• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Sizin endisenizi cok cok iyi anliyorum 1.sinif cok onli birde 4 yil ay i ogretmen olacagini dusunursek
bende hecen yil kizimin ogreymeninizi gorumce aok olmustum 6o yasinda bir amca:(
Hatta degisyirmeyi cok istedik okula yardim vb yok yapamadik olul degismeniz lazim dedilee tabi o sira bemde siz vibi hep aglamaklo
gel gelelim zaman geldi gecti simdi ogretmen olurda emekli olur diye odumjz kopuyor
bem ise dusunduklerimden dolayi cok pismanim
nerden bilebilridim o sert mizacin ardinda boyle bir kisiligin oldugunhn

özel okulda ki öğretmenle ücretli öğretmen ikiside atanamamış olarak nitelendirilmiş ... ama göz ardı edilen bir nokta var .. evet özel okulda çalışan öğretmende atanamamış veya çeşitli nedenlerden dolayı özel seçmiş öğretmendir ancak özel okulda ki öğretmenın bir sözleşmesi vardır veya kadrolaşmıştır ... ama ücretli öğretmende böyle bir durum yoktur , ücretli öğretmen okulun ilk günü bile okulu bırakabilir bir sözleşmesi veya belli bir dönem görev yapma şartı yoktur ... bu sebepten dolayı bir çok okulda ücretli öğretmen bırakıp gidebilir ve öğrenciler defalarca öğretmen değiştirmek zorunda kalabilir .. bu bakımdan özel okul ile ücretliyi kıyaslamak olmaz ..

Çok saçma vekil öğretmenlerin ne suçu var ki. Evladınızı düşünmeniz güzel fakat bu biraz abartı olmuş sanki. Ama belki vkil öğretmen diğerinden kat be kat daha iyidir kim bilir. Kolej için bir diyemem. Yükü ağır olacaktır ama.

canım 1. sınıf daha. müfredat belli okuma yazma 4 işlem. ailenin ilkokul sonuna kadar ödevlere yardımcı olacağı konusunda bi çok kişi hemfikirdir. bu durumda 1. sınıfta özele göndermen lüks olmuş biraz. en kötü ne olur? özelde 1. dönem sonuna kadar okumayı sökmeye başlarlar öğrenciler, devlette ise 2. döneme sarkabilir. bu durumda zaten aile desteği konusunda hemfikirdir herkes çünkü her anne baba akşam çocuğun ödevine yardım ediyor. 1. sınıfta okuma yazma toplama çıkarma dışında beklentiniz çok olmamak şartıyla -ki kalan beklentileri evde siz de karşılayabileceğinizi düşünüyorsunuzdur, işi bıraktığınıza göre- devlete gönderebilirdiniz.

asıl öğretmenin böyle bir uyanıklık yapması çok kötü olmuş ama ben sizin yerinizde olsam kolej yerine vekil öğretmenle devam ederdim...sonuçta vekiller de işini iyi yapıyor... üstelik acemi olsalar da göze girebilmek için çok daha fazla çalışıyorlar.... asıl öğretmen ne zaman gelecek onu bilmiyorum ama eminim gelince açığı kapatıcaktır...
çocuğunuzu kolejden alın bence....

Siz kadrolu öğretmenlerin mülakatla, özel sınavlardan geçirelerek filan mı işe başladığını düşünüyorsunuz? Kaç tane meslektaşımı gördüm, zamanında öğretmenlerimi gördüm.. Yılların öğretmeni konuşmaktan aciz, konulardan bi' haber, bezmiş, bilgisiz, örümcek kafalı, suratsız.. Daha saymamı ister misiniz? Kadrolu olunca "mükemmel öğretmen" özellikleri default olarak yüklenmiyor insana.

Yeni mezun olsa ne olur, ilk yılı olsa ne olur? Bilgileri taze, heyecanlı, genç, taptaze bi öğretmen!

Çok yersiz ve gereksiz bir konuyu kendinize dert edinmişsiniz.. Bir öğretmenin niteliklerini zaman geçmeden bilemezsiniz. Dediğim gibi, iyi bir öğretmenin yıl ve tecrübeyle alakası yok. Bir öğretmen olarak kızgınlıkla belirtmek isterim..

