• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bir türlü adam olmuyorum

Förhıns için dövüşüyonuz inanamıyorum gözlerime. 🤣

Bir grup uye alenen ferhans savunmaya başladık ahahaha.

Kadın Mirta Mirta hanımın da dediği gibi baya baya acımasız kötü kalpli yorumlar yapabilen bir insan. Çocuklu evli kadınları vatandaşlıktan atalım filan diyecek yakında 😅

Joker karakterini seven seri katil belgeselleri hastası bir grup olur ya biz de onun gibi düştük bu ferhans batağına 🤣🤣🤣 Biz de normal diiliz sanırım.

Kanka sakın yanlış anlama haddim değil ama ben sende aynı zamanda bir tür norocesitlilik izlenimi alıyorum. Cok hafif, yuksek islevli otizm veya aspd gibi bisey. Kaynak cidden popom evet sen kimsin lan 2 yorumdan analiz ettin de uydurdun doktor musun nesin diyebilirsin. Kesinlikle kim ne derse ne elestirse hakli. Ama kendimi tutamadım. böyle yorumların çok robotik ve farklı bi kafan var.

Mesela anlam dünyamız var değil mi kolektif. Oradaki anlamlara göre duygulanıyoruz. Mesela kürtaj çok üzücü, aşk güzel güzel çok ulvi, kişileri dış görünüşüne göre değil kalbine göre severiz, cinsellik uzun ilişkide on planda değildir vs vs. Empati de bu kültürel kodlarimiza ve genel olarak kolektif toplumsal duygusal yapımıza göre şekilleniyor. Türk toplumunun hatta bence genel olarak insanlarin bu anlam dünyası ve duygusal yapısı ve empati yaptıkları şeyler sana çok bisey ifade etmiyor bence. Bence normal hayatında bunu maskeliyorsun ve kendini herkesten ayrı hissediyorsun. Çünkü feminenden beklenen şey besleyici sevecen duygusal vs vs sıfatlar. Sen de öyle değilsin erkek gibi düşünen birisin bazı konularda. Daha az duygusalsin daha düz mantık ve daha materyelistsin yani hafif sosyopatlik derecesinde materyalist beyanların var bu sitede. Erkekler yapsa belki takmayız bile ama millet oha bir kadın nasıl böyle konuşur filan oluyor.

Kkda ise filtresiz bir şekilde kendin olarak insanların tepkilerini olcuyorsun. Anlaşılmamak ve yalnızlık büyük bir anlamsızlık ve boşluk hissine sebep oluyor olabilir. Kişi her ne kadar aşırı materyalist olsa bile herkesin duygusal ihtiyaçları vardır ve sen seninkileri tam olarak bilmiyorsun üstelik herkese yabancilasmisken kimse de bunları en azından senin istediğin gibi yargılamadan karşılamaz. Veya hiçbir seyin yok sadece değişik bir kadınsın ben bilemem tabi ki yanlış anlama amacım asla yaftalamak filan diil öyle aklıma gelen şeyleri söylemek istedim.

Bence terapiye gitmek iyi olabilir.

Ahkam kesmem bitti.
Neurodivergant bir insan olarak katılmadan edemedim.Bence ferhansta neurotipik de olsa nörocesitli de olsa maskeleme veya buna benzer şeyler var

Neurodivergant bir insan olarak katılmadan edemedim.Bence ferhansta neurotipik de olsa nörocesitli de olsa maskeleme veya buna benzer şeyler var

Evet bende de dehb tanısı var yani bizde empati suçluluk hayır diyememe vardır duygusalizdir ama benzer maskelemeler insanları anlayamamalar bende de çok oluyor o yüzden düşündüm. Bazen herkesin çok üzülüp anlam yüklediği şeyler çok saçma geliyor mesela bir kadının neden hamile kalamayınca üzüldüğünü ve infertilitenin neden bu kadar hassas bir konu oldugunu hiç anlamazdım. Hatta icten ice "off uzuldugu seye bak millet ac ac" gibi seyler düşünürdum çok degil 2 sene oncesine kadar. 36 yaşındayım hala da cok anlamiyorum aslinda. Kimseye bunu soylemem tabi ki yuzune kimseyi kirmak istemem dusuncemi kendime saklarim. Şu an kendim de çocuk istediğim için biraz anlamaya başladım gerçi umarım önceden dalga geçtiğim şeyle sınanmam.

