Farkindamisiniz bilmiyorum ama suan dini alet eden sizsiniz,
bu nasil bir din düsmanligidir ya nasil bir nefrettir bu, hristiyanliga ve yahudilige hatta budizme karsida bukadar nefret dolumusunuz merak ettim ??
Biraz relax olun ya bu türkiyedekiler kadar fanatik kimseleri ben hayatimda görmedim,
basörtüye bukadar nefretiniz size asilandigindan dolayi geliyor, sizide anlamak lazim tabi, yillardir bu asilaniyor size,
ben almanyada yasiyorum burda kim basörtü takmis, kim sapka takmis, kim mini giymis kimsenin umrunda degil,
türkiyede herkes birseylere karsi kin ve nefret dolu bunu anlamakda mümkün degil,
biraz rahat olun ya, yok su namaz kilmis yok bu dua etmis,
kime ne ya size ne bikere ???
Din hakkinda konusmak yasak bunu biliyorum ama cevap vermek istedim
Evet din dersi egitimi ile matematik egitimi zaten o kadar birbiriyle aynı ki... hani elma armut değil elma ile fil i toplamaya calısıyorsunuz.
Din egitimini zaten isteyen aile cocuguna yaz tatillerinde, hafta tatillerinde aldırıyor. kaldı ki bir ülkede cocuklara 10 yasından itibaren din dersi verip, mantık dersi vermemek, felsefe dersi vermemek nedeniyle biz bugun 3. dunya ülkesiyiz.
Zaten mevcut matematik, fen egitimi yetersiz iken, universitede verilen temel bilim dersleri bile evreni anlamayı saglamaktan uzakta iken bizim tutup sacma sapan değişimler yapmamızın tek bir amacı var.
Eğitimi parası olan alsın parası olmayan havasını alsın
ona gelene kadar neler yasak neler
bırak da hiç takamadıkları başörtüyü Kuran okurken takabilsinler
Üniversitelerde bu saydıklarınızın hepsi serbestken başörtüsü yasak ona bakılırsa..
Ayrıca Kuran-ı Kerim okunurken bi zorunluluk olmasa da başörtü takılır benim bildiğim, bi mevlüğt vs. varsa ben örtüyorum incilerim filanda dökülmüyor hani..
Nasıl düğüne giderken abiye giyiyorsam..
İstemeyen takmasın o beni bağlamaz, tercih meselesi der geçerim ancak birçok etken dururken bu serbestlikten ötürü gidip en son şeyi söyleyipte hemen hucümmm şeklinde kapalılığa ya da din kültürü derslerine saldırılması bana art niyetli geldi..
Ki gayet normal bir şekilde de belirttim..
Kötü olmuş ya şuan ki çocuklar çok fena.Hem marka takıntılığı,hem güzel görünme hevesliliği vs.Çocukların ilgisi oraya gidecek,ailelere de zarar başkasının hergün başka birşey giydiğini gören çocuk ailesinden de o imkanı bekleyecek.Durumu olmayan ailelerin çocuklarının durumu beni en çok üzen konuİnsan ister istemez özenir arkadaşına.21 yaşındayım ben bile bazen başkasında güzel şeyleri görüp alamadığım zaman üzülüyordum çocuk psikolojisi daha da etkilenir bu tür olaylardan.İptal edilir umarım bu karar.
Evet din dersi egitimi ile matematik egitimi zaten o kadar birbiriyle aynı ki... hani elma armut değil elma ile fil i toplamaya calısıyorsunuz.
Din egitimini zaten isteyen aile cocuguna yaz tatillerinde, hafta tatillerinde aldırıyor. kaldı ki bir ülkede cocuklara 10 yasından itibaren din dersi verip, mantık dersi vermemek, felsefe dersi vermemek nedeniyle biz bugun 3. dunya ülkesiyiz.
Zaten mevcut matematik, fen egitimi yetersiz iken, universitede verilen temel bilim dersleri bile evreni anlamayı saglamaktan uzakta iken bizim tutup sacma sapan değişimler yapmamızın tek bir amacı var.
Eğitimi parası olan alsın parası olmayan havasını alsın
Adı üstünde din kültürü ve ahlak bilgisi. Nezaket kuralları, toplumsal ahlak kuralları da anlatılıyor. Yaşlıya saygı, akrabaya sevgi, kardeşlik, yardımlaşma da anlatılıyor. Ayrıca o çok özenilen batıda kurallar çok daha sert.Niyemis o ?
Her konuda avrupayi örnek alirsiniz, avrupada din dersi sart,
katoliklere ayri evangeliklere ayri din dersi veriliyor, hic dini olmayanlarada ayri bir ders veriliyor mesela
Bence haftada 1 saat olsun din dersi, ayrica evet Ahlak dersi de verilmeli,
yoksa nasil bir toplum yetistir ben artik bilemiyorum
Benim yazdıklarımdan bu çıkarımları nasıl yaptın merak ettim....
