• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Şu yönden size hak verebilirim çocuk bu öğretmene uyum sağlamaya çalışırken yeniden öğretmen değişecek.Bence devlet okulunda başka sınıfa kaydırabilirsiniz. Şimdi ki sistemde zaten ağırlık sizin üzerinizde olacak.

Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..

Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..

Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..

Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..

bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !

yakında başka bir devlet okuluna bakmadınızmı gerekirse ikametgahınızı aldırın kayıt için sonra tekrar devredersiniz,,,
durumunuz müsayitse kalsın özelde kesinlikle, 40 kişilik sınıfta çocuğunuz nereye nasıl yetişecek, nasıl bir eğitim alacağı tartışılır kesinlikle, birde deneyimsiz bir öğretmenden bahsediyorsunuz, herşey ilköğretimde başlıyor, çocuğun okulu sevmesi ileriye yönelik istekli olması için ilkokulda alacağı eğitim kesinlikle çok önemli ******
Nasıl bir düzensizliktir 40 kişilik sınıf ne demek yani yazık günah ne hallederdeyiz, okadar öğretmen var atama bekleyen yapılamıyormu yeni okullar, muhteşem eğitim sistemimiz !

Bir annenin çocuğunun eğitimiyle alakalı endişe duyması kadar normal bir durum daha yoktur.
Tepki verenlerin henüz okul çağında bir çocuğunun olmadığını düşünüyorum.
Çocuğunuza yapacağınız en değerli yatırımdır eğitim.
Özellikle ilkokul öğretmeni çok çok önemlidir,çocuk iyi bir temel almazsa tüm okul hayatı heba olur.
Öğretmen arkadaşlarında tepki göstermesini anlayabiliyorum ,ama yeniz mezun veya deneyimli çok değerli öğretmelerimiz olduğu gibi,beş para etmez öğretmenlerinde olduğu bir gerçek.Tüm öğretmenler bu işin okulu okuyor diye hepsi iyi olmak zorundada değil.

Size birşey diyeyimmi bizimde kızı ilkokulda yken bayan öğretmendeydi,aynı sizin öğretmen gibi yaptı karne gününe son hafta kala çocuğu sünnet olacak diye rapor almış ve çocuklar başka sınıfta başka öğretmenden karne aldılar
ikinci dönem oldu yine gelmedi uzun süre onun yerine vekil öğreten geldii çokkkkk memnuın kaldıkk çocukları öyle heveslendirirdikii ödevlerini yaptıkça hediyeler verirdi.Diğeri ise hiç kontrol etmezdii daha saymıyım onun hakkındakii düşüncelerimii ,bizi bayan hocadan soğutmuştu resmen
Ohoca yüzünden bende kızımı başka okula aldım ama daha iyii eğitim veren devlet okulunaaa ,ama bu sefer ikii kızımdada erkekk öğretmen istedik çok memnun kaldık onlardan
vekil öğretmenler bence daha ilgili oluyor emin olunnn

Daha ilkokula yeni başlayacak ve koleje vermişsiniz.
Bence o paraya yazık. İllaki eğitimi daha iyi olacaktır ama daha ilkokulda gereği yok bence.
O parayı ilerisi için biriktirmeniz daha uygun diye düşünüyorum.
Bir de siz de işi bırakmışsınız. Her ay o taksit bel büker bir süre sonra.

