Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Tablo bu kadar içler acısı değil bence. Eskiden kıyafet serbestliği mi vardı da kötü yola düşen kızlar ya da hırsız olan erkekler o yüzden oldu. Dünya kötü zaten tüm bunların olması için çok neden var. Bunları engelleyecek ebeveyn eğitimi verelim o halde. Okullara yüklemek de hata suçu tamamen.
Ben eğitimci bir aileden geliyorum. Babam der ki eskiden kötü kadın belliydi herkes onu bilirdi kötü adam da aynı şekilde şimdi devir değişti artık iyi insanlar biliniyor çünkü neredeyse herkes kötü. o iyi dedigimiz insanların kızların erkeklerin içinden neler çıkıyor.
kıyafet yönetmeligi serbest degilken bile giyinme tarzları saçları makyajları uç noktadayken bu serbestlik bu toplum için aşırı.
Hem okula yüklenmiyoruz biz yönetmelige yükleniyoruz.
okullar sadece gelen emirlere uyuyor hepsi bu.

O kadar değil bence…her olmayan çocuk anneden babadan çalmıyor. Ülkemiz o kadar bozulmadı. şöyle ki sosyal hayat zaten çok değişti, medya, internet dünyası falan derken illa sıradaki arkadaşında ders esnasında görmesi gerekmiyor. zaten okula götürdüğü telefonundan dünyaya bağlanıyor. Bizden çok daha öndeler emin olun. O yüzden olacağı olsaydı böyle senaryolar çoktan olurdu.
Eminmisiniz. Hiçte öyle görmüyorum okulda aç kalıyorlar arkadaşlardan borç harç gidip bershka çantalar ugg ayakabbılardan 2-3 tane. Liselere şimdi önunden geçiyorumda allahım bershka çantalar mango çeketler wictoria scrt kıyafetler. çoraplar 15 tl altında değil hepsi penti. Ellerinde iphone 4-5 le.... 13 yaşında öpüşmeye başladılar.
evde kımden öğrenecek ?
evde dediğim yaz tatillerinde kuran kursları var.. Okulda ne öğrenicek zorla ezberee dualar bir kişi ezber olmadan okuyordu. En azından ben okurken öyleydi orta okullarda. Okullarda onun yerine ingilizce almanca dil eğitimi verilse çok daha ilerleriz.

Tablo bu kadar içler acısı değil bence. Eskiden kıyafet serbestliği mi vardı da kötü yola düşen kızlar ya da hırsız olan erkekler o yüzden oldu. Dünya kötü zaten tüm bunların olması için çok neden var. Bunları engelleyecek ebeveyn eğitimi verelim o halde. Okullara yüklemek de hata suçu tamamen.
Ben eğitimci bir aileden geliyorum. Babam der ki eskiden kötü kadın belliydi herkes onu bilirdi kötü adam da aynı şekilde şimdi devir değişti artık iyi insanlar biliniyor çünkü neredeyse herkes kötü. o iyi dedigimiz insanların kızların erkeklerin içinden neler çıkıyor.
kıyafet yönetmeligi serbest degilken bile giyinme tarzları saçları makyajları uç noktadayken bu serbestlik bu toplum için aşırı.

din dersi kaldırılmasın ama seçmeli olsun.. aile karar versin.isteyen çocuğunu o derse yazdırır,istemeyen yazdırmaz. madem olay özgürlük.. herkes istediğini yapmış olur

bu çalışmalar okullara türbanı sokma zemin çalışmalarıdır. bu sebepten bir çok çocuğun psikolojisi bozulacak malesef. fakiri fukarası var bunun her gün nasıl değişik marka kıyafet alacaklar çocuklar psikolojik yıkıma girecek... kendi diretmelerini gerçekleştirmek için çoluğu çocuğu helak edicekler çok yazık...

Görüşlerinize tamamen katılıyorum.
Avrupa ülkelerindeki şartlar ve değerler ülkemizdekiler ile aynı değil.
Halkın büyük bir kısmının açlık sınırı altında olduğu bir ülkede öğrencilere serbest kılık kıyafet çok saçma ve gereksiz.
Aynen oy uğruna 4+4+4 diye bir çok saçma ve gereksiz bir sistemi uygulamaları gibi.
Birde tablet uygulaması var. OOO çok güzel felan filan fasa fisoo.
Soruyorum kaç öğrenci o tabletlerden gerçekten eğitim alacak?
Ders bilgisayardan çalışılmaz, kitaplardan bilgi alınır.
Kaç kişi bilgisayardan 100 sayfalık roman okudu aranızda acaba? Kaç öğrenci oradan kitap okuyacak ki?
Hükümetin OLMAYAN bir Eğitim Politkasının sonucunda böyle gereksiz uygulamalar çıkıyor ortaya.
Günümüz gençlerinin Ahlaki durumları, giyinişleri ortada. İyiye mi gidiyoruz acaba bu kadar her şeye serbestlik gerekli?

