Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Kötü olmuş ya şuan ki çocuklar çok fena.Hem marka takıntılığı,hem güzel görünme hevesliliği vs.Sevdiğine güzel görünmek için yarışanlar olucak,derse ilgi azalacak diye düşünüyorum.Çocukların ilgisi oraya gidecek,ailelere de zarar başkasının hergün başka birşey giydiğini gören çocuk ailesinden de o imkanı bekleyecek.Durumu olmayan ailelerin çocuklarının durumu beni en çok üzen konu :KK50: İnsan ister istemez özenir arkadaşına.21 yaşındayım ben bile bazen başkasında güzel şeyleri görüp alamadığım zaman üzülüyordum çocuk psikolojisi daha da etkilenir bu tür olaylardan.İptal edilir umarım bu karar.

Son düzenleme:
Farkindamisiniz bilmiyorum ama suan dini alet eden sizsiniz,
bu nasil bir din düsmanligidir ya nasil bir nefrettir bu, hristiyanliga ve yahudilige hatta budizme karsida bukadar nefret dolumusunuz merak ettim ??

Biraz relax olun ya bu türkiyedekiler kadar fanatik kimseleri ben hayatimda görmedim,
basörtüye bukadar nefretiniz size asilandigindan dolayi geliyor, sizide anlamak lazim tabi, yillardir bu asilaniyor size,
ben almanyada yasiyorum burda kim basörtü takmis, kim sapka takmis, kim mini giymis kimsenin umrunda degil,
türkiyede herkes birseylere karsi kin ve nefret dolu bunu anlamakda mümkün degil,
biraz rahat olun ya, yok su namaz kilmis yok bu dua etmis,
kime ne ya size ne bikere ???

Din hakkinda konusmak yasak bunu biliyorum ama cevap vermek istedim

Benim yazdıklarımdan bu çıkarımları nasıl yaptın merak ettim....

Derin bir nefes al ve yazdıklarımı tekrar oku, gözlerinle ve anlayarak...
Her kim çirkin emellerini dini alet ederek gerçekleştirmeye çalışıyorsa, ben ona düşmanım...
Din düşmanı olacak en son insanlardan biriyim...

Evet din dersi egitimi ile matematik egitimi zaten o kadar birbiriyle aynı ki... hani elma armut değil elma ile fil i toplamaya calısıyorsunuz.

Din egitimini zaten isteyen aile cocuguna yaz tatillerinde, hafta tatillerinde aldırıyor. kaldı ki bir ülkede cocuklara 10 yasından itibaren din dersi verip, mantık dersi vermemek, felsefe dersi vermemek nedeniyle biz bugun 3. dunya ülkesiyiz.

Zaten mevcut matematik, fen egitimi yetersiz iken, universitede verilen temel bilim dersleri bile evreni anlamayı saglamaktan uzakta iken bizim tutup sacma sapan değişimler yapmamızın tek bir amacı var.

Eğitimi parası olan alsın parası olmayan havasını alsın

Ülkede hangi ders hakkıyla veriliyor peki. Her sen bir şey değişiyor… bu durumda mantık ya da felsefe dersi işi çözecek mi? Her şeyin not ve türevleri olduğu bir eğitim sisteminde bu dersleri de öğrenmek kaç alacağınla bağlantılı olacak.. ben sosyolojiyi çok seven biriydim. Okul zorunlu seçmeliydi.. aman o kadın yüzünden nefret ettim.. 50 çizik attığım ders sosyolojidir…………………………….
Yani önce sistemi not olmaktan çıkarmalıyız.

ona gelene kadar neler yasak neler
bırak da hiç takamadıkları başörtüyü Kuran okurken takabilsinler

yahu kim takamıyor başörtüyü? ilkokula giden çocuğun iradesinden bahsediyoruz burada dini kurallara girerek irade şu yaşta başlar falan demeyin o işler uhrevi işler kişinin özel hayatını bağlar
5.sınıfa giden çocuk takmak için ölüyorda taktırmıyorlar mı

o yaşta çocuk türban takmayı istemez istiyorsada ailesi ya zorlar ya da özendirir

okulun dışında taksın okulun içine girdi mi o başlar açılmalı...

ondan sonra bu dindar bu dinsiz oldu...

kuran kursuna giden çocuk takar başörtüsünü okur kuranı kerimi öğrenir

bu konuda ülkede bir eksiklik mi vardıda taa ilkokula koyuldu bu ders

kuranı kerim kursları yok mu hatta küçükken her yaz gitmezmiydik? giderdik.kapatıldı mı hayır,o zaman sorun nerde?

birde seçmelide değil zorunlu seçmeli...

