Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

ben babam olarak bellemiştim
yanlışlıkla baba demişliğim bile vardır

ama 4. sınıftayken emekli olup bırakmak zorunda kalmıştı
o zamanlar 5 yıldı okul tabi

evet ben çok üzüldüm mesela ve heyecan duyabiliyorum araştırıyorum

gerçi benim kendi bölümüm

görev yapacak öğretmenin kendi bölümümü

değilse haklısınız

Sanıyorum günümüz şartlarında güzel bir devlet okulu bulmak zor.Okul gerçekten güzelse zaten talep çok olur sınıf mevcudu yine dağları aşar, biz de en başa döneriz

Ben stajerliğimi İstanbul'da Moda'da bir okulda yaptım özel okul deseler yutardım vallahi ağzım açık kalmıştı.
Sınıflar 24 tü en fazla. Sınıflarda projeksiyon, laptop her şey vardı.
Öyle devlet okulları var aslında yani merak etmeyin :)

çok küçük yaştan ingilizceyi çok iyi şekilde öğreten bir okulsa okusun derim. ama ingilizce eğitimi ve sosyal aktiviteler bir devlet okulundaki gibiyse birinci sınıf çocuğu için çok gereksiz olsa gerek. ayrıca birinci sınıf çocuğu ne öğrenecek ki öğretmeni sorun olsun. uzun süre oyun çizgi çizme falan değil mi? pat diye okuma öğretilmiyor ki.

ben babam olarak bellemiştim
yanlışlıkla baba demişliğim bile vardır

ama 4. sınıftayken emekli olup bırakmak zorunda kalmıştı
o zamanlar 5 yıldı okul tabi

Yanlışlıkla anne baba deniyor evet.. Bana da anne diyen öğrencilerim oldu.. Oyyy yerimmmmm :)

Öyle devlet okuluna can kurban Ama konu sahibinin çocuğunun sınıfı 41 kişiymiş Uzakta başka bir devlet okuluna da kaydedilemiyor diye biliyorum.Ya buraya göz yumarsınız ya parasını verir özele yollarsınız durumları..

İlkokul için kolejin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuzun vekil öğretmen de olsa o okulda kalması bana göre doğru. Pek çok arkadaşın dediği gibi vekil öğretmen çok daha özenli olabilir. Hem siz de aklı başında, ilgili bir annesiniz. Ek olarak çocuğunuzla zaten ilgileneceksiniz. Sizin okulunuz nasıl bilemiyorum ama artık devlet okullarında akıllı tahta, projeksiyon ve laptop gibi pek çok olanak sağlanıyor. Kaldıki vekil öğretmen ne kadar süreyle kalacakki, mutlaka kadrolu öğretmeniniz gelecektir. İşin maddi kısmına hiç girmiyorum bile...

ahhhh dansmarueee öyle çoook ugraştım ki işten bile çıktım çocugumla ilgilenecegim ne güzel diye çünkü biliyorsun İstanbul'da çöpsüz üzüm gibiyiz..

Sınıf kontenjanları 24 kişi ekstra bir ücretten sadece mesela oku etkinligi dısında herhangi bir etkinlik düzenlersek dilerseniz ona da gönderebilirsiniz yok göndermem de diyorsanız zaten okulumuzun bünyesinde olan hazır etkinliklerimize katılacak dedi..Kahvaltı ve yemek okuldan sadece akşam yemeklerini evde yiyecek okul saatleri sabah 9:00 ve akşam 16:00

İngilize dersi için hem yabancı ögretmen hem de kendş bünyelerinde ki ingilizce ögretmenlerini anlattı okulu gezdim evet güzel begendim ama dansmarue ne bileyim ilkokul 1.sınıf öğrencisi ve verilen meblag ne bileyim suan işten çıktıgım için gerçekten zorlar bizi diye düşünüyorum ama eşim takma kafana diyor öderim ben diyor.

Bu yıl 1 okutacağım da ben aydınlatayım:)

1. sınıf çocuğu ne mi öğrenecek?
Asıl en büyük öğrenme onların öğrenmesi..

Başta büyük E gördükleri her şeye Ela diyen çocukların 29 harfin hem büyük, hem küçük, hem el yazısı hem düz yazı hallerini tanıyıp birleştirmeleri, su gibi okumaları mucize gibi bir şeydir..

Çok zor, emek isteyen bir süreçtir ama inanılmaz zevklidir..

Akıcı ve anlayarak okuma, duyduğunu görmeden yazma, matematik rakamlar ve ilk işlemler, kurallar ve sosyal düzene uyma gibi çooooook ciddi konular 1. sınıfta öğrenilir..