Son düzenleme:
Evet bende de dehb tanısı var yani bizde empati suçluluk hayır diyememe vardır duygusalizdir ama benzer maskelemeler insanları anlayamamalar bende de çok oluyor o yüzden düşündüm. Bazen herkesin çok üzülüp anlam yüklediği şeyler çok saçma geliyor mesela bir kadının neden hamile kalamayınca üzüldüğünü ve infertilitenin neden bu kadar hassas bir konu oldugunu hiç anlamazdım. Hatta icten ice "off uzuldugu seye bak millet ac ac" gibi seyler düşünürdum çok degil 2 sene oncesine kadar. 36 yaşındayım hala da cok anlamiyorum aslinda. Kimseye bunu soylemem tabi ki yuzune kimseyi kirmak istemem dusuncemi kendime saklarim. Şu an kendim de çocuk istediğim için biraz anlamaya başladım gerçi umarım önceden dalga geçtiğim şeyle sınanmam.
Off şu dalga geçtiğim şeyle sınanma korkusu.Benim de en çok korktuğum şeerden biridir

Off şu dalga geçtiğim şeyle sınanma korkusu.Benim de en çok korktuğum şeerden biridir

Yani ben hatta çocuğum olmuyor diye üzülen insanlara saçma bir şekilde sinir olurdum engelleyemedigim bir şekilde. Neden evlat edinmek veya koruyucu aile olmak varken bir insan illa doğurmak ister ne kadar benciller millet savaşlardan kaçıyor neler yaşıyor bunların derdine bak filan diye düşünürdüm. Tam ferhansin düşünce tarzı aslında. Altında gerçekten evlenip çocuk yapmak gibi zor ama toplumsal olarak konformist görevi üstlenecek stabiliteye sahip kesime büyük bir öfke var. Bu arada ben is gereği oradan oraya savrulan hiçbir iş güvencesi olmayan iskolik ve çok sefil bir hayat yaşıyordum ve çok ekstrem durumdaki insanlarla hasır nesirdim. Çocuk dogursam kim bakacak hangi parayla bakacak zaten dogru duzgun ilişkim bile yok zamanım yok vs vs aşırı sefil yalniz izole iskolik allahin dağındaki hayatımda bu bile imkansızdı.

Şimdi yerleştim ve erkek arkadaşım biyolojik cocuk istiyor ben de çok istemeye başladım. Infertilite ile cebellesen arkadaşlarım da var gerçekten onlarla da empati kurmaya başladım. Ama öncesinde ayıptır diye herkesten gizlesem de tam olarak ferhans tarzı garip bir öfkem vardı.

Belki de sen busundur, tedavi edilecek bir şeyin yoktur sadece böylesindir yani.

Ben her şeyi bir sağlık sorununa bağlamayı anlamıyorum. Bir insan empati yapmıyorsa belki de yapmak istemiyordur ya sadece? Zaten kendinden farklı düşünenlere empati yapmak kolay bişey değil? İlla neurodivergent olmaya gerek yok. Her eksik kaldığımız bir yeteneği bir hastalıkla bir travmayla ilişkilendirelim o zaman.
Yani ne bilim ozaman homofobiklerin bi travmaları var, ondan empati yapamıyorlar? Onlara neden kimse tanı koymuyor? Sayıca çok oldukları için mi?
Ben konu sahibiyle ilgili koyduğun teşhislere katılmıyorum. Ve baya baya evli insanları kıskandığını, koca bulamamaktan şikayetçi olan yüzeysel sıradan bir kadın olduğunu düşünüyorum. Bu konuları da dikkat çekmek için açtığını düşünüyorum. Hepsi bu

