Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Niye hocalara suç bulamayalım?
İlkokul 2. sınıf öğrencilerinin önüne hergün kitap veya test verip kendi bilsiyarda takılan bir öğretmene suç bulacağım gibi saygıda duymam.
Ben bilinçli bir veliyim ve o öğretmenden aldım çocuğumu,o sınıfta kalan öğrenciler ilkokul temeli almadan bitirdiler okulu.
Sınıfta oldukça başarılı ve zeki bir arkadaşı vardı,oğlumda oda BİLSEM i kazanmıştı,o çocuk benim oğlumun burs kazanıp okuduğu okulu kazanamadı bile bu yıl.O kadar zeki bir çocuğu bomboş mezun ettiği için mi suç bulmamalıyım.

bu özel okul karşıtlığı da beni benden aldı. 5 bin liralık ahmet kolejinden bahsetmiyorum ama devlette çalışan kadrolu bir öğretmen olarak iddia ediyorum ki ilkokul ve ortaokulda bir çok kolej devlet okulundan iyidir. özellikle istanbul'da. istisnai durumlar elbette vardır ama ben çocuğumu ilkokul ve ortaokulda imkanlarım elverdiğince özelde okuturum.

lise olarak bir çok iyi devlet lisesi var kazanırsa gider, kazanamazsa bi şekilde ya özele ya da istekleri doğrultusunda meslek lisesine yönlendiririm. burda meslek lisesi diyince endüstri meslek lisesi gelmesin hemen, denizcilik lisesinden askeri liseye, güzel sanatlara, polis kolejine kadar bir çok lise var. tabii bunlar da puanla ama bir vefa lisesi ya da ne bileyim beşiktaş anadolu değiller sonuçta.

bilemiyorum benim bakış açım genele göre çok farklı galiba...

aynen.. özel okul karşıtlığına ben de bir anlam veremiyorum.. hayır bol bol verilen notlardan, eğitim almadan mezun olduklarından bahsetmişler de benim 2 kardeşim kolejden mezun olup itü mühendisliği nasıl kazandılar o zaman diyesim geliyor..
oğlum da kolejde, ne bilgi ne de öğretmenimiz yönünden en ufak bir sıkıntımız yok.. zaten öğretmenler özel-devlet diye yetişmiyorlar, oğlumun öğretmeni devletten gelmiş bir bayan.. allah ondan razı olsun, oğlum okuluna aşık.. o yüzden çocuğun okulunu sevmesi de çok önemli.. ha her okulda sıkıntı olduğu gibi sorunlarımız oluyor özellikle yönetimle ama eğer, özel okul gerek eğitim, gerek öğretmen olarak iyiyse kalsın derim kontes..

her konuda olduğu gibi bu konuda da ön yargı tavan yapmış hayırlı olsun..

Hiç ilgilenmiyorlar cnm

Benim oğlumda 2. Sınıfa geçtiği okulun başladığı ilk gün öğretmen ben gidiyorum dedi
En çok korktuğum öğretmen değiştirmekti
Ve sınıf mevcudu 36 idi.
O gün apar topar kura çektirdiler bize yeni bir öğretmen istememek için sınıfımızı 3er 5er dağıttılar
Sınıflar 42 kişi oldu
Çocukların ağlamalarını ayrılıklarını anlatmak bile istemiyorum
Zor toparlandık
Yeni sınıf velileri (burda Olgun olması gereken ebeveynlerden bahsediyorum çocuklar daha olgundu) bizi istemediler sanki bizim elimizde bişi varmış gibi

Sürekli her toplantıda yada bizi her gördüklerinde laf soktular

En sonunda 1 toplantıda dayanamadık ve herkesin içinde öğretmene bıktık artık sınıfınızın velilerinin terbiyesizliklerinden dedik.

Ki ilçe milli eğitim müd. Kadar gittik sonuç hüsran.

