Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
50
44
Bugun itibarıyle okullarda kılık kıyafet serbest olacak.

Ben 10 yıllık lise öğretmenı olarak karara karşıyım

Bızım genclerımızde cok fazla marka takıntısı ozentı olacak..

maddı durumlar herkesın aynı degıl

Artık cocuklarımız yarın hangı ders var degıl hangı kıyafetı giysem dıye dusunecek..
sızın fıkırlerınız neler

Katılıyorum..

Zaten okullar aldı başını gidiyor, tek tip giyinirken bile eteğini kıvıran gömleğinin üstüne farklı renkte hırka vs. giyenlerin yanı sıra kızlarda düğüne gider bi hava mevcut erkeklerde de bi kutu jöle..

Biz dümdüz siyah ayakkabı ile saç örgüsü arasında sıkışıp kalmıştık..

ben saçlarına başlarına çok karışmaktan yana değilim ama kıyafet serbestliği bize göre değil diye düşünüyorum...

bende öğrtemenim kızım kreşe gidiyor ve tabiki serbest ve hergün sabah küçüük kızım ne giycem derdnide oluyor :) sasıyorum zamane denilen sey bu olsa gerek . sort tayt olmuycak demisler kim uyarki. mayıs ayından sonra çoçuklar öle laf dinlemez giyiniyorlarki . bencede yanlıs bir uygulama ama amaç şu serbest kıyafet le beraber şal esarp basörtüde serbest olacak ilerisinde bu görülüyor bence.

lisedeki çocuklar pembeydi sarıydı onuda giycem alamayanlar üzülecek belki baska yollara girilecek. simdi en azından formayı giyior sabah kıyafet düsünmüyorlar

Ülke olarak çoğu şey bize kısıtlanmış durumda ama maalesef ki o kısıtlamalar kalktığı zaman da biz nasıl davranacağımızı bilemiyoruz.Sürekli sınırları aşıyoruz.Şimdi serbest kıyafet deyince öğrenciler nasıl olacak düşünemiyorum bile.Şimdi bile görüyorum liseli kızlar resmen kadın çantası takarak okula gidiyorlar,o da neyin nesi hiç yakışıyor mu?Yüzde yüz herşeye uyulmak zorunda değil ama bu kadar aşırıya kaçmak da iyi değil.Hem durumu iyi olmayan öğrenciler ne yapacak neye istinaden bu karar verilmiş ilk defa duyuyorum okuyan ö"ğrencimiz de yok ya ondan sanırım.Hayret bişey.

kesin mi bu karar anamm artık herkes podyuma çıkıyor gibi giyinip gider yeni nesil çok fena süsleniyor çünkü şuan forma olduğu halde saçlar düğüne gidiyor gibi maşalı gözlerde rimel göz kalemi pudra yüzde baya makyajlı yani marka bir ayakkabı kısa etek di
şimdi artık kimbilir neler olur bilemiyorum iyi olmamaış bence
ahh bizim zamanımızda öylemiydi be lise ne marka takıntısı mvardı ne bişi marka nedir bilmezdik bir okul ayakkabısı siyah bir de beden dersine ayrı spor ayakkabımız oluyordu aynı zamanda sıkıyosa eteğin boyunu kısalt hemen müdürün odasına giderdin ne tırnak uzatabilirdik ne bişi yapardık balerin topuz hop okula
ama doğaldık ya safdık
şimdi kızlar 15 inde makayaja süse başlıyor sanıyorum gelecek zamanda doğal bir insan kalmıcak herkes bir kilo makyajla mı dolaşcak ne

dengesız gıyen kısılerden cok maddı durumu yetersız olan ogrencıler ne yapacak

cok kötü bir uygulama bence de.dediğiniz gibi marka olayı var işin içinde,olanı var olamayanı var.keşke biraz düşünselerdi olumlu ve olumsuzluklarını ona göre karar verilseydi.neyi düşünüp kararı böyle saçma şekilde kabul ediyolar anlamış değilim.

çok çok doğru söylemişsiniz arkadaşlar.hepimizin ilk aklına gelende maddiyat olmuş.Malesef herkes eşit olamıyor.Biri diğerinde görüp beğenecek ama alamayacak.Sonucunda kim bilir neler cıkacak ortaya.Bizim zamanımızda forma vardı ama en basit örnekle biri farklı bir kilotlu çorap giyince bile özenirdik.Kimi alamazdı.Güya kısa etek tayt falan yasak demişler yeri gelecek bazı okullarda bu yasaklar çiğnenecek ayrıca ilerde türban eşarp serbest diyecekler.Daha neler neler.Hiçte masum olmayan arkasından cok şey getirecek bir uygulama...

serbestlik güzelddir ama bu olay bizi aşacak gibi geliyor..abartılacak,yanlış kullanılacak diye düşünüyorum.

bir de durumu olmayan öğrenciler aklıma geliyor.birileri hergün değişik kıyafet giyerken öbürünün belkide sadece 2-3 kıyafeti vardır..bu açıdan da hoş bulmadığım bir uygulama..

biliyorsunuz gençler için dış görünüm imaj çok önemli..

ayrıca milli eğitimin plansız programsız yaptığı işlerden birisi daha diye düşünüyorum...

Maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına üzüldüm bu haberi duyunca.
Çocuklar birbirine karşı çok acımasız olabiliyor, daha küçük yaştan marka takıntısı, iyi giyinemeyini ezme başlayacak.
Hal böyle olunca daha yavrucaklar ufacıkken kendilerini aşağı hissedecekler.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

aaa yeni duydum ne saçma bi uygulama ilkokullardada serbest olmuş benim oğlum geçen yıl anaokulunda bile kıyafet seçiyodu iki sene sonra düşünemiyorum onu giymem bunu giymem diycek bide çocuklar birbirlerine karşı çok acımasızlar hep aynı şeyi giyiyosun diye bile dalga geçerler lisede marka yarışı yapılır bence çok yanlış bi uygulama olmuş...

Resmi gazetede yayınlandı

Eğitim ve öğretimde bunca sorun varken..Öğretmenlerın atmasıyla ılgılı proplemler devam ederken..

eğitim bır yap boza dönmüşşken..

Bakanlık yememiş içmemiş bu kararı almış....

Bız ne buyuyuz tek tıpten ınsanları kurtardık..

Gel gor kı bır okulların durumu gezın gorun..

Tek tıp kıyafet varken bıle ben 35-40 kısılık sınıflarda kım ogrencı kım degıl anlıyamıyorum..

Sankı kapılarda guvenlık gorevlısı var okulların..
okullar Allah a emanet ..

Sabahları ogrencılerın kıyafetıne bakıp arma var mı dıye kontrol edecegız..

okullarda şiddet almış gıdıyor başını şimdi dahada artacak..Bizler yurt dışındakıler gıbı degılız..Önce eğitimdekı eşıtsızlıgı coz velılerı bıliçlendır..

Öğrencılerın gelecegını garantıle..sonra kılıf kıyafetı serest bırak.

Öğretmnlerın atamamadıgı Unıversıte mezunlarının boş gezdıgı bır ulkede kılıf kıyafet sorunu çözülse ne olacak..

cocuklarımızın gelecekle ılgılı hayalı yok umudu yok..

Ter dertlerı oldu nasıl gıyınsek ne gıyınsek

Günaydın bu uygulamaya bende karşıyım az önce haber sitesinde okudum önümüzdeki sene uygulama geçecekmiş her yıl yapmak istenen bişeydi en sonunda yaptılar bakalım güya kıyafetlerde belirli sınırlar olacakmış ki serbest kıyafet olunca herkes istegi şekil giyincek o sınıra uyacaklarını sanmıyorum bir de bu işin marka tarafı var zengin aileler çocuklarına hergün degişik ve farklı kıyafetler alacaklar ve giydirecekler ama diger taraftan maddi durumu kötü olup okul formasını bile almakta zorlanan aileler var ve bu ailelerin çocukları diger yaşıtlarına bakıp hergün farklı kıyafetler isteyecekler ve aile içi huzursuzluklar olacak inşallah bu uygulamadan vazgeçerler

ben liselilerin o formayla nasıl giyindiklerini gördüm ya artık onlar iflah olmaz

hergün kıyafet kavgası edecekler öğretmenlerle

hatta bu yuzden hırpalanan öğretmen haberleri bile duycaz bence

zengini fakiri iyice ortaya çıkartacak bu durum bence çok yanlış....

hiç doğru olan bir karar değil bir arkadaşın dediği gibi daha küçücük çocuklarımızın okula giderken kendi istediği kıyafeti seçerken bile zorlanıyoruz ki çocuklarımız büyüdüğünde

kıyafet beğenmeyecekler bir giydiğini birdaha giymeye utanacaklar arkadaşları nasıl giyiniyosa özenecekler marka tutkusu 2 kat faazla olacak sınıfta derse değil yan tarafta

duarn arkadaşının kıyafetine ayakkabısına takılacak gözü gücü olmayanlar o kıyafeti yada ayakkabıyı almak için asgeri ücretle çalışam ailesine baskı yapacak alamadığına farklı

şeyler deniyecek dışardaki sosyal hayatta kim öğrenci kim sivil bilinmeyecek okula ünüformasıya gelen öğrenciye yadırgayan gözlerle bakılacak yani doğru alınmış bir karar değil

malesef

Gereksiz bir uygulama...

Atanamayan öğretmenler hakkında bi karar alsalardı daha mantıklı olurdu.

zengin fakir şimdide belli ki, asıl sorun güvenlik sorunu bence, öğrenci olmayan çocuklar bahçede sınıflarda ayırt edilemeyecek, okula tinerci mi girmiş, gaspçımı girmiş belli değil, öğretmenler kendi öğrencilerini ayırt edebilir, ama tüm okulun simasını akıllarında tutacak halleri yok, onlarda anlayamayacak belki müdehale edemeyecek öğrencimi değil mi bilemeyecek çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…