• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olaylı bir nişan.. ne yapmalıyım?

Herkesin yaninda ozur diledi mi? Ailesi ve aileniz yani. Hayal ediyorum da bir sofra kurulu,bir taraf yemiyor mal gibi bakiyor,diger taraf da sizsiniz, ne yapacaginizi bilmeden birbirinize bakip duruyorsunuz. O esnada sozlunuz ayaga kalkip ailem adina ozur diliyorum telafi edecegiz dedi mi? Sonradan ailesinin duymayacagi yerde ayaginizin altini da opse faydasi yok cunku.
Neden bu kadar iletisimsizsiniz? Biz de baska illere kiz istemeye gittik, kimin nerde ne yapacagi bile onceden belliydi rezil olmamak adina :KK66: ayni sekilde evimize kiz istemeye gelinirken de once su ikram bu ikram diye konusurduk. Dolayisiyla sozlunuzun evinizdeki duzenden haberi olmaliydi. Demediniz mi annem yemek hazirliyor ac karnina gelin diye? Veya sozlunuz annesine dememis mi anne yemekle baslayacak diye?

Tabiki söylemişti sabah kahvaltıya geldiklerini onlar da biz de önceden biliyoduk. Ayrıca ufak tefek hediyelik yaptık havlu, patik vs. Ailesi için. Bunları da onlara verdik. Karşılığında bu tavırla boş dönmeleri.. hem kendim için hem ailem için çok üzüldüm

Tabiki söylemişti sabah kahvaltıya geldiklerini onlar da biz de önceden biliyoduk. Ayrıca ufak tefek hediyelik yaptık havlu, patik vs. Ailesi için. Bunları da onlara verdik. Karşılığında bu tavırla boş dönmeleri.. hem kendim için hem ailem için çok üzüldüm
Hediye konusunda sozlunuz suclu uzgunum. Siz beklentilerinizi ona onceden soylemediyseniz de sizde de suc var. Yani ben anlamiyorum iki kisi birliktesiniz ve birbirinizin isteklerinden hic haberiniz yok muydu? Cok sasirdim yani.

Bunun disinda ailesi hediye yapmak zorunda degil, yapmak isteyen yapar siparis verilmez. Ama sozlunuz size alabilir,ki nisan onun nisani almaliydi. Yaslar kucuk sanirim

ben olaylı bir nişan olduğunu düşünmüyorum ben mi çok bekletisiz bi insanım acaba ondan mı bilmiyorum ama zaten nişanda bana göre bir yüzük yeterli ki onu da getirmişler
hem nişanı kız tarafı yapar masraftan kaçmak için yapılan bir hareket olduğunu düşünmüyorum
ayrıca kv adayın seni istemese neden geldikleri günü nişanı da yapalım desin
tek aklıma takılan yemek yenmemesi ama sofrada oturup öyle sadece oturdular mı yani eee siz de bişe demediniz x hanım y bey buyrun yemeğe gibi ne biliyim ben

Söyledik tabiki çok buyur ettik ancak uçakta yedik dediler. Onlar da bizim gibi doğulular, onların yöresinde sofradan hiçbirşey tatmamak büyük hakarettir.. bunu biliyorlar. Özellikle annesi akşam da yemekten tatmadı. Telefonda bizimle böyle konuşmuyordu. Nedir bu tavrın sebebi, düşündüğü başka gelin adayı varsa önce oğlunu ikna etseydi

Bu anormal davranişlar görmezden gelinir hoş görü ile karşilanirsa arkasi çorap sökügü gibi geliyor anormallikler hiç bitmiyor bil istedim. bi de sizin bi hazirliginiz yokken nisan, söz ,isteme herseyi bi çırpıda halletmek istemisler oldu olacak nikahi da yapsaydiniz da zahmet olmasaymış gelip gitmek bu kadar zor mu?ayrica kv hazretleri baska evde yemek yiyemiyorsa bi zahmet yatiya fa otele gitseydi

