• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
eni atanmış yeni mezun kadrolu bir öğretmen de olabilirdi.
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

Bence bu kadar paniklemeyin,yeni mezun ilk atama kadrolu bir öğretmen de olabilirdi ya da yılların öğretmeni de.Kadrolu olmayıp da çok özveriyle çalışan öğretmen arkadaşlarım var inanın,bilmeden tanımadan haksızlık etmemek gerek.Elbette ki istisnalar olabilir ...Ama bu işin eğitimini almış insanlar vardır karşınızda.
bu arada öğretmenler doğum iznine ayrılmak için belirli bir haftayı beklemek zorundalar yasal olarak biz de isteriz hamileyken çalışmayalım hatta çocuğumuzu birkaç yaşına getirelim ama doğum izni ,doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftadır,belki bu süreye bir kaç hafta kalmıştır bunun için rapor almıştır öğretmen .ayrıca öğretmeniniz şimdi rapor alıp ayrılmasaydı döneme başlasaydı çocuklar için daha zor olurdu ona alışmışken yeni bir öğretmenle karşılaşacaklardı.Siz kızmışsınız ama öğretmeniniz çocuklar için doğru olanı yapmış. Öyle değil mi ?

Bizde hamile öğretmen lise 1 denk geldi yarım dönemde sonra lise 2 de ondandır yabancı dil iyi değil gerçi öıretmenlerde konuşamıyorlar ya takmışlarr gramere kafayı yabancı gelse kaçarlar

E sanki kolejdeki öğretmen oraya KPSS ile mi atanmış ki?
Atanıp atanmaması gibi bir şeyi, öğretmenin zeka seviyesini tutup da buna bağlıyorsanız, ikisi de atanamamış.
Ayrıca öğretmen adayı olarak şunu söylemek istiyorum, branşım Türkçe ama branşım dışında bir sürü şeyden sorumlu olacağım, bu da elbet beni zorlayacak sınavda. Bu demek değil ki branşımda da başarılı olamayacağım.
Lütfen böyle düşünmeyin.

Ücretli öğretmeni görmediniz daha, ders işleyişini bilmiyorsunuz sırf ücretli diye, atanamamış diye ön yargınızdan istemiyorsunuz. Atanıp beş para etmeyen öğretmenler de var, zehir gibi kafası olan atama bekleyen öğretmenler de. Bu iş kadroyla olmuyor. Bence boşuna o kadar para vereceksiniz koleje. Yine de kızınız için en iyisi olur umarım.

juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .:KK43:

Merhaba ben devlette sınıf öğretmeniyim.
Endişelerinizi anlıyorum ancak çok canınızı sıkmayın.
Vekil ya da ücretli öğretmenlerin her zaman ilk yılı olmaz.
Genelde ücretli öğretmene 1. sınıf verilmez. ( Çok zorda kalmadıkça hele de ilk yılıysa..)

Size şu kadarını söyleyebilirim bazı ücretli öğretmenler bazı kadrolu öğretmenlerden çok daha çalışkan olabiliyor,
işine dört elle sarılıyor.

Atanmadan evvel ben de sizin gibi çok önyargılı bakıyordum hele de işletme mezunu
birisinin bu işi hakkıyla yapabileceğine asla inanmazdım..
Gözlerimle görünce fikrim değişti..

Tabi ki alanında eğitim almış olmak çok önemli, seçim şansım olsa ben de öğretmenlik eğitimi almış öğretmeni seçerdim.

Ama seçim şansım yoksa ön yargılı olmamaya gayret ederdim..