Ben her şeyi bir sağlık sorununa bağlamayı anlamıyorum. Bir insan empati yapmıyorsa belki de yapmak istemiyordur ya sadece? Zaten kendinden farklı düşünenlere empati yapmak kolay bişey değil? İlla neurodivergent olmaya gerek yok. Her eksik kaldığımız bir yeteneği bir hastalıkla bir travmayla ilişkilendirelim o zaman.
Yani ne bilim ozaman homofobiklerin bi travmaları var, ondan empati yapamıyorlar? Onlara neden kimse tanı koymuyor? Sayıca çok oldukları için mi?
Ben konu sahibiyle ilgili koyduğun teşhislere katılmıyorum. Ve baya baya evli insanları kıskandığını, koca bulamamaktan şikayetçi olan yüzeysel sıradan bir kadın olduğunu düşünüyorum. Bu konuları da dikkat çekmek için açtığını düşünüyorum. Hepsi bu

Evet abartıyor bahane buluyor olabilirim haklı olabilirsiniz. Konu sahibini çok da tanımıyorum. Öylesine aklıma gelen düşüncelerdi sadece.

Merhaba başlıktan da anlaşılacağı üzere ben bir türlü çapkınlıklarımdam vazgeçemiyorum.terapiste gidiyordum bu tarz davranışların bana ve mevcut ilişkilerime zarar verdiğini konuştuk.hayatımda 5 senedir var olan ilişkime zarar verdiğimi anlayıp sürekli karar alıyorum ama bir türlü devamını getiremiyorum.3 gün 5 gün sonra yine eski taş eski hamam.ben bu hayatı çok seviyorum ama herşeyin bir bedeli var diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor.hayat çok renksiz, tatsız gelmeye başlıyor.keyfim olmuyor.zaten etrafımdaki herkes de söylemeye başlıyor.sadakatli, çizgileri net olan kadınlara benim gibiler denk gelir.benim gibilere de kaliteli, sadakatli erkekler denk geliyor.hayat ne tuhaf.en son yine bir karar vermiştim işte yine uygulayamadim.yaptıklarımın karaktersizlik ve kötü bir hayat tarzı olduğunu hiçbir zaman düşünmedim ve hâlâ daha düşünmüyorum.asıl neden bu galiba.diğer insanlara uyum sağlamaya çalışıyorum sadece.eee içten gelmeyin de olmuyor sanırım.yaa ben niye diğer insanlar gibi düşünemiyorum? Gittim belki hastayımdır diye ilaç kullandım, terapiye başladım.yok yine sizler gibi düşünemiyorum.bana terapisti empati yap.karşımdaki adam başkasıyla sevişip yanına gelse ne düşünürsün falan diyor ama ben rahatsız olmazdım ki duşunu alıp geldikten sonra.ben de bu tarz manevi kavramlar yok galiba.hayatımdaki insana değer veririm elimden gelen herşeyi yaparım değer veriyorsam ama şu sadakat kavramı benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.değer vermeyi sadakatla bağdaştıramıyorum.ne yapmak lazım bilemiyorum. ki.yargılamazsaniz sevinirim çünkü ben de biliyorum toplumun genel değer yargılarını.memnun olmadığımı da belirtiyorum zaten.çevrenizde benim gibi tanıdıklarınız falan var mı acaba?
Bunlar senin normalin ise seni rahatsız etmemeli, memmun olman gerekiyor tuhaf gelmemesi lazım. Niye sorun var ki o zaman?

Yani ben hatta çocuğum olmuyor diye üzülen insanlara saçma bir şekilde sinir olurdum engelleyemedigim bir şekilde. Neden evlat edinmek veya koruyucu aile olmak varken bir insan illa doğurmak ister ne kadar benciller millet savaşlardan kaçıyor neler yaşıyor bunların derdine bak filan diye düşünürdüm. Tam ferhansin düşünce tarzı aslında. Altında gerçekten evlenip çocuk yapmak gibi zor ama toplumsal olarak konformist görevi üstlenecek stabiliteye sahip kesime büyük bir öfke var. Bu arada ben is gereği oradan oraya savrulan hiçbir iş güvencesi olmayan iskolik ve çok sefil bir hayat yaşıyordum ve çok ekstrem durumdaki insanlarla hasır nesirdim. Çocuk dogursam kim bakacak hangi parayla bakacak zaten dogru duzgun ilişkim bile yok zamanım yok vs vs aşırı sefil yalniz izole iskolik allahin dağındaki hayatımda bu bile imkansızdı.