Söyledik tabiki çok buyur ettik ancak uçakta yedik dediler. Onlar da bizim gibi doğulular, onların yöresinde sofradan hiçbirşey tatmamak büyük hakarettir.. bunu biliyorlar. Özellikle annesi akşam da yemekten tatmadı. Telefonda bizimle böyle konuşmuyordu. Nedir bu tavrın sebebi, düşündüğü başka gelin adayı varsa önce oğlunu ikna etseydi
işte bunu diyorum başka gelin adayı olsa neden gelmişken yüzüğü de takalım desin?
bence takılacağınız tek şey yemek yememeleri onun dışında üzüleceğiniz hiçbirşey yok

Hediye konusunda sozlunuz suclu uzgunum. Siz beklentilerinizi ona onceden soylemediyseniz de sizde de suc var. Yani ben anlamiyorum iki kisi birliktesiniz ve birbirinizin isteklerinden hic haberiniz yok muydu? Cok sasirdim yani.

Bunun disinda ailesi hediye yapmak zorunda degil, yapmak isteyen yapar siparis verilmez. Ama sozlunuz size alabilir,ki nisan onun nisani almaliydi. Yaslar kucuk sanirim

Sözlüm benden 2 yaş küçük. Ancak işi var ve tam zamanlı çalışıyor. Zaten çok olgun. Bilseydi bana takı da alır getirirdi ancak aile oğluna nişan için geldiğini söylemiyor. İstemeye geliyoruz diyolar, onunla farklı konuşup kendileri farklı plan uyguladılar

Bu anormal davranişlar görmezden gelinir hoş görü ile karşilanirsa arkasi çorap sökügü gibi geliyor anormallikler hiç bitmiyor bil istedim. bi de sizin bi hazirliginiz yokken nisan, söz ,isteme herseyi bi çırpıda halletmek istemisler oldu olacak nikahi da yapsaydiniz da zahmet olmasaymış gelip gitmek bu kadar zor mu?ayrica kv hazretleri baska evde yemek yiyemiyorsa bi zahmet yatiya fa otele gitseydi

Evet o hareketlere kırıldık açıkçası. Babam annem ve ben hep birlikte birşeyler hazırladık. Herkesin çok sinirleri bozuldu. Olanların mantıklı açıklaması yok.. sadece üzgünüz. Şimdi sözlüm yazmıyor ben de yazamıyorum. Bazı şeyler doğal olarak ağırıma gitti, şuan hiçbirşey olmamış gibi yapamıyorum

Söz günü de ayrı tarafa geçip ağladım. Dün gece de öyle.. dumur olmuş durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum tutuldum. Yarın çocuk sahibi olsak bu aileyle nasıl olacak.

Sözlüm benden 2 yaş küçük. Ancak işi var ve tam zamanlı çalışıyor. Zaten çok olgun. Bilseydi bana takı da alır getirirdi ancak aile oğluna nişan için geldiğini söylemiyor. İstemeye geliyoruz diyolar, onunla farklı konuşup kendileri farklı plan uyguladılar
Sozlunuzun size taki almasi icin neyi bilmesi gerekiyordu anlamadim. Ailesinin yapmayacagini mi? Sozlunuz cok olgun bir insan degil size oyle geliyor. Olgun olsaydi sizin beklentinizi bilir ve bunu karsilayacak sekilde davranirdi. Sozlunuz ailesini yonlendirecek,aile kendisini degil.

