Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Yahu anlamıyor musunuz düşünün ki ben işletme mezunuyum ve istersem vekilli öğretmelik çin başvuru yapıp uygun görülürsem yapabiliyorum..

Ben manyak mıydım gidip böyle birşeyi tercih etmek dururken elin özel şirketinde günümün 11 saatini heba edeydim giderdim bazıları gibi vekilli öğretmenlik yapardım..Ama ben bunu yapamam çünkü egitimim bu degil..

Müdür bize norm fazlası olup olmadıgını sınıf ögretmeni olup atanamadıgı için vekilli öğretmenlik yapıyor demiyor..

Bize nolmuşşşşş eger bilmem ne mezunu olupta öğretmenlik yapmak istemişse diyor..

Öyle oldugundan emin olabilsem en azından tutar evimi taşırdım ben zaten kiracıyım diyerek..Ama biz ne umitlerle bugünü bekledik

kontes şu anda öğretmen atamaları yapılmadı bu hafta yapılacak belki vekil öğretmen gider kadrolu sınıf öğretmeni gelir

kontes şu anda öğretmen atamaları yapılmadı bu hafta yapılacak belki vekil öğretmen gider kadrolu sınıf öğretmeni gelir
ayy pupilla öyle birşey olsa keşke ama sanırım anladıgım kadarıyla zaten atanmış öğretmenimiz dgum izninde oldugu için olmuyor ya da yanlış mı biliyorum ?

Aradaki farkları zaten siz biliyorsunuzdur..gönderin ya da göndermeyin diyemem..maddi olarak gücünüz yeterli ise gönderebilirsiniz. .Ancak size tavsiyem bütün okul hayatını yani liseyi bitirene kadar gonderebilecekseniz gönderin. .Burada da okula gondermek yetmiyor kıyafet ayakkabı gibi arkadaşlarından görerek sizden marka talep edebilir..bunları da gözaardı etmeyin derim..ve koleje giden bir yakınım vardı sonra devlete gönderdiler ve çocuk çok etkilendi..kabullenemedi ve koleje geri almak zorunda kaldılar. .tabii bunlar olabilecek bir ihtimal..

Kizinizi ücretli öğretmene vermemizsiniz. Atanamayip kolejde çalışan öğretmene vermişsiniz cok mantikliymis. ÖĞRETMEN size mi soracak dogum zamanını

Ogretmenin 6 saati tum gune esittir! Bir gun sinifa gir bakim. Ne demekmis anlarsin!
yahu ben mi anlatamıyorum

arkadaşım ben saat sorunu ya da ögretmenin tüm gününün nasıl geçip geçmediginin hesabını yapmıyorum

Ben bana gönderilen vekil ögretmen hakkında tam 1 hafta bilgi sahibi olamıyorum..

suan okullara adapte dönemi için erkenden başlayan diger sınıflar güzel güzel derslerini yaparken aynı durumda olan bizim okulun 80 ögrencisi 1 hafta geç gidecek okula..

Ve işin kötü yanı bu vekil öğretmen nedir necidir..Nereden mezun bu bize söylenmiyor...

Tabi ki sorgulayacagım

Kizinizi ücretli öğretmene vermemizsiniz. Atanamayip kolejde çalışan öğretmene vermişsiniz cok mantikliymis. ÖĞRETMEN size mi soracak dogum zamanını
ben vermedim eşim tartıştı müdürle ve arabaya atladıgımız gibi koleje gittik çok konuştum ama sinir küpüydü bana laf ettirmedi o anda..

Ücretli ögretmene vermek elbette mantıklı sadece ilk günün verdigi bir ton gerginlikle yapılan bu durumun suanda sıkıntısını paylaşıyorum ben...

derd edinmemiş olsam bunları düşünmemiş olsam asla konu açmaz ödenir amann beaaaa der işimi gücüme bakardım..