Serbestlik bizim kontrolümüzde olan bir şey değil…
Şimdi annemi babamı düşünüyorum da onlar da çağa ayak uydurdu. Biz lisedeyken sıra arkadaşımız (erkek) çok nadir arayabilirdi evi. Zaman geçti alıştılar…şimdi mi???? Kardeşim annemlerle tanıştıracak kadar açtı onları… yani tek çocuklarımız değil, aileler de değişti. Kuşak atladık sanırım.

Türbana konu neden geldi bade açıklayayım canım,
5-11 yaş arası bir çocuğun kendi iradesi ve isteğiyle başını kapatması söz konusu olamaz.
Tamamen ailesinin baskıyla başını kapatacak olan bu çocuklar,ya okulda dışlanacak,veya başı açık olanları ötekileştirecek.
Küçücük yaşlarında daha gruplaşmayı öğrenecek.
Konu bu yani,insanların inanç ve özgürlüklerine saygı duymamak değil.
Konu ''çocuk hak ve özgürlükleri.''

işte asıl bu dediklerinle gruplaşma oluyo
mutaasıp aileler belli okullara yolluyolar çocuklarını
belli sitelerde oturuyolar,belli yerlerden alışveriş yapıyolar
bu yasakçı zihniyet bu baskı yüzünden insanlar ötekileşiyo!!
insanlar istedikleri şekilde (toplum ahlak ve kurallarına uyaraka)yaşayabilse kimse kimseyi dışlamaz emin ol

özgürlük herkes için özgürlük olmalıdır
insanın sadece kendi canı yandığında''hani benim özgürlüğüm''derse .zaten bölünmyeye gruplaşmaya mahkumuz..

kıyafet serbestliği eğitimde neyi değiştirecek
ne işe yarayacak
biri bana bunu anlatsın
anlayalım

bir arkadaşın dediği gibi
okullarda öğrenciler değil
hırsızlar-kötü yola düşenler
dindarlar -dinsizler olacak

zaten amaç bu
insanlar ayrılsın,birbirini yargılasın,kabul etmesin,dışlasın
her alanda
bunu çocuklara kadar düşürdüler işte sonunda

Son düzenleme:
Görüşlerinize tamamen katılıyorum.
Avrupa ülkelerindeki şartlar ve değerler ülkemizdekiler ile aynı değil.
Halkın büyük bir kısmının açlık sınırı altında olduğu bir ülkede öğrencilere serbest kılık kıyafet çok saçma ve gereksiz.
Aynen oy uğruna 4+4+4 diye bir çok saçma ve gereksiz bir sistemi uygulamaları gibi.
Birde tablet uygulaması var. OOO çok güzel felan filan fasa fisoo.
Soruyorum kaç öğrenci o tabletlerden gerçekten eğitim alacak?
Ders bilgisayardan çalışılmaz, kitaplardan bilgi alınır.
Kaç kişi bilgisayardan 100 sayfalık roman okudu aranızda acaba? Kaç öğrenci oradan kitap okuyacak ki?
Hükümetin OLMAYAN bir Eğitim Politkasının sonucunda böyle gereksiz uygulamalar çıkıyor ortaya.
Günümüz gençlerinin Ahlaki durumları, giyinişleri ortada. İyiye mi gidiyoruz acaba bu kadar her şeye serbestlik gerekli?

Öyle bir taktikle gündemi değiştiriyolarki ne olduğunu anlayamıyoruz bile..

Gerçi çok şeyi farkındayız da amaç belli suni gündem yaratmak işte..

Vay be 40 bin kere maşallah o zaman. Ben de sitenin orta yaşta sayılı üyelerden zannederdim kendimi de zaman zaman yalnızlık hissederdim.

Teşekkürlerrr :KK34: ediyorum

Bence şimdi kim iyi kim kötü o bilinmiyor. Karşı komşusu çocuğu içeri alıp kesiyor. Dağdaki adam gündüz dolaşıyor akşam adam öldürüyor. Kayınpeder geline tecavüz ediyor…ama kim gerçek iyi kim gerçek kötü tam olarak bilinmediği bir dönemdeyiz.

