Din dersi seçmeli de olmamalı...Kesinlikle din dersi kaldırılmalı bu ülkede...
Sıraların tepesinde namaz kılmaya zorlanan bir ortaokul öğrenciliği geçirdik..Malum kız öğrenciler pantolon giymiyor, nasıl bir görüntü oluşuyordu yazmama gerek yok.Nasıl soğumuştum o dönem..Allahım affetsin beni, namaz/dua denildimi cilerim tepeme üşüşüyordu...
Ben namaz kılmayı annemi taklit ederek öğrendim...
Şükür ki ailemden İslam ahlakını da, "insan ahlakı"nı da fazlasıyla öğrendim....
Eğitimcilerin esas amacı, topluma faydalı, doğru ile yanlışı ayırt edebilen, en önemlisi de "üretken ve ahlaklı" bireyler yetiştirmek olmalıdır...
Bırakalım artık din dersini, türbanı bilmemneyi...Pek sevgili yöneticileriniz isteseler dakikasında bu sorunları çözerler...Neden ısrarla çözülmeyip, bunun üzerinden çirkin bir siyaset yürütülüyor bunu düşünmek gerekir...
Zaten 1950 lerden beri,
eğitime aldığı darbelerden dolayı bu ülke bu halde...
Bu ülkede amaç "eğitilmemektir","gençlerin içini boşaltmaktır"...Yine bu zihniyetlerin birincil amacı; sorgulamayan, düşünmeyen, okumayan, öğrenmeyen, üretmeyen, etrafta müze gezer gibi dolanan bireyler yetiştirmektir...Zira eğer bilinçli bireyler yetişirse, emperyalist kuklalarının işi çok zorlaşacaktır...
Din dersi kesinlikle seçmeli olmalı aynı zamanda ahlak bilgisi dersi kesinlikle zorunlu ders olmalı...
Konu kılık kıyafet serbestliği ama ısrarla din dersine bağlanıyor bunu çözemiyorum ?
İlahi Kazen, bu da soru mu şimdi...
Her türlü yasama, yürütme ve hatta yargı konusuna dini alet eden, her türlü alengirli işlerini diz üzerinden yürüten bir devletin halkıyız biz...
Ekleme: Bu mesajımdan din düşmanı olduğum nasıl anlaşılmış pek şaşkınım doğrusu...Ne yazdığım gayet açık...
Şükür ki Allah'a ve güzel dinim İslam'a inancım tamdır...Ben bu dini çirkinleştirenlerin , dini ve müslümanlığı tekeline alanların düşmanıyım..