- 30 Aralık 2009
- 22.939
- 89.546
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
ben düşünmedim inanın eşimin sinirlenmesiyle gidip anlık olarak hakkında daha önce ki yaptıgımız araştırmalarda iyi duyumlar aldıgımız bir okula kaydetme işiyle başladı bütün olay..Herkez evldai için en iyisini düşünür ama sizinkide biraz abarti. Yani ilkokula giden çocuk içi. Niye 14 milyar ödemeyi düşündünüz hic anlamıyorum. Kolejde farklı ne ogretebilirler ki vekil öğretmenin yapamadigi ne olabilir. Sanirim koleje gidince 1 haftada okuma yazma ogreneck. Vekil öğretmende öğretir korkma
ah cryptic beynimi kemirdim durdum sabah beridir..
Kararımız ;
Devlet okuluna gidecek eğer begenmezsek taşınıp nakil yolu ile başka bir okula aldırmak olacak..
Şimdi geriye mail order yöntemi ile her ayın 25 i geldiginde benden aylık meblagı kredi kartımdan kesinti yapacak okul ile görüşüp ödemeyi iptal etmek kaldı...Sordugumda iptal ediyoruz evet demişti çünkü ödemeyi peşin yapmadım..
taa 10.cu ayın 25'inde başlayacaktı ilk taksit..
Hayırlısı olsun..Eşim yeni bir iş kurdu kendisine mühendislik hayatına oradan devam ediyor seneye durumumuz daha pekişir belki...Suan düşündügüm sıkıntıları belki o zaman akletmeyecegim bile..Gönderir miyim ? ZAMAN gösterecek..
Sabah ola hayrola
evet mantıklı olanı bu en azından orta ögretimde daha detaya girilecek..kontes orta öğretime sakla bence özele gönderme işini..tavsiyem..
Tabii ki herkes ister pırıl pırıl okullarda, sosyal aktiviteler ile çocuğu okusun. Ama geleceği de düşünmek lazım. Sonuna kadar özele gönderebilmek gerek, başka kardeş varsa ya da olursa ona da aynı şartları sağlamak gerek.düşüncelerimi yazmışsınız,ayrıca öğrencileriniz çok şanslı..başarı düzeyi aynı evet..özel eğtimde temiz ortam oluyor sanırım ve daha bakımlı öğrenciler..tabii gönül isterki öyle gönderebilelim..bende şartlarımı zorlamam bu konuda..
evet kıyamet koptu beynimde şimşekler çaktı..büyütülecek bir şey yok ortada. bu kadar pimpirikli olmanın ne geregi var, kıyamet mi koptu? porselen çocuklara bile bu kadar evhamlı bakılmıyordur herhalde
Aynen bunu düşündüm..Tabii ki herkes ister pırıl pırıl okullarda, sosyal aktiviteler ile çocuğu okusun. Ama geleceği de düşünmek lazım. Sonuna kadar özele gönderebilmek gerek, başka kardeş varsa ya da olursa ona da aynı şartları sağlamak gerek.
evet hayırlısıyla güzel bir öğrenim hayatı olur inşallah..mantıklı olanı yaptınız..özelden devlete geçilse allah göstermesin çocuk şaşırır..inşallah en güzel şartlarla okur..evet mantıklı olanı bu en azından orta ögretimde daha detaya girilecek..
Ben zaten işimi bıraktım evde ilgilenmek için bol bol vaktim olacak ve sosyal aktiveleri bile belirlemeye çalışıyordum...
tabiki öylesi daha kötü..evet hayırlısıyla güzel bir öğrenim hayatı olur inşallah..mantıklı olanı yaptınız..özelden devlete geçilse allah göstermesin çocuk şaşırır..inşallah en güzel şartlarla okur..
evet kıyamet koptu beynimde şimşekler çaktı..
Çünkü söz konusu evladım ve egitim hayatı
Anneler olarak herkes evladı için en iyisini ister hakkıdır da..porselem gibidir evladım...Hergün bakımını yapıyorum,ilgileniyorum..İşten geldigimde sarılıp uyuyorum ona
Biz yatagımızda 3 kişi uyuruz..Özlüyoruz...
Ehvamlıyım..Olmaya da devam edecegim.
kızkardeşimle eniştem çok araştırdılar,devlet okuluna gönderiyorlar..birinci sınıfa göndericekleri zaman sordukları sorulardan müdür bıkmış bunları görünce yolunu değiştiriyormuştabiki öylesi daha kötü..
Çünkü standartlarının daha farklı bir yüzü ile karşılacak çocuk,sunulan imkanlar devlet okulunda olmayacak farkıdayım..
O sebeble istiyorum ki en azından dogru olan neyse görmemde yardımcı olasınız
ÇÜNKÜ BEN BUGÜN KÖR OLDUM !
biliyorum aptalaşık degil okula gidince odasında yatması için diretecegim artık..Çocuğunuza olan sevginizi anlıyor ve çok saygı duyuyorum. Keşke her aile çocuğuna ilgi gösterse.
