Herkes yazmışta, yok işletme mezunu ama eğitim fakülteliye göre daha iyiydi.
Yok öyle canım, çok istiyorduysa üniversite sınavında eğitim fakültesini tercih edeydi!
E iyi o halde, ben bir tarafımı yırtıp sınavlara hazırlanayım, eğitimi tutturmak için 400 üstü puan almam gereksin, başkası tutsun su ürünleri okusun, öğretmenlik yapsın, üzerine de üstün tutulsun. Çok iyi valla ya!
Formasyon diyip geçmeyin, o formasyon süs olsun diye alınmıyor. Öğrencinin psikolojisi, sınıf içinde nasıl davranılmalı, nasıl daha iyi öğretilir o öğretiliyor. Adam hem branş dersi almamış, hem formasyondan bihaber tutup da 1. sınıfı nasıl eğitecek? İmkansız yani.
Ben bu sene yeni başlıyorum okula, ilk seneden eğitim bilimlerine giriş dersi koymuşlar, ilk seneden formasyon dersleri var yani. Her önüne gelen öğretmenlik yapabiliyorsa o halde, her bölüme formasyon dersleri versinler. Eğitim fakültelerine de ihtiyaç kalmasın!
Kontes ilk yorumuma ek olarak, eğer eğitim fakülteli değilse, ben olsam ben de çocuğumu emanet etmezdim.
Ne olacak ki falan diyenler olmuş.
Nasıl ne olacak ya? Çocuk eğitimin temelini alacak, temel çürük olursa bundan sonraki eğitim hayatı da sürüncemede geçer. Neymiş konu sahibi evde yardım etsinmiş, çocuğumu ben eğiteceksem okula niye gönderiyorum ya hu?
Bu ülkede bir yere gelmek için matematiği, dil bilgisini, ingilizceyi iyi bilmen gerekiyor, nokta! hayata böyle hazırlanıyoruz biz, öyle ilgi alanlarımıza göre falan değil. Düzen buysa ayak uyduracaksın, ona göre de devam edeceksin.
O sebepten, şu vekil öğretmenin ne mezunu olduğunu iyi bir öğren Kontes, yoksa da başka okula al.
İlkokul için özel biraz fazla kaçar, göndereceksen lisede gönder derim. Esas hengame üniversitede sınavlarında başlıyor malum.
Kızın zaten öğrenmeye açıksa ilkokulu, iyi bir öğretmenle, devlet okulunda da kotarır.
Özelin farkı şu olur lisede falan, etüt falan yapıyorlar, dershane gibi yani, güzelce maratona hazırlarlar. Hadi selametle...