- 29 Temmuz 2014
- 406
- 503
- 53
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Doğru söylüyorsunuz.Bir de güzel olan okullar hep insana uzak olurlar.Küçücük çocukların canına yazık her gün sabahın köründe kalkmak nedir iyi bilirimKaydediliyor ama kayıt parası çıkarıyorlar başınıza..
Al gülüm ver gülüm maalesef
hanımlar okulda 420 tane ilkokul 1. sınıf öğrencisi var neyse bu hadi önemli degil diyelim ki diyemiyorum 10 sınıfa bölmüşler okul öyle aman aman bir okul degil..Ama başka bir okula kaydını aldırmamız mümkün olmadıgı için buraya mecburen razı olmak durumunda kaldık..41 kişi çoook fazla ama burası istanbul biz 55 50 kişi olur diye bekliyorken 41'e a kaldık havalara uçacaktık düşünün.
Çok kötüyüm mantıklı düşünemiyorum irademi yitirdim sanki bir çogunuz vekil öğretmen tanımadan çok fazla abartıgımı düşünmüşsünüz haklısınızda.
böyle birşeyle karşılaşmak beni demorolize etti..
Ben işletme mezunu birinin mesela öğretmenlik yapmasına karşıyım (bu arada kendim de işletme mezunuyum ).Norm fazlası diyorsunuz böyleyse evet güzel ama ya degilse ?
İşte bu konuda müdürden bir bilgi sahibi olamadık..Sürekli sorulan sorular karşısında gergin gergin cevaplar vermesi gerdi bizi açıkçası..
Konu dışı olacak ama öğretmenler kafayı gramere takmıyor, müfredat öyle gerektiriyor. Ayrıca dil eğitimi, istek ve heves işidir. Aynı sınıfta olup aynı düzeye erişemeyen çok öğrenci olur.
Doğru söylüyorsunuz.Bir de güzel olan okullar hep insana uzak olurlar.Küçücük çocukların canına yazık her gün sabahın köründe kalkmak nedir iyi bilirim
Her uni bitiren vekil ogremenlik yapabiliyor. Amcamin kizi muhasebe okudu is bulamadi vekil ogretmenlik yapti. Dogum iznine ayrilan bi ogretmenin yerine..Öğretmen öğretmendir
Hepsi aynı okulu okuyor
Vekil olunca ezik mi oluyor yani
Evet uyuya uyuya gidiyorlar yazık :)
Ama akşam en geç 9 da uyumalılar zaten..
Ben çok kızıyorum gece 12 ye kadar Recep İvedik, Aşkı memnu izliyorlar çocuklarla birlikte..
Niye 9 da yatırmıyorsunuz? diye sorduğumda, Cevap: Vallahi hocam yatıramıyoruz dinlemiyor..
Ebeveyn kim belli değil artık, çocuk elinde oyuncak olmuş anne babalar..
Yani vaktinde yatsalar, sabah güzel bir kahvaltı ile çıksalar evden, erken uyanmak mesele olmaz aslında..
ahhhh dansmarueee öyle çoook ugraştım ki işten bile çıktım çocugumla ilgilenecegim ne güzel diye çünkü biliyorsun İstanbul'da çöpsüz üzüm gibiyiz..
Sınıf kontenjanları 24 kişi ekstra bir ücretten sadece mesela oku etkinligi dısında herhangi bir etkinlik düzenlersek dilerseniz ona da gönderebilirsiniz yok göndermem de diyorsanız zaten okulumuzun bünyesinde olan hazır etkinliklerimize katılacak dedi..Kahvaltı ve yemek okuldan sadece akşam yemeklerini evde yiyecek okul saatleri sabah 9:00 ve akşam 16:00
İngilize dersi için hem yabancı ögretmen hem de kendş bünyelerinde ki ingilizce ögretmenlerini anlattı okulu gezdim evet güzel begendim ama dansmarue ne bileyim ilkokul 1.sınıf öğrencisi ve verilen meblag ne bileyim suan işten çıktıgım için gerçekten zorlar bizi diye düşünüyorum ama eşim takma kafana diyor öderim ben diyor.
Ne Recep İvedik'i ne Aşk-ı Memnu'su ya ? oyun yaşındaki çocuklara bunlar mı izletilir ? Hele Recep İvedik izlettiren ailelere çok sinir oluyorum.Küçük küçük saygısız Recep İvedikler oluştu ortada.
Ben ilkokulda 8de yatıyordum saat 06:45de kalkıyordum valla.8i 1 dakika geçirdiğim görülmemiştir.Babam ''Alyson, kızım hadi yatağa'' dediği an fırlardım yatağıma
Maalesef ben de çok şaşırıyorum..
Bir anne baba böyle şeyleri nasıl izlettirir küçücük çocuğa aklım almıyor.
Çocuğun her istediğini yapmak, sınırsız özgürlük tanımak, yeni iyi aile anlayışı oldu
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..
Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
Hayır müdürü nuhh diyor peygamber demiyor bu konuda çok kötüyüm çok
Ben bu okul işlerine oldukça uzak sayılırım çünkü henüz okul çağına gelmedik ama konu sahibine hak veriyorum...bildiğim kadarıyla üniversite mezunu herkes vekil öğretmen olabiliyor..benim babamın çok yakın arkadaşının eşi bir zamanlar bankacıydı sonra çocuk vs derken işi bıraktı. Bir dönem duydum ki devlet okulunda vekil öğretmenlik yapıyormuş hatta he alaka dedim...kendisini çok severim ama çocuğumun öğretmeni olmasını istemezdim..öğretmenlik sadece öğretmekten geçmiyor eğitmeside var, çocuğun psikolojisi var, davranış bilimi var, boşuna formasyon almıyor bu insanlar. Yani bence her önüne gelen öğretmen olamaz...öğretmenlik çok ciddi bir iştir. Mesela ben doktorum ben doğum iznine ayrıldığımda benim işimi bir hemşire hanıma vermediler...bu iş buna benziyor...bence iyice emin olabilirseniz vekil öğretmenin sadece atanamamış bir öğretmen olduğuna bence iştende ayrıldıysanız koleje ilkokulda o kadar para vermek gereksiz..ama tam tersiyse bence bu yolda devam edin. Allah yardımcınız olsun...
arkadasım işetme mezunu ibbf'den mezun ve vekilli öğretmenlik yapıyor bize okul müdürü daha ne mezunu oldugunu bile söyleyemiyor...vekil ogretmen vekil ogretmenlik okulunda okumadi. butum öğretmenler ayni fakülteden çıkıyor. bunu biliyor musunuz?
18 Eylül'e kadar kesin kayıt yapılmaz ise bu haktan vazgeçmiş sayılıyorsunuz...kızlar bir sorum daha var şimdi kızımızın kaydı çıkan okula akşam üstü ugradık özel okul için teşvik priminden faydalanabilmek için ücret bodrosu dahilinde evrak doldurduk
bunu iptal ettirebilme şansımız var mı ?
Ben bu konuda teşvik çıkarsa özel okul seçimleri var ve ben yapmak istemiyorum..
eşime yazılanları okudum ikna oldu gibi sor bakalım dedi bu konuda teşvik için başvurumuz iptal oluyor mu dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?