Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

bunu soracagım çünkü bu ince detayu bilmiyordum çok iyi oldu dediğiniz

Ben de Ankarada bir ilköğretim okulunda vekil öğretmenlik yapmistim ve sene sonunda veliler gelip tesekkur etmişlerdi kendi öğretmenlerinden öğrenenemediklerini sizden öğrendiler diye hatta öğrencilerimin yariya yakini bile tesekkur etmişti taaa 6 sene önceki mevzu hala bazi öğrencilerim arar hatrimi sorar sagolsunlar
Demem o ki keramet kadroda değil öğretmenin içinde Çok ön yargili davranmissiniz belki de bilmeden çocuğunuz için yanlis bir secim yapmissiniz keşke önce bi öğretmeni gorseydiniz biraz bekleseydiniz bazen insanlara hemen etiket yapistirmamak lazim.

neden başka sınıf ya da başka devlet okulu düşünmediniz merak ettim cidden
4. soruşum
çünkü böyle olacagını bilmiyorduk yeni gelen kadromuz çok iyi diyip durdular..

başka sınıfa müdür asla degişiklik yapmam diyor 80 öğrenci magdur hangisini degişssinler..

Başka devlet okulu içinde taşınmam lazım yoksa nakil yoluyla canım sıkıldı hadi aldıralım diyemiyorsunuz kanun böyle..
Tasınmayı konusuyoruz suan mesela eşimle

hımm ben adresinize uyan 2-3 devlet okulu daha vardır diye düşündüm o yüzden
bence koleje verin siz yoksa rahat etmeyeceksiniz

yanlış anlaşılmasın tabiki yeni mezunlarda bir yerlerde çalışacaklar.. olay yeni mezun ya da deneyimli öğretmen seçme kriteri ne okulun.. "doğru" olanı devlet de özel de seçemiyor her zaman bu önemli.. İnsan Kaynakları nasıl çalışıyor özel okullarda? pırlanta gibi yeni mezunlar da var 10 yılını yatarak geçirmiş mesleğin yüz karası deneyimliler de..

O konuda sıkıntı yok. Gondermek istediginiz okulun civarinda tanidik birini bulup çocuğu orda yaşıyor gosterirsiniz olur biter.
muhtarliktan adres degisikligi yapılıyordu sanirim.
detayini unuttum, arastirirsaniz bulursunuz.
ankara da kardesim, kuzenlerim hep ayni yöntemle adres kaydinin disinda kalan okullarda okudulat.

işte mesele şu ki tanıdık yok olmayınca mecburen taşınmayı konusur olduk..

İstanbul'da çöpsüz üzümüz biz.

varya bunları arabada heeeep düşündüm hepp çok söyledim müdürle kavga edip okuldan nasıl çıktı anlamadım arkasından koştura koştura gittim adamın o derece..

