncelikle ona takma. Ama erkek arkadaşınla bir evlilik olur mu bilemedim. Ben erkek arkadaşının yaşındayken müdür olmuştum. 30 yaşında direktörlerimiz var sektörde. Bu ne yaa o yaşa gelmiş bir erkek hiç çalışmamış. Belli ki sorumluluk sahibi değil. Atansa bile ilerde seni çok üzer. Bence sen bu adamı bir gözden geçir. Bu yaşta çalışmayan adam ileride iyice salar.
ben bunuda takıyorum. artık çocuk değişim. yüzümün kırıştığını bile hissediyorum.
topiklerde 30zuma girmeden gebe kalsam iyi olur diyen bayanlar var. ben nezaman evlencemd gebe kalıcam.
kuzenlerin çocuklarını sevemiyorum bile. çok seviyosan kendin yap diyenler bile oldu bana.. toplu yerlere gitmek istemiyorum. kuyruğumu dik tutup iyi bayanım kendi ayaklarım üstündeyim imajını vermekten sıkıldım yoruldum

mutlaka bir geçim yolu düşünmüştür ama değil mi? bir gün oturup konuşun, ne yaparak geçimi sağlamayı düşünüyorsun de bakalım
ee ben kamudayım. mis gibi maaşım var. belkide ona güveniyor kim bilir

Artık ne düşündüğü önemli olmamalı senin için
Yoluna bak
Ömür tek atımlık bir kurşun, aynı yılları bir daha yaşama şansın yok
doğru diyorsunuz

Sana neden çok görücü geliyor ben söyleyeyim. İnsanlar bakıyor, sen çocukluğundan beri çalışıyorsun, mis gibi maaşın var, güzelsin ahlaklısın elin yüzün düzgün bak benim bile evlenesim geldi seninle :))

Sen artık ona şart koymalıydın ya iş buldun evlendik ya da tak sepeti koluna diye. İlişki dediğin iki kişilik, hep senin kayırman üzülmen idare etmenle ilişki olmaz ki. Madem seni seviyor o taşın altına eline koyacak madem cesareti yok yolundan çekilecek. Öbür türlüsü seni oyalamaktır.

Ki çalışcak g.t yok onda diyorsun o zaman yol ver gitsin be bacım amannn....
Bak sonra beklediğine ettiğine pişman olursun.

selam kızlar

Okadar doluyumki nereden başlayacağımı bilemiyorum.

28 yaşındayım bekar çalışan bir bayanım. Annemin manevi desteğini sonuna kadar alan, babamın ne maddi nede manevi desteğini görmeyen biriyim.. O yüzden lise yaz tatillerinden beri çalışıyorum. Kendimin kardeşlerimin bir ihtiyaçlarını karşılayabilmek için.

5 senelik süre gelen bir ilişkim var. Sürtüşmelerimiz olsada erkek arkadaşımı seviyorum. Onun bana sevgisinden ve sadakatinden zerre kadar şüphe etmedim. Ama bir ilişki için sevmek ve sevilmek yetermi bilemiyorum.

Köken olarak doğuluyum. Kuzenlerim küçük yaşta evlenirken ben 28 yaşına kadar bekar kaldım.(ekimde 29) Kimisi saygı duydu kimisi yeri geldi lafını koydu.. Artık küçük yaşta evlenenleri bırakın benden küçük olup 25 inde evlenenler bile var.. Erken evliliğe karşıyım. ama İşini eline aldıktan sonra çokta beklemeyi mantıklı görmüyorum.

İşe girdikten sonra 4senedir de bekliyorum. Haliyle bende artık bir adım atmak istiyorum. Evlenmek istiyorum. Çocuğum olsun istiyorum. Sonra dönüp erkek arkadaşıma bakıyorum :) Oda 29 yaşında. Bugüne kadar çalışmışlığı yoktur.. Öğrenciyken sağolsun yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaydı babaları sayesinde.. Okul biteli 3 Sene oluyor. 3 Senedir de kpss ye çalışıyor. Ama sıfıra sıfır elde var sıfır. Okuduğu bölüm itibariyle 70 puan alsa atanabilecek bir bölüm. Ama 3 Senedir bir gram bile ilerlemiyor..

