- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
çok sagol kaolina18 Eylül'e kadar kesin kayıt yapılmaz ise bu haktan vazgeçmiş sayılıyorsunuz...
Yahu anlamıyor musunuz düşünün ki ben işletme mezunuyum ve istersem vekilli öğretmelik çin başvuru yapıp uygun görülürsem yapabiliyorum..
Ben manyak mıydım gidip böyle birşeyi tercih etmek dururken elin özel şirketinde günümün 11 saatini heba edeydim giderdim bazıları gibi vekilli öğretmenlik yapardım
Müdür bize norm fazlası olup olmadıgını sınıf ögretmeni olup atanamadıgı için vekilli öğretmenlik yapıyor demiyor..
Bize nolmuşşşşş eger bilmem ne mezunu olupta öğretmenlik yapmak istemişse diyor..
ayy pupilla öyle birşey olsa keşke ama sanırım anladıgım kadarıyla zaten atanmış öğretmenimiz dgum izninde oldugu için olmuyor ya da yanlış mı biliyorum ?kontes şu anda öğretmen atamaları yapılmadı bu hafta yapılacak belki vekil öğretmen gider kadrolu sınıf öğretmeni gelir
Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..
Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
yahu ben mi anlatamıyorumOgretmenin 6 saati tum gune esittir! Bir gun sinifa gir bakim. Ne demekmis anlarsin!
ben vermedim eşim tartıştı müdürle ve arabaya atladıgımız gibi koleje gittik çok konuştum ama sinir küpüydü bana laf ettirmedi o anda..Kizinizi ücretli öğretmene vermemizsiniz. Atanamayip kolejde çalışan öğretmene vermişsiniz cok mantikliymis. ÖĞRETMEN size mi soracak dogum zamanını
ayy pupilla öyle birşey olsa keşke ama sanırım anladıgım kadarıyla zaten atanmış öğretmenimiz dgum izninde oldugu için olmuyor ya da yanlış mı biliyorum ?
varya bunları arabada heeeep düşündüm hepp çok söyledim müdürle kavga edip okuldan nasıl çıktı anlamadım arkasından koştura koştura gittim adamın o derece..Aradaki farkları zaten siz biliyorsunuzdur..gönderin ya da göndermeyin diyemem..maddi olarak gücünüz yeterli ise gönderebilirsiniz. .Ancak size tavsiyem bütün okul hayatını yani liseyi bitirene kadar gonderebilecekseniz gönderin. .Burada da okula gondermek yetmiyor kıyafet ayakkabı gibi arkadaşlarından görerek sizden marka talep edebilir..bunları da gözaardı etmeyin derim..ve koleje giden bir yakınım vardı sonra devlete gönderdiler ve çocuk çok etkilendi..kabullenemedi ve koleje geri almak zorunda kaldılar. .tabii bunlar olabilecek bir ihtimal..
hangi anne olsa düşünürvekil öğretmene karşı neden bu negatiflik ? Bence yersiz kaygı 30-40 öğrenci o öğretmene emanet ediyor çocuklarını bence sizde bu kadar endişelenmeyin
ayy pupilla öyle birşey olsa keşke ama sanırım anladıgım kadarıyla zaten atanmış öğretmenimiz dgum izninde oldugu için olmuyor ya da yanlış mı biliyorum ?
Dediğim gibi ben bu konulara biraz uzağım sadece kendi bildiğim bir örneği verdim...dediğiniz doğrudur bişey diyemem ama benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu koleje yolluyor çocuğunu ve beğenmedikleri yada hoşlarına gitmeyen bir durum olursa buna öğretmen tercihi dahil hemen istedikleri değişikliği yaptırıyorlar yada ben hayretle bakıyorum dönem ortası okul değiştiren bile var..yani kısacası ve malesef para veriyorsan okul bir şekilde seni memnun etmeyi başarıyor o olamzsa başka okulda şansını deniyor...inanın ki ben anlamıyorum arkadaşlarımı hepsi nerdeyse bilindik tüm kolejleri birer yıl denemişler...Bahsettiğiniz durum kolejlerde de mevcut. Benim bir tanıdığım kendi mezun olduğu özel okulda, hiç alakası olmamasına rağmen öğretmenlik yapıyor örneğin.
hangi anne olsa düşünür
emanet ettigimiz öğretmenlerin kimler oldugunu evlatlarımıza neler sunabilecegi konusunda her anne gibi normal olanı düşünmeye gayret edip yapılan bu icraatin dogrulugunu suan sorgulayarak bir çözüm için sizlerden yardım talep ediyorum..
Çocuk bizim çocuklarımız ve elbette derd edinip durumu sorgulamak en dogal hakkımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?