Oldu paşam başka..

Açıkçası yorumlarin hepsini okuyamadim k.bakmayin
Samimi şekilde gorusmuyosaniz bile evinize gelmisler sonuçta bilemedim yani misafir nede olsa

evime gelen misafir bana saygı duymalı o zaman... sonuçta misafir diye köpeğimi yavrumu odaya kapatacak değilim. benim de var köpeğim ve korkan arkadaşım ne zaman gelse odama kapatırdım, o da havlar dururdu. sonra dedim ki ''yahu neden kapatıyorum ki, o da bu evin sahibi, evime gelen benim kurallarıma uysun'' dedim. arkadaşıma da uygun dille söyledim ''odaya kapatınca rahatsız oluyor kusura bakma canım uzun zaman sakinleştiremiyorum sen gidince bile, bi daha kapatmam odaya'' dedim. arkadaşım da ''sevmediğimden değil korktuğumdan ve alerjim olduğundan yanlış anlama, o zaman benim oturduğum odanın kapısını kapat, benim olduğum odaya girmesin yeter'' dedi.
ben de artık öyle yapıyorum. köpeğim evde istediği gibi gezip dolaşıyor, arkadaşımı kapatıyorum odaya tabiri caizse. tabi ara sıra bizim kapıya da dayanıyor, yanımıza gelmek istiyor, içeri aldığımda da kucağımdan indirmiyorum.

Benimde Evimde Bir Kedim birde Kuşum Var Geçenlerde evime bi akraba geldi kediyi görür görmez bunu bi odaya Kapatırmısın dedi Bende Hayır Kapatamam İstersen Sen oturma Odasına gir Kapıyı Kapat diğer Alanlar Kedime Yeter dedim :))) bu sözümden sonra bozuldu ama Kediye'de Alıştı sonuçta Kimse İçin evimdeki canlıyı Kapatamam Sevmeyen istemeyen gelmesin Gönüller bir :)

Keşke, köpekleri odaya kapadığımızda çok havlıyorlar komşular rahatsız oluyor şikayete geliyorlar gibi bi bahane uydurup dışarı götürmeseydiniz.
Anneniz babanız geldiğinde köpeklerden korksalar onlar için de mi odalara sokmazsınız merak ettim. Ya da mesela köpeklerin tüm gün evde durmasıyla birkaç saat odada durmalarının ne farkı var? Köpekler hiç bir odada birkaç saat boyunca çıkmadan kendi kendilerine durmuyorlar mı?
Konuda esas itici gelen dıdınızın dıdısının sırf evi görüp bir yeri şişmesin diye emrivaki yapıp gelmesi.

Ben de bir kere komşunun yaşıt kızını davet etme gafletinde bulunmuştum içeri girdi ben kediden korkarım dedi kızım kendini paraladıkoyduğum odada. Gitsin diye kızın gözüne baktıydım ve bir daha ne onlara gittim ne de davet ettim..

Atlamadılar sadece ilk kapıda hırladılar o da yabancı gördükleri içindi
Kıyamam. Nasil ki çocuğun çok yaramaz odaya kapat biz de burda rahat rahat takilalim denilmezse, bu da denmemeli bence.Onlarda bir nevi evlat gibidir sahibine. O yüzden haklısınız.

Babam rahatsız olur gelmez genelde siz gelin kızım der. Gelincede hayır der hemen o tarafa geçmezler. Odada durmaları onları kısıtlamak ve hayvanların psikolojisini bozuyor kedim onu odaya kapattığımızda kusup bizi cezalandırıyor onların keyfi için ben kusmuk mu temizliyeceğim yok yere.
İnsanlar garip gerçekten kendi gelinin nişanı bizden önce oldu bizden sonra evlendiler gelini hamile şimdi benim bebeğimin kesesinin gelişmeyip kürtaj olduğumu bile bile sen hala kalamadın mı hamile dedi densiz işte hiç muhattap bile olmak istemedik o yüzden