Üniversitelerde bu saydıklarınızın hepsi serbestken başörtüsü yasak ona bakılırsa..

Ayrıca Kuran-ı Kerim okunurken bi zorunluluk olmasa da başörtü takılır benim bildiğim, bi mevlüğt vs. varsa ben örtüyorum incilerim filanda dökülmüyor hani..

Nasıl düğüne giderken abiye giyiyorsam..

İstemeyen takmasın o beni bağlamaz, tercih meselesi der geçerim ancak birçok etken dururken bu serbestlikten ötürü gidip en son şeyi söyleyipte hemen hucümmm şeklinde kapalılığa ya da din kültürü derslerine saldırılması bana art niyetli geldi..

Ki gayet normal bir şekilde de belirttim..

şu anda hiç bir üniversitede başörtüsü yasak değil kimsede neden taktın demiyor ki diyemez ama daha çocuk olan insanlara bu dayatılamaz.

Kötü olmuş ya şuan ki çocuklar çok fena.Hem marka takıntılığı,hem güzel görünme hevesliliği vs.Çocukların ilgisi oraya gidecek,ailelere de zarar başkasının hergün başka birşey giydiğini gören çocuk ailesinden de o imkanı bekleyecek.Durumu olmayan ailelerin çocuklarının durumu beni en çok üzen konu :KK50: İnsan ister istemez özenir arkadaşına.21 yaşındayım ben bile bazen başkasında güzel şeyleri görüp alamadığım zaman üzülüyordum çocuk psikolojisi daha da etkilenir bu tür olaylardan.İptal edilir umarım bu karar.

Olay çok sığ ele alınıyor aslında….yani konu özenti olmanın ötesinde… özenir özenir durur…ama türban olayının parladığı zamanı hatırlayın mersinde ilk okul öğrencisi öğretmene kafa tuttu çıkarmam türbanımı diye.. buna benzer olaylar zincirleme oldu. Bu yaşlarda çocuklar kendi iradelerini kullanamazlar. Yani kıyafetin serbest olması onlara özgürlük vermek değildir. Eğer ilk okul sıralarına türban olayı dağılır da bunun önüne geçilmezse bu sorun teşkil eder. Ama reşit bir insan için de üniversiteler gibi sonuna kadar özgürlük derim…

Evet din dersi egitimi ile matematik egitimi zaten o kadar birbiriyle aynı ki... hani elma armut değil elma ile fil i toplamaya calısıyorsunuz.

Din egitimini zaten isteyen aile cocuguna yaz tatillerinde, hafta tatillerinde aldırıyor. kaldı ki bir ülkede cocuklara 10 yasından itibaren din dersi verip, mantık dersi vermemek, felsefe dersi vermemek nedeniyle biz bugun 3. dunya ülkesiyiz.

Zaten mevcut matematik, fen egitimi yetersiz iken, universitede verilen temel bilim dersleri bile evreni anlamayı saglamaktan uzakta iken bizim tutup sacma sapan değişimler yapmamızın tek bir amacı var.

Eğitimi parası olan alsın parası olmayan havasını alsın

E şimdi niye bu kadar celallendiniz..

Ki ben hiç bi derse kaldırılsın demedim.. Örnek verdim, bende matematiği sevmiyorum ama kaldırılmasını istemem din dersini sevmeyende dinlemesin neden kaldırılması isteniyor ki dedim..

Matematik size göre çok önemli olabilir, kimisine de o derece din dersi önemlidir..Siz sadece elma ile fili karıştırsaydınız keşke, daha 'ben' den öteye gidememişsiniz..

Son düzenleme:
Niyemis o ?
Her konuda avrupayi örnek alirsiniz, avrupada din dersi sart,
katoliklere ayri evangeliklere ayri din dersi veriliyor, hic dini olmayanlarada ayri bir ders veriliyor mesela
Bence haftada 1 saat olsun din dersi, ayrica evet Ahlak dersi de verilmeli,
yoksa nasil bir toplum yetistir ben artik bilemiyorum
Adı üstünde din kültürü ve ahlak bilgisi. Nezaket kuralları, toplumsal ahlak kuralları da anlatılıyor. Yaşlıya saygı, akrabaya sevgi, kardeşlik, yardımlaşma da anlatılıyor. Ayrıca o çok özenilen batıda kurallar çok daha sert.

