Zaten yeterince serbest giyinmiyorlar mı?
Saçlar maşa yapılmış ve boyalı, yüzde ful makyaj, kulakta sallantılı küpeler, etek minicik, kilotlu çorap diye bişey zaten yok, daha ne kadar serbest olabilirler acaba?
Bugun itibarıyle okullarda kılık kıyafet serbest olacak.
Ben 10 yıllık lise öğretmenı olarak karara karşıyım
Bızım genclerımızde cok fazla marka takıntısı ozentı olacak..
maddı durumlar herkesın aynı degıl
Artık cocuklarımız yarın hangı ders var degıl hangı kıyafetı giysem dıye dusunecek..
sızın fıkırlerınız neler
cogu arkadas takilmis durumda isi turbana baglamis kucucuk cocuklarin zorla yada baskiyla basinin kapatilcagini dusunuyolar
ben boyle biseyin asla olmiycani dusunuyorum
bizim konusmamiz gereken seyin cocuklarin arasinda marka olaylari yuzunden birbirlerini kirabilcekleri olmasi gerekirken biz yok acik yok kapali onu tartisir olduk
mevzu dine gelmis herkesin inanci kendine
ben sadece basima gelen bi olayi anlatayim siz karar verin turkiyedeyken ailecek ama sadece kadinlar olarak erkek yoktu yanimizda ve lokantaya gittik yemek yiyelim dedik bizden sonra bir cift geldi ve ben ve ailem kapaliyiz kadin agiza alinmiycak sekilde hakaret etti hallerinede bakmiyolar ne hakla buralara gelebiliyolar ve bunun gibi bir suru sey esi duyuyolar sus dediginde duyarlarsa suysunlar gelmesinler boyle yerlere sayip durdu onun dusuncesine gore biz evden disari cikmamak zorundayiz simdi almanyadayim ve istedigim yere gidiyorum kafede oturuyorum birkere bile yan bi bakis gormedim
kisacasi once biz onyargilarimizdan vazgecmeliyiz acik yada kapali fark etmeden ozgurce nasil istiyosak oyle yasayabilmeliyiz
ozaman gercekten mutlu bi toplum olabilcegimizi dusunuyorum
fikirlerin zorla empoze edildigi şu ülkeye cocuk getirilmez
zira biz Türkler özgürlüge düskünüzdür.(bu söz havada kalıyor ama)
der kendi fikrime noktayı koyarım
Din kültürü ve ahlak bilgisi verilmelidir... Lakin iş seçmeli yapılacak diye imam hatip tarzına dönüşecekse bu olmaz.
Daha eğitim sistemimiz doğru düzgün değil kaldıki bunlara giriyorlar. Seçmeli arapça! neden? Biz arapmıyız? Kur'an arapça demeyin sakın! Evrensel bir Kitabın dili olmaz her dilde okunabilir... Tevrat ve incil ibranice indi yeryüzüne ama ingilizce'de okunabiliyor değilmi?
Bu derslerin verileceği yer okullar değildir. Özel kurslar açarsın tabiki öğrenilmeli bu konuda eksiğiz dediğim gibi bunun yeri okullar değildir. Ve bunu diyenlerede Din düşmanı denmez bu bir cahilliktir.
Kılık kıyafet ise ona geçebilmek için daha çok yolumuz var. Bizde marka hastalığı hakir görme diz boyu olduğu için belli kurallar getirilmeli.
Ben hep isterdim ki, okullarda seçmeli Arapça dersi olsun. Ama dine bağlı olarak değil, o düşünceyle değil. Çocuklara ileride mesleklerinde yardımcı olabilmesi için, ne bileyim işte 1 dil 1 insandır mantığıyla olmalı böyle dersler. Arap ülkeleriyle ticaret yaptığımız için. Bu mantıkla Rusça da olmalı, Almanca daha çok olmalı. Kurslar ve etüdlerle de yapılabilir. Ücretsiz olduktan ve herkese fırsat eşitliği tanındıktan sonra sorun olmaz tabii ki.
Ama yok bizim başka dertlerimiz var. Çünkü insan yetiştirmiyoruz, köle ve asker yetiştiriyoruz. (Asker dediğim, mehmetçik değil yanlış anlaşılmasın).
ArkAngel söylediklerim sana değil, genel. Ne demek istediğini anladım ve katılıyorum.
konu sahibi olayın türbana gelmesi çok normaldi ben şaşırmadım açıkcası. kılık kıyafet deyince türban tartışılır direk...son zamanlarda herşey türbana bağlanır oldu çünkü özellikle tartıştırılıyoruz türban konusunda..... görün bakın tv programlarında da bu konu tartışılırsa yine mesele türbana bağlanır... türban tartışmaktan konunun dışına çıkılır ve kimse asıl önemli konuları konuşmaz... olay budur yani...
Çocuklarda kıyafet serbestliği ile bunun alakasını çözemedim. Sonuçta bu durum her zaman karşılaşabileceğiniz bir şey. Siz çocuğunuza bakış açınızı anlatır ve onu rahatlatırsınız. Neden sorun olsun ki bu? Kızınız size bu soruyu sormasın diye tüm velilerin başı açık olmasını mı isteyeceksiniz? Bence bu soruları sormalı, cevabınız sizden duyup hayatını öyle çizmeli. Karakter şekillenmesi için çok gerekli şeyler bu sorular. Çocuk merakından bir soru sormuş, siz alınıp ben dinsiz miyim diyorsunuz
Her ailenin dini bilgisi çok iyi değil ki. Sizin teklifiniz çarpım tablosunu evde öğren demeye benziyor. Eğer çocuğun matematiğe ihtiyacı varsa matematik dersi alacak, başka dinleri merak ediyorsa din dersi alacak. Bizim din dersimizde başka inançlar, mezhepler de anlatılıyordu ara sıra. Kimse de rahatsız değildi. Tarih kütaplarında, türkçe kitaplarında yunan tanrılarından bahsedilirken kimse itiraz etmiyor ama iş Allah Muhammed olunca sürekli itiraz. Seçmeli din dersi ile bu rahatlıkla aşılabilir. Zaten çocuk ailenin yaşantısını örnek alıp ona göre yaşar. Okulda sübhanekeöğrendi diye irticacı ya da bombacı olmaz merak etmeyin
Amac sadece turbani serbest birakmak.
Mini etegi,kolsuzu,askisizi yasakla ama turbani serbest birak.
Her tur kiyafet serbest olsaydi kimse de bisey demezdi.
Amaclarini belli etmisler
Ben ABD de yasiyorum ,burda sac,sakal,her turlu kiyafet serbest.
Din dersi de yok.
Isteyen aileler cocuklarini din okullarina gonderiyor.