Herkes yazmışta, yok işletme mezunu ama eğitim fakülteliye göre daha iyiydi.
Yok öyle canım, çok istiyorduysa üniversite sınavında eğitim fakültesini tercih edeydi!
E iyi o halde, ben bir tarafımı yırtıp sınavlara hazırlanayım, eğitimi tutturmak için 400 üstü puan almam gereksin, başkası tutsun su ürünleri okusun, öğretmenlik yapsın, üzerine de üstün tutulsun. Çok iyi valla ya!
Formasyon diyip geçmeyin, o formasyon süs olsun diye alınmıyor. Öğrencinin psikolojisi, sınıf içinde nasıl davranılmalı, nasıl daha iyi öğretilir o öğretiliyor. Adam hem branş dersi almamış, hem formasyondan bihaber tutup da 1. sınıfı nasıl eğitecek? İmkansız yani.
Ben bu sene yeni başlıyorum okula, ilk seneden eğitim bilimlerine giriş dersi koymuşlar, ilk seneden formasyon dersleri var yani. Her önüne gelen öğretmenlik yapabiliyorsa o halde, her bölüme formasyon dersleri versinler. Eğitim fakültelerine de ihtiyaç kalmasın!
Kontes ilk yorumuma ek olarak, eğer eğitim fakülteli değilse, ben olsam ben de çocuğumu emanet etmezdim.
Ne olacak ki falan diyenler olmuş.
Nasıl ne olacak ya? Çocuk eğitimin temelini alacak, temel çürük olursa bundan sonraki eğitim hayatı da sürüncemede geçer. Neymiş konu sahibi evde yardım etsinmiş, çocuğumu ben eğiteceksem okula niye gönderiyorum ya hu?
Bu ülkede bir yere gelmek için matematiği, dil bilgisini, ingilizceyi iyi bilmen gerekiyor, nokta! hayata böyle hazırlanıyoruz biz, öyle ilgi alanlarımıza göre falan değil. Düzen buysa ayak uyduracaksın, ona göre de devam edeceksin.
O sebepten, şu vekil öğretmenin ne mezunu olduğunu iyi bir öğren Kontes, yoksa da başka okula al.
İlkokul için özel biraz fazla kaçar, göndereceksen lisede gönder derim. Esas hengame üniversitede sınavlarında başlıyor malum.
Kızın zaten öğrenmeye açıksa ilkokulu, iyi bir öğretmenle, devlet okulunda da kotarır.
Özelin farkı şu olur lisede falan, etüt falan yapıyorlar, dershane gibi yani, güzelce maratona hazırlarlar. Hadi selametle...

vekil öğretmenimiz keşke sınıf öğretmeniiz olsaydı çok dedikk bizz k
Özel okullar da çok iç açıcı değil arkadaşlar. Görümcelerimin çocukları gidiyor 1. Sınıftan beri bilindik, tanınmış olanlardan birine. Geçen sene onlar da 4. Sınıftı ben de 4. Sınıf okutuyordum. Benim 40 kişilik sınıfımda çok daha iyiler vardı gerçekten.
Bir de özel okul çocukları mı diyeyim büyük şehir çocukları mı diyeyim oldukça doyumsuzlar. Benimkiler bir kurşun kalemle motive olurken bunların ellerinde ipadler, karşılarında projeksiyon, akıllı tahtalar her şeye burun kıvırıyorlardı. Ben serbest etkinliklerde projeksiyonlu sınıf bulup çizgi film izletince dünyalar onların oluyordu canlarım benim...
Ben de öğretmen olarak olur da çocuğum olursa özel okula vermeyi düşünmüyorum çokça şımartılıyorlar gibi geliyor.
birde beni kızım matematik yazılısından 99 alıyor ve öğretmeniiz 100 bile yapmıyor
özel okuldaki 60 alıyor onun hemen 100 diye geçiliyor karnesine
o çocukmu zekii yoksa benim kızımmı
sitede herkezin çocuğu nerdeyse özel okulda gerçek notları 60-70 civarı ama nedense hep 100 olmuş

Bir annenin çocuğunun eğitimiyle alakalı endişe duyması kadar normal bir durum daha yoktur.
Tepki verenlerin henüz okul çağında bir çocuğunun olmadığını düşünüyorum.
Çocuğunuza yapacağınız en değerli yatırımdır eğitim.
Özellikle ilkokul öğretmeni çok çok önemlidir,çocuk iyi bir temel almazsa tüm okul hayatı heba olur.
Öğretmen arkadaşlarında tepki göstermesini anlayabiliyorum ,ama yeniz mezun veya deneyimli çok değerli öğretmelerimiz olduğu gibi,beş para etmez öğretmenlerinde olduğu bir gerçek.Tüm öğretmenler bu işin okulu okuyor diye hepsi iyi olmak zorundada değil.

Katılıyorum. Çevremde herkes okul değil öğretmen seçmeye çalışıyor. İnternetteki bloglarda da öyle. Blogcu annede misal böyle bir yazı okumuştum. Sen ince eliyorsun sık dokuyorsun bir okul bir öğretmen seçiyorsun sonra hooop ilk günden kriz. Belki çok iyi diyenler olmuş, evet tabi bu da bir ihtimal ama belki de çok kötü. O ihtimali ne yapıcaz. Ya da belki de vasat. Çocuğun eğitimi ile böyle bir kumara gerek var mı? Belki süper bir okuldur diye soruşturmadan üniversite eğitimi alınır mı misal, ya da belki iş imkanı iyidir diye bölüm seçilir mi? Belki bu adam beni mutlu edecek diye iyice tanımadna evlenilir mi?