Bende korkuyorum hakkaten zaten o gözle yorum yaptım
Esimde köpek hastasi iki yavrumuz var ama bahçede besler sadece kucagindayken yaklasirim
Sokakta biyerde bi köpek görsem dizlerim titrer o derece alisamiyorum hiç
Demek istediğim bende bi arkadasimn yaşam tarzı boyleyse saygı duymaya calisirim ama gorusmelerimiz hep böyle skintili olur heralde herkes bir olmuyor çünkü

Kıyamam. Nasil ki çocuğun çok yaramaz odaya kapat biz de burda rahat rahat takilalim denilmezse, bu da denmemeli bence.Onlarda bir nevi evlat gibidir sahibine. O yüzden haklısınız.
Bu sevgiyi yaşamayan bilmiyor ki sinirli oluyorum ya da üzgün olduğumda ellerimi yalamalar kucağıma zıplamalar falan nasıl kapatayım şimdi odaya

Sahibi icerideyken kediyi kopegi ayri odada birakmayi hayvanlar anlamiyor. Ustelik misafir gelmesi onlar icin heyecan verici bir sey ve bu sekilde disarida birakilmak onlari huzursuz, mutsuz ediyor.

Cocuktan farklari yok, siz cocugunuz odasında tek basina da oyun oynayabiliyor diye odasina kapatir misiniz?

Ağırlamanızı da hiç haketmemişler öyleyse. Böyleleriyle uzaktan yakından muhatap olmamak lazım.

Kapatırım çocuğumu da. Yanındaysam tabi.
Evde de hareketleri kısıtlı kedi köpeğin. Ona ne diyelim.
Bizim annemlerin kedi odaya kapatıldığını bile farketmiyor, kapatılmadığında da odalarda dolap üstlerinde keyif yaparken kayboluyor. Onda kapatılma kapatılmama algısı yok. Köpeğe gelince eve misafir gelince çok heyecan yapıyor ama onda da odada bekleme sonucu bir anormallik görmedim. Evcil hayvanların evde herhangi bir yerde yatıp uyumalarıyla ev sahibinin istediği odada yatıp uyuması arasında çok fark göremiyorum.

Doğduklarından beri bizimleler sürekli evde kısıtlı kalmaları çok farklı bir olay 1 odaya tıkılmaları çok farklı hemde evde bir yabancı varken iyice sinirleniyorlar

Doğduklarından beri bizimleler sürekli evde kısıtlı kalmaları çok farklı bir olay 1 odaya tıkılmaları çok farklı hemde evde bir yabancı varken iyice sinirleniyorlar
Sizinkiler biraz asi, kusma tepkileri falan.
Keşke benim de bir kedim olsa.

Sizinkiler biraz asi, kusma tepkileri falan.
Keşke benim de bir kedim olsa.
Eşim şimdi söyledi kediye hiç laf etmediler çünkü kedimiz cins kedi köpeklerimizi yavruyken sokakta bulduk sokak köpeği ya ondan istemediler dedi şok oldum bi insan böyle nasıl düşünür inşallah yanlış düşünüyordumdur

Benim de bir tane kedim var, oyle iyi anliyorum ki sizi. Ben cok net tavir koydum bu konuda:sevmiyorsaniz gelmeyin kardesim! O hayvan evin bireyi, bireyi de degil minnosu, cani, herseyi. Kendi evladim gibi gordugum bir canliyi milletin rahati icin odalara kapatamam, kimse de kusura bakmasin!

En iyisini yapmışsın canım

Kopeklerde ayrilik anksiyetesinden, sahibi evdeyken odaya kapatilmaya tepki olarak isemelerinden, kemirmelerinden, aglamalarindan, havlamalarindan ve bir yigin reaksiyonlarindan, sahiplerine kusmelerinden vs bahsedebilirim aslinda ama gerek yok. Kopek sahibi olan hemen herkes zaten bilir kopeginin tepkisini.

Siz kendi istegiyle yatip uyumasi ile baska odaya gonderilmesi, dislanmasi ve sahibine ulasamamasi arasinda fark goremeyebilirsiniz ama onlar goruyor.

Ay ne güzel yapmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…