Şuanda ellerim ayaklarım titriyor.. Ne yazacağını bilememek ama içinin dolu olması..

Hersene bu sene olacak ümidiyle beklemek sonra bir sınav için hayatının berbat olması sonra bir seneyi daha göze almak kadar berbat bişi yok..
Biri beni beklese yemeden içmeden köpek gibi çalışırdım ben ya. Ama onda bu hırsı isteği göremeyince , üzülüyorum yıpranıyorum.. Her insan farklıdır biliyorum. Kapasite işi diyorum. Olmuyorsa zorlama gir bir işte çalış diyorum. Ama biryerde çalışmadığı için kendine güveniyor sanıyorum. Gidip 1000 lirayada çalışabilecek bir insan değil.. Zaten bu 1000 liraya çalışsa bile ailesinin bitmek tükenmek bilmeyen borçlarına gider..

Ben napıcam bilmiyorum. Ayrılmak istemiyorum. Ama aile baskılarından bıktım usandım inanınki..
Mayısta kuzenin düğünü vardı. gittik kısmetim çıktı. Dönüp bakmadım bile, ben evliliği düşünmüyorum kız kardeşimi gösterin birilerine dedim:KK43:
Eniştemin akraba tarafıda geçen gün haber göndermiş. Babam şuan ailesini bırakıp herseneki tatilinde olduğu için, amcam benimle ilgilenmek zorunda kaldı.
Yaşım geçiyormuş. Kötülüğümü istemiyormuş. Yaşıtlarımın çocukları varmış. Okumaksa okumuşum işimi elime almışım.. Daha ne bekliyormuşum. Kendimi düşünmüyorsam kız kardeşimi düşünmeliymişim.. Malesef ben abla olduğum için kız kardeşimnden önce benim evlenmem lazım. oda 26 yaşında.
Kız kardeşimde babamın yanında çalışıyor. Para vermez sağolsun babam. Hakaretleri vs cabası.. Sosyal hayatı sıfır.. İşten eve, evden işe... Biri olursa tanıyıp görüştükten sonra evlenmeyi düşünüyor.. Bana karşı kesinlikle bir saygısızlığı olmadı. Hatta ablam varken ben evlenip ona saygısızlık yapamamda demiş:KK43: ama ben evlensin yuvasını kursun istiyorum. Benim yüzümden hayatını ertelesin istemiyorum..

Bunlar iki ayda olan kişiler.. Bana gelen görücülere bakıyorum hepsi evli mutlu çocuklu.. Acaba çokmu kaderimle oynadım diyorum..

Geçen ay buluştuğumuzda, atansanda atanamasanda ağustosta nişanı yapalı dedik. Güldük eğlendik.. Ama sanırım nişan da evlilikte zor geldi ona.. Empati kuruyorum. Babası okuttu, okuldan sonra 4 sene yine babasının eline baktı bu şartlar altında babasına nişan yapalım diyemez sanırım.
Ama ben ne olacam? 4 senedir çalışmayan eli ekmek tutmayan biriyle zaten evlilik düşünmek düşündürücü.. Ben napıcam bilmiyorum. Bir kaç kez bölümü gereği kurslar verdi. 1 2 aylık. haftada 2 3 kez.. akşamları eve gelince pertt... Ay şuram ağrıyor ay buram ağrıyor.. Belki ağrıyordur bilemem :KK43:
Ya ben kız halimle okadar koli tanışıdımki beş kuruş para kazanmak için. ama gıkım çıkmadı..

Bilemiyorum napsam bilemiyorum..

Sevgili kardeşim upuzun süreden beri ilk defa birine yorum yazıyorum gerçekten ciddi konunuz çünkü. Yaşın gelmiş evlensen ev kursan bir yılın daha rahat gidecek hadi çocuk yap diyelim bir yılda ordan gidecek ki hemen çocuk olcak mı bir de bu var . Sevgilinle otur konuş bence açık açık. Hayır yani şu da ayrı bir konu erkek olarak nasıl babanın eline bakabiliyor 4 yıldır yazıktır günahtır. Sen kız başına o kadar mücadele ederken bu neyin kafası arkadaşım. Yarın bir gün işe girse işi beğenmeyip çıkar eve bile bakamaz gibi geldi. Bence her şeyi dolandırmadan söyle o da bi yol çizsin sizin için. İnsallah herşeyin en güzeli gönüne göre olur :)

