Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Sene 1976 ortaokul 1.sınıfa başlamıştım uzun bşr jile forma içinde gömlek..Kışın ankaranın havası çok soğuk diye pantolan giymemize izin verirdi okul,tabi formanın altına giyerdik onuda..Sınıflara giderekn bir öğretmen sırada bekler saç ve kılık kıyafet kontrolü yapardı..Sıkıyorsa saçlar toplu olmasın tırnaklar uzun olsun..Biz böyle bir eğitim jhayatından geçtik..Şimdiki öğrencilere bakıyorumda sevineyim mi üzeleyim mi karar veremiyorum..

Kıyafet serbestliğini bizim ülkemiz kaldıramaz çok canlar üzülür niye evlatlarımız üzülsün o giydide ben giyemiyorum diye...

Okadar marka takıntılı kızlar vark şimdi onlar giyinicek süslenicek çeketler ayakkabılar, Sonra durumu olmayan ailelerin çocukları da bunları özenip anneden babadan çalıp çırpıp birşeyler almaya çalışacakalr. Ailelere çok büyük Zorluk bu durum. Ne anlamı kaldı okulun hani disiplin ben okurken Süyeterimi çıkartsam Aazar yerdim. şmdikiler maaşallllah bellere kadar saçlar topuklu ayakbılar Hey allahım..

çifte standarttan bahsediyorsunuzda

okulda mini etek sort tayt kısa kollu giymeyi zaten yasaklamışlar

ama kuranı kerım dersinde türban takacaklar

bu ne çifte standart değil mi?

Üniversitelerde bu saydıklarınızın hepsi serbestken başörtüsü yasak ona bakılırsa..

Ayrıca Kuran-ı Kerim okunurken bi zorunluluk olmasa da başörtü takılır benim bildiğim, bi mevlüğt vs. varsa ben örtüyorum incilerim filanda dökülmüyor hani..

Nasıl düğüne giderken abiye giyiyorsam..

İstemeyen takmasın o beni bağlamaz, tercih meselesi der geçerim ancak birçok etken dururken bu serbestlikten ötürü gidip en son şeyi söyleyipte hemen hucümmm şeklinde kapalılığa ya da din kültürü derslerine saldırılması bana art niyetli geldi..

Ki gayet normal bir şekilde de belirttim..

Tablo bu kadar içler acısı değil bence. Eskiden kıyafet serbestliği mi vardı da kötü yola düşen kızlar ya da hırsız olan erkekler o yüzden oldu. Dünya kötü zaten tüm bunların olması için çok neden var. Bunları engelleyecek ebeveyn eğitimi verelim o halde. Okullara yüklemek de hata suçu tamamen.

tüm kalbimle katılıyorum aynen böyle.
şimdi devletin beceriksizligini anlatacak olsak zaten konudan cıkamam ben bugün.

bilerek yapıyorlar kürtaj, 4x4x4, harç, kılık kıyafet hepsi yarım yamalak oldu herkes bu konuları tartışırken saman altından su götürüldü kim bilir şimdi ne dönüyordur ya.
Dikkati başka yere çekmeye çalışıyorlar.

Amaç felan nedir şuan aklım almıyor ama bence kesinlikle özentilikten başka birşey değil. Bu sektörde kıyafet satan da kazanıyor. Bir çok insan ekmeğini bundan kazanıyor. Nerede disiplin, nerede müfettiş sertliği ben saçım örgülü değil diye müdürden azar yerdim.

Senin yaşın bu kadar var mıydı?? Hey maşallah.

ya ben bir masumluk göremiyorum göreni tebrik ederim bana da anlatsın.

Bende bunu anlamıyorum haşa elhamdurllah muslümanım. lakin bu kuran-ı kerim dersleri , Din dersleri ebnce kaldırılmalı. ya bu okul okul dini evde öğren. okulda dua okumak bana hiçte aklllıca gelmiyor. Üniversitedede türbanın üstüne peruk takan çok insan var... Bu ne zorluk kaldırılsın bunlar.

