- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Niye hocalara suç bulamayalım?Çocuk öğrenmeye istekli olmadıktan sonra iyi öğretmen olsa da bir şey değişmez.
Bunu savunuyorum. Kimseye bir şeyi zorla öğretemezsiniz, çocuk kapmak için uğraşacak.
Hocalara suç bulmayın. Çocuklarınıza bakın önce.
bu özel okul karşıtlığı da beni benden aldı. 5 bin liralık ahmet kolejinden bahsetmiyorum ama devlette çalışan kadrolu bir öğretmen olarak iddia ediyorum ki ilkokul ve ortaokulda bir çok kolej devlet okulundan iyidir. özellikle istanbul'da. istisnai durumlar elbette vardır ama ben çocuğumu ilkokul ve ortaokulda imkanlarım elverdiğince özelde okuturum.
lise olarak bir çok iyi devlet lisesi var kazanırsa gider, kazanamazsa bi şekilde ya özele ya da istekleri doğrultusunda meslek lisesine yönlendiririm. burda meslek lisesi diyince endüstri meslek lisesi gelmesin hemen, denizcilik lisesinden askeri liseye, güzel sanatlara, polis kolejine kadar bir çok lise var. tabii bunlar da puanla ama bir vefa lisesi ya da ne bileyim beşiktaş anadolu değiller sonuçta.
bilemiyorum benim bakış açım genele göre çok farklı galiba...
aynen.. özel okul karşıtlığına ben de bir anlam veremiyorum.. hayır bol bol verilen notlardan, eğitim almadan mezun olduklarından bahsetmişler de benim 2 kardeşim kolejden mezun olup itü mühendisliği nasıl kazandılar o zaman diyesim geliyor..
oğlum da kolejde, ne bilgi ne de öğretmenimiz yönünden en ufak bir sıkıntımız yok.. zaten öğretmenler özel-devlet diye yetişmiyorlar, oğlumun öğretmeni devletten gelmiş bir bayan.. allah ondan razı olsun, oğlum okuluna aşık.. o yüzden çocuğun okulunu sevmesi de çok önemli.. ha her okulda sıkıntı olduğu gibi sorunlarımız oluyor özellikle yönetimle ama eğer, özel okul gerek eğitim, gerek öğretmen olarak iyiyse kalsın derim kontes..
her konuda olduğu gibi bu konuda da ön yargı tavan yapmış hayırlı olsun..
Endiselenmekte çok haklısınız tabi ki çocuğunuz için en iyisini istiyorsunuz yanlız ucretli ogretmen kötü olacak diye bir durum yok sizin endiseniz bilgi alamamak anladığım kadariyla eger ogretmeniniz eğitim fakultesi mezunuysa problem etmeyin bence ben de ogretmenim mezun oldugum ilk sene cok az alim oldu ben o sene atanamadim ve ucretli ogretmenlik yaptim ikinci sene dereceyle atandim nerdeyse tam puan aldim ucretliyken de kadroluyken de ben ayniydim tabi ki ayni ozveriyi gosterdim ama insanlarin bakis açısı farklıydı iciniz rahat etsin diye yazdim kpss çok da onemli degil eger egitim fakultesi mezunuysa ilk sene tuhh uvretli ogretmen derken insanlar ki iyi bir okul degildi ikinci sene cok daha iyi bir okulda herkes dersine girmem icin yarışır oldu onemli olan o sınav degilHanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..
Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..
Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..
Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..
bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !
kızkardeşimde 1. sınıfa gönderdi geçtiğimiz yıl..sinir sistemi yıprandı öğretmen evde öğretin diyo resmenValla merkez ogretmenleri koy ogretmenleri kadar cirpinsa cok daha kaliteli egitim olur.Merkezde su su odev yapilacak diyoe birakiyor biliyor ki ilgili veli var,takip var.Biz cocugun odevi icin materyali bile kendimiz alip yapiyoruz..5 yilda yaslandim..Rahatlik kaliteyi dusuruyor..(yazar bu mesajda kendini ovdu)
tabiii dedigin gibi adam akıllı bir bilgi veren yok adam almış eline cep telini ben konusurken internet sayfası karıştırıyor haber okuyorilk atamadan aslında okula gelebilir bir ssınıf ögretmenı ama o da yeni başlamış olacaktı.
Genç dinamık ogretmenın avantajları da var dezavantajı da ozellıkle brans sınıfsa.
Ama ben o nasıl mudur anlamadım 1. sınıfa ucrtlı vermemesi lazımdı.Eski bir mudur de ayrıca eşeği sağlam kazıga da baaglamıs kalmış yerinde oh gel keyfım gell
bu özel okul karşıtlığı da beni benden aldı. 5 bin liralık ahmet kolejinden bahsetmiyorum ama devlette çalışan kadrolu bir öğretmen olarak iddia ediyorum ki ilkokul ve ortaokulda bir çok kolej devlet okulundan iyidir. özellikle istanbul'da. istisnai durumlar elbette vardır ama ben çocuğumu ilkokul ve ortaokulda imkanlarım elverdiğince özelde okuturum.
lise olarak bir çok iyi devlet lisesi var kazanırsa gider, kazanamazsa bi şekilde ya özele ya da istekleri doğrultusunda meslek lisesine yönlendiririm. burda meslek lisesi diyince endüstri meslek lisesi gelmesin hemen, denizcilik lisesinden askeri liseye, güzel sanatlara, polis kolejine kadar bir çok lise var. tabii bunlar da puanla ama bir vefa lisesi ya da ne bileyim beşiktaş anadolu değiller sonuçta.
bilemiyorum benim bakış açım genele göre çok farklı galiba...
Böyle bir okul istanbul'un neresinde vardır bilmiyorum dün kadıköy moda denildi..Kiziniz icin en iyi olani yapmissiniz bu meblagi lise ve universite okurken harcarsiniz kismetse. Eger tasinma imkaniniz varsa iyi bir devlet okulu bulup kayit alirsiniz.kolej seviyesinde ilkokullar gercekten var bilgisayarli tabletli tekli ya da kaliteli masa sandalyeli sahsi dolapli.ve buyuk laboratuvar ve kutuphaneye sahip.Buyuk bir yerde yasamiyorum boyle okullar gercekten var.İlkokuldaki ingilizce ogretmenlerim cok iyiydi.lisedekiler yuzunden devam ettiremedim o ayri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?