Ücretli öğretmenin sorun teşkil eden kısmı deneyimsizliğinden, bilgisizliğinden çok her an gidecek olmasıdır..
Öğretmen değiştiren çocukların yeni düzene alışmaları zor oluyor maalesef..

hayır just babası sagolsun :KK43:

Ama üstüne çok durmamıştı kızım 3 senedir kreş ve anadokuluna gidiyordu

Hata yapmış ama
Sanki böyle bir konun vardı diye hatırlıyorum
Keşke öğretmeseydi
İyi niyetle yapmıştır ama..
Daha sonra çocuk arkadaşları öğrenirken dersten sıkılıyor
Dikkati dağılıyor
Dikkat bozukluğuna kadar varıyor iş

denemeden bilemezsiniz..üstelik birinci sınıf ve inanın ikl yıl öğretmen kadar anne babanın ilgisiyle çocuk öğrenebiliyor..sadece öğretmene düşen görev değil ilk sene sabır ve azim işi...zaten diğer sene kendi öğretmeniniz gelir..belkide keşke vekil öğretmenimiz kasaydı diyeceksiniz,bilemezsiniz...

Bekar ve çocuksuz biri olarak diyeceklerimi ciddiye alır mısınız bilemiyorum ama en azından hala üniversitede okuyan bir genç olarak bişiyler söylemek istedim
Vekil öğretmendense 41 kişilik sınıflara takılmanızı beklerdim aslında.Yoksa öğretmen her yerde öğretmen..Ama ne yazıkki hepimizin çocukluğu böyle kalabalık sınıflarda çarçur oldu.Kim bilir ne hobilerimiz ne ilgi alanlarımız ne özel yeteneklerimiz vardı farkedemediler.Çocukluğum patates baskı yapmakla geçti.
İlkokul çağında yabancı dil eğitimi ve düşük mevcutlu sınıfları öğrenciler için çok uygun buluyorum.Umuyorum maddi açıdan çok zorlanmazsınız ve çocuğunuzu özel okula devam ettirirsiniz.

Çoğu özel okul sabahtan neredeyse akşama kadar ders işliyor aslında yeniden bir işe girip çalışsanız ? Çocuğunuzu ve eşinizi bütün gün evde bekleyeceksiniz gibime geldi.Önceden çalışan bir kadına zor geleceği kanaatindeyim.

yeni öğretmenler de çok özenli oluyorlar aslında bakarsan
bir öğretmenim şöyle demişti bana
"öğretmen meslek hayatının ilk 5 yılı kendini sonraki 5 yılı öğrenciyi hırpalar, sonrasında da kimseyi hırpalamamayı öğrenir"

bu sitede de görüyoruz ücretli öğretmenlik yapan
zor durumda olan
sınavı kazanamayan bir sürü bayan var
sizin heyecanlı olmanızı anlıyorum en iyisi olsun istiyorsunuz
ama bu öğretmenin
onlardan bir farkı olduğunu sanmıyorum
siz o okulu özenle seçtiniz eminim
bence devam etsin
mühim olan çocuğun barındırdığı cevher
öğretmeni bi gidip gör bence
zaten alışma haftası değil mi
olmadı değiştirirsiniz

Çok çok haklısın..
4 yıllık öğretmenim.
İlk 1. sınıf aldığımda deneyimsizim diye ben bile korkuyordum.
Ayrıca velilerin yeni öğretmenlere karşı bu bakış açısı gerçekten çok üzücü, söylemeliyim..

Mesleğimin ilk yılları içimde inanılmaz bir heves, heyecan..
Sınıfımı ellerimle süsledim tek tek, hazır süs bile almadım.
Onlara kelebekli şekerler yaptım, yaka kartları hazırladım..

Emekliliği yaklaşmış öğretmenler benimle alay ediyordu..
Yok artıkkk ya işiniz mi yok diye..

Kendince tecrübenin vermiş olduğu rahatlıkla benim deli dana gibi ordan oraya koşturuşum komikti sanırım :)

Aynen sınıf mevcudum 41 di.. Hepsi de okudu yazdı çok şükür..
4 şube içinde seviye ölçen sınavlarda en başarılı sınıf oldular..
En yeni öğretmen bendim oysa..

Umarım yeni, deneyimsiz öğretmenlere bu ön yargılı bakışı biraz olsun değiştirebilmişimdir..