Eğitim ne halde içler acısı lanet olsun.

Eğitim şart diye yırtınırken eğitimin haline bak.

bu var, yok diyemem ama her okulda yok. hatta bir çok okulda yok. zaten o okullar bilinir. devlet okulunda ya da diğer özellerde okuyamayanlar genelde bu tip okullara giderler ki diploma alabilsinler. bence bunun ayırdına varmak lazım. özel okul diyince akıllarda bu tip okullar canlanması biraz da özel okulların çok da bilinmemesinden. çoğumuz için hala ekstrem bir şey çocuğu özele vermek çünkü.

özellikle yabancı kökenli okullardaki disiplin ve not kıtlığı benim diyen devlet okulunda yoktur. bizim zamanımızdaki yatılı fen liseleri öğretmen liseleri gibi inanılmaz katı kuralları var ve bence disiplin her zaman disiplinsizlikten iyidir

Valla merkez ogretmenleri koy ogretmenleri kadar cirpinsa cok daha kaliteli egitim olur.Merkezde su su odev yapilacak diyoe birakiyor biliyor ki ilgili veli var,takip var.Biz cocugun odevi icin materyali bile kendimiz alip yapiyoruz..5 yilda yaslandim..Rahatlik kaliteyi dusuruyor..(yazar bu mesajda kendini ovdu)

Endiselenmekte çok haklısınız tabi ki çocuğunuz için en iyisini istiyorsunuz yanlız ucretli ogretmen kötü olacak diye bir durum yok sizin endiseniz bilgi alamamak anladığım kadariyla eger ogretmeniniz eğitim fakultesi mezunuysa problem etmeyin bence ben de ogretmenim mezun oldugum ilk sene cok az alim oldu ben o sene atanamadim ve ucretli ogretmenlik yaptim ikinci sene dereceyle atandim nerdeyse tam puan aldim ucretliyken de kadroluyken de ben ayniydim tabi ki ayni ozveriyi gosterdim ama insanlarin bakis açısı farklıydı iciniz rahat etsin diye yazdim kpss çok da onemli degil eger egitim fakultesi mezunuysa ilk sene tuhh uvretli ogretmen derken insanlar ki iyi bir okul degildi ikinci sene cok daha iyi bir okulda herkes dersine girmem icin yarışır oldu onemli olan o sınav degil

kızkardeşimde 1. sınıfa gönderdi geçtiğimiz yıl..sinir sistemi yıprandı öğretmen evde öğretin diyo resmenaynı zamanda eltimin kızı da özele gitti..ordada aynı sistem her akşam anne çocuk ders yapıyorlar..
farkı etüd vardı evet anlamadıklarını bir kez daha gösteriyormuş...ama şu an başarıları aynı gözlemlediğim kadarıyla

her konuda genelleme yapılamayacağı gibi bu konuda da genelleme yapamam.

devlet okulunun iyisi de var kötüsü de var, aynı şekilde özel okulların da iyisi ve kötüsü olabilmek de.

öğretmenler için de aynı şey geçerli devlet okulunda olup cok iyi olan öğretmen de var özel okul da cok kotu olanı da..

yani herşey size bağlı araştıracaksınız okuldan mezun olan öğrenciler ne durum da onu tartacaksınız, sonrasında karar size kalmış birşey.

ve şu konuya da değinmeden geçemeyeceğim kadrolu kadrosuz gibi ayrımı pek sevmiyorum şayet ikisi de aynı fakülteden mezunsa.Çok da onemli değil kpss olan zıkkım.. Ve unutmayın genç öğretmenler daha hevesli olurlar.

