• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

bu yıl son sınavları. Kendisi zaten tam zamanlı çalışıyor. Bu işlerin hızlı olmasını da kendisi istiyor. Zaten uzun süre peşimde koştu bana kabul ettirene kadar.. buraya bu konuyu açtığım zaman beni aradı. Arayıp yazıyor sürekli ilgileniyor ve görüşmek istiyor sözlüm. Ayrı duramıyor dayanamıyorum diyor.. anlayacağınız acele eden taraf ben değilim. Ben bi düğün olacaksa bişeyler düzgün olsun istiyorum, buraya korktuğum için yazdım ben

kimse hemen 1 günde evlenmedi senin '2 günlük sözlün' senin peşinden koştu diye sana tapmıyor.

insanlar gelmişler tanışmaya, arada iletişimsizlik var, öncesinden telefonda konuştuğunuzda bunun sadece bir tanışma olacağını belirtmeniz gerekiyordu

madem yine de dinlemediler, baban nasıl hemen 1 günde tanıştığı adamlara kız verdi. bir tanıyalım sizi, bir araştıralım, kız evi naz evidir diyemedi mi?

maddi olarak ölçme kendi değerini, bu durumlarda 'pırlanta gibi sözlünün' sana karşı ve ailesine karşı davranışı çok önemli. ki o da daha olgunlaşamamış belli.

daha okul bitmemiş, iş yok güç yok, kendi paranızı kazanmıyorsunuz bir de karşı taraftan hediye bekliyorsunuz.

sözlün okulunu bitirip askere gitmeli gelip işe başlamalı sonra da nişan için ne istiyorsanız ortak bütçenizden belirleyip almalısınız. bu sadece nişan için değil düğün ve sonrasında da geçerli.

Aile de gelmiş tanışmaya bir yüzük takalım madem bu kadar istekliler evlenmeye demiş, ben hiç erkek tarafında bir hata görmüyorum.

hata senin beklentilerinde.

kimse hemen 1 günde evlenmedi senin '2 günlük sözlün' senin peşinden koştu diye sana tapmıyor.

insanlar gelmişler tanışmaya, arada iletişimsizlik var, öncesinden telefonda konuştuğunuzda bunun sadece bir tanışma olacağını belirtmeniz gerekiyordu

madem yine de dinlemediler, baban nasıl hemen 1 günde tanıştığı adamlara kız verdi. bir tanıyalım sizi, bir araştıralım, kız evi naz evidir diyemedi mi?

maddi olarak ölçme kendi değerini, bu durumlarda 'pırlanta gibi sözlünün' sana karşı ve ailesine karşı davranışı çok önemli. ki o da daha olgunlaşamamış belli.

daha okul bitmemiş, iş yok güç yok, kendi paranızı kazanmıyorsunuz bir de karşı taraftan hediye bekliyorsunuz.

sözlün okulunu bitirip askere gitmeli gelip işe başlamalı sonra da nişan için ne istiyorsanız ortak bütçenizden belirleyip almalısınız. bu sadece nişan için değil düğün ve sonrasında da geçerli.

Aile de gelmiş tanışmaya bir yüzük takalım madem bu kadar istekliler evlenmeye demiş, ben hiç erkek tarafında bir hata görmüyorum.

hata senin beklentilerinde.

bizim kimseden beklentimiz yok herşeyin usülü var ancak o gün davranışlarıyla onlar bunun dışına çıktı. zaten ikimiz de çalışıyoruz ve askerliği beklemeyi kimse istemedi. düğün bu yaz olucak.. babam kız evi naz evidir demedi ama yıl içerisinde diyecek tabii. Merak etmeyin :)

Sevinmeniz lazım bence
Siz isteme derken nişan oluvermiş işte
Bi sürü tantana olmadan

Tabi önceden konuşulsa iyiymiş
Ama siz istemişsiniz bir göz Allah vermiş iki göz

Ben olsam sevinirdim işler daha hızlı oldu diye

Onemsemez bi sekilde bi kere geldik hepsi hallolsun anlayisindalar. Ekstra masraf cikmasin diye muhtemelen. Keske aileniz "biz bi tanisalim aileler birbirini arastirsin ondan sonra isteme olur" deseymis keske. Bozulmakta haklisin.