Çocuğun belki de okul hayatının tamamen etkileyecek bir insandan bahsediyorsunuz. Ben ilkokul öğretmenlerimi severdim o yüzden ordan örnek veremeyeceğim ama yazın gittiğimiz Kur'an kursundan örnek verebilirim. Bir keresinde öyle bir hocaya denk geldik, bizi öyle darladı ki bir daha da Kur'an kursuna gitmedik.

Bir de dip not, inanın devlet okullarında 41 kişiye çok denildiğini görmek gözlerimi yaşarttı. Bizim zamanımızda 60 kişi normaldi. Demek ki iyi gelişmeler de var.

Her sene mutlaka yaşanan sorunlar.
Ilkokulda kolej nedir? Kolejden gelen öğrencilerim var bilgi sıfır! Neden? Çünkü orası parali okul. Şişirilmiş notlar! Devlet okuluna gelince toslamalar!... Günah kolay kazanmıyoruz. O paraları üniversite için biriktirin. Masraflar katlanacak. Ayrıca vekil öğretmende eğitimci unutmayalim. Birde dip not;
Cocugunuz 1-2hafta okula gitsin. Daha sonra yine bir devlet okuluna nakil aldırın. Bu olayada geçerli bir sebep olmadikca karsiyim lakin o kadar parayı yola sermeyin. Tercih sizin. Sevgiler:KK66:
bana göre devlet okulundaki öğretmen daha güzel eğitim veriyorrr
dediklerinizde haklısınız
kızıma arkadaşı anlatmış dinden 60 almış
nedenide öğretmeni yazılıda çıkacak soruları yazılıdan birgün önce vermiş çalışamamış birkaç gün önce verseymiş 100 alabilirmiş ama neyse öğretmen 60 olan puanıda 100 yapmışlar satennn
dersaneye giden özel okul öğrencilerin ağzından bizzat duyuyoruz bunlarııı

daha ilk okul 1. Sinifa gidecek cocuk icin koleje imkanlarini zorlayarak basvurmak bence cok sacma. Benimde birinci sinifimda yanlis hatirmaliyorsam 4 farkli ogretmenim olmustu. Gidenin yerini adam gibi doldurabilmeleri 4. Ogretmende olmustu da, ben ve daha bir cok o siniftan mezun olanlar okuduk da, mezun da olduk, universite bile kazandik bitirdik. Yani o yasta hiiic etkilemiyor. Uzulmekte haklisiniz da, o kadar da muhim birsey degil.

İlkokula başlayan çocukların özel okula gitmemesi taraftarıyım ben de. Siz giden öğretmene kızmışsınız ama bu durumda o da kendisi ve çocuğu için en doğru olanı yapmış. İznini haziranda alsa fazladan 3 ay iznine gidecekti, siz olsanız yapar mıydınız bunu ? Okul yönetiminin bu durumdan kesin haberi vardır, ama okul yönetimi de öğretmen okuldan ayrılmadan yeni öğretmen isteyemiyordur, bir nevi piyango size vurmuş. Herkes sonuçta kendi menfaatini düşünmek zorunda. Keşke çocuğunuzun öğretmeniyle okul açılmadan görüşseymişsiniz ya da en azından araştırsaymışsınız. O zaman hamile olduğunu ve ayrılacağını öğrenebilirdiniz. Her neyse iş işten geçmiş, şu an bence başka devlet okullarını araştırın. Para mühim değil yeniden kazanılır ama çocuğunuzun iyi bir eğitim alması her şeyin önünde. İlkokulda gideceği okuldan çok öğretmeni önemli, eminim iyi bir öğretmen bulursunuz.

birde beni kızım matematik yazılısından 99 alıyor ve öğretmeniiz 100 bile yapmıyor
sitede herkezin çocuğu nerdeyse özel okulda gerçek notları 60-70 civarı ama nedense hep 100 olmuş
O durum da yazılıdan yazıkıya değişir. Şubelerdeki sorularda bile farklılık oluyor, kolay sorarsın 100 alır, zorlarsın 70 alır. Yazılılar ölçüt değil bana göre...

Ben turkiyede bu sistemi hic anlamis degilim.. Yok ozel okul ozel kolej? Hollandada herkes ayni dersleri aliyor ozel okul mozel okulda yok. Onun durumu iyi degil o zengin ayrimida yok. Ben cok unlu zengin bi is adaminin torunuyla ayni sinifta okudum. Sormak istedigim turkiyede neden bu ayrimcilik? Neden parayi basinca "sozde" egitimin kralini aliyosun? Hollandanin kralin kizi bile normal okula gidiyor. Cok sacma ve gereksiz

14 bin tl lik kolej ne kadar iyi ?
ordaki öğretmenlerin tecrübesi ne durumda o da tartışılır.
özele gönderecekseniz iyi bilindik bir koleje gönderin.
onlarında fiyatı fazla tabi.
vekil öğretmen sınıf öğretmeni ise sıkıntı yok bence.
ama farklı branşlardaysa sıkıntı olur.
kolejden önce başka devlet okullarını yedekten deneyin.
farklı semtte oturanlar bağış adı altında kayıt yaptırabiliyor.