Türbana konu neden geldi bade açıklayayım canım,
5-11 yaş arası bir çocuğun kendi iradesi ve isteğiyle başını kapatması söz konusu olamaz.
Tamamen ailesinin baskıyla başını kapatacak olan bu çocuklar,ya okulda dışlanacak,veya başı açık olanları ötekileştirecek.
Küçücük yaşlarında daha gruplaşmayı öğrenecek.
Konu bu yani,insanların inanç ve özgürlüklerine saygı duymamak değil.
Konu ''çocuk hak ve özgürlükleri.''

O kadar değil bence…her olmayan çocuk anneden babadan çalmıyor. Ülkemiz o kadar bozulmadı. şöyle ki sosyal hayat zaten çok değişti, medya, internet dünyası falan derken illa sıradaki arkadaşında ders esnasında görmesi gerekmiyor. zaten okula götürdüğü telefonundan dünyaya bağlanıyor. Bizden çok daha öndeler emin olun. O yüzden olacağı olsaydı böyle senaryolar çoktan olurdu.

evde kımden öğrenecek ?

Görüşlerinize tamamen katılıyorum.
Avrupa ülkelerindeki şartlar ve değerler ülkemizdekiler ile aynı değil.
Halkın büyük bir kısmının açlık sınırı altında olduğu bir ülkede öğrencilere serbest kılık kıyafet çok saçma ve gereksiz.
Aynen oy uğruna 4+4+4 diye bir çok saçma ve gereksiz bir sistemi uygulamaları gibi.
Birde tablet uygulaması var. OOO çok güzel felan filan fasa fisoo.
Soruyorum kaç öğrenci o tabletlerden gerçekten eğitim alacak?
Ders bilgisayardan çalışılmaz, kitaplardan bilgi alınır.
Kaç kişi bilgisayardan 100 sayfalık roman okudu aranızda acaba? Kaç öğrenci oradan kitap okuyacak ki?
Hükümetin OLMAYAN bir Eğitim Politkasının sonucunda böyle gereksiz uygulamalar çıkıyor ortaya.
Günümüz gençlerinin Ahlaki durumları, giyinişleri ortada. İyiye mi gidiyoruz acaba bu kadar her şeye serbestlik gerekli?

Sizce kaldırılmalı

Bence kaldırılmamalı

Ben birçok ayet ve hadisi lisedeki din kültürü öğretmenimden öğrendim, çokta memnunum bu durumdan.. bu ders olmasa onları bilmezdim belkide.. Üşengeç bi tipim eve gidip ders çalışmazdım derste ne dinlersem kar, sadece din dersi değil her ders aynı şekilde..

Benim matematiğim kötü, yani geçecek kadar ancak.. Fakat zaten hiç bana okuldan sonra lazım olmadı.. 4 işlem dışında bi fonksiyonu yok, bu benim mesleğimde böyle diye aaa matematik çok saçma kaldırılsın diyemem.. Bana uymadı başka bi arkadaşın işine yarar diye düşünürüm.. Sevip sevmemek ayrı mesele..

Ortalık karışık ve gündem değiştirmek için de mükemmel bir malzeme cidden.

ne yapılmalı da insanların bir şeyleri anlaması saglanmalı.
ben bilemiyorum ya gercekten şu ülkenin durumuna cok üzülüyorum.
yok yok kesinlikle bu devlet ülkenin halinden anlamıyor arkadas.
ne devlet anlıyor ne halk

Ben eğitimci bir aileden geliyorum. Babam der ki eskiden kötü kadın belliydi herkes onu bilirdi kötü adam da aynı şekilde şimdi devir değişti artık iyi insanlar biliniyor çünkü neredeyse herkes kötü. o iyi dedigimiz insanların kızların erkeklerin içinden neler çıkıyor.
kıyafet yönetmeligi serbest degilken bile giyinme tarzları saçları makyajları uç noktadayken bu serbestlik bu toplum için aşırı.
Hem okula yüklenmiyoruz biz yönetmelige yükleniyoruz.
okullar sadece gelen emirlere uyuyor hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…