Eşimle deminden beridir konusuyorum yazılanları okuyorum...Niye peki ?
Çünkü içime sinmedi bu durum

vekil öğretmene karşı neden bu negatiflik ? Bence yersiz kaygı 30-40 öğrenci o öğretmene emanet ediyor çocuklarını bence sizde bu kadar endişelenmeyin

ayy pupilla öyle birşey olsa keşke ama sanırım anladıgım kadarıyla zaten atanmış öğretmenimiz dgum izninde oldugu için olmuyor ya da yanlış mı biliyorum ?

doğru biliyorsunuz kadrolu öğretmenin hakları saklıdır, yerine atama yapılmaz
ancak vekaleten bakılabilir..

varya bunları arabada heeeep düşündüm hepp çok söyledim müdürle kavga edip okuldan nasıl çıktı anlamadım arkasından koştura koştura gittim adamın o derece..

vekil öğretmene karşı neden bu negatiflik ? Bence yersiz kaygı 30-40 öğrenci o öğretmene emanet ediyor çocuklarını bence sizde bu kadar endişelenmeyin
hangi anne olsa düşünür

emanet ettigimiz öğretmenlerin kimler oldugunu evlatlarımıza neler sunabilecegi konusunda her anne gibi normal olanı düşünmeye gayret edip yapılan bu icraatin dogrulugunu suan sorgulayarak bir çözüm için sizlerden yardım talep ediyorum..

Çocuk bizim çocuklarımız ve elbette derd edinip durumu sorgulamak en dogal hakkımız

şu anda hangi okula hangi branştan öğretmen kadrosu ayrıldı açıklanmadı ama müdürlere liste gitti açıklara göre belli olacak diye biliyorum bi müdüre tekrar sorun bakalım sizin okul kadro açılmış mı belki denk gelir çok fazla bilmiyorum bu konuda bişey...

Ama size hak veriyorum bazı arkadaşalr ücretli öğretmenliği eğitim fakültesi mezunları yapıyo olarak biliyo heralde biraz gereksiz çıkışmışlar

Evet atanamadıkları ve iş bulamadıkları için yapıyolar ama kpss yaklaştıkça çoğu bir bir bırakıyo öğretmenliği bu da bi gerçek , ve olan öğretmen değiştiren çocuklara oluyor

Bahsettiğiniz durum kolejlerde de mevcut. Benim bir tanıdığım kendi mezun olduğu özel okulda, hiç alakası olmamasına rağmen öğretmenlik yapıyor örneğin.
Dediğim gibi ben bu konulara biraz uzağım sadece kendi bildiğim bir örneği verdim...dediğiniz doğrudur bişey diyemem ama benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu koleje yolluyor çocuğunu ve beğenmedikleri yada hoşlarına gitmeyen bir durum olursa buna öğretmen tercihi dahil hemen istedikleri değişikliği yaptırıyorlar yada ben hayretle bakıyorum dönem ortası okul değiştiren bile var..yani kısacası ve malesef para veriyorsan okul bir şekilde seni memnun etmeyi başarıyor o olamzsa başka okulda şansını deniyor...inanın ki ben anlamıyorum arkadaşlarımı hepsi nerdeyse bilindik tüm kolejleri birer yıl denemişler...

Vekil öğretmen kendini berbat hissetmiştir bence.İlk yılı,üstelik memurda değil,tecrübesi yok ve veliler okula gelip o derse girmesin diye kavga ediyor.Sonuç olarak o da bu işin eğitimini almadı mı,bence ilk öğrencileri olması avantaj bile olabilir.İlk yılı olacağı için çok hevesli olacaktır ve artık yılmış öğretmenlere göre daha hırslı.Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet diye başlığı görünce çok daha büyük bir şey beklemiştim.Bence rahat olun,istisnai olarak kötü bir özelliği olmadığı sürece vereceği eğitimden şüphe etmeyin.

ben sosyoloji mezunuyum yani öğretmenlikle hiç alakası olmayan bir bölüm
Ama birsürü sınıf arkadaşım mezun olunca devlette ücretli öğretmen-özelde de sınıf öğretmeni-felsefe rehberlik öğretmeni olarak işe başladı.Atıyorlar faceye bol bol fotoğraf..
yAni deneyimsiz-eğitim fakültesi okumamış öğretmenden korkuyorsanız kolejde de karşılaşabilirsiniz..

Derse hangi ogretmenin girdiginin bi onemi yok devlet okullari zaten kötüdür. İlk okuldan itibaren cok iyi bi egitim almasini istiyosaniz cocugunuzun ozel okullar harikadir ama bana soracak olursaniz ilk okul cocugu icin koleje gerek yok.

Peki, ozman ya çalışacaksınız yada sıkışsnızda koleje yazdıracaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…