- 21 Haziran 2014
- 392
- 941
- 208
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..
Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
eni atanmış yeni mezun kadrolu bir öğretmen de olabilirdi.
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
Bence bu kadar paniklemeyin,yeni mezun ilk atama kadrolu bir öğretmen de olabilirdi ya da yılların öğretmeni de.Kadrolu olmayıp da çok özveriyle çalışan öğretmen arkadaşlarım var inanın,bilmeden tanımadan haksızlık etmemek gerek.Elbette ki istisnalar olabilir ...Ama bu işin eğitimini almış insanlar vardır karşınızda.
bu arada öğretmenler doğum iznine ayrılmak için belirli bir haftayı beklemek zorundalar yasal olarak biz de isteriz hamileyken çalışmayalım hatta çocuğumuzu birkaç yaşına getirelim ama doğum izni ,doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftadır,belki bu süreye bir kaç hafta kalmıştır bunun için rapor almıştır öğretmen .ayrıca öğretmeniniz şimdi rapor alıp ayrılmasaydı döneme başlasaydı çocuklar için daha zor olurdu ona alışmışken yeni bir öğretmenle karşılaşacaklardı.Siz kızmışsınız ama öğretmeniniz çocuklar için doğru olanı yapmış. Öyle değil mi ?