Ben kılık kıyafet serbestliğini güvenlik açısından ve gelir adaletsizliğinin yol açacağı sosyal adaletsizlikten dolayı istemiyorum. Gerçekten çok zor durumda olan insanlar var. O formayı alabilmek bile o kadar zor ki onlar için. Kalem, silgi, defter ayrımı çocuklarda tabi ki var ama başkasındaki güzel kalemi tenefüsten tenefüse görür belki, belki de görmez. Ya da kalemi kabullenmek daha kolay. Üzerinde bağıran kıyafet gibi değil. Ayakkabılarda da mesela özenti sorunu var. Şu an herkes istediği ayakkabıyı giyiyor gördüğüm kadarıyla. Hepsini tek tip yapmak da imkansız. Ezilen yine eziliyor yani. Bu açıdan bakınca kıyafet serbestliği çok da farklı bir şey değil gibi geliyor insana. Oysa ayakabı, silgi, defter sürekli alınan bir şey değil. Bir tane alıp aylarca kullanılabilir. kıyefet öyle değil ki. Hem çok çeşit var, hem moda var, hem de her gün giyilecek bu

Benim yazdıklarımdan bu çıkarımları nasıl yaptın merak ettim....

Derin bir nefes al ve yazdıklarımı tekrar oku, gözlerinle ve anlayarak...
Her kim çirkin emellerini dini alet ederek gerçekleştirmeye çalışıyorsa, ben ona düşmanım...
Din düşmanı olacak en son insanlardan biriyim...

Gayet güzel okudum ve yazdiklarindan yola cikarak seni dogru anladigima inaniyorum,
düsman ol olma bu senin bilecegin is,
ama nasil bir acik bir bayani cok cok normal olarak görüyorsam,
benide normal görün olurmu ??
Yani bu bukadar zormu ?
Kapali insanlar yok böcek gibi, yok ninja gibi, ya neler duyuyoruz,
Yani komigime gidiyor artik gercekten, kapaliliklar bukadar ugrasan bir ülke ben baska daha görmedim, demekki bu ülkenin baska derdi yok,
(öyle olmadigini biliyorum tabi)
Ama hala bu konu böyle dert ya bunu anlamak mümkün degil, cidden komik artik.

Ayrica dini kim niye alet etsin allah askina ben bunu anliyamiyorum,
Din bir dindir yani inandigimiz seydir, bir alet veya bir araci degilki ????

şu anda hiç bir üniversitede başörtüsü yasak değil kimsede neden taktın demiyor ki diyemez ama daha çocuk olan insanlara bu dayatılamaz.

Öyle deniliyor ama ters bir hocaya denk gelirsen takıyor da takıyor..

Sınav kapısında açtıranı mı dersin, jetonu sınavın son 10 dakikasında düşeni mi dersin.. Yurdum insanı kendi doğrularından başka doğrulara açık değil, ister öğretmen olsun ister Prof..

Ülkede hangi ders hakkıyla veriliyor peki. Her sen bir şey değişiyor… bu durumda mantık ya da felsefe dersi işi çözecek mi? Her şeyin not ve türevleri olduğu bir eğitim sisteminde bu dersleri de öğrenmek kaç alacağınla bağlantılı olacak.. ben sosyolojiyi çok seven biriydim. Okul zorunlu seçmeliydi.. aman o kadın yüzünden nefret ettim.. 50 çizik attığım ders sosyolojidir…………………………….
Yani önce sistemi not olmaktan çıkarmalıyız.

Zaten mevcut egitim sisteminde aksaklıklar var bunu defaatle belirttim.
fizikte mesela, moment de moment coz soru coz soru ama asla ve katha fizigin dunyayı anlamak için kullanılabilecegini ogretmediler.

Her sene kobay gibi değişiklik yapılmaz, yapılmamalı da.

OGretmenlere insan gibi yasam standardı sunabilmeliyiz mesela once ki ogretmenlik gozde bir meslek olsun. Hayat standartlarını iyileştirmeliyiz ki ogretmen kendini geliştirebilsin...

Mesela tarih dersini, yendi yendi yenildi, anlı tarihimiz pis dusmanlarımız anlayısından cıkarmalıyız.

Elbette egitim sistemi oldukça aksak ancak su an yapılmak istenen mevcudu iyileştirme değil mevcut sorunu kokleştirme olucak

Adı üstünde din kültürü ve ahlak bilgisi. Nezaket kuralları, toplumsal ahlak kuralları da anlatılıyor. Yaşlıya saygı, akrabaya sevgi, kardeşlik, yardımlaşma da anlatılıyor. Ayrıca o çok özenilen batıda kurallar çok daha sert.