Şimdi yerleştim ve erkek arkadaşım biyolojik cocuk istiyor ben de çok istemeye başladım. Infertilite ile cebellesen arkadaşlarım da var gerçekten onlarla da empati kurmaya başladım. Ama öncesinde ayıptır diye herkesten gizlesem de tam olarak ferhans tarzı garip bir öfkem vardı.
Benim de bu tarz öfkelerim vardı.Örneğin 13-14 yaşlarındayken sevgilisi olan kızlara kötü gözle bakıyordum ama aslında ailem tarafından baskılandığım için onlara karşı bir öfke hissetiğimi farkettim.Tabi bu toplumda çok görülen bir şey özellikle çeşitli tabularla baskılanan bir kadınsanız

Bence
Bence sadece bir fikir sunarak cözüm bulmaya çalıştı en büyük kk.Ama tabi siz de haklısınız.

Bence

Bence sadece bir fikir sunarak cözüm bulmaya çalıştı en büyük kk.Ama tabi siz de haklısınız.

Benim dusuncemin sebebi şundan aslında, empati kuramayan kötü insanların hepsi tabi ki tanili değil yani insanların çoğu empati yapamıyor zor olan empati yapmak zaten White Mocha White Mocha bence de çok haklı. Ferhansin bir durumu olduğu fikri aklıma surdan geldi kadin dusmanligi yani öyle normal bir kadın düşmanlığı tarzı değil sanki empati duygusu hepten zedelenmiş dışlanmış garip sosyal olarak hiç uyum sağlayamayan bir insan tarzı yazıyor. Yani böyle normal asgari düzeyde bir empatisi de yok gibi geldi. Veya herkesin bir sevdigi arkadaşı filan olmaz mi sanki bu arkadas cok yalnizmis gibi yaziyor. O yüzden belki bir durumu olabilir diye düşündüm. Ama tabi ki bilemem. Şimdi bizi üzen herkese de narsist diyoruz. Bu şekilde yafta koymak moda oldu belki de ondan etkilendim.

Benim dusuncemin sebebi şundan aslında, empati kuramayan kötü insanların hepsi tabi ki tanili değil yani insanların çoğu empati yapamıyor zor olan empati yapmak zaten White Mocha White Mocha bence de çok haklı. Ferhansin bir durumu olduğu fikri aklıma surdan geldi kadin dusmanligi yani öyle normal bir kadın düşmanlığı tarzı değil sanki empati duygusu hepten zedelenmiş dışlanmış garip sosyal olarak hiç uyum sağlayamayan bir insan tarzı yazıyor. Yani böyle normal asgari düzeyde bir empatisi de yok gibi geldi. Veya herkesin bir sevdigi arkadaşı filan olmaz mi sanki bu arkadas cok yalnizmis gibi yaziyor. O yüzden belki bir durumu olabilir diye düşündüm. Ama tabi ki bilemem. Şimdi bizi üzen herkese de narsist diyoruz. Bu şekilde yafta koymak moda oldu belki de ondan etkilendim.
Ben sana katılıyorum. Ben de ferhansın rahatsızlığı veya rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum.

Dünyada dümdüz kötü, kıskanç, empati yoksunu insanlar var. Ancak o kişiler insanların tepki vereceklerini bildiklerinden bu duyguları içinde yaşıyor veya sadece çok yakınlarını dile getiriyorlar. Ferhans küçük bir çocuk gibi. Ne düşünüyorsa pat diye söylüyor. Otokontrolu sıfır. Forumdaki tek kıskanç insan o değil. Ben mesela bazı konularda bazı üyelerin içten içe yaşadıkları kıskançlıkları hissedebiliyorum. Ancak bunu alttan alta, sanki o kişiyle bir sorunu yok da iyiliğini düşündüğünden böyle konuşuyor gibi yapıyorlar. Ferhansda bunlar yok. Örneğin bir üye kendisinin çok güzel bir ilişkisi olduğunu ballandıra ballandıra anlatınca bir anda kriz geçirip saydırıyor. O kişinin anlattıklarına özenen tek kişi ferhans değildir eminim ki. Ancak kendini kontrol edemeyip ağzına geleni saydıran hep o oluyor.