Sorumluluk ve olumlu iletişim gibi kavramlar bu yaşlarda kazanılmazsa sonrasında çok zor emin olun..

Temelini ilk 3 senede sağlam alan bir çocuk kendi kendini götürür sizin itmenize gerek kalmaz..

Özel okullar da çok iç açıcı değil arkadaşlar. Görümcelerimin çocukları gidiyor 1. Sınıftan beri bilindik, tanınmış olanlardan birine. Geçen sene onlar da 4. Sınıftı ben de 4. Sınıf okutuyordum. Benim 40 kişilik sınıfımda çok daha iyiler vardı gerçekten.
Bir de özel okul çocukları mı diyeyim büyük şehir çocukları mı diyeyim oldukça doyumsuzlar. Benimkiler bir kurşun kalemle motive olurken bunların ellerinde ipadler, karşılarında projeksiyon, akıllı tahtalar her şeye burun kıvırıyorlardı. Ben serbest etkinliklerde projeksiyonlu sınıf bulup çizgi film izletince dünyalar onların oluyordu canlarım benim...
Ben de öğretmen olarak olur da çocuğum olursa özel okula vermeyi düşünmüyorum çokça şımartılıyorlar gibi geliyor.

İlkokulda 1. sınıfa çok zorunlu bir durum olmadıkça vekil öğretmen verilmez. İlçe Meb'e gidip durumu söyleyin yönetmelikte de vardı sanırım o şekilde deneyin diğer velilerle de görüşüp. Bir de öğretmeni görün hiç belli olmuyor vekil öğretmen var o kadar harika ama kadrolu var nasıl öğretmen dersin.

Haksiz sayilmazsiniz. Ogretmen deisikligi yasiyacak ve bu hos bisey degil. Ama ozel de sizi zorliyacaksa 1. Kademe icin cokta degecegini sanmiyorum dogrusu. Orada ki ogretmenden memnun kalacaginizin garantisi yok. Ama orasi ozel sinifini degistiririm o zaman derseniz, yne ogretmen deismis olacak. E ne anladk o zaman. Bilemedim iki ucu ..... degnek. Kolejlerde de daha dusuk ucret vermek icin deneyimsiz, yeni mezun ogretmenleri calistirdiklarida ayri bir gercek.

vekil öğretmen ile kadorlu öğretmen arasında bilgi yönünden bir fark yok ama şu yönden bir fark var. ücretli öğretmen geçicidir , ücretli öğretmenler genelde bir taraftan sınav hazırlığı içindedirler bir diğer mevzu ise ücretli öğretmen daha rahattır yani canı istemediğin de okula gitmeyebilir bla bla ... gerçekçi olmakta fayda var evet işini ciddiye alan mutlaka ücretli öğretmen vardır ama bir taraftanda bu anlattıklarım nedeniyle işini ciddiye alan sayısı az ..

Ben özel okul mezunuyum hiç devlet okulunda okumadım.
Kardeşim de özel okul anasınıfına başlıyor yarın. O da kısmetse lise bitene kadar özelde okuyacak.
Bu yüzden imkanı olan varsa özel okul konusunda objektif olamıyorum. Ama sizi zorlayacaksa huzursuz ebeveynlerdense devlet okulunda olması daha iyi. Öğretmen gerçekten sınıf öğretmenliği mezunuysa vekil olmasında bir sıkıntı yok bence.

Dip not: Sayfaları okumadım ama muhtemelen yazılmıştır. Özel okulda okuyan her çocuk şımarık ve doyumsuz , saygısız olmuyor. Parayla sınıf da geçmiyoruz öyle ki isim yapmış özel okullar üniversite - lise giriş başarıları düşmesin diye başarısız öğrencileri son sınıfta veliyle konuşup okuldan ayrılmasını sağlayabiliyorlar. O yüzden bunları okuyunca gülüyorum çok :))

Kaydediliyor ama kayıt parası çıkarıyorlar başınıza..
Al gülüm ver gülüm maalesef

Bizde hamile öğretmen lise 1 denk geldi yarım dönemde sonra lise 2 de ondandır yabancı dil iyi değil gerçi öıretmenlerde konuşamıyorlar ya takmışlarr gramere kafayı yabancı gelse kaçarlar
Konu dışı olacak ama öğretmenler kafayı gramere takmıyor, müfredat öyle gerektiriyor. Ayrıca dil eğitimi, istek ve heves işidir. Aynı sınıfta olup aynı düzeye erişemeyen çok öğrenci olur.

çok alelacele kara vermişsiniz, henüz ilköğretim çağı için çok gerekli oldugunu düşünmüyorum kolejin, biraz da zorlancaksınız tabii maddi anlamda... bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…