Yerinizde olsam assssla evlenmem oyle biriyle
Ailesi olsun fark etmez. Sozlunuz basiretsizmis demek ki, iki kuru dal cicek alip bir cikolata yaptirip size hediyeler alip da ailesinin eline tutusturamamis oyle mal gibi gelmis. Ustune de otel muamelesi yapmis. Yuzsuz. Kusura bakmayin ama hatanin tamami sozlunuzde
Keşke kaçmasaydım da böyle huylarını ben de görseydim valla :( bu sizin başınıza gelmiş en güzel şey konu sahibi huylarını görmüş oldunuz bence her şerde bir hayır vardır bence yollarınızı ayırmalısınız. Ne düğününüz ne de evliliğiniz istediğiniz gibi olacak :( üzgünüm

Arkadaşım bence haklısın çünkü her genç kız hediye bekler müstakbel eşinin ailesinden sen bakma yok hediye mi istiyorsun vs yazanlara aynısı onlara yapılsa bak neler yapıyorlar o zaman gör illa ki pırlanta kolyeler, burma bilezikler beklemiyor insan ama nezaketen bir bohça ne bilem bir ince bileklik yada kolye küpe bunlar küçük şeylerdir lakin insana kendini değerli hissettirir ve ayrıca hediyelesmek sünnettir sizin ki sanki ters olmuş gibi onlar kız değil de siz kız almissiniz gibi bir tavir olmuş

Evet o hareketlere kırıldık açıkçası. Babam annem ve ben hep birlikte birşeyler hazırladık. Herkesin çok sinirleri bozuldu. Olanların mantıklı açıklaması yok.. sadece üzgünüz. Şimdi sözlüm yazmıyor ben de yazamıyorum. Bazı şeyler doğal olarak ağırıma gitti, şuan hiçbirşey olmamış gibi yapamıyorum
kaç yaşindasin bilemiyorum ama küçük oldugunu tahmin ederek abla tavsiyesinde bulunmak istiyorum.birşey nasil başlarsa öyle devam ediyor yani söz de nişanda ilgisiz olan aile kina ve dügünde de ayni davranislari sergiliyor ve o hazirliklar esnasinda eş adayinla tartişmalar yaşiyorsun çünkü ilgisiz aile maddi manevi evlatlarini yalniz birakiyolar sanma ki degisecekler.ayrica evinize gelip yataginizda yatip bi lokma yemek yememeleri çok ayip ben olsam ailenin yerinde begenmediniz yada temiz bulmadiniz heralde disaridan bisey soyleyelim derdim her hareketleri falsolu maalesef gormezden gelseniz tartisma cikmasin diye sussaniz devami da boyle olacak bana kalirsa sözlünle konuş bozuldugunuz kirildiginiz şeyleri söyle bakalim tavri ne olacak ayrica nişan kiz tarafina ait nişan yapmak istiyoruz de bakalim tepkisi ne olacak ohhh ne guzelmis bi kere gel soz isteme nisan herseyi aradan cikar

kaç yaşindasin bilemiyorum ama küçük oldugunu tahmin ederek abla tavsiyesinde bulunmak istiyorum.birşey nasil başlarsa öyle devam ediyor yani söz de nişanda ilgisiz olan aile kina ve dügünde de ayni davranislari sergiliyor ve o hazirliklar esnasinda eş adayinla tartişmalar yaşiyorsun çünkü ilgisiz aile maddi manevi evlatlarini yalniz birakiyolar sanma ki degisecekler.ayrica evinize gelip yataginizda yatip bi lokma yemek yememeleri çok ayip ben olsam ailenin yerinde begenmediniz yada temiz bulmadiniz heralde disaridan bisey soyleyelim derdim her hareketleri falsolu maalesef gormezden gelseniz tartisma cikmasin diye sussaniz devami da boyle olacak bana kalirsa sözlünle konuş bozuldugunuz kirildiginiz şeyleri söyle bakalim tavri ne olacak ayrica nişan kiz tarafina ait nişan yapmak istiyoruz de bakalim tepkisi ne olacak ohhh ne guzelmis bi kere gel soz isteme nisan herseyi aradan cikar

Büyükler sürekli ‘ya ailede sıkıntı olur ya da oğlanda’ diyor, bu işlerde mükemmellik olmuyor diyorlar bana.. ne yapacağımı bilmiyorum, sözlüm herşeyde gönlümü alıyor, uğraşıyor, çabalıyor, gözü doluyor. Onu öyle gördüğüm için kararsızım. Başıma ağrılar saplandı