Ben kılık kıyafet serbestliğini güvenlik açısından ve gelir adaletsizliğinin yol açacağı sosyal adaletsizlikten dolayı istemiyorum. Gerçekten çok zor durumda olan insanlar var. O formayı alabilmek bile o kadar zor ki onlar için. Kalem, silgi, defter ayrımı çocuklarda tabi ki var ama başkasındaki güzel kalemi tenefüsten tenefüse görür belki, belki de görmez. Ya da kalemi kabullenmek daha kolay. Üzerinde bağıran kıyafet gibi değil. Ayakkabılarda da mesela özenti sorunu var. Şu an herkes istediği ayakkabıyı giyiyor gördüğüm kadarıyla. Hepsini tek tip yapmak da imkansız. Ezilen yine eziliyor yani. Bu açıdan bakınca kıyafet serbestliği çok da farklı bir şey değil gibi geliyor insana. Oysa ayakabı, silgi, defter sürekli alınan bir şey değil. Bir tane alıp aylarca kullanılabilir. kıyefet öyle değil ki. Hem çok çeşit var, hem moda var, hem de her gün giyilecek bu

Aynen bende bunu dedim yani, din kültürü ahlak dergisi dersi verildiginde kimse ölmüyor
hatta türkiyede bircok hristiyanda var onlarada katolik dersi verilsin mesela, olsun ya niye olmasin ?

Ayrica kiyafet serbestligi hakkinda bende senle ayni sekilde düsündüm, marka sorunu, yada fakirlik zenginlik cok ortaya cikacak diye,
bencede sorun olcak,
zira burda almanyadada var böyle bir sorun

güzelim dinimiz,kıymetli peygamberimiz(s.a.v)böyle konulara alet edilmemeli..
yıllarca hükümetler ;türbanı yasaklayıp dinini yaşayanlara eziyet edip ,bu düşüncede olanların oylarını topladırlar
şimdi yine dini kullanarak, oy toplama peşine düşülmüş
konu ne kadar başka, asıl tehlike nedir kimsenin umrunda değil
hepimzi yine dinsiz, türbanlı kavgasına düştük,
saygı, özgürlük diye yırtınıp karşısındakinin hayatına acımasızca saldırmak, söz sahibi olmak çok komik..
beğenmediğimiz siyasetçiler gibi dıdıdı boş bir çekişme...
ben bu konuda her iki tarafında bir arpa boyu yol aldığını düşünmüyorum.
şu saatten sonrada çocukların arkadaşları arasında ezilmemesini, ayrım yapılmamasını sorun ederim
diğer konularda yırtınsak da herkes tutturduğu şarkıyı söylüyo yapacak bişey yok...

Kızlar akşamın son demleri. Memurlar gitti. 18:00 gibi biz özelciler de dağılırız. Hassas bir konuyu bu kadar güzel tartışabildiğim için herkese kendi adıma teşekkür ederim.

E şimdi niye bu kadar celallendiniz..

Ki ben hiç bi derse kaldırılsın demedim.. Örnek verdim, bende matematiği sevmiyorum ama kaldırılmasını istemem din dersini sevmeyende dinlemesin neden kaldırılması isteniyor ki dedim..

Matematik size göre çok önemli olabilir, kimisine de o derece din dersi önemlidir..Siz sadece elma ile fili karıştırsaydınız keşke, daha 'ben' den öteye gidememişsiniz..

Tamam hanımefendi eşit onemdeler hiç kaldırılmasın

Üçgenin iç açıları Hindistan'da da 180, Kanada'da da, Somali'de de. Ama hak din İsrail'de Musevilik, İtalya'da Hristiyanlık, Hindistan'da Hinduizm...
okul eğitimi nesnel dogrulara dayanır, o nedenle nesnel olmayan objeler uzerinden, ki din gibi gayet ayrım yaratıcı ve kerameti kendinden menkul bir olguyu, ders yapıp okutmak gerçekten cok mantıklı.

Gayet güzel okudum ve yazdiklarindan yola cikarak seni dogru anladigima inaniyorum,
Farkettim ne kadar güzel okuyup anladığını...

Ayrica dini kim niye alet etsin allah askina ben bunu anliyamiyorum,
Din bir dindir yani inandigimiz seydir, bir alet veya bir araci degilki ????

Değil mi ama ya?
Gelin de bunu yöneticilerinize anlat...
Ama "dini kim neye alet etsin" diye bir soru soruyorsan belli ki bu ülkede yaşamıyorsun...

Neyse, konudan çıktık yetirince..