Bence o kadar parayı özel okula dökmektense devlette, iyi bilinen bir öğretmende çocuğunuzu okutmanızı daha mantıklı buluyorum. Çünkü özel okulların çoğunda zaten yeni mezun yada çokta deneyimli olmayan öğretmenleri çalıştırıyorlar. Özel okulların etkinlik ve kalabalık olmama açısından bir de öğrenci kalitesi açısından farkı oluyor. Diğer türlü eğitim öğretim yine sınıf öğretmeninde bitiyor. Sınıf öğretmeniniz devlette de iyiyse zaten çocuk sağlam bir temel alıyor. Maddi durumunuzu zorlayacaksa hiç göndermeyin devletten devam edin. İyi bir öğretmen bulup. Çünkü bu bir sene iki senelik bir olay değil. Çocuğu ilk okulda özelde okutup sonra devlete geçirmekte iyi olmuyor, benim yeğenlerim o şekilde oldu ve ablam hiç memnun olmadı. Bunun yerine paranızı biriktirin, orta öğretimde özel okula verin. Çünkü orta öğretimde artık ergenliğe giriyorlar, sınav vs bir de ortam bozuklugu söz konusu. O dönemde çevresi çok önemli. Özel okullarda en azından belli bir kesim ailenin çocukları gidiyor, kontrol etmeniz daha kolay olur. Eğitimci bir ailenin kızı olarak düşüncelerim bu yönde. Allah yardımcınız olsun...

Üniversitede bile üstüne para vermelerine o kadar fırsata rağmen özel tercih etmedim
İyi ki etmemişim
Şimdi işe başvururken önce devlet çıkışlıları çağırıyorlar bu da ara not olsun.

Bir arkadaşım var öğrencilere temel matematik anlatıyorum bön bön bakıyorlar
Yav toplama çıkarma bu toplama çıkarma!!
diye isyan edip bıraktı özel üniversitedeki işini
Kim ne derse desin en iyisi bileğinin hakkıyla kazanmak, parayla değil

Hala bazı yorumlar var ciddi anlamda ne diyor bu şimdi yeah dedigim..Bir çocuk yetştiriyorsunuz tarlada bostan değil..

Her anne evladının en azından bu durum umurunda olan anneler evladının gelecek kaygısıyla ortada olan sorun ve ekstrem bir durumun sonuçları karşısında sorgulama yoluna gider..

Neyse son duruma geçeyim

Okul müdürüne tekrar girdik odaya girer girmez suratı beeeeşşşş karış oldu !

Dedim ki; bana bilgi vermek zorundasınız ben size çocuk emanet ediyorum bir çok veli gibi ve bu çocugun öğretmeni kim ?

Yine diyor ki ; bilmiyorum !

Yahu nasıl bilmiyorsun dün gelmiş görüşmüş konuşmuşsunuz (bunu sabah okuldaki hizmetliden öğreniyorum,başka bir veli ile konusurken bizim öğretmenin adı geçti hemen ben de yanlarına gidip durumu dinledim)

Düşünün okulun hizmetlisi okula gelen öğretmenden haberdar..

Bunu ona söyledigimde bu sefer telefon açtı hemen birkaç yeri aradı sordu soruşturdu o ben size bilgi veririm 10 dakika sonra deyince ben okul müdürüne çıktım adama durumu anlattım,o da tamam dedi ben şimdi ilgileniyorum...

Sonuç olarak bize anlattıkları (eğer dogru ise) gelen öğretmen bir vekil..Yani sizin şu dün dediginiz ve dün öğrendigim ücretli öğretmen değil..Atananamış bir bayan sınıf öğretmeni..Yarım dönem ya da 1 sene boyunca bize ders verebilirmiş denilen sadece bu kadar..

Ha içim rahatladı mı ?

Hayır ! Çünkü yine beni neyin bekledigini bilmiyorum..Korkuyorum ! bu okula şimdilik gidecek ama gözüme batan bir durum veyahut begenmezsem taşınmayı koydum kafaya !

Bazılarınız hala ilk mesajımda yazdıgım o dipnottaki branş öğretmeni olmamasından dolayı sıkıntımı es geçerek bana yine ücretli öğretmen savunmasına geçmesin..