Derin bir nefes al ve yazdıklarımı tekrar oku, gözlerinle ve anlayarak...
Her kim çirkin emellerini dini alet ederek gerçekleştirmeye çalışıyorsa, ben ona düşmanım...
Din düşmanı olacak en son insanlardan biriyim...
şu anda hiç bir üniversitede başörtüsü yasak değil kimsede neden taktın demiyor ki diyemez ama daha çocuk olan insanlara bu dayatılamaz.
Ülkede hangi ders hakkıyla veriliyor peki. Her sen bir şey değişiyor bu durumda mantık ya da felsefe dersi işi çözecek mi? Her şeyin not ve türevleri olduğu bir eğitim sisteminde bu dersleri de öğrenmek kaç alacağınla bağlantılı olacak.. ben sosyolojiyi çok seven biriydim. Okul zorunlu seçmeliydi.. aman o kadın yüzünden nefret ettim.. 50 çizik attığım ders sosyolojidir .
Yani önce sistemi not olmaktan çıkarmalıyız.
Adı üstünde din kültürü ve ahlak bilgisi. Nezaket kuralları, toplumsal ahlak kuralları da anlatılıyor. Yaşlıya saygı, akrabaya sevgi, kardeşlik, yardımlaşma da anlatılıyor. Ayrıca o çok özenilen batıda kurallar çok daha sert.
Ben kılık kıyafet serbestliğini güvenlik açısından ve gelir adaletsizliğinin yol açacağı sosyal adaletsizlikten dolayı istemiyorum. Gerçekten çok zor durumda olan insanlar var. O formayı alabilmek bile o kadar zor ki onlar için. Kalem, silgi, defter ayrımı çocuklarda tabi ki var ama başkasındaki güzel kalemi tenefüsten tenefüse görür belki, belki de görmez. Ya da kalemi kabullenmek daha kolay. Üzerinde bağıran kıyafet gibi değil. Ayakkabılarda da mesela özenti sorunu var. Şu an herkes istediği ayakkabıyı giyiyor gördüğüm kadarıyla. Hepsini tek tip yapmak da imkansız. Ezilen yine eziliyor yani. Bu açıdan bakınca kıyafet serbestliği çok da farklı bir şey değil gibi geliyor insana. Oysa ayakabı, silgi, defter sürekli alınan bir şey değil. Bir tane alıp aylarca kullanılabilir. kıyefet öyle değil ki. Hem çok çeşit var, hem moda var, hem de her gün giyilecek bu
Her kim çirkin emellerini dini alet ederek gerçekleştirmeye çalışıyorsa, ben ona düşmanım...
E şimdi niye bu kadar celallendiniz..
Ki ben hiç bi derse kaldırılsın demedim.. Örnek verdim, bende matematiği sevmiyorum ama kaldırılmasını istemem din dersini sevmeyende dinlemesin neden kaldırılması isteniyor ki dedim..
Matematik size göre çok önemli olabilir, kimisine de o derece din dersi önemlidir..Siz sadece elma ile fili karıştırsaydınız keşke, daha 'ben' den öteye gidememişsiniz..
Farkettim ne kadar güzel okuyup anladığını...Gayet güzel okudum ve yazdiklarindan yola cikarak seni dogru anladigima inaniyorum,
Ayrica dini kim niye alet etsin allah askina ben bunu anliyamiyorum,
Din bir dindir yani inandigimiz seydir, bir alet veya bir araci degilki ????
Tamam hanımefendi eşit onemdeler hiç kaldırılmasın
Üçgenin iç açıları Hindistan'da da 180, Kanada'da da, Somali'de de. Ama hak din İsrail'de Musevilik, İtalya'da Hristiyanlık, Hindistan'da Hinduizm...
okul eğitimi nesnel dogrulara dayanır, o nedenle nesnel olmayan objeler uzerinden, ki din gibi gayet ayrım yaratıcı ve kerameti kendinden menkul bir olguyu, ders yapıp okutmak gerçekten cok mantıklı.
Aaaa orası öyle onda hem fikiriz. Gençlik belli bir yöne koşuyor.. tutabilene aşk olsun..
Ancak ve ancak kıyafet yönetmeliği bugün değişti ki 2013 te uygulanacak. Gençlik zaten çoktan bozulmuş bu değişiklik çakmak çakmayacak bu olaya. Ben onu anlatmaya çalıştım.ayrıca bizim dönemimizde imkanlar kısıtlıydı belki ya da anne babalar marka kavramını tam bilmiyordu. Ama şimdi ailelerin imkanları genişledi. Yoksa ondan bundan borç almayla bu şekilde giyinemez bu çocuklar.