Son düzenleyen: Moderatör:
cogu arkadas takilmis durumda isi turbana baglamis kucucuk cocuklarin zorla yada baskiyla basinin kapatilcagini dusunuyolar
ben boyle biseyin asla olmiycani dusunuyorum
bizim konusmamiz gereken seyin cocuklarin arasinda marka olaylari yuzunden birbirlerini kirabilcekleri olmasi gerekirken biz yok acik yok kapali onu tartisir olduk
mevzu dine gelmis herkesin inanci kendine

ben sadece basima gelen bi olayi anlatayim siz karar verin turkiyedeyken ailecek ama sadece kadinlar olarak erkek yoktu yanimizda ve lokantaya gittik yemek yiyelim dedik bizden sonra bir cift geldi ve ben ve ailem kapaliyiz kadin agiza alinmiycak sekilde hakaret etti hallerinede bakmiyolar ne hakla buralara gelebiliyolar ve bunun gibi bir suru sey esi duyuyolar sus dediginde duyarlarsa suysunlar gelmesinler boyle yerlere sayip durdu onun dusuncesine gore biz evden disari cikmamak zorundayiz simdi almanyadayim ve istedigim yere gidiyorum kafede oturuyorum birkere bile yan bi bakis gormedim
kisacasi once biz onyargilarimizdan vazgecmeliyiz acik yada kapali fark etmeden ozgurce nasil istiyosak oyle yasayabilmeliyiz
ozaman gercekten mutlu bi toplum olabilcegimizi dusunuyorum

yeğenim arkadaşında gördüğü okul çantasından istiyor fiyatı 150 den fazla :KK53:
öğrenciler arasında sadece çantaların farklı olduğu zamanda olan bu kıyafetlerde eklenince istekleri düşünemiyorum

ama konu yine dine gelmiş :26:

Tamam hanımefendi eşit onemdeler hiç kaldırılmasın

Üçgenin iç açıları Hindistan'da da 180, Kanada'da da, Somali'de de. Ama hak din İsrail'de Musevilik, İtalya'da Hristiyanlık, Hindistan'da Hinduizm...
okul eğitimi nesnel dogrulara dayanır, o nedenle nesnel olmayan objeler uzerinden, ki din gibi gayet ayrım yaratıcı ve kerameti kendinden menkul bir olguyu, ders yapıp okutmak gerçekten cok mantıklı.

O sizin düşünceniz..

Bana göre din kültürü dersleri her ülkenin inancına göre uygulanabilir..

Beden eğitiminde takla atıyorsak, din kültürü dersinde de namazı öğrenmiş olmak o kadar sıkıntı yaratmamalı.. Ha zaten o derece rahatsızsan değil haftada 1 saat gördüğün din dersini 1 hafta boyunca sürekli görsende öğrenemezsin ki..

Aaaa orası öyle onda hem fikiriz. Gençlik belli bir yöne koşuyor.. tutabilene aşk olsun..
Ancak ve ancak kıyafet yönetmeliği bugün değişti ki 2013 te uygulanacak. Gençlik zaten çoktan bozulmuş… bu değişiklik çakmak çakmayacak bu olaya. Ben onu anlatmaya çalıştım.ayrıca bizim dönemimizde imkanlar kısıtlıydı belki ya da anne babalar marka kavramını tam bilmiyordu. Ama şimdi ailelerin imkanları genişledi. Yoksa ondan bundan borç almayla bu şekilde giyinemez bu çocuklar.

Elbette ailerin imkanı genişledi şimdi nerey baksam her arabada 1 kişi.
herkezde güzel eşyalar giyim kuşam.
Ama sonuç olarak aileler çok zorlanacak bu durumdan.
Ben orta halli bir ailede buyudum ben ilk okuldayken biraz daha kötüydü durumlar hatırlarımda okul serbest kıyafet olunca ben gene önlük giymek isterdim.
ozamanlar herkez giyinemezdi ama Şidim serbest kıyafeti duyan hooop mağzalara Anne babanın kredi kartları alınsın ayakabılar çantalar ona uykun elbiseler..
Heyy anam heyyy ben daha geçen sene mango berhska mavi colins bunları yeni öğrendim ya..
13 kız orjınal bershka yazılı çantalarla dolaşıyor.
Ki gece hafta alışverişe gittiğimde gene bi markadan ipekyoldan alışveriş yaptım neysse biri 13 yaşnda biride15 var kredi kartını çıkarttı deri eldiven topuklu bot kısa etek..
Ya benim bile giymediğim eşyaları ayyy bunları gideceğimiz partide giyerim diyo..
Belli ya 15 yaşındalar. İnanamıyorum... ki pek yol genelde çalışan bayanlar giyinir orda biraz daha resmidir. herkez ozenmeye başladı.

Diceğim o ki uzatmadan bu kılık kiyafet sadece Kötü olucak hemde çok kötü piskolojı ekonomı..

X