Yalnız o yaştaki çocuğun anne babasıyla yatması uygun değil. Sağlıklı değil. Uzmanlar önermiyor, ben hatırlatayım dedim.
çok sagolun varya gerçekten..kızkardeşimle eniştem çok araştırdılar,devlet okuluna gönderiyorlar..birinci sınıfa göndericekleri zaman sordukları sorulardan müdür bıkmış bunları görünce yolunu değiştiriyormuş
en doğru kararı verdin kontes önemli olan anne baba ilgisi,her ey düzene oturur hayırlısıyla..orta öğretimde gönderirsin allah nasib ederse...inşallah..
canım ya üzüldüm şimdibiliyorum aptalaşık degil okula gidince odasında yatması için diretecegim artık..
Öğretemeniyle konusup hatta bu sorunu onun agzıyla çocuga anlatılarak en azından benim gibi olan velilerin evlatları da varsa onlara da faydası olsun diye konuşma yapmasını bile rica edecektim.
İnanın ben işteyken bile çocugumun hafta sonu ne yapması onun yararına olur tiyatro saatleri ne zaman..yine haftada bir bir saat yüzme kursu..Muzikle alakası olsun diye heveslendigi ve ögrenmek istedigi bir çalgı aletiyle evde ona ders aldırmayı bile düşündüm..Ya neler neler..
Düşünün ilk günden tepilerek eve yollanmak bir anne olarak koydu bana
aynı kızkardeşim gibisiniz maaşallah..okul aile birliğindeydi..öğretmenler ailelerin evlerini geziyorlar sanırım şimdi..öğretmenle gitti tüm evlere..yaz kış ..çalıştırır,kursa götürür bekler..çocuk odaklı yaşamı..allah her çocuğa sizin gibi anneler nasib etsin..çok sagolun varya gerçekten..
Bütün panik anımı suan aldınız..Evde eksik kalınan yerlerin üzerinden geçip ders yapmayı eglenceli hale getirecegim inşallah...
N'apayım zaten bunun için işimi gücümü bıraktım..Okul aile birligine bile göz koydum ben..
evet suan sakinim ama sadece gerçekten üzgünüm haddinden fazla gözlerim doldu doldu boşaldı gün boyu..ALLAH beterinden saklasın ama işte beklentilerimden kaynaklı..canım ya üzüldüm şimdi
kurların çok faydası olur..yüzmeye gidiyor yeğenim..öğrendi 3 ayda..daha öncaleride karete kursuna gitmişti..hepsi olur inşallah..sakinleşmeye çalış..dua et olurmu..
Çok teşekkür ederimaynı kızkardeşim gibisiniz maaşallah..okul aile birliğindeydi..öğretmenler ailelerin evlerini geziyorlar sanırım şimdi..öğretmenle gitti tüm evlere..yaz kış ..çalıştırır,kursa götürür bekler..çocuk odaklı yaşamı..allah her çocuğa sizin gibi anneler nasib etsin..
Yahu ben ne dert edineyim. Banane sizin öğretmeninizden..valla nalbur mudur bilemem..
Bildigim alakasız bölümlerden mezun olanların da ögretmenliği icra edebilmek için başvuru yapabildiği ve üstelik bu konu buralarda defalarca tartışıldı..Çok istesem gider başvuru yapar atanır ben de yapardım madem böyle bu kadar kolay
Eğer çok dert edinmeyecekseniz çocugunuz var mı bilmiyorum şayet var saydım gönderip okutabilirsiniz.
Tanıdığım bir sınıf öğretmeni yıl içerisinde izin alıp o ülke senin bu ülke benim gezerdi. Eve de deve yüküyle ödev verirdi. Üniversite sınavında da dereceliydi. Sınıf öğretmenliği okumuş falan filan ama iş onunla bitmiyor.Elbette öyle..Asla tutamaz..
Ama onun kadar çabalamayan, kendini yormayan kadrolu sınıf öğretmenleri dolu bunu anlatmak istiyorum..
Baska bir okula alma sansiniz yokmu acabaHanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..
Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
DİPNOT: Eklemek zorunda oldugum için konuyu revize ederek şunu belirteyim..Biz gelecek vekil öğretmenin mezuniyet durumu hakkında bilgi edinemiyoruz...Norm fazlası mı ? Sınıf ögretmenliği mi okudu da atanamadı..
Yoksa herhangi bir fakulte mezunu olup bu işi kpss'den atanamadıgı için mi tercih etti bilmiyoruz..
Milli egitime bile gittim onlar bu konu hakkında ille de okul müdürünü muhatap alınız diyor ama biz velilere bir bilgi paylaşımı yapıladıgı gibi üstelik çocuklarımız okula 1 hafta sonra gidecek..Adaptasyon dönemimizi diger 8 sınıf gibi yerine getireyemecegiz maalesef..
bu durumda tam 2 sınıf ve 80 öğrenci var okul resmen karıştı ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor müdürün kapısını tam 3 kez aşındırdık !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?