- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.442
- 798
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Yahu anlamıyor musunuz düşünün ki ben işletme mezunuyum ve istersem vekilli öğretmelik çin başvuru yapıp uygun görülürsem yapabiliyorum..
Ben manyak mıydım gidip böyle birşeyi tercih etmek dururken elin özel şirketinde günümün 11 saatini heba edeydim giderdim bazıları gibi vekilli öğretmenlik yapardım..Ama ben bunu yapamam çünkü egitimim bu degil..
Müdür bize norm fazlası olup olmadıgını sınıf ögretmeni olup atanamadıgı için vekilli öğretmenlik yapıyor demiyor..
Bize nolmuşşşşş eger bilmem ne mezunu olupta öğretmenlik yapmak istemişse diyor..
Öyle oldugundan emin olabilsem en azından tutar evimi taşırdım ben zaten kiracıyım diyerek..Ama biz ne umitlerle bugünü bekledik
dedim canım suan okudukça burayı ikna oluyor..Düşünmeye başladı..bence de ya şöyle de ona tamamen israf çocuk1e başladığında ilerki yıllarda okul değiştirmek bağlanacağı için sıkıntı olur zaten 1.sınıf müfredatı ne ki allah aşkına abc ,okuma yazma azcık da matematik.Devamı laylaylom.O parayı verecek imkannı varsa kenara atsın ileride istediği liseyi tutturamazsa o zaman özel liseye gönderir.
Ben sizi anlıyorum o cümleyi kuran müdür kendi çocuğu için öğretmen seçmeyi bilir ama..
Çok acı bir gerçek ki öğretmen seçme en çok öğretmen velilerde görülen durum..
Herkes çocuğu için en iyi öğretmeni ister.
Ama şunu anlatmak istedim iyi öğretmen tecrübeli ya da tecrübesiz olmasına, ücretli ya da kadrolu olmasına bakarak anlaşılmıyor..
Gerçekten işletme mezunu bir arkadaşım nice kadrolulara taş çıkarır gönülden söylüyorum bunu.
Ama yine de ben de her üniversite mezununun öğretmenlik yapmasına karşıyım.
Eğitim fakültesi mezunlarının önü kapanıyor bu şekilde, atanamıyorlar..
Devlet 1000 tl ye ücretli çalıştırmayı tercih ediyor..Yazık günah.
Tek sizin çocuklarınıza değil yani atanamayan gencecik öğretmenlere de yazık..
ama siz ögretmen olabilmek için o işin egitimini almışsınız..Ben atanacagim zaman atamalar iptal edilmişti ve ben ücretli öğretmenliğe baslamistim iki buçuk ay ücretli calistim yeni mezun olmuştum acemiydim ama çok hevesliydim sonra atandim bütün velilerim çok üzülmustu yani yeni öğretmenler çokdaha hevesli oluyor genç ve dinamik oluyorlar
yahu ben de zaten veliniz degilimIyi ki boyle velilerim yok...
elbette ki yazık ben şimdi o öğretmenler atansa bunun sıkıntısını yaşamayacak daha mutlu olacaktık çocugumla ben mesela ..
Ama şunu da göz ardı edemeyiz faat sonuçta her meslegin kendine göre bir egitimi var ben işletme mezunu olarak asla vekilli öğretmen olmak istemem çünkü bu işe dair egitim almadım..
Zoruma gidiyor suan..çil avrusu gibi dagılıtılıyoruz ve müdürün kapısında konu hakkında bilgi sahibi edinmek için gittigimizde kapı duvar...Ne yapsın peki veli ?
Offf..
Bi arkadaş uyum haftası yaklaşıyor stresliyim demişti de millet sen ne biçim öğretmensin diyip üstüne yürümüştü. Oysa bahsettiği şey tam olarak buydu işte öğrenciden daha hevesli ve heyecanlı veliler ordusu en ufak bir terslikte ortalığı birbirine katmaya meyilli koca bir güruh :)
Ya telaşınızı anlıyorum ama mantıklı düşünemiyorsunuz bence olayın içinde olduğunızdan. Bir kere öğretmen doğum iznini neden zaten tatilde olduğu bir dönemde alsın ki? Sizin çocuğunuz size onunki ona kıymetli. Bir hafta daha kendi bakacak belki evde? Ayrıca sonra alması da saçma olurdu çocuk tam alıştı derken öğretmen değişirdi her şeye yeniden başlamak zorunda kalırdınız.
Ücretli öğretmenliği de kimse isteyerek yapmaz ama ihtiyacı var ki yapıyor sizin öğretmeniniz. Eğer büyükşehirdeyseniz sanmıyorum ki süt ürünleri mezununu ilkokul 1e ücretli versinler. Genelde küçük ilçelerde oluyor o tip şeyler.
Kolejdeki öğretmen eğer emekli değilse nuhtemelen o da atanamamış öğretmendir zaten. Çocuğu ha ona vermişsiniz ha kendi okulundakine.
Ama işin açığı çocuğum olursa ben de anasınıfından itibaren özel okula vermeyi düşünüyorum. Okullardaki sistemi bildiğimden özel okul bana daha disiplinli geliyor her açıdan. Ayrıca daha sosyal tabii ki. Eğer sizin sıkıntınız sadece öğretmense kendi okuluna devam etsin. Ama farklı açılardan daha sosyal, daha disiplinli, sadece fen odaklı değil her türlü sosyal aktiveteye güzel sanatlara açık bir çocuk için iyi bir özel okula göndermekte fayda var.
Yani öğretmeni bilmem elbette, çok iyi olabilir ancak okulun tavrı da hoş değil. Umursamaz davranmışlar. En azından sizlerle toplantı yapılabilirdi.koalina biz işte derslere maalesef giremeyecegiz..İlk hafta bu durumda olan 2 sınıfı haftaya okula gelin denilerek kapı önünden yollandık..
Ya hani bize denilen tek şey ama tek şey okulumuzun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz...Al bu cevap karşılıgında hangi veli olsa düşünmez kara kara ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?