Onemsemez bi sekilde bi kere geldik hepsi hallolsun anlayisindalar. Ekstra masraf cikmasin diye muhtemelen. Keske aileniz "biz bi tanisalim aileler birbirini arastirsin ondan sonra isteme olur" deseymis keske. Bozulmakta haklisin.
Evet burada laf konu sahibine değil ailesine düşerdi
Orada burada biz kızı istemedik bile hemen verdiler demiyorlarsa

Evet burada laf konu sahibine değil ailesine düşerdi
Orada burada biz kızı istemedik bile hemen verdiler demiyorlarsa

Evet benim ailemde de hata var tabii. Sonradan gördüler bazı şeyleri, bundan sonra ağırdan alınır artık. Dediğiniz gibi öyle düşünmelerini istemiyorum. Zaten bu süreçte ailesiyle kardeşleriyle görüşme yapmicam. Oldu bittiye getirmelerinden rahatsız olduğumuzu biraz anlarlar diye düşünüyorum

Sonuçta yaptıklarına sadece bana değil. Kendi çocukları görüyor bile bile yapmadıklarını, bilmiyor numarası yaptıklarını.. kendi çocuklarını kandıramazlar. Böyle devam ederse araya mesafe koymak zorunda kalırım. Bi işin başlangıcı çok önemli. Üzülüyorum bu şekilde olmayabilirdi diye..

ne yapmak gerekiyor birşey yapmaya niyetleri yoksa düğünden sonra mesafeli olmak soğuk durmak mı lazım acaba
Eğer ki erkek arkadaşınla mutlu olacağına inanıyosan ve ailesi de gerçekten kötü insanlar değilse sadece söz olayını baz alarak kimseyle kötü olma derim.Olayların gidişatına göre tavır alırsın.Önemli olan küslük,kavga vs. olmadan işlerini halletmen.Unutma bu nişan düğün olaylarında yapılanlar asla unutulmuyo. Mutlu bir evliliğin olmasını istiyosan her şeyin üzerinde durma derim.

Eğer ki erkek arkadaşınla mutlu olacağına inanıyosan ve ailesi de gerçekten kötü insanlar değilse sadece söz olayını baz alarak kimseyle kötü olma derim.Olayların gidişatına göre tavır alırsın.Önemli olan küslük,kavga vs. olmadan işlerini halletmen.Unutma bu nişan düğün olaylarında yapılanlar asla unutulmuyo. Mutlu bir evliliğin olmasını istiyosan her şeyin üzerinde durma derim.

Ailesi taviz verirsek herşeye karışmaya meyilli gibi. Düğünde kınada da aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. En iyisi biraz ağırdan almak. Acele etmemek. Biraz geri çekilmem iyi olacak gibi..

sonradan olacağına başında olmuş. ayrıl kurtul bence. erkenden tanımışsın kayınvalideni. başta böyle yapan sonradan sana dünyayı zehir eder.

Erkek arkadaşının böyle bir planı sana haber vermesi gerekiyor mutlaka olur mu öyle. Biz isteme nişan aynı gün yaptık bilerek isteyerek biz eşimle istedik zaten aileler nasıl isterseniz dedi.
Mesela bir arkadaşım da ailesine söyleyememiş annesi biraz serttir ama çocuk tanışmaya geldiğimizde istiyecez seni hazırllıklı ol diye haber vermişti.
Tabi ki insan başka birşey arıyor altında.
Annenler de bozulur tabi hiç hazırlıksız kaçırır gibi. Kızını güle oynaya göndermek ister daha baştan prüz yaşanmış gerginlik olmuş böyle sizin evliliğinizde etkilenir ileride.
Konuş erkek arkadaşınla hoş olmadı böyle benden habersizce hareket etmen diye.
Bohça yapılır yapılmaz bilemem ama annen de özeniyorsa içinde kalmasın bence mutlaka söyle.