Yaa başka okula gitme gibi şansı yok degilmicunki esiniz bu kavgayı gurura çevirip pek oraya göndermeyecek gibi duruyor..hele bir de inatsa offf..esiniz le bahsetmis olduğum şeylerle alakali konustunuz mu bilmiyorum. ..Ancak sakinlesmesini beklemelisiniz ve o zaman her yönüyle düşünmesini sağlayabilirsiniz belki...keşke esiniz hiç gelmeseymis. .hem bak ilk senelerde öğretmenlerin eskileri olabilir ancak inan artıları da oluyor..geçen sene ben oğlumu anaokuluna gönderdim özelde (iyi zannetmistim)ve bizim öğretmenimiz cok disiplinliydi oğlumu aglatmisligi vardır odun vermemek için haklı değildi kesinlikle detaya girmeyecegim ancak başka sınıfın öğretmeni yeni imiş ve ona çok kizi yormus disiplin demek ağlatmak değildir diye..ve o sinifin cocuklari ogretmenlerini seviyorlardi..bizim ki gene ben o okula gitmem sevmiyorum diye bgiriyordu okullarin baslayacagini duyunca..gecen donemde degistirmemin sebebi ilk donem dogru duzgun gidemedi hep hastaydi..2.donem daha fazla gitmeye baslayinca ogretmenimi sevmiyorum demeye basladi ve onunla ogretmen..ogrenci iliskisi hakkinda oyunlar oynadik boylelikle suphelenip arastirinca cikti ortaya..Bunlardan haberim olunca sert bir şekilde ikaz ettim sadece bu da değil başka problemlerde vardı. .düzeltmeye çalıştılar ancak bu sene kaydımız başka koleje yaptırdım. .inşaallah burada problem çıkmaz. .bunları anlatmamda ki sebep kolej lerde kusursuz değil yani..heee hakikaten işini iyi yapan gözlemleyenler de var..Bakalim burda neler yasayacagiz hic kimse kotu demiyor ama gorecegiz bakalim..Anaokulu ve ilkokul farklı olabilir..ama esine bunlardan da bahset istersen belki fikri değişir. .ama iyi bir okulda alacağı eğitim de mutlaka farkı olacaktır. .ama devlette de çok iyi öğretmenlerimiz var..Ayy bilemedim ama ben olsam imkanım varsa ve cok zorlamayacaksa gönderirdim. .ama zorlanabileceginizi yazmistiniz sanki..yani hakikaten okula verilen ücret, servis varsa o , kıyafet, ayakkabı, kırtasiye, kitap, cep harçlığı ve özenti de eklersek(şimdiden gördüklerini istiyorlar o yüzden öyle yazdim) istanbulda rahat bir ev alınır o paraya ki üniversiteyi saymadim..Eee ama tabii birde şu var her kolej in burs oranı var eğer başarı gösterirse burs da kazanabilir..mesela benim yegenim% 30 burs kazandı özel okulda..bazi arkadaslarim ilkokula gerek gormuyor ancak gidecekse temel de ona gore oluyor..cunku onu da yasadik..arkadasin kizi sevlette okuyordu dersleri de iyidi..sonta koleje gecince cok zorlandi ek dersler almasi gerekti sonta sonra toparlamaya basladi..ama kisiden kisiye de degisir tabii verdigim ornekler..Ayy kız benim bile kafamı karistirdin ben şimdi sana yardım mi ettim yoksa etmedim mi inan anlamadimYani henuz baslamamisken ya tamam deyin ya devam..

tabiki yeni mezunda olacak tecrübe sahibi nasıl olacak yoksa
ama ben konu sahibine hitap etmeyeceğini düşündüm deneyimsiz öğretemenin

Ekonomik anlamda çok zorlayacaksa ve kızın tam alışmışken alıp devlet okuluna verirsen kızın açısında çok zor olur.

Benim eşim özel okulda çalışıyor, personel indiriminden faydalanıp vermek istedik, ama eşim işten ayrılsa çocuğu da okuldan almamız gerekecekti, benim oğlum pek uyumlu bir çocuk da değil, okuldaki psikoloğa danışmış eşim eğer özelde başlar devlete geçerse çok zor olur, ilkokulda devlete gitsin ortaokulda şartlarınız daha iyi olursa koleje verirsiniz demiş, bizde öyle yaptık, çok şükür 3 e kadar geldik öğretmen değişimi olmadan, ama bu sene değişebilir...

Başka okullar mı araştırsan acaba ama maalesef devlet okulunda öğretmen değişimi çok oluyor...

Yeni öğretmenler daha heveslidir bildiğim ve gördüğüm kadariyla bir şeyler öğretme çabasindadir. İstisnalar kaideyi bozmaz..

Ben mesleğimin ilk yılıçoğu veli çocuğunu kadrolu öğretmen vermek istedi dönem başında. Benim1.sınıfa başlayan öğrencilerim sınıfta parmakla gösterilen çocuklar oldu. Şuan 3.yılım ve her yaz ararlar hangi okullarının beni küçük kızımı Size vermek istiyorum yeğenim Size emanet etmek istiyorum. Sonuç olarak daha öğretmeni tanımadan için ön yargılı davranmışsınız

halk eğitim merkezlerindeki branş öğretmenleri bile diploma ve formasyonlarını göstererek onay alırken ilçeden nasıl 4 yıllık mezun öğretmen olmayan ilkokula atanıyor??? hangi okul hangi ilçe??? cidden merak ettim.. yasal değil..

siz kadrolu musunuz? ücretli mi?
ücretli ise her sene aynı okulda mısınız anlayamadım tam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…