şuanda haberturkun gayet popüler bir yazarının ıkız kızlarıda devlet okuluna gidiyor ve bundan hiç gocunmuyor acıkcası

sonuçta kolejde öğretmenlik yapanlar atanamamış öğretmenlerdir, kimse devlet varken özelde çalışmak istemez. bu gözle bakınca devlet öğretmenleri daha iyidir bence

Oğlum özel okulda,geçtiğimiz yıl MEB tüm okullardaki notları TEOG sınavlarıyla karşılaştırıp inceleme yaptı.Bulunduğumuz ilde TEOG la notların birebir örtüştüğü tek okul oğlumun okuduğu özel okuldu.
Devlette okuyan bir çocuğun notlarına baktım(babası internetten bakmamı rica etti,matematik yazılılarından 100 aldığı iddia edilen çocuğun TEOG matematik sınavı 45 ti.
bana göre devlet okulundaki öğretmen daha güzel eğitim veriyorrr
dediklerinizde haklısınız
kızıma arkadaşı anlatmış dinden 60 almış
nedenide öğretmeni yazılıda çıkacak soruları yazılıdan birgün önce vermiş çalışamamış birkaç gün önce verseymiş 100 alabilirmiş ama neyse öğretmen 60 olan puanıda 100 yapmışlar satennn
dersaneye giden özel okul öğrencilerin ağzından bizzat duyuyoruz bunlarııı
Ve bir genelleme daha.
İlkokulda devlet iyidir veya özel iyidir diye bir genelleme olamaz.
Öğretmen iyi veya kötüdür.
Oğlumu ilkokula başlatırken devlette iyi bir öğretmene verdim,2. yıl tayin istedi ve gitti.Yerine gelen öğretmen okula sadece vakit geçirmek için geliyordu .Kadın öğrencilerin önüne vakit geçirecek birşeyler verip kendi ya masada bilgisayarda takılıyordu,yada öğretmenler odasında oturuyordu.Mecbur kaldım özele aldım.
Birde kızımın öğretmeninden bahsetmek isterim ,devletten emekli olup özele geçmiş,ellerinden öpülesi,muhteşem bir öğretmen.Adam sınıfındaki travma geçirmiş bir çocuğu öğle tatillerinden feragat edip,cumartesileri okula gelip çalıştırarak sınıfın seviyesine getirdi.İddia ediyorum böyle bir öğretmen 1000 tanede bir çıkar.
Yani bu işin devlet veya özel genellemesi olamaz.Önünde saygıyla eğilinecek öğretmenler devlette de özeldede olduğu gibi,sırf maaş almak için okula gelen öğretmenlerde devlettede özelde de vardır.

Kolejlerde ne çok kıytırık hoca var haberiniz var mı?
Dersi öğrenmeden geçen nice çocuk var.
Çünkü aileler madem para veriyor, notları yüksek tutalım diye bakıyorlar olaya.
Her şey çocuğun kendisinde biter.
Ama amerikan kolejine yollarsınız , öyle çok bilindik bir yer olur tamam da irfan koleji nedir yani. :S
Vekil öğretmen dediğiniz şey de öğretmen.
Onları atamayan devlet utansın, yerin dibine batsın ayrıca.

Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..

Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.

Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)

Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..

Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..

Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !

Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde

Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..

Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..

Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..

Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.

O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..

Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..

Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..

bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !
okul müdürürnün bu doğumdan illaki haberi vardır. milli eğitime gitsen,zde bişi değişmeyecek vekil öğretmen laf söyletmicektirler. bence başka devlet okuluna yazdırın bende yeni yazdırdım kızımı 5. sınıfa nüfus kayıt sistemi diye bir şey çıkarmışlar adrese bakara alıyorlar fakat ben okadar çok şahit oldumki başka semtlerden gelip torpille kayıt yapdıranlara. bence başka bir okul ama devlette olsun. son senye kadar ödeyecegeiniz meblağa bakın bir. normal devlet okulunda okutup bu özel okula kıt kanaat ayrmaya çalıştığınız parayı çocuğunuza yurt dışında eğitim alması için harcayabilirsiniz.

Back