Bekar ve çocuksuz biri olarak diyeceklerimi ciddiye alır mısınız bilemiyorum ama en azından hala üniversitede okuyan bir genç olarak bişiyler söylemek istedim
Vekil öğretmendense 41 kişilik sınıflara takılmanızı beklerdim aslında.Yoksa öğretmen her yerde öğretmen..Ama ne yazıkki hepimizin çocukluğu böyle kalabalık sınıflarda çarçur oldu.Kim bilir ne hobilerimiz ne ilgi alanlarımız ne özel yeteneklerimiz vardı farkedemediler.Çocukluğum patates baskı yapmakla geçti.
İlkokul çağında yabancı dil eğitimi ve düşük mevcutlu sınıfları öğrenciler için çok uygun buluyorum.Umuyorum maddi açıdan çok zorlanmazsınız ve çocuğunuzu özel okula devam ettirirsiniz.

Çoğu özel okul sabahtan neredeyse akşama kadar ders işliyor aslında yeniden bir işe girip çalışsanız ? Çocuğunuzu ve eşinizi bütün gün evde bekleyeceksiniz gibime geldi.Önceden çalışan bir kadına zor geleceği kanaatindeyim.

sabahtan akşama kadar ders yapmak iyi bir şey mi?
Çocukların dikkat süresi yetişkinlere göre daha kısadır ve zamanla artar
Biz bile bütün gün ders yapsak dağılırız
O yaşta bir çocuğun ders yapmaktan da öte önemli eğitimlere ihtiyacı var
o yaşta patates baskısı güzel bir etkinlik bence
hem çocuklar kendilerini en iyi resim yaparken ifade ederler :)

Kpssden atamasi yapilmadi diye o öğretmen değil mi sonuçta dört yil okumus egitim almis ama sinif bana kalabalik geldi ozele veya sinoflarin daha az mavcutta oldugu baska bir okula yollayabilirsiniz.bir de Doğum iznine öğretmen kafasına gore cikmiyor zaten 37. Haftaya kadar calisabiliyor herkesin olduğu gibi öğretmenin de en doğal hakki biz de insaniz değil mi :(

vekil öğretmenle tanışın derim. belki hoşunuza gider. ben kolejlerde okul öncesi öğretmenliği yapmış biriyim. kolej öğretmenleri ile vekil öğretmenler aynı kategoride.

Çok çok haklısın..
4 yıllık öğretmenim.
İlk 1. sınıf aldığımda deneyimsizim diye ben bile korkuyordum.
Ayrıca velilerin yeni öğretmenlere karşı bu bakış açısı gerçekten çok üzücü, söylemeliyim..

Mesleğimin ilk yılları içimde inanılmaz bir heves, heyecan..
Sınıfımı ellerimle süsledim tek tek, hazır süs bile almadım.
Onlara kelebekli şekerler yaptım, yaka kartları hazırladım..

Emekliliği yaklaşmış öğretmenler benimle alay ediyordu..
Yok artıkkk ya işiniz mi yok diye..

Kendince tecrübenin vermiş olduğu rahatlıkla benim deli dana gibi ordan oraya koşturuşum komikti sanırım :)

Aynen sınıf mevcudum 41 di.. Hepsi de okudu yazdı çok şükür..
4 şube içinde seviye ölçen sınavlarda en başarılı sınıf oldular..
En yeni öğretmen bendim oysa..

Umarım yeni, deneyimsiz öğretmenlere bu ön yargılı bakışı biraz olsun değiştirebilmişimdir..

çok tatlısın valla bizim evde iki tane emekli öğretmen var bilmez miyim :KK48:

juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .:KK43:

Bu sene ilk göreviyse bu sizin için artı bile olabilir, denemeden bilemezsiniz. Benim öğretmenlikte ilk senesi olan bir arkadaşım o kadar çok ilgileniyordu çocuklarla, o kadar bağlıydı, bir hata yaparım diye tir tir titrerdi ve çocuklara kendi çocuğu gibi bakardı... Tecrübeli öğretmenlerden ise çocuklara iyi davranmayanlar vardı. Şimdi arkadaşımın öğrencileri 2. sınıf oldular, bekar olmasına rağmen anneleri gibi olmuştu onların... İnşaallah iyi insanlarla karşılaşırsınız, kolejler ödemede kolaylık sağlar genelde, sarksa bile tolere ederler o kadar endişelenmeyin...

Back