- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Doğru biliyorsunuz en büyük sorun bu zaten.
Biz yetişkinler bile iş değişikliğinde,patron değişikliğinde ne kadar etkileniyoruz.
Onların minicik kalpleri ilk öğretmenini annenin önüne bile koyabiliyor bazen..
Başkasına alışma süreci çok zor oluyor her anlamda..
Ama şöyle bir gerçek de var ki kadrolu öğretmen bile olsa 4 sene onlarla olacağının garantisini veremez.
Eşi tayinci olur gider, ya da evine uzaktır yakın yere tayin ister, sağlık sorunu olur tayin ister.
Bebeği olur doğum izni alır, ücretsiz izin hakkının tamamını kullanır.
Herkes kendi çocuğunu düşünürken bu önemli gerçeği unutuyor.
Öğretmen de kendi bebeğini en azından 2 yıl kendi büyütmek isteyebilir..
Şimdi bana da sordular 4 yıl bizimlesiniz değil mi yoksa erkek öğretmen istiyorum ben diye..
Ben de Allah bilir ben size bu sene birlikteyiz diyorum ama 4 yıl garantisini veremem.
Çocuğum olursa ben de onun anne hasretiyle büyümesini istemem dedim..
Haklısınız deseler de yarım ağız , bencillikten geri kalmıyorlar yani.. :)
Sanıyorum günümüz şartlarında güzel bir devlet okulu bulmak zor.Okul gerçekten güzelse zaten talep çok olur sınıf mevcudu yine dağları aşar, biz de en başa döneriz
ben babam olarak bellemiştim
yanlışlıkla baba demişliğim bile vardır
ama 4. sınıftayken emekli olup bırakmak zorunda kalmıştı
o zamanlar 5 yıldı okul tabi
Ben stajerliğimi İstanbul'da Moda'da bir okulda yaptım özel okul deseler yutardım vallahi ağzım açık kalmıştı.
Sınıflar 24 tü en fazla. Sınıflarda projeksiyon, laptop her şey vardı.
Öyle devlet okulları var aslında yani merak etmeyin :)
ahhhh dansmarueee öyle çoook ugraştım ki işten bile çıktım çocugumla ilgilenecegim ne güzel diye çünkü biliyorsun İstanbul'da çöpsüz üzüm gibiyiz..Acik konusmak gerekirse devlet okullarinin hali siniflar ortada. Kontes hatirladigim cocugun okuma yazma biliyordu. Ozel ilgilenilmesi gereken bir cocuk. Iyi egitilirse gercekten basarili olur kaybolmasin derim ben vekil ogretmenmis falan. Sen bu kadar ugrasirken yasadigin sanssizliga da uzuldum. Cocugun okulu tam gundur. Belki uygun bir is bakarsin sen de bu donemde.
Benim kardesim ozel okulda okuyor. 5i bitirince basladi. Artik eskisi gibi degil ozeller. Gayet orta halli aileler ozele veriyor. Aile profili de sizden cok farkli olmayacaktir. Ben kizin icin degecegini dusunuyorum bu zorluklarin..
çok küçük yaştan ingilizceyi çok iyi şekilde öğreten bir okulsa okusun derim. ama ingilizce eğitimi ve sosyal aktiviteler bir devlet okulundaki gibiyse birinci sınıf çocuğu için çok gereksiz olsa gerek. ayrıca birinci sınıf çocuğu ne öğrenecek ki öğretmeni sorun olsun. uzun süre oyun çizgi çizme falan değil mi? pat diye okuma öğretilmiyor ki.
Öyle devlet okuluna can kurbanAma konu sahibinin çocuğunun sınıfı 41 kişiymiş Uzakta başka bir devlet okuluna da kaydedilemiyor diye biliyorum.Ya buraya göz yumarsınız ya parasını verir özele yollarsınız durumları..
Konu dışı olacak ama öğretmenler kafayı gramere takmıyor, müfredat öyle gerektiriyor. Ayrıca dil eğitimi, istek ve heves işidir. Aynı sınıfta olup aynı düzeye erişemeyen çok öğrenci olur.Bizde hamile öğretmen lise 1 denk geldi yarım dönemde sonra lise 2 de ondandır yabancı dil iyi değil gerçi öıretmenlerde konuşamıyorlar ya takmışlarr gramere kafayı yabancı gelse kaçarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?