Erkek arkadaşının böyle bir planı sana haber vermesi gerekiyor mutlaka olur mu öyle. Biz isteme nişan aynı gün yaptık bilerek isteyerek biz eşimle istedik zaten aileler nasıl isterseniz dedi.
Mesela bir arkadaşım da ailesine söyleyememiş annesi biraz serttir ama çocuk tanışmaya geldiğimizde istiyecez seni hazırllıklı ol diye haber vermişti.
Tabi ki insan başka birşey arıyor altında.
Annenler de bozulur tabi hiç hazırlıksız kaçırır gibi. Kızını güle oynaya göndermek ister daha baştan prüz yaşanmış gerginlik olmuş böyle sizin evliliğinizde etkilenir ileride.
Konuş erkek arkadaşınla hoş olmadı böyle benden habersizce hareket etmen diye.
Bohça yapılır yapılmaz bilemem ama annen de özeniyorsa içinde kalmasın bence mutlaka söyle.

bohça zaten istemiyordum ihtiyaçları kendimiz yavaş yavaş hallederiz diye. Bizim isteğimiz arkadaşlar ve ailelerle özel bi törendi. Böyle apar topar iş yapmak değildi.. Dediklerinizi kendisiyle konuştum ama gerçekten o gün o da şaşkındı. Fazla üstüne gidemedim. Ama ailesine benden taviz yok bundan sonra, ne arama ne de sorma yapmicam

Bişe sorucam şimdi siz düğün falan konuşmadık dediniz ya yüzük takıldı olay kapandı mı orda? Yani söz-nişan bi arada oldu dediniz ya , aslında her şey havada geldi bana, hiçbişey konuşulmadan yüzük takılmış.
Ben evli değilim evli ablalarım belki daha iyi bilir ama bence bunlar 1 kere oluyo içinizde kalacağına kibarca söyleyin. Takı-hediye konusu nasıl konuşulur onu bilmiyorum ama nişanı zaten kız tarafı yapar. Bence sizinkiler arasın karşı tarafı x bey y hanım çocukların nişanı için biz şöyle bir yer düşünüyoruz gibi konuşsunlar. Yok yapmayın mı diyecekler?

Bişe sorucam şimdi siz düğün falan konuşmadık dediniz ya yüzük takıldı olay kapandı mı orda? Yani söz-nişan bi arada oldu dediniz ya , aslında her şey havada geldi bana, hiçbişey konuşulmadan yüzük takılmış.
Ben evli değilim evli ablalarım belki daha iyi bilir ama bence bunlar 1 kere oluyo içinizde kalacağına kibarca söyleyin. Takı-hediye konusu nasıl konuşulur onu bilmiyorum ama nişanı zaten kız tarafı yapar. Bence sizinkiler arasın karşı tarafı x bey y hanım çocukların nişanı için biz şöyle bir yer düşünüyoruz gibi konuşsunlar. Yok yapmayın mı diyecekler?

Düğün yazın olur diye konuşuldu. Annesi bizdeyken ‘inşallah siz de evinizi böyle güzel döşeyeceksiniz’ vs bana örnek veriyodu. İstemiyor değiller ancak geleneksel-bizi takmayan bi tavırları vardı.. sözlüm ailesiyle telefonda görüştü sonradan. Düğünü eşyaları vs güzel yaparız demişler. ben yine de şüpheyle yaklaşıyorum artık

Canım ne önemi var ki böyle şeylerin . Mühim olan sevgi saygı.

Üfff eski nişanlım ve sümsürük ailesi aklıma geldi öğğğk :KK34:bırak bırak hiç uğraşma düzelmiyorlar

Back