DÜN burada ücretli ve vekil öğretmen arasında ki farkı yazdılar..

Bunu normal bulanlarınız olabilir ama göre kaldı ki kendimde bir işletme mezunuyum ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK yapmam ! Alanım değil..

kaygılarında çok haklısın. çocuğum olsa en iyi şartları isterim ve eğitim içinde harcanan o kadar çok çocuk var ki. umarım iyi şeylerle karşılaşırsın. bir de şu var elinde hiç imkanı olmamsına rağmen canla başla çalışan öğretmenler. vebali büyük bir meslek umarım hakkınca yapıyoruzudur. ortaokuldaki ingilizce öğretmenim yüzünden anadolu lisesi tazrı yerlerine gitmemiş hayatı bıyunca ingilizce becerememiş biriyim

Kolejden kaydını sildirdim..

Taam 14 500 tl teşvik gelse 11.500

Ama bunun kıyafeti var kaydı sildirmeye giderken öğreneyim dedim bana 600 tl dedi gözlerim fal taşı gibi açıldı yahu el kadar kıyafet altı üstü bir etek bir lacos. ! kışlık olarak ekstra polar hırka..uzun kollu lacos..

Kırtasiye malzemeleri için stand kurmuşlar dün gittigimizde kapalıydı orası bakayım dedim..1250 tutuyor eve koli ile gönderimi yapılacakmış..

2000 tl daha eklendi üstüne yani...

Poff..

Sonuçta sildirdim..Mantıklıca oturup konuştuk dedigim gibi begenmezsek evi taşıyacagız şimdiden harcayagımızı biriktirip lise zamanında ya da orta okul zamanında kullanırız inşallah...

Daha okul masrafları fazla geliyorsa çocuğunuz zaten ordaki ortama da uyum sağlayamaz. Malesef iyi bir fen lisesinde okumama rağmen okulumuza kolejden geliyolardı ve bambaşka bir ortamları vardı zamanında az ezilmedik birde kolejde okumuş olsam napardım bilmiyorum. ilkokulda babamın mesleği nedeniyle 4 kez okul değiştirdim ve fen lisesini kazandım. bu senede allah izin verirse öğretmenim. evet öğretmen önemli ama iş sizde bitiyor ve tabiki öğrencide.

ilk atamadan aslında okula gelebilir bir ssınıf ögretmenı ama o da yeni başlamış olacaktı.
Genç dinamık ogretmenın avantajları da var dezavantajı da ozellıkle brans sınıfsa.
Ama ben o nasıl mudur anlamadım 1. sınıfa ucrtlı vermemesi lazımdı.Eski bir mudur de ayrıca eşeği sağlam kazıga da baaglamıs kalmış yerinde oh gel keyfım gell

tabiii dedigin gibi adam akıllı bir bilgi veren yok adam almış eline cep telini ben konusurken internet sayfası karıştırıyor haber okuyor ölür müsün öldürür müsün.

Kiziniz icin en iyi olani yapmissiniz bu meblagi lise ve universite okurken harcarsiniz kismetse. Eger tasinma imkaniniz varsa iyi bir devlet okulu bulup kayit alirsiniz.kolej seviyesinde ilkokullar gercekten var bilgisayarli tabletli tekli ya da kaliteli masa sandalyeli sahsi dolapli.ve buyuk laboratuvar ve kutuphaneye sahip.Buyuk bir yerde yasamiyorum boyle okullar gercekten var.İlkokuldaki ingilizce ogretmenlerim cok iyiydi.lisedekiler yuzunden devam ettiremedim o ayri.

Böyle bir okul istanbul'un neresinde vardır bilmiyorum dün kadıköy moda denildi..

Lüks muhitlerde oldugu kanaati oluştu bence..Oralarda ev kiraları düşünün ki 2.500 tl insan o kira ile tutar ev alır yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…