Bu nedir yahu? Eğitimcileri asagilamissiniz resmen. Eğer VEKİL öğretmen sorunsa eğitimini mezuniyetini mezun olduğu okulu araştırın ona gore esip gurleyin. İnsanlar bunun için mi dirsek çürütüyor emek verip gecesini gündüzune katarak mezun oluyor ben anlamıyorum ki.
Zaten meclis gevşek bi şekilde atamaları
uzatıyor e bu VEKİL öğretmen de belli ki
atanamamis o okula moral bulmak için
gelmiş sizin yaptığınızda bak. Atanmış fakat eğitimden bi haber ezberci öğretmenler de var bilmem farkında misiniz. Belki sizin çocuğunuzun öğretmeni de boyle biri nereden bileceksiniz.
Eğitimin bu kadar yerlerde olduğu eğitimcinin ezildiği saygı görmediği başka bi ülke daha var mi çok merak ediyorum.

Sunu da eklemek istiyorum. Bir donem kolejde görev yaptım ve ilk yilimdi. Ne velilerden ne çocuklardan en ufak şikayet duymadım çok şükür. Ama ilk kez bi devlet okulunda boyle bi tepki gordum çok ilginç.
Çocuğunuzu koleje yazdirmayin ona bu kötülüğü yapmayın. Çünkü notlar tamamen şişirme. Ve çoğu atanmış emekli olmuş olgun hocalarımız velilerin yaninda ayrı çocukların yaninda ayrı davranıyor. İçeriği devlet okulundan bile beter. Bu da size bi tavsiye.

Ücretli öğretmenim bulunduğum ilçede ücretli atamasında öncelik okulun eve yakın olması merkezi bir noktada oturduğum için baya bi okula yakınım. Anaokulu zorunlu olmadığı için istediğiniz okula kayıt yaptırabiliyorsunuz. Velilerinin aramasıda bu yüzden.

siz kadrolu musunuz? ücretli mi?
ücretli ise her sene aynı okulda mısınız anlayamadım tam

Cok onyargili ve fevri davranmissiniz.
Ogretmenin vekil olmasini, ucretli olmasini ve hatta deneyimsiz olmasini bile asagilar gibi elestirmissiniz. Siz mesleginize direk tecrubeli olarak mi basladiniz? Ben hic boyle meslege tecrubeyle baslayan duymadim da... Dusunceleriniz garip. Daha ilk gunden bu kadar sinir iyi degil, daha kimbilir cocugunuzun okul hayati boyunca nelerle karsilasacaksiniz. Biraz sakin olun bence.
Bilmeden etmeden, apar topar ozel okula yazdirmaniz bence mantiksiz bir karar olmus. Geri kalan 40 cocuk nasil okuyacaksa sizinki de oyle okuyabilir sanirim. 1. sinifta kuantum fizigi ogrenmiyorlar sonucta. Ki eger bu vekil ogretmen sadece atanamamis bir "ogretmen"se baska soze gerek bile yok. Ogretmen ogretmendir. Iyi ogretmen kotu ogretmen, atanmayla, tecrubeli olup olmamasiyla anlasilmiyor. Boyle yakip yikmayla bir yere varamazsiniz. Cocugunuz her sorunda kosa kosa baska okula baslayamaz, boyle olmaz yani. Biraz daha dusunerek, mantikli kararlar alin.

Ücretli öğretmenlere böyle bir bakış açısı ile bakılmasını doğru bulmadım konu sahibi. Kaç tane ücretli öğretmen tanıyorsun? Ve neden işlerini iyi yapmayacaklarına bu denli eminsin? Ayrıca bir sürü kadrolu öğretmen tanıyorum, sınıfa girip laptop açıp ders anlatmayan vs vs. Ben de İngilizce öğretmeniyim buarada. Bu tavrınızı bir an önce değiştirmenizi, önyargılarınızdan kurtulmanızı öneririm. İnsanlar gökten inme öğretmen olmuyor. Belki bir çok ücretli öğretmenin, kadroludan fazla donanımı vardır. Bütün öğretmenler adına bu konudaki bakış açısına teessüf ediyorum. Çok yazık.

Son düzenleme:
ben şuanda oglumu ozel anaokuluna yolluyorum ama kesınlıkle ılkokula basladıgında herkezle aynı yere devlet okuluna gıdecek
bu tarz seylerden hoslanmıyorum ustelık bu kıvamda degılken
ote yandan vekıl ogretmen mevzusunu neden bu kadar buyuttugunuzu anlamadım , bılmedıgım bıseymı var

Tanıdığım bir sınıf öğretmeni yıl içerisinde izin alıp o ülke senin bu ülke benim gezerdi. Eve de deve yüküyle ödev verirdi. Üniversite sınavında da dereceliydi. Sınıf öğretmenliği okumuş falan filan ama iş onunla bitmiyor.

