Vay be konu dine ne çabuk gelmiş,ama şaşırmamak lazım değil mi?
Bakıyorumda birilerini telaş sarmış hemen..Kimse merak etmesin,baş örtüsü beyni örtmez,baş örtüsü bilime ilerlemeye de engel değil.Madem olay çifte standartsa,birilerine bişeyleri zorla dayatmaksa,haksa adaletse olay;yıllarca başörtülü bacılarım okullara alınmadı,sömürüldü,psikolojik şiddette dahil hertürlü şiddete maruz kaldı,rencide edildi,HAK HAK diye çığlıkları yükseldi de;şimdi ADALET isteyenler o zaman nerdeydi,niye o gariplerin savunucusu olmadı kimse.Başörtü olacaksa,mini eteğe de yasak gelmesin diyenler;niye başörtüsü yasak mini etek serbestken bu kesimi savunmadınız.Herkes o zaman sağır dilsizdi sanırım.Nasıl ki birilerinin saçını açma özgürlüğü varsa,benimde benim zihniyetimde olanlarında kapatma özgürlüğü olmalı.Olayların tam tersi olsa;okullarda türban zorunlu kılınsa emin olun o zamanda yapılana ADALETSİZLİK derdim.Empati önemlidir arkadaşlar.Adalet anlayışıyla bakalım lütfen.Birileri Allaha inanır,birileri inanmaz,herkesin inancı kendine.Karşımdaki insan Ateistim derse,Müslüman olarak ona dua ederim saygı gösteririm ama kalkıpta benim inançlarıma saygısızlık yaparsa,dalga geçerse işte o zaman buna dur derim.Bu konuda aynı şekilde;şanlı tarihi olan bir milletiz.Osmanlıda da bu böyleydi,herkes birbirine karşı saygılıydı,Ramazan ayında Müslümanlar oruç tuttuğu için Gayrimüslimlerden çocuklarına sokakta birşey yemelerine müsade etmeyenler vardı.Kimse kimsenin görüşünü kabul etmek zorunda değildir,ama tüm sorunların çözümü saygıdır.Lütfen bunu unutmayalım.
Ben dindar bir insanım.Kimlikte Müslüman değilim,hamdolsun dinimi yaşıyorum.Çocuklarım olunca elbette onlara da dayatmadan baskı yapmadan sevdirerek öğreteceğim İslamı.Fakat okullarda Din dersinin bu şekilde olmasına bende karşıyım.Okullarda Kuran dersi verildiği takdirde,gereken saygıyı göstereceklerini düşünmüyorum kimsenin.Düzgün öğreneceklerine ihtimal vermiyorum.Kolaya kaçılacaktır,gelişi güzel ezbere dayanacaktır eminim.Din baskıyla ezberle değil,sevgiyle ve anlata anlata öğretilir...Onların zihniyetindeki insanların çocuğuma Din eğitimi vermesini asla istemem,İslam taviz vermek değildir çünkü.Tesettüre örnek olarak Emine Erdoğan gösterilmemeli bu ülkede mesela!!
Farklı görüşlere sahip olsak bile lütfen çocuklarımıza karşı tarafı tü kaka diye göstermeyelim,çocukların en önemli eğitimi ailede başlar.Biz ne verirsek onlar onu alacaktır,keşke herkes buna göre hareket etse...Birbirimizi yemeden yaşamayı öğrenebilsek keşke....
Çok üzüldüm konunun dine gelmesine.Kılık kıyafet serbestliği olursa,zengin fakir ayrımı ortaya çıkacak diye üzülürüm şahsen.Kimse kimseyi ötekileştirmesin.Ayrıca keşke herkesin aklına türbandan mini etekten ziyade,asıl amaçlanan şey gelseydi.Biz şimdi bunları tartışırken,kimbilir kapalı kapılar ardında neler oluyor,ne kararlar alınıyor,güzel ülkemde neler alınıp neler satılıyor.Çocuğun önüne oyuncak verirsin oyalanması için,kendi özel işlerini halledersin değil mi?İşte oyalanmamız için önümüze birşeyler atıp,değiştiriyorlar gündemi ve bizde millet olarak çok güzel dahil oluyoruz oyunlara istemeden de olsa.Uyanık olalım,yıllarca uyutulduk,birbirimize düşürüldük,artık uyanma vakti olsun.Dilerim artık ülkemde farklı kesimler birlik beraberlik içinde daha güzel adımlar atarız.