Ben sorun ne bilemem bir yetkinliğim yok. Sadece inşallah sorun teşhis edilir ve mümkün mertebe daha iyiye gider diye iyi dileklerimi sunuyorum sadece.

Ben sana katılıyorum. Ben de ferhansın rahatsızlığı veya rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum.

Dünyada dümdüz kötü, kıskanç, empati yoksunu insanlar var. Ancak o kişiler insanların tepki vereceklerini bildiklerinden bu duyguları içinde yaşıyor veya sadece çok yakınlarını dile getiriyorlar. Ferhans küçük bir çocuk gibi. Ne düşünüyorsa pat diye söylüyor. Otokontrolu sıfır. Forumdaki tek kıskanç insan o değil. Ben mesela bazı konularda bazı üyelerin içten içe yaşadıkları kıskançlıkları hissedebiliyorum. Ancak bunu alttan alta, sanki o kişiyle bir sorunu yok da iyiliğini düşündüğünden böyle konuşuyor gibi yapıyorlar. Ferhansda bunlar yok. Örneğin bir üye kendisinin çok güzel bir ilişkisi olduğunu ballandıra ballandıra anlatınca bir anda kriz geçirip saydırıyor. O kişinin anlattıklarına özenen tek kişi ferhans değildir eminim ki. Ancak kendini kontrol edemeyip ağzına geleni saydıran hep o oluyor.

Ben sorun ne bilemem bir yetkinliğim yok. Sadece inşallah sorun teşhis edilir ve mümkün mertebe daha iyiye gider diye iyi dileklerimi sunuyorum sadece.

Evet evet tamamen bundan öyle dedim sanırım. Yani böyle neredeyse çocuksu ve naif bir şekilde ifade ediyor icindeki kiskancligi filan ya. Normalde her kiskanan insan boyle yapmiyor. Ama normal hayatında insanların yüzüne bir şey söylüyor mudur, nasıl davraniyordur bilemedim.

Ya zeka olarak bir insan geri değilse, çevresine karşı da kendi durumuna karşı da belli bir gözlemi, farkındalığı varsa ve topluma da adapte olası varsa illaki topluma bir yerinden, kıyısından köşesinden adapte oluyor. Tip 1 bipolar tanılıyım, psikotik mani atakları yaşayabiliyorum (Gerçeklik algım zedelendi), oldukça zorlayıcı bir rahatsızlık olduğunu bilirsiniz muhtemelen ama evliyim, çocuk büyütüyorum, şu sıralar da bildiğiniz klasik ev hanımına bağladım arkadaşlarımla kahve içmece falan fıstık takılıyoruz. Bundan belki 15-16 sene önce aralıklı psikoterapi desteği gördüm, biraz kendimi fark etmek konusunda faydalandım, sonrasında da bol bol okumalar gerçekleştirerek hayatın akışına adapte oldum. Bir insan, durumundan şikayetçiyse bunu elinden geldiğince düzeltir. Yok "Ben böyleyim" diyorsa da olduğu şekliyle toplumun içinde var olma savaşını sürdürür, toplum onu ne kadar kucaklar artık o kısmını da bilemem. Ben de senelerce duygu durumumu orasından burasından törpülemekle uğraştım napalım, ben de hep "Abartıydım" anlatabiliyor muyum? Hepsi aynı anda olmuyor.