Yıllar önce buna benzer bisey yaşamıştım.tanisma diye geldiler,isteme söz olayına girmek istediler.ustelik aileden kadın hiç kimse gelmemişti.ne annesi,ne kızkardeşi vs.erkekler toplanıp gelmişler tanışmaya güya.isteme söz işini aradan çıkaralım demişlerdi de,ablamın eşi yani eniştem bir gürledi bunlara gidiş o gidiş :) cok saygısızca bulmuştuk bu tavrı ve o gün o mesele tamamen bitti.iyi ki de bitmiş.yoksa eşimi taniyamazdim :)

Selamlar kızlar geçen yıldan beri güzel bir birlikteliğim vardı. Birbirimizi seviyoruz özellikle de sözlüm çok çok seviyor. Her fırsatta bunu gösterdi ve bu kısa zaman içinde kendini hem bana hem aileme tanıttı.. aileme ve çevreme çok saygılıydı, onlara da sürekli yardım ediyor benim çevreme ne kadar değer verdiğini her şekilde gösteriyordu. Ailesi memlekette, burada akrabası yoktu. Kalabalık bir ailenin en küçüğü.. Ailesiyle beni telefon aracılığıyla tanıştırdı. İyi anlaştık ablalarıyla kaynaştık annesi de ara sıra beni arıyo çok olumlu konuşuyodu. Ancak geçen hafta ilk kez tanışma ve istemeye geldiler..

Biz ailecek çok güzel hazırlıklar yaptık ve elimizden geldiğince güzel ağırladık. Ancak geldiklerinde kurduğumuz sofradan hiç yemediler, sonrasında annesi “şimdi gelmişken isteme, söz, nişan herşeyi aradan çıkaralım” dedi. Ancak bizim bundan haberimiz yok ve böyle bir hazırlık yapmadık. Ben çok çok kötü oldum ancak arada sözlüm vardı.. duruma müdahale edemedim. Ailem nişan için geldiklerine göre hazırlıklı gelmişlerdir diye düşünmüş ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmedi, birşey takılmadı. Ertesi gün bu şekilde memleketlerine döndüler, biz belli etmedik. saygımızı bozmadık.

Bütün bunlardan sonra ben şok halindeydim, şuan bu durum sözlümle bana da yansımış durumda. Bu sorunlar canımızı çok sıktı ve 2-3 gündür pek konuşmuyoruz, zaten kendisi sınav haftasında..

bizim tahminimiz oğlu için düşündükleri başka bir aday vardı. ancak benim suçum ne? Beni sözlüm seçti ve 1 yıl peşimden koştu. Benim için herşeyi yaptı. Bundan sonra ne yapacağım. Hiç bişey anlamıyorum lütfen yardım edin..
Sadece istememi oldu. Hem soz hem nisan diyorlar. Elleri bosmu gelmisler. Cok saskinim cokkkk.

Evet bir de bizde kaldılar. Bunlar önceden konuşulmuştu. Önemli değildi. Yaptıkları hareket çok üzdü bizi. Döndükten sonra bizi arayıp teşekkür ettiler çok güzel ağırladınız diye.. ancak şuan sözlümle aramız kötü. İlk kez böyleyiz.. ortalığı karıştırıp dönmüş oldular
Kiz evine (anne, baba veya buyuk kim var ise) sorulmadan nisan da yapilmaz nikah da dugun de.. Önceden soylemis olsalar, ailene bildirip fikirlerini almis olsalar sorun degil, niyet iyi olabilir ama yapilan şey hoş değil.. Buyuk nisan olmasi gerektiğinden değil ama her şeyin bi adabı, yolu yordamı var..
Sozlunle neden kotusunuz? Ailesini mi savunuyor?
Ilk kez boyleyiz demissin, onemli olan zaten ailesi isin icine girdikten sonraki tavri.. 2 kisiyken cok sorun cikmiyor zaten genelde.. Iyice gozlemle derim..