Öğretmenlerin akademik yıl içerisinde yurt dışına çıkışları yasak diye biliyorum. Ben de eğitim fakültesi mezunuyum, üni.den en yakın arkadaşım bir okulda müdür. O söyledi bana bunu.

PREMM neden böyle bişey yaptınki...
Çocuğunu ilk okulda neden koleje verdinki hemde çok yuksek bir fiyata vermişsin.
orta yada lise olsa anlarım.
bizim bir akrabamız dün geldi xxx kolejine 8500 e anlaşmış.
devletten teşvikde almışlar.3.000 tl kadar.
5.500 tl ye /12 ay hemde orta okul bunun servisi var harçlığı var sizi baya hırpalar
çünki orta okul teog lise derken o zamanlarda daha ciddi paralara ihtiyacınız var.

Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..

Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..

Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..

Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..

bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !
ne olursa olsun doğru bir karar bence.,ilk okul öğretmeni temel için çok önemli. hem diğer imkanları da çok iyi diyorsun bence gözün arkada kalmasın. ben de senin yerinde olsam veklil öğretmende okumasını istemezdim.,
eğitim ne hale geldi yazıklar olsun.
bari sınıf öğretmenliğine bulaştırmasalardı bu durumu.

ücretli öğretmen alımında ilk tercih açık bulunan branşın öğretmenidir..
ardından ihtiyaç doğrultusunda başvuru olmaması durumunda -ki istanbulda büyük şehirlerde buna rastlamak zordur her ilçede binlerce başvuru bulunur- yakın branşlar açıktan atanır.. kadrolu atanana ya da geri dönene kadar dersin boş geçmesi ile karşılaştırıldığında kötünün iyisi çözüm olarak.. matematik yerine fen gibi..
ilkokulda ise öncelik kpssye girmiş ama atanmamış sınıf öğretmenindedir, sonra kpssye girmemiş sınıf öğretmeni ardından türkçe öğretmeni... diye sıralama gider.. yani normal şartlar altında bunca öğretmen ücretli sırasına girmişken "işletme" vs bölümlerden vekil öğretmen atanıyorsa ya köy okulu gibi acil ihtiyaç durumu ya torpil ya da ilçe milli eğitimin vurdumduymazlığı söz konusu..

ben şuanda oglumu ozel anaokuluna yolluyorum ama kesınlıkle ılkokula basladıgında herkezle aynı yere devlet okuluna gıdecek
bu tarz seylerden hoslanmıyorum ustelık bu kıvamda degılken
ote yandan vekıl ogretmen mevzusunu neden bu kadar buyuttugunuzu anlamadım , bılmedıgım bıseymı var
cute ne mezunu olduğu belli değil, eğitim fakültesi mezunu da olmayabilir, sonradan formasyon da almış olabilir.. v s vs

Birincisi
Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..

Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..

Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..

Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..

bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !
Birincisi dogum izni verilen bir hakda istediği zaman kullanabilir. Kadın zaten tatilde olduğu zaman kullanacak degil ya. Siz izninizi tatilde olduğunuz zaman mı kullanıyorsunuz. Ikincisi kadın gelip bir ay kalıp cocukları alıştırın gitse daha mı iyiydi. Belli ki pedagojiden anlamıyorsunuz bi yuzden bu kadar koru körüne öğretmene kızıyorsunuz. Ayrıca ben ve arkadaslarım ucretli öğretmenlik yapmis kişiler olarak ucretli öğretmenlere bu kadar kotu tepki vermenizi hic dogru bulmuyorum. Hangi universite olursa olsun 4 yıl dirsek çürütüyoruz biz sizin cocuklarınız icin. Ama deger bilen nerde. Ben KPSS de atanamiykrjm diye kotu ogretmen miyim. Son olarak hem ortalığı velveleye veriyorsunuz sonra da çözüm odaklı her erkek gibi eşiniz net sonuc alacak çözüm bulunca da simdi be yapicaz diyorsunuz.

Öğretmen doğum izni almış tabi ki alacak bu en doğal hakkıı...
Ve vekil öğretmen diyorsunuz... Öğretmen adı üzerinde ..Benim kardeşimde sınıf öğretmeni ve atanamadığı için vekil öğretmenliğe başvurdu..Çokta hevesli...Herkese saygı duymak lazım...

Back