Ya zeka olarak bir insan geri değilse, çevresine karşı da kendi durumuna karşı da belli bir gözlemi, farkındalığı varsa ve topluma da adapte olası varsa illaki topluma bir yerinden, kıyısından köşesinden adapte oluyor. Tip 1 bipolar tanılıyım, psikotik mani atakları yaşayabiliyorum (Gerçeklik algım zedelendi), oldukça zorlayıcı bir rahatsızlık olduğunu bilirsiniz muhtemelen ama evliyim, çocuk büyütüyorum, şu sıralar da bildiğiniz klasik ev hanımına bağladım arkadaşlarımla kahve içmece falan fıstık takılıyoruz. Bundan belki 15-16 sene önce aralıklı psikoterapi desteği gördüm, biraz kendimi fark etmek konusunda faydalandım, sonrasında da bol bol okumalar gerçekleştirerek hayatın akışına adapte oldum. Bir insan, durumundan şikayetçiyse bunu elinden geldiğince düzeltir. Yok "Ben böyleyim" diyorsa da olduğu şekliyle toplumun içinde var olma savaşını sürdürür, toplum onu ne kadar kucaklar artık o kısmını da bilemem. Ben de senelerce duygu durumumu orasından burasından törpülemekle uğraştım napalım, ben de hep "Abartıydım" anlatabiliyor muyum? Hepsi aynı anda olmuyor.

Çok geçmiş olsun 💞 katılıyorum size. Topluma adapte olmak istersen oluyorsun bence de. Insanlarin senden birkac beklentisi var sadece aslinda önemli olan onu fark etmek ve kendini fark etmek ve uyum sağlamaya çalışmak belki de. Ben eskiden arkadaşlık kuramazdim dehb yüzünden çünkü kimseyi dinlemezdim bile konu ilgimi cekmiyorsa. Herkese kendi aklımdan geçeni anlatırdım. Meğersem disardan bencil ve düşüncesiz duruyormusum. Ergenlikten sonra fark edip düzelttim şimdi normal arkadaşlarım var çünkü insanlarla ilgilenmeye başladım biraz. Ferhans konusunda ise emin olamadım ne derdi var neden mutsuz ne istiyor onu da çok anlamadım.

Umarım kızınız olmaz,böyle büyük büyük konuşanlar genelde yaşar ve yutar. Bu arada hanımefendinin yaşam tarzını savunmuyorum sizin üslubunuzu ve yargılamanızın şeklini çirkin bulduğumu söyledim yoksa herkes yargılamış eleştirmiş ama daha güzel üslupla ötekileştirmeden bütün mesele üslup . Hoşçakalın
Neden büyük konuşayım ya hu, sadece çoklu eşliliği doğru bulmuyorum, tövbe tövbe iyice cılkını çıkardınız bu empati yapmanın, kötü bir şeyi savunacak kadar da ahmak değilim, kim kimle sevgiliyse veya evlenmeden beraber olmayı tercih etmişse bu kimseyi ilgilendirmez zaten , benim bahsettiğim şey sağlıksız ve psikolojik olarak da kötü etkileyen ilişkiler, Allah aşkına alıntılamayın beni laf anlatamam daha fazla ...

karşımdaki adam başkasıyla sevişip yanına gelse ne düşünürsün falan diyor ama ben rahatsız olmazdım ki duşunu alıp geldikten sonra.

Olabilir. Yargilamiyorum. Çünkü kadınlar yüzyıllarca zaten cokesli yaşadı. Erkekler aynen böyle yaptı. Kadınlarda çocuk doğurma yarısına girdi.

değer vermeyi sadakatla bağdaştıramıyorum

Şu cümleyi heralde bir çok erkekten duyabiliriz. Ben seni seviyorum diyor ama bı bakmışsın aldatmis. Çok konu okuduk böyle.Ama bı kadından inan çok çok az duyuyoruzdur. Çünkü kadınlar genellikle bağlanmayı ve sadakati temsil ediyor. Onca aldatan adam olmasına rağmen kadınlar gene de aldatan kocalarına bile sadık kalıyor. Aldatılan kadın olunca genelde ilkinde affediyor erkekse çoğunlukla ilkinde bile affetmiyor. Bence bu konular iyi araştırılmalı.

Acaba geçmişten intikam alma gibi bir durumunuz mu var ? Veya bir erkeğin aldatması (babanız olabilir) ona karşı geliştirilen bir savunma mi? Hani normallestirme gibi. İçe atılan bir durum mu var.

Back