Sevgili kardeşim upuzun süreden beri ilk defa birine yorum yazıyorum gerçekten ciddi konunuz çünkü. Yaşın gelmiş evlensen ev kursan bir yılın daha rahat gidecek hadi çocuk yap diyelim bir yılda ordan gidecek ki hemen çocuk olcak mı bir de bu var . Sevgilinle otur konuş bence açık açık. Hayır yani şu da ayrı bir konu erkek olarak nasıl babanın eline bakabiliyor 4 yıldır yazıktır günahtır. Sen kız başına o kadar mücadele ederken bu neyin kafası arkadaşım. Yarın bir gün işe girse işi beğenmeyip çıkar eve bile bakamaz gibi geldi. Bence her şeyi dolandırmadan söyle o da bi yol çizsin sizin için. İnsallah herşeyin en güzeli gönüne göre olur :)

tşk ederim iyi dilekleriniz için.. :KK43:

Önce sevgilinle bu konuyu açık ve net konuşmalısın.
3 yıl hiç çalışmayıp kpss ile uğraşmak çok uzun bir süre.
Onu bekleyen bir kadın var daha hırslı olmalıydı ya da kpss çalışırken en azından bir söz ya da nişan için başka yerde çalışmalıydı.
Al karşına konuş zaten o konuşma neler olup neler olmayacağını gösterir.

Sana neden çok görücü geliyor ben söyleyeyim. İnsanlar bakıyor, sen çocukluğundan beri çalışıyorsun, mis gibi maaşın var, güzelsin ahlaklısın elin yüzün düzgün bak benim bile evlenesim geldi seninle :))

Sen artık ona şart koymalıydın ya iş buldun evlendik ya da tak sepeti koluna diye. İlişki dediğin iki kişilik, hep senin kayırman üzülmen idare etmenle ilişki olmaz ki. Madem seni seviyor o taşın altına eline koyacak madem cesareti yok yolundan çekilecek. Öbür türlüsü seni oyalamaktır.

Ki çalışcak g.t yok onda diyorsun o zaman yol ver gitsin be bacım amannn....
Bak sonra beklediğine ettiğine pişman olursun.

beni insanlardan ortamlardan sakınarak beni koruguğunu sandı. defalarca dedim beni bu şekilde koruyamazsın diye.. ama yapamadı..
ailesinde suç görüyorum. bu şekilde yetiştirildiği için..

ben bu kız halimle çalışmasam babam bana bakmaz. bu kadar net..

Canım ne demek ama inşallah güzel şeyler olur. Ama şunu sakın unutma bazen kısmetler bizim elimizde oluyor biz kendi elimizle tepiyoruz. Yazık etme hayatına derim

Önce sevgilinle bu konuyu açık ve net konuşmalısın.
3 yıl hiç çalışmayıp kpss ile uğraşmak çok uzun bir süre.
Onu bekleyen bir kadın var daha hırslı olmalıydı ya da kpss çalışırken en azından bir söz ya da nişan için başka yerde çalışmalıydı.
Al karşına konuş zaten o konuşma neler olup neler olmayacağını gösterir.
geçen sene kurs verdi. bir iki ay. hafta 2 3 gün. ben çalışmasını istemedim. çünkü kurs verince akşam gelip yooruldum diyip ders çalışmıyordu.. ikisinide çalışabilecek yapı yok onda..
hoş zaten bu çalıştığı parayıda babasına abisine verdi.. kredi kartına haciz geldi ama umrunda bile değil

geçen sene kurs verdi. bir iki ay. hafta 2 3 gün. ben çalışmasını istemedim. çünkü kurs verince akşam gelip yooruldum diyip ders çalışmıyordu.. ikisinide çalışabilecek yapı yok onda..
hoş zaten bu çalıştığı parayıda babasına abisine verdi.. kredi kartına haciz geldi ama umrunda bile değil

Kendinden mesul olmayan adam seninle nasıl bir hayat kuracak peki ? Sürekli arkasını toplamayı mı düşünüyorusn

X