Başörtülü bir öğrenci olarak,bir öğretmen adayı olarak,her şeyden önce İNSAN olarak yazıyorum.

Konu yine dine nasıl geldi ?

Nasıl başarılmış hayretler içerisindeyim.Konu bu değil !

Konu,sürekli tepeden inme kanunların dikte edilmesi.

İşin uzmanlarının fikrinin sorulmasına gerek dahi duyulmaması !

Bu hepsinden önemli.

Din dersi kesinlikle seçmeli olmalı aynı zamanda ahlak bilgisi dersi kesinlikle zorunlu ders olmalı...

Konu kılık kıyafet serbestliği ama ısrarla din dersine bağlanıyor bunu çözemiyorum ?

Eminmisiniz. Hiçte öyle görmüyorum okulda aç kalıyorlar arkadaşlardan borç harç gidip bershka çantalar ugg ayakabbılardan 2-3 tane. Liselere şimdi önunden geçiyorumda allahım bershka çantalar mango çeketler wictoria scrt kıyafetler. çoraplar 15 tl altında değil hepsi penti. Ellerinde iphone 4-5 le.... 13 yaşında öpüşmeye başladılar.

evde dediğim yaz tatillerinde kuran kursları var.. Okulda ne öğrenicek zorla ezberee dualar bir kişi ezber olmadan okuyordu. En azından ben okurken öyleydi orta okullarda. Okullarda onun yerine ingilizce almanca dil eğitimi verilse çok daha ilerleriz.

Aaaa orası öyle onda hem fikiriz. Gençlik belli bir yöne koşuyor.. tutabilene aşk olsun..
Ancak ve ancak kıyafet yönetmeliği bugün değişti ki 2013 te uygulanacak. Gençlik zaten çoktan bozulmuş… bu değişiklik çakmak çakmayacak bu olaya. Ben onu anlatmaya çalıştım.ayrıca bizim dönemimizde imkanlar kısıtlıydı belki ya da anne babalar marka kavramını tam bilmiyordu. Ama şimdi ailelerin imkanları genişledi. Yoksa ondan bundan borç almayla bu şekilde giyinemez bu çocuklar.

toplum ahlak ve kuralları.
bence çok göreceli bir kavram.
ve toplumun ahlaak ve kurallarının hepsi doğrumu. o zaman mahalle baskısı denilen şey olmalımı. yoksa olmamalımı.
kendimi hamlet gibi hissettim birden. olmak yada olmamak:)

karışık bir mevzu...

işte asıl bu dediklerinle gruplaşma oluyo
mutaasıp aileler belli okullara yolluyolar çocuklarını
belli sitelerde oturuyolar,belli yerlerden alışveriş yapıyolar
bu yasakçı zihniyet bu baskı yüzünden insanlar ötekileşiyo!!
insanlar istedikleri şekilde (toplum ahlak ve kurallarına uyaraka)yaşayabilse kimse kimseyi dışlamaz emin ol

özgürlük herkes için özgürlük olmalıdır
insanın sadece kendi canı yandığında''hani benim özgürlüğüm''derse .zaten bölünmyeye gruplaşmaya mahkumuz..

Mutaasıp ailelerin belli okullara yollama lüksü yok çocuklarını.
Çocuklar e-okul un otomatik yerleştirmesiyle en yakın okula yerleştiriliyorlar.
Yasakçı zihniyet dediğin şey 8 yaşındaki çocuğun hak ve özgürlüklerini korumaksa seninde tek bir pencereden baktığını düşünürüm ben.
Dinimizde ergen olmayan çocukların başının kapatılması yokken ,bunu yapan aileleri inançlarını yaşıyorlar diye savunmak çok saçma geliyor bana.
Bu insanlar çocuk haklarına tecavüz ediyorlar.

din dersi kaldırılmasın ama seçmeli olsun.. aile karar versin.isteyen çocuğunu o derse yazdırır,istemeyen yazdırmaz. madem olay özgürlük.. herkes istediğini yapmış olur

Benim zamanımdada din dersi seçmeliydi kendim seçmemiştim ailemde nşye seçmedin diye bişey dememişti..

Tamamen kendi rızamla seçmedim,seçen arkadaşlarımızlada asla bir polemiğe girilmezdi o yıllarda ..

Şimdi öyle değil maalesef evde konuşulanlar aynen sınıfa aktarılıyor ..

Herkes seçimini yapmakta özgür olsun isteyen seçer istemeyen seçmez..

Öğrenciler tercihlerine yazmadıkları halde imam hatipi kazandıkları bu ülkede bu mümkün değil.:KK14:

X