Büyükler sürekli ‘ya ailede sıkıntı olur ya da oğlanda’ diyor, bu işlerde mükemmellik olmuyor diyorlar bana.. ne yapacağımı bilmiyorum, sözlüm herşeyde gönlümü alıyor, uğraşıyor, çabalıyor, gözü doluyor. Onu öyle gördüğüm için kararsızım. Başıma ağrılar saplandı
aile bu .ömür boyu gormezden gelirim onemsemem diyorsan olabilir .sözlün madem anlayişlı gönlünü alir hemen kırıldıgın noktaları söyle.bakalim tavri ne olacak
Ayric merak ettigim bisey var söz nişan size emrivaki şekilde yapilmiş hiç nişana çagirmak isteyeceginiz aileniz eşiniz dostunuz yokmuydu nasil yaptiniz nişani

Kiz evine (aile buyuklerine) sorulmadan nisan da yapilmaz nikah da dugun de.. Önceden soylemis olsalar, ailene bildirip fikirlerini almis olsalar sorun degil, niyet iyi olabilir ama yapilan şey hoş değil.. Buyuk nisan olmasi gerektiğinden değil ama her şeyin bi adabı, yolu yordamı var..
Sozlunle neden kotusunuz? Ailesini mi savunuyor?
Ilk kez boyleyiz demissin, onemli olan zaten ailesi isin icine girdikten sonraki tavri.. 2 kisiyken cok sorun cikmiyor zaten genelde.. Iyice gozlemle derim..

Evet herşeyin hayırlısı olsun ben Sözlümü bu süreçte biraz tartıcam.. şimdi kendisi yazdı, benle konuşmayınca çok kötü olmuş. beni çok özlediğini söylüyor çağırıyor görüşmek istiyor..

Ayrıca şehir dışında evli olan bi ablası var, kız babasını arayıp niye böyle oldu demiş. Babaları da ‘söz böyle oldu ama kına düğün güzel yaparız evlerini güzel döşeriz’ demiş. Galiba döndükten sonra utandılar

Benim babam da ayrı nişan istemiyordu. Daha doğrusu kalabalık büyük törenli işleri sevmiyor. Prosedürleri hızlı geçelim diyordu. Bu yüzden o gün sessiz kalmak zorunda kaldım. Sözlüm dışardaydı, yine de arayıp ailesine sert tepki verdi. Aileler sabah anlaşmış gibi oldular ancak bizimkiler onların hazırlıklı gelmiş olduğunu varsayarak böyle yaptı. Uzaktan geldiler tekrar yormayalım dediler. Ancak akşam söz kesildiğinde bize hiçbir hediye verilmeyince benim ailem de ben de çok kötü olduk. İş işten geçmiş oldu birşey yapamadık. Herkes çocuk pırlanta gibi, onun hatrına takılma diyor. Evet pırlanta gibi ama şuan o da olanlardan etkilendi bana yazmıyor
Peki sözü nasıl kestiler yani - bu çocukları sözlediiiiiik beyler bayanlar- deyip herkes yatmaya mı gitti bu nasıl iş çiçek çikolata vs yok mu:olamaz:

aile bu .ömür boyu gormezden gelirim onemsemem diyorsan olabilir .sözlün madem anlayişlı gönlünü alir hemen kırıldıgın noktaları söyle.bakalim tavri ne olacak
Ayric merak ettigim bisey var söz nişan size emrivaki şekilde yapilmiş hiç nişana çagirmak isteyeceginiz aileniz eşiniz dostunuz yokmuydu nasil yaptiniz nişani

Nişan bu şekilde olurdu olmazdı vs kendi aramızda tartışırken zaten saat geçti ben ağladım bizimkiler beni yatıştırdı onlar da üzüldü. sonra kimseyi çağıramadık diyorumya ilk kez başımıza geliyo dumur olduk nası oldu bitti anlamadan geçti. Anlayacağınız